Шум (от вятър) от панорамата
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Здравейте,
Наблюдавам шум от вятър, повече от нормалното от панорамния покрив на колата (G32).
За теста сложих изолирбанд на снадката между двете стъкла - подвижното и неподвижното. И шумът изчезна или поне вече не го усещам така осезаемо!
Държа на кажа, че визуално не виждам нищо нередно - например разкъсано или свило се по краищата уплътнение, както се случва при Х3 от това поколение - изчетох каквото намерих по темата и оттам знам за проблема при Х3, Х5.
В същото време имам и 5GT (което продавам вече) също с панорама, което е идеално тихо.
Вероятно е от значение че в дилъра са му сменени всички уплътнения заедно с щората.
Това ме доведе на въпроса - сменя ли се това средното уплътнение или имате ли други препоръки?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Наблюдавам шум от вятър, повече от нормалното от панорамния покрив на колата (G32).
За теста сложих изолирбанд на снадката между двете стъкла - подвижното и неподвижното. И шумът изчезна или поне вече не го усещам така осезаемо!
Държа на кажа, че визуално не виждам нищо нередно - например разкъсано или свило се по краищата уплътнение, както се случва при Х3 от това поколение - изчетох каквото намерих по темата и оттам знам за проблема при Х3, Х5.
В същото време имам и 5GT (което продавам вече) също с панорама, което е идеално тихо.
Вероятно е от значение че в дилъра са му сменени всички уплътнения заедно с щората.
Това ме доведе на въпроса - сменя ли се това средното уплътнение или имате ли други препоръки?

- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
Re: Шум (от вятър) от панорамата
Най-вероятно не са регулирани правилно стъклата.
Панелите/стъклата по тавана трябва да са подредени леко като керемиди на къща, всеки панел/стъкло трябва да завършва 1-3мм по-високо от следващия, за да е тихо. Ако първото ти стъкло е по-ниско от второто се получава завихряне и шум.
Не знам дали го обясних хубаво... кажи ако не е ясно да пробвам пак.
Панелите/стъклата по тавана трябва да са подредени леко като керемиди на къща, всеки панел/стъкло трябва да завършва 1-3мм по-високо от следващия, за да е тихо. Ако първото ти стъкло е по-ниско от второто се получава завихряне и шум.
Не знам дали го обясних хубаво... кажи ако не е ясно да пробвам пак.

Аха, да, разбрах. Значи предното стъкло трябва да се повдигне леко, така че стане една идея по-високо от задното. В момента, ако правилно си спомням, не е в така.
Благодаря!
Благодаря!
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
Ако е, като при Х3 Е83, при изключен двигател, сваляш плафона и с шестограм или инструмента за ръчно затваряне, завърташ леко мотора. И това става новото нулево положение.
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
Това е често срещан проблем при Х-овете, да. Или уплътненията не са ти поставени добре, или както колегата горе спомена нивелацията не е правилна. Най-добре отиди при дилъра да ти го нагласят
Днес намерих четрите винтчета (торкс T25), от които се регулира подвижното стъкло и го повдигнах леко нагоре. Остава да видя има ли резултат.

7 мнения
• Страница 1 от 1