Бързи въпроси и отговори за G30
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- equipment
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530D f11, G30 m550d xdrive
Re: Бързи въпроси и отговори за G30
Колеги, преди около месец и малко, се наложи да изолираме адблуто. И мои близки приятели ми казаха, че трябва да махна дпф-а. Иначе щял да се запуши, след време съм щял да хвърля турбини и от там и мотора. Логиката била такава, че адблуто впръсквало в дпфа, а сега като го нямало, той щял да се затлачи. Звъннах на мапера да го питам това вярно ли е. Той каза,че ядблуто било след дпфа и нямало проблем да си карам така.Допитвам се до вас, ако някой е запознат, да ми каже какво да правя в крайна сметка. Колата е г30 550д
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
equipment написа:Колеги, преди около месец и малко, се наложи да изолираме адблуто. И мои близки приятели ми казаха, че трябва да махна дпф-а. Иначе щял да се запуши, след време съм щял да хвърля турбини и от там и мотора. Логиката била такава, че адблуто впръсквало в дпфа, а сега като го нямало, той щял да се затлачи. Звъннах на мапера да го питам това вярно ли е. Той каза,че ядблуто било след дпфа и нямало проблем да си карам така.Допитвам се до вас, ако някой е запознат, да ми каже какво да правя в крайна сметка. Колата е г30 550д
Адблуто няма нищо общо със дпф, дори да има дюза която да пръска адблуе пръска във така наречения SCR катализатор. Мапера ти е казал правилно няма ядове не се занимаваи.
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
Тъй, 111 дни след особено комичното придобиване на G30 от моя страна, ми останаха само две чуденки, за които не намирам решение.
1. Втори ключ къде и кой в София може да извади, че ми омръзна от вдигащи рамене ключари?
2. На кола от щатите някой успявал ли е да подкара Connected Drive? Не че ме блазни особено, като му гледам невероятните функции и цената, ама ей така за идеята! Някакъв роуминг трябвало да се пусне, но и в щатския дилър и тукашните мърши(ака дилъри) ми отказаха.
1. Втори ключ къде и кой в София може да извади, че ми омръзна от вдигащи рамене ключари?
2. На кола от щатите някой успявал ли е да подкара Connected Drive? Не че ме блазни особено, като му гледам невероятните функции и цената, ама ей така за идеята! Някакъв роуминг трябвало да се пусне, но и в щатския дилър и тукашните мърши(ака дилъри) ми отказаха.
- AlonsoBest
- младши ентусиаст
-
- Кара: 540i G30, 120d F20
- Мечтае да кара: M5
empar написа:Тъй, 111 дни след особено комичното придобиване на G30 от моя страна, ми останаха само две чуденки, за които не намирам решение.
1. Само от дилър може да се поръча за G серията, преди 2 години беше така и все още не съм чул някой да може да прави ключове за тях. Тогава беше около 1000 лв.
2. Зависи с коя навигация е. Ако е ID6 (NBT EVO), тоест преди 2019, нe може да се подкара. Ако е с ID7 (MGU) имало вариант.

empar написа:1. Втори ключ къде и кой в София може да извади, че ми омръзна от вдигащи рамене ключари?
Ако G30-ката е преди 2021-ва година вече се правят ключове за тях и извън дилърската мрежа. Ако имаш интерес пиши едно лично, мисля че мога да те свържа с подходящ човек!
- PolandBall
- младши ентусиаст
-
- Кара: Carless
- Мечтае да кара: Всичкото ///M
Това за ConnectedDrive верно ли няма начин да тръгне? Преди около 2 месеца се опитвах да го подкарам ама не успях и не съм ръчкал ама ми е любопитно да го видя какво може да се прави с него...
Khrevsu tvahyu gradu tore! Khrevsu kvatro midvhu piedhvro! Khrevsu Kristo midhvu? vhradro! Medvro vhtrienn utrah vreghgrho.
- bir40o0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G31
- Мечтае да кара: F80
- Детайли за колата: BMW G31 530xD
PolandBall написа:Това за ConnectedDrive верно ли няма начин да тръгне? Преди около 2 месеца се опитвах да го подкарам ама не успях и не съм ръчкал ама ми е любопитно да го видя какво може да се прави с него...
Тръгва си без проблем.
Струва 235 лв за година, плаща се през приложението My BMW.
EDIT: Реално така изглежда първото меню на ConnectedDrive.(това се вижда на навито).
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна bir40o0 на 29 Май 2025, 8:53, променена общо 1 път
- empar
- младши ентусиаст
-
А как тръгва може ли да споделиш?
Доста разнопосочни мнения изчетох из bimmerpost по темата с щатските коли и тая услуга за Европа, пък нямам време да експериментирам с всеки възможен сценарий.
Ако има и някой желаещ срещу заплащане да се заеме, съм склонен да чуя предложения.
