Деактивиране на досадната Старт/Стоп система
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- hrpopov217
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60 530i 04, G30 540i
Деактивиране на досадната Старт/Стоп система
Преди време направих клипче (цък тук за гледане) за деактивиране на старт/стоп системата на G серия, по точно да помни последната позиция т.е когато я деактивирате с бутона, тя си стои винаги в тази позиция, а не както обикновенно при всяко стартиране на автомобила и системата да е активирана. Аз използвам програмата Bimmerutility, но разбира се има и други софтуери. Както казах, клипчето е правено преди повече от година и вече новата версия на Bimmerutility не ползва Е-sys, но принципа е същия.
Надявам се клипчето да е полезно.
P.S. Не ме питайте за кракнати версии или серийни номера на софтуера. Програмата е платена и се издава код само за съответния компютър.
P.S2 Преди да започнете кодиране, бъдете сигурни, че акумулатора на автомобила е добър или автомобила да е свързан към външно допълнително захранване. Казвам го защото няма как да кодирате ECU на стартиран двигател. Ако пробвате на стартиран двигател, най-вероятно автомобила ще изгасне и няма да се извърши успешно кодирането. Принципно едва ли нещо ще се повреди, но не е добре да се пробва.

Надявам се клипчето да е полезно.

P.S. Не ме питайте за кракнати версии или серийни номера на софтуера. Програмата е платена и се издава код само за съответния компютър.
P.S2 Преди да започнете кодиране, бъдете сигурни, че акумулатора на автомобила е добър или автомобила да е свързан към външно допълнително захранване. Казвам го защото няма как да кодирате ECU на стартиран двигател. Ако пробвате на стартиран двигател, най-вероятно автомобила ще изгасне и няма да се извърши успешно кодирането. Принципно едва ли нещо ще се повреди, но не е добре да се пробва.

Последна промяна hrpopov217 на 10 Ное 2024, 3:13, променена общо 2 пъти
- hackermania
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с усмивка.
- Мечтае да кара: колата си до пенсия.
- Детайли за колата: разглезена
Re: Деактивиране на досадната Старт/Стоп система
Аз съм го спрял Start/Stop-a с Bimmerlcode и процедурата отне буквално 30 секунди. Специфично е, че при включване на Eco Pro режима се активира Start/Stop отново и трябва пак да се спира с приложението.
- Airdust
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30 530D
- Мечтае да кара: Тротинетка Lime
hackermania написа:Аз съм го спрял Start/Stop-a с Bimmerlcode и процедурата отне буквално 30 секунди. Специфично е, че при включване на Eco Pro режима се активира Start/Stop отново и трябва пак да се спира с приложението.
В Expert Mode можеш да му кажеш и при Eco Pro да е деактивиран ASS
- hrpopov217
- младши ентусиаст
-
Airdust написа:hackermania написа:Аз съм го спрял Start/Stop-a с Bimmerlcode и процедурата отне буквално 30 секунди. Специфично е, че при включване на Eco Pro режима се активира Start/Stop отново и трябва пак да се спира с приложението.
В Expert Mode можеш да му кажеш и при Eco Pro да е деактивиран ASS
Може да, може и да я направиш да стартира директно на Eco Pro, ама на мен на Eco Pro в градски условия ми се струва прекалено тромава.
Докато сме на режимите да ви попитам нещо - може ли да се кодира успешно запомнянето на последния използван режим? Имам такава опция в Бимеркода с няколко стойности (30 мин, 1 час, винаги - цитирам по спомен), но която и да кодирам, след като загася колата и запаля отново си ме връща в дефолтния комфортен режим.
- hrpopov217
- младши ентусиаст
-
goppe написа:Докато сме на режимите да ви попитам нещо - може ли да се кодира успешно запомнянето на последния използван режим? Имам такава опция в Бимеркода с няколко стойности (30 мин, 1 час, винаги - цитирам по спомен), но която и да кодирам, след като загася колата и запаля отново си ме връща в дефолтния комфортен режим.
Това не ми се е налагало да го правя, но съм правил промяна в дефолтня режим.
Влизаш в Expert mode -> BDC ( или там какъвто е BDC модула), после търсиш FesPiaDefaultLastUserMode и от там си избираш един от режимите:
01 - Sport
02 - Sport Pro/Plus
03 - Sport Individual
04 - Comfort
05 - Comfort Plus
06 - Comfort Individual
07 - Eco
08 - Eco Plus
09 - Eco Individual
0A - Adaptive
Марси колега, това съм пробвал да го кодирам и работи. Но исках да направя режима да се помни докато не го смениш ти. Примерно извънградско го пускаш на спорт, но имаш 2 спирания, през които гасиш колата. Всеки път, който загасиш колата, после пали на дефолтния режим и трябва отново да го смениш на спорт. Има такава опция в бимеркода, в която ти дава избор колко време да помни драйвинг моуда (вкл и always), но както казах кодирането й не сработва, поне при мен.
Ако някой може да пробва да го кодира, ще съм благодарен да сподели дали е успешно.
Ако някой може да пробва да го кодира, ще съм благодарен да сподели дали е успешно.
- Shadowed
- младши ентусиаст
-
- Кара: 992 turbo, G30 540ixdrive.
goppe написа:Марси колега, това съм пробвал да го кодирам и работи. Но исках да направя режима да се помни докато не го смениш ти. Примерно извънградско го пускаш на спорт, но имаш 2 спирания, през които гасиш колата. Всеки път, който загасиш колата, после пали на дефолтния режим и трябва отново да го смениш на спорт. Има такава опция в бимеркода, в която ти дава избор колко време да помни драйвинг моуда (вкл и always), но както казах кодирането й не сработва, поне при мен.
Аз съм го правил в Bimmercode, но в момента не мога да видя къде е че не съм в колата. Иначе мисля че дори беше в Simple mode (не в Expert), Integrated Chassis Management, но при интерес ще го видя специално пак и така.
Да колега, в simple mode-a беше. Хайде тези дни ще го погледна отново и ще го снимам. Ако имаш възможност виж и при теб къде е и така 

