Вода в фара( лазерен)

5-та серия (2017+)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530d E60 - 530d F10 -530d G30 286hP
Мечтае да кара: M5

Вода в фара( лазерен)

Мнение от tachbg » 13 Дек 2024, 11:50

Здравейте ,
Не съм очаквал че може да имам такъв проблем с 3г кола , но явно BMW държат да имат старите проблеми с фаровете си от F10 да ги прехвърлят на G30 с лазерни фарове.
Имам влага / вода в десният фар . Така стой вече 4 дни .
Карах колата над 100км но не се намали водата вътре , по скоро стой същото количество.
На F10 , отварях кръглите отвори за смяна на крушките и така понякога премахвах влагата вътре във тялото на фара.
Но тук на G30 с лазерни фарове , не виждам такива кръгли капаци и не знам къде мога да отворя за да извадя влагата от тялото на фара.
Някой има ли идея какво мога да направя за да си подобря ситуацията.
Колата има гаранция до Януари'25 но ми казаха че фаровете не се покриват от нея.

Та с една дума - Помощ търся
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
36043
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Re: Вода в фара( лазерен)

Мнение от Kroki » 13 Дек 2024, 12:21

1.png

Би трябвало да се ориентираш
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tachbg » 13 Дек 2024, 12:36

Кроки, благодаря. Няма такава структура моят фар. Да не би да е за LED фар това което си изпратил?Изображение

Sent from my SM-A336B using Tapatalk
36043
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 13 Дек 2024, 13:57

Дай VIN
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tachbg » 13 Дек 2024, 14:41

Kroki написа:Дай VIN
Писах ти на Лично

Sent from my SM-A336B using Tapatalk
36043
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G20 330iX

Мнение от Yachev » 13 Дек 2024, 22:24

Как така вода във фара не се покрива по гаранция? Ще ги побъркам ако ми го кажат.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tachbg » 14 Дек 2024, 17:04

Yachev написа:Как така вода във фара не се покрива по гаранция? Ще ги побъркам ако ми го кажат.

Заведох щетата към Бова Кар Бургас . Дано да я разгледат по бързо.
Всъщност не знам и какво повече да се направи за да ги притисна , дали ако се пише до някакъв адрес на БМВ в Германия за рекламации ще е по добре ?
36043
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 525 TDS

Мнение от ben_g » 15 Дек 2024, 5:22

Виждал съм да обдухват кондензирали фарове с сешоар - за да нагрят леко фара отвън и изпарят влагата, но това е временно решение…

Sent from my iPhone using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 540i G30, 120d F20
Мечтае да кара: 540i

Мнение от AlonsoBest » 16 Дек 2024, 16:27

tachbg написа:
Yachev написа:Как така вода във фара не се покрива по гаранция? Ще ги побъркам ако ми го кажат.

Заведох щетата към Бова Кар Бургас . Дано да я разгледат по бързо.
Всъщност не знам и какво повече да се направи за да ги притисна , дали ако се пише до някакъв адрес на БМВ в Германия за рекламации ще е по добре ?

По каско или гаранция?
Каското това няма да го покриеп при положение че е "здрав" фара, тоест не е претърпял инцидент.
Това си е производствен дефект и би трябвало гаранционно да го сменят в сервиза.
За малко влага, която изчезва бързо, може да откажат да го сменят, все пак фара не е хермитически затворен, вътре в него е топло и при студено и влажно време е до някъде нормално да се образува малко влага.
Това при теб вече е дефект. Явно влиза от вода която се задържа във фара, не е просто влага. Съответно е доста вероятно тази вода да повреди електрониката във фара.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tachbg » 21 Дек 2024, 5:43

Здравейте,
Бова Кар, БМВ Бургас , не признават удължената ми гаранция и казаха че могът да ми сменят фара за 9300лв. От тях 550лв са ремонтни работи.
Армеец , не признават щета докато няма ПТП. А аз не искам да си повреждам фара сам, че тогава може и броня и калник и преден капак да замине , което ще ме остави без кола за месец :(
Та на вълка , врата му е дебел , защото си е правил сам работите.
Оказа се че прозрачният капак на фара фабрично е монтиран с такер и под напрежение , което и спуква пластмасата с времето в основата . И така изглежда че фара е здрав , а пукнатината се вижда като свалиш фара от колата.
36043
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535D

Мнение от fitter » 21 Дек 2024, 16:22

tachbg написа:Здравейте,
Бова Кар, БМВ Бургас , не признават удължената ми гаранция и казаха че могът да ми сменят фара за 9300лв. От тях 550лв са ремонтни работи.
Армеец , не признават щета докато няма ПТП. А аз не искам да си повреждам фара сам, че тогава може и броня и калник и преден капак да замине , което ще ме остави без кола за месец :(
Оказа се че прозрачният капак на фара фабрично е монтиран с такер и под напрежение , което и спуква пластмасата с времето в основата . И така изглежда че фара е здрав , а пукнатината се вижда като свалиш фара от колата.
Колега пробвай тези момчета. Гледам че са оправяли подобен проблем на F10. Според мен ще може да се ремонтира.

Изображение

Sent from my iPhone using Tapatalk
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 540i G30, 120d F20
Мечтае да кара: 540i

Мнение от AlonsoBest » 23 Дек 2024, 10:41

Варианта ти тогава е да го ремонтираш твоя, сменя се стъклото/корпуса, според зависи какво е спукано. Както колегата спомена може да пробваш Car Valenting в София или някой друг който се занимава с фарове.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Denis1903 » 26 Дек 2024, 1:26

Това си е чист дефект ! Звънни на деуго представителство ! Не бъди толкова толерантен ! Не бих се съгласил каквото и да ми кажат ! Аз си смених волана заради малка незабележима "гънка" . Сложиха ми чисто нов волан гаранционно в Германия . Ако имах подобен проблем щех да ги вдигна на въздуха .

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Потребител
Аватар
Кара: G30 530i
Мечтае да кара: E31 850 CSi

Мнение от hotblooded » 26 Дек 2024, 17:31

Denis1903 написа:Това си е чист дефект ! Звънни на деуго представителство ! Не бъди толкова толерантен ! Не бих се съгласил каквото и да ми кажат ! Аз си смених волана заради малка незабележима "гънка" . Сложиха ми чисто нов волан гаранционно в Германия . Ако имах подобен проблем щех да ги вдигна на въздуха .

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Най вероятно е извън производствената гаранция, удължената е вид застраховка и понякога се лигавят.
Но не е за пръв път Бова да отказват замяна на нещо по гаранция, което в друго представителство сменят "без тън - мън". На мен ми смениха предно стъкло заради неработещ подгрев на зоната около камерата, естествено не в Бова.

Назад към G30/G31/G32/G33