Основното, което искам от connected drive е RTT и ъпдейтите на картите.
Останалите фийчъри са малко ала-бала, особено за парите, които струва.
Доста разнопосочни мнения изчетох из bimmerpost по темата с щатските коли и тая услуга за Европа, пък нямам време да експериментирам с всеки възможен сценарий.
Ако има и някой желаещ срещу заплащане да се заеме, съм склонен да чуя предложения.
- bir40o0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G31
- Мечтае да кара: F80
- Детайли за колата: BMW G31 530xD
empar написа:А как тръгва може ли да споделиш?
В ConnectedDrive влиза RTT, но не и ъпдейтна на картите, те са отделно.
Положението със щатските коли е следното: Ако колата е с ID6, няма вариант дори след конвертиране към европа приложението да тръгне.
Обаче, ако автомобила е оборудван с ID7, променя се региона на автомобила(прекодира се целия автомобил за Европа) и приложението си тръгва. Това се прави най-вече за да излиза времето, да не стои празно менюто ConnectedDrive.
А ако е с ID7 европа може ли да се коди като изтекат, или само с плащане става?
empar написа:А как тръгва може ли да споделиш?
За да тръгне ще трябва да свалиш приложението MyBMW през US гугъл акаунт (или да намериш .apk файл за US региона), но за да го свържеш с колата и да тръгне трябва да отскочиш до Румъния заради роуминга там. Възможно е да става и от тук до края на годината, но засега само с Румъния като най-близката възможна държава.
Това е малкото, което знам от приятел от тук и от bimmerpost форума.
Иначе за ъпдейт на картите - при мен стана, свалих си послeдната версия LIVE 2025-02 и си я качих с usb. Колата ми беше прехвърлена изцяло US->EU и няма нужда от FSC код за картите.
- empar
- младши ентусиаст
-
goppe написа:empar написа:А как тръгва може ли да споделиш?
За да тръгне ще трябва да свалиш приложението MyBMW през US гугъл акаунт (или да намериш .apk файл за US региона), но за да го свържеш с колата и да тръгне трябва да отскочиш до Румъния заради роуминга там. Възможно е да става и от тук до края на годината, но засега само с Румъния като най-близката възможна държава.
Това е малкото, което знам от приятел от тук и от bimmerpost форума.
Иначе за ъпдейт на картите - при мен стана, свалих си послeдната версия LIVE 2025-02 и си я качих с usb. Колата ми беше прехвърлена изцяло US->EU и няма нужда от FSC код за картите.
За ID6 или ID7 говорим обаче?
Ако не се лъжа, точно от теб съм чел същото в bimmerpost за ходенето до Румъния. Можело уж и от тук, но щатския дилър трябвало да пусне нещо по роуминга от там. Колата е поддържана само при един дилър там от-до и директно към въпросния се обърнах, но ме отсвириха доста гаменски.
empar написа:
За ID6 или ID7 говорим обаче?
Ако не се лъжа, точно от теб съм чел същото в bimmerpost за ходенето до Румъния. Можело уж и от тук, но щатския дилър трябвало да пусне нещо по роуминга от там. Колата е поддържана само при един дилър там от-до и директно към въпросния се обърнах, но ме отсвириха доста гаменски.
За ID7 говоря аз колега. Не съм писал аз в bimmerpost-а, но видях, че доста българи са писали в нея, ето я темата, за G05:
https://g05.bimmerpost.com/forums/showt ... 40&page=15
Може би си чел подобно инфо за G30 там...
- FERINOS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 5
Гаранция условия в България
Колеги, купувам кола от официален дилър на БМВ от Германия и в договора ми пише следното:
Additionally, you will receive 1 year of warranty from us as a dealership (under the legal requirements) as well as the 2-year BMW Premium Used Car Guarantee.
Колата е 2022 г на 60 хил км.
Въпросът ми е каква точно ще е тази гаранция и ще важи ли в България ( примерно при М Кар София )..?!
Благодаря предварително!
Отделно да спомена, колата има тази екстра по VIN :
S07NW Service inclusive 5 Yahre / 60000 km
Additionally, you will receive 1 year of warranty from us as a dealership (under the legal requirements) as well as the 2-year BMW Premium Used Car Guarantee.
Въпросът ми е каква точно ще е тази гаранция и ще важи ли в България ( примерно при М Кар София )..?!
Благодаря предварително!
- hotblooded
- Потребител
-
- Кара: G30 530i
- Мечтае да кара: E31 850 CSi
Re: Гаранция условия в България
FERINOS написа:Колеги, купувам кола от официален дилър на БМВ от Германия и в договора ми пише следното:
Благодаря предварително!
Двете години гаранция за Premium Selection си важи и за България. Екстрата ти е изтекла - минали са 60те хиляди км