High Beam Assistant G31/2021
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
2 мнения
• Страница 1 от 1
High Beam Assistant G31/2021
Здравейте. Опитвам се да активирам HBA на G31 от 2021.В connectes drive услугата е 350 лв. Tа реших да опитам с bimmerutility да прескоча плащането. Какво се случи , направих бекъп на BDC. Активирах 5AC и от там bimmerutilty сам кодира двата блока BDC и KAFS4 . След кодирането изляоха грешки в BDC D91692 / KAFAS4 800A21 и SAS3 D1C604 . В колата има бутон за HBA но като се натисне изписва , че липсва функцията. По чуждите форуми разбрах ,че май иска FSC. Въпроса ми е ако платя онлайн ще се реши ли проблема с вече излезлите грешки? Или ако с ISTA направя i-level update ще се върне ли в стоков режим. Ista иска да направи i-level на всички блокове, но все още не знам дали ще имам някакъв проблем , дори със включено зарядно в колата и на лаптопа. За сега успях да открия , че BDC очаква отговор от KAFAS и за това вдига грешка. Изключих функцията HBA в KAFAS и сега остана само грешката в BDC. Фаровете са LED не са LAser. Виждам ,че имат функция за auto level и я активирах , но не виждам разлика.
- AlonsoBest
- младши ентусиаст
-
- Кара: 540i G30, 120d F20
- Мечтае да кара: M5
Re: High Beam Assistant G31/2021
dkolev76 написа:Здравейте. Опитвам се да активирам HBA на G31 от 2021.В connectes drive услугата е 350 лв. Tа реших да опитам с bimmerutility да прескоча плащането. Какво се случи , направих бекъп на BDC. Активирах 5AC и от там bimmerutilty сам кодира двата блока BDC и KAFS4 . След кодирането изляоха грешки в BDC D91692 / KAFAS4 800A21 и SAS3 D1C604 . В колата има бутон за HBA но като се натисне изписва , че липсва функцията. По чуждите форуми разбрах ,че май иска FSC. Въпроса ми е ако платя онлайн ще се реши ли проблема с вече излезлите грешки? Или ако с ISTA направя i-level update ще се върне ли в стоков режим. Ista иска да направи i-level на всички блокове, но все още не знам дали ще имам някакъв проблем , дори със включено зарядно в колата и на лаптопа. За сега успях да открия , че BDC очаква отговор от KAFAS и за това вдига грешка. Изключих функцията HBA в KAFAS и сега остана само грешката в BDC. Фаровете са LED не са LAser. Виждам ,че имат функция за auto level и я активирах , но не виждам разлика.
Фейсовите G30-ки са със KAFAS4 и да правилно си прочел, изисква FSC. Плащането през Connected drive би трябвало да ти я активира. Кодировката ти е правилна. Относно упдейта, ако и пуснеш упдейт, без да махнеш 5AC от FA-a и не си платиш услугата, няма да ти се оправят грешките. За цялостен упдейт на колата ти трябва стабилизатор на напрежение, с обикновено зарядно си е рисково. Зарядните са обикновено по 5 ампера. При упдейт консумацията може да стигне до 40-50-60 ампера, че и повече. На кратко ако си купиш опция в Connected Drive и кодирането, би трябвало да тръгне. Някой друг колега да каже със сигуност, че аз лично не съм пазарувал такива неща през Connected Drive, но според мен това би трябвало да ти налее ФСЦ-то в колата и да ти тръгне асистента.

2 мнения
• Страница 1 от 1