Бързи въпроси и отговори за G30

5-та серия (2017+)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530D f11, G30 m550d xdrive

Re: Бързи въпроси и отговори за G30

Мнение от equipment » 04 Май 2025, 12:29

Колеги, преди около месец и малко, се наложи да изолираме адблуто. И мои близки приятели ми казаха, че трябва да махна дпф-а. Иначе щял да се запуши, след време съм щял да хвърля турбини и от там и мотора. Логиката била такава, че адблуто впръсквало в дпфа, а сега като го нямало, той щял да се затлачи. Звъннах на мапера да го питам това вярно ли е. Той каза,че ядблуто било след дпфа и нямало проблем да си карам така.Допитвам се до вас, ако някой е запознат, да ми каже какво да правя в крайна сметка. Колата е г30 550д

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xD LCI 2014
Мечтае да кара: само BMW
Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d

Мнение от awful » 08 Май 2025, 21:26

equipment написа:Колеги, преди около месец и малко, се наложи да изолираме адблуто. И мои близки приятели ми казаха, че трябва да махна дпф-а. Иначе щял да се запуши, след време съм щял да хвърля турбини и от там и мотора. Логиката била такава, че адблуто впръсквало в дпфа, а сега като го нямало, той щял да се затлачи. Звъннах на мапера да го питам това вярно ли е. Той каза,че ядблуто било след дпфа и нямало проблем да си карам така.Допитвам се до вас, ако някой е запознат, да ми каже какво да правя в крайна сметка. Колата е г30 550д

Адблуто няма нищо общо със дпф, дори да има дюза която да пръска адблуе пръска във така наречения SCR катализатор. Мапера ти е казал правилно няма ядове не се занимаваи.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 09 Май 2025, 8:18

Тъй, 111 дни след особено комичното придобиване на G30 от моя страна, ми останаха само две чуденки, за които не намирам решение.
1. Втори ключ къде и кой в София може да извади, че ми омръзна от вдигащи рамене ключари?
2. На кола от щатите някой успявал ли е да подкара Connected Drive? Не че ме блазни особено, като му гледам невероятните функции и цената, ама ей така за идеята! Някакъв роуминг трябвало да се пусне, но и в щатския дилър и тукашните мърши(ака дилъри) ми отказаха.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 540i G30, 120d F20
Мечтае да кара: M5

Мнение от AlonsoBest » 09 Май 2025, 9:44

empar написа:Тъй, 111 дни след особено комичното придобиване на G30 от моя страна, ми останаха само две чуденки, за които не намирам решение.
1. Втори ключ къде и кой в София може да извади, че ми омръзна от вдигащи рамене ключари?
2. На кола от щатите някой успявал ли е да подкара Connected Drive? Не че ме блазни особено, като му гледам невероятните функции и цената, ама ей така за идеята! Някакъв роуминг трябвало да се пусне, но и в щатския дилър и тукашните мърши(ака дилъри) ми отказаха.

1. Само от дилър може да се поръча за G серията, преди 2 години беше така и все още не съм чул някой да може да прави ключове за тях. Тогава беше около 1000 лв.
2. Зависи с коя навигация е. Ако е ID6 (NBT EVO), тоест преди 2019, нe може да се подкара. Ако е с ID7 (MGU) имало вариант.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от xm_net » 11 Май 2025, 15:07

empar написа:1. Втори ключ къде и кой в София може да извади, че ми омръзна от вдигащи рамене ключари?

Ако G30-ката е преди 2021-ва година вече се правят ключове за тях и извън дилърската мрежа. Ако имаш интерес пиши едно лично, мисля че мога да те свържа с подходящ човек!

Предишна

Назад към G30/G31/G32/G33