Смяна стъкло на фар или цял фар

5-та серия (2017+)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530i 04, G30 540i

Смяна стъкло на фар или цял фар

Мнение от hrpopov217 » 30 Юни 2024, 18:10

Колеги, някой сменял ли е стъкло на фар? Ако е сменял да каже каква марка стъкло е ползвал. В БГ намирам само на Blic, а в Ebay(локация Германия) намирам и на Hella. Ясно ми е че не се предлага като оригинална част.
Ако прибегна към смяна на цял фар, фара ми е с номер 1039.612.0004 проблем ли ще е ако сложа такъв с номер 1039.612.0006?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 540i G30, 120d F20
Мечтае да кара: M5

Re: Смяна стъкло на фар или цял фар

Мнение от AlonsoBest » 02 Юли 2024, 9:01

hrpopov217 написа:Колеги, някой сменял ли е стъкло на фар? Ако е сменял да каже каква марка стъкло е ползвал. В БГ намирам само на Blic, а в Ebay(локация Германия) намирам и на Hella. Ясно ми е че не се предлага като оригинална част.
Ако прибегна към смяна на цял фар, фара ми е с номер 1039.612.0004 проблем ли ще е ако сложа такъв с номер 1039.612.0006?

Ако само стъклото ти е счупено сменяй само него, има вече достатъчно хора, които се занимават със рециклиране на фарове и могат да го направят. Дори повечето които се занимават с това, могат да поръчат и стъклото. Ако избираш между посочените марки, по-добре хелата от Германия, блик-а не се знае дали ще пасне добре. Относно смяната на целия фар. Това което си написал не е парт номера на фара. Също не е нужно да парт номера да отговаря точно, стига да вземеш правилния фар, адаптив или обикновен и другото е че има разлика между щатски и европейски фарове. В общия случай си прехвърляш модулите от твоя фар на новия и всичко тръгва. На европейска кола ако сложиш американски фар е ок, единствено американския има оранжев сайд маркер, но той няма да свети ако си сложиш твоите модули. Обратното обаче на американска кола европейски фар, трабва да се кодира да не си търси сайд маркера, иначе изкарва грешки на таблото.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530i 04, G30 540i

Re: Смяна стъкло на фар или цял фар

Мнение от hrpopov217 » 18 Юли 2024, 13:44

В крайна сметка смених само стъклото. Сам си го сменях, повече в такъв филм едва ли ще вляза........ Трудното е ваденето на старото стъкло. От начало се пробвах да го извадя цялото в корто нямаше никаква логига, защото си беше счупено и е за изхвърляне.В последствие го прерязах и го извадих на части с нагряване с пистолет за горещ въздух. Постявянето на новото стъкло не е нищо усобенно, стана лесно. Взех стъкло на Blic, пасва перфектно! Стъклата на Hella малко ме усъмниха, тъй като самата Hella не го продават като резервна част и не бях сигурен в произхода.

Назад към G30/G31/G32/G33