Автоматик - как да държи ниска предавка?
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- Teogop
- младши ентусиаст
-
- Кара: бързо
Автоматик - как да държи ниска предавка?
Нещо BMW много са "екологизирали" работата на автомата. Един път реших да я карам по-спортно (530d xDrive 2018) по готин път със завои
и се оказа, че автоматикът не иска да държи ниска предавка, дори на Sport режим на колата и S режим на автомата. Единствения начин беше да ползвам ръчна смяна с перата, което за мен е много досадно, особено при път със завои. Какво се случва - пускам на спорт, вдига оборотите, но ако няколко секунди не караш агресивно, пак превключва на по-висока предавка. Така се изнервих, че щях да спирам на отбивка да я снимам за мобилето
.
При F10 нямах такъв проблем, мина ли на спорт, си държеше постоянно по-високи обороти, независимо от стила ми. Вярно, че беше със спорт автомат, но не съм убеден, че това е причината при G30.
Как се държи автомата при вас?

При F10 нямах такъв проблем, мина ли на спорт, си държеше постоянно по-високи обороти, независимо от стила ми. Вярно, че беше със спорт автомат, но не съм убеден, че това е причината при G30.

- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
Re: Автоматик - как да държи ниска предавка?
Виж приложението xHP Flashtool. До колкото знам с него може да кодираш автомата да държи по-високи обороти. Ма не ми се е налагало да го ползвам, за мен на спортен режим автомата си държи достатъчно високи обороти. При 6-цилиндровия дизел реално имаш върхова мощност на сравнително ниски обороти така че не знам за какво са ти повече. Над 4000 оборота общо взето само вдигаш разхода, без да има смисъл
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Teogop написа:Нещо BMW много са "екологизирали" работата на автомата. Един път реших да я карам по-спортно (530d xDrive 2018) по готин път със завоии се оказа, че автоматикът не иска да държи ниска предавка, дори на Sport режим на колата и S режим на автомата. Единствения начин беше да ползвам ръчна смяна с перата, което за мен е много досадно, особено при път със завои. Какво се случва - пускам на спорт, вдига оборотите, но ако няколко секунди не караш агресивно, пак превключва на по-висока предавка. Така се изнервих, че щях да спирам на отбивка да я снимам за мобилето
.
Обучи я как да се държи със стил на каране. Само с един път няма да стане.
- AlonsoBest
- младши ентусиаст
-
- Кара: 540i G30, 120d F20
- Мечтае да кара: M5
Teogop написа:Нещо BMW много са "екологизирали" работата на автомата. Един път реших да я карам по-спортно (530d xDrive 2018) по готин път със завоии се оказа, че автоматикът не иска да държи ниска предавка, дори на Sport режим на колата и S режим на автомата. Единствения начин беше да ползвам ръчна смяна с перата, което за мен е много досадно, особено при път със завои. Какво се случва - пускам на спорт, вдига оборотите, но ако няколко секунди не караш агресивно, пак превключва на по-висока предавка. Така се изнервих, че щях да спирам на отбивка да я снимам за мобилето
.
xHp ти е играта. Мисля че 960 лв беше лиценца, ремапваш кутията и можеш да си избереш патърн за shift points отделно за комфор и за спорт. Странно е че не държи ниска предавка при теб на спорт. Щом имаш пера, би трябвало да е със Sport Automatic Gearbox. Моята 40-ка бензин си държеше ниска предавка на спорт и преди да я ремапна.

4 мнения
• Страница 1 от 1