- hrpopov217
- младши ентусиаст
-
В този коментар, ще напиша най-често ползваните кодировки за G серия (зависещи от оборудването), за които мога и да съдействам. Голяма част от тях важат и за F серия. Който се сеща нещо допълнително да допълва.
-Деактивиране на старт/стоп система ( системата помни последния режим)
-Активиране на видео в движение
-Деактивиране на звуковия сигнал за не поставени колани
-Изкарване на отметка на on/off на DRL в менюто
-Активиране на Carplay (ако автомобила няма Wi-Fi антена, трябва да се инсталира антена)
-Ъпдейт на навигационата карта(изисква FSC код)
-Промяна на цвета на Sport Display от оранжев на сив
-Промяна на логото на Idrive
-Промяна скалата на Sport Display от 260km/h на 330km/h (за DKOMBI4)
-Добавяне на показания за температура и налягане на гумите
-Стартиране на автомобила на EcoPro или SportMode
-Изключени фарове при положение 0 на врътката за фаровете
И още много, много други. Ако някой се сеща за нещо друго интересно да допълни.
-Деактивиране на старт/стоп система ( системата помни последния режим)
-Активиране на видео в движение
-Деактивиране на звуковия сигнал за не поставени колани
-Изкарване на отметка на on/off на DRL в менюто
-Активиране на Carplay (ако автомобила няма Wi-Fi антена, трябва да се инсталира антена)
-Ъпдейт на навигационата карта(изисква FSC код)
-Промяна на цвета на Sport Display от оранжев на сив
-Промяна на логото на Idrive
-Промяна скалата на Sport Display от 260km/h на 330km/h (за DKOMBI4)
-Добавяне на показания за температура и налягане на гумите
-Стартиране на автомобила на EcoPro или SportMode
-Изключени фарове при положение 0 на врътката за фаровете
И още много, много други. Ако някой се сеща за нещо друго интересно да допълни.
Shadowed написа:Аз съм го правил в Bimmercode, но в момента не мога да видя къде е че не съм в колата. Иначе мисля че дори беше в Simple mode (не в Expert), Integrated Chassis Management, но при интерес ще го видя специално пак и така.
Колега, ето как е при мен в симпъл моуд в Бимеркода:
За съжаление не сработва...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
hrpopov217 написа:P.S2 Преди да започнете кодиране, бъдете сигурни, че акумулатора на автомобила е добър или автомобила да е свързан към външно допълнително захранване. Казвам го защото няма как да кодирате ECU на стартиран двигател. Ако пробвате на стартиран двигател, най-вероятно автомобила ще изгасне и няма да се извърши успешно кодирането. Принципно едва ли нещо ще се повреди, но не е добре да се пробва.![]()
Кодира се при запален двигател без проблем
И аз кодирах при запален двигател,само изгасва двигателя след кодиране,но всичко е успешно.Моята е фейслифт и няма вече това със запомняне на последна функция,генерално е изключен 

- hrpopov217
- младши ентусиаст
-
andy написа:hrpopov217 написа:P.S2 Преди да започнете кодиране, бъдете сигурни, че акумулатора на автомобила е добър или автомобила да е свързан към външно допълнително захранване. Казвам го защото няма как да кодирате ECU на стартиран двигател. Ако пробвате на стартиран двигател, най-вероятно автомобила ще изгасне и няма да се извърши успешно кодирането. Принципно едва ли нещо ще се повреди, но не е добре да се пробва.![]()
Кодира се при запален двигател без проблем
Да, трябвало е да до уточня. С повдигнат шрифт е написано.
Прилагам извадка от E-sys:
A continuous power source of at least 12.6 Volts is needed. Failure to maintain proper voltage can lead to corruption of ECU Data. As such, ideally the car is connected to an external charger. In lieu of using an external charger, the car can instead be coded with the engine running in order to maintain proper voltage, which is acceptable for coding all ECU's EXCEPT the DME (Digital Motor Electronics) ECU or DDE (Digital Diesel Electronics) ECU. The DME/DDE are typically not coded anyway, so this ECU limitation is generally not an issue.
Освен с Бимеркода Старт/Стоп системата може да се изключи като си флашнете кутия с xHP. С хНР може да се изключи и изключването от скорост по време на движение.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
15 мнения
• Страница 1 от 1