Среден доход за ново бмв г30

5-та серия (2017+)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 226
Регистриран на: 15.08.2015
Местоположение: Houston/Odessa
Пол: Мъж
Кара: 2015 / 535i
Мечтае да кара: Чисто ново Е23 745i
Детайли за колата: F10

Re: Среден доход за ново бмв г30

Мнение от peshehodetz » 15 Яну 2021, 18:47

c04 написа:Човека пита за кола, вие го пратихте на борсата :mhihi: :mhihi:


В съседната тема G30 мнения на последната страница човека пита с две изречения за мнение за дадена кола и само след няколко дни колата е поръчана и ще му я докарат. Тук питащия изписва цял ферман от филосовски и житейски размисли, то остави кола едва ли ще купи, ми мен лично много ме съмнява този въобще да е IT с въпросните доходи и имоти дето цитира.
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 204
Регистриран на: 12.02.2007

Re: Среден доход за ново бмв г30

Мнение от sk8 » 18 Яну 2021, 16:14

да си купиш чисто ново бмв за да го караш по нашите пътища .... 0 кеф

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 672
Регистриран на: 14.12.2008
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: само Месершмити

Re: Среден доход за ново бмв г30

Мнение от galant » 18 Мар 2021, 10:18

Не съм писал от мнооого време тук(въпреки че чета редовно форума),обаче тук направо се чудя как се обсъжда изобщо такава тема.Ще ми стигнат ли 6к заплата да подържам и да си купя кола?!?!Да се смея ли,да плача ли ....незнам?!?!А бе колега,всеки си е сам сайбия на джоба.Колега,ако вземаш такава заплата каквато "декларираш" тук,означава че главата между рамената ти не ти служи само за равновесие и едва ли ще имаш нужда някой да ти казва дали ти стигат парите.Което автоматично ме навежда на мисълта че ти не вземаш такава заплата,тъй като логически няма как да работиш работа с главата си за 6к и да отваряш такива меко казано нелепи теми.Без думи!!!!
Не се обиждай,просто така мисля.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 166
Регистриран на: 12.08.2019
Местоположение: гр.София
Пол: Мъж
Кара: BMW 520d(140kW)F11,manual gears

Re: Среден доход за ново бмв г30

Мнение от Alben » 18 Мар 2021, 12:44

galant написа:Не съм писал от мнооого време тук(въпреки че чета редовно форума),обаче тук направо се чудя как се обсъжда изобщо такава тема.Ще ми стигнат ли 6к заплата да подържам и да си купя кола?!?!Да се смея ли,да плача ли ....незнам?!?!А бе колега,всеки си е сам сайбия на джоба.Колега,ако вземаш такава заплата каквато "декларираш" тук,означава че главата между рамената ти не ти служи само за равновесие и едва ли ще имаш нужда някой да ти казва дали ти стигат парите.Което автоматично ме навежда на мисълта че ти не вземаш такава заплата,тъй като логически няма как да работиш работа с главата си за 6к и да отваряш такива меко казано нелепи теми.Без думи!!!!
Не се обиждай,просто така мисля.

Не само ти мислиш така....
Тези хора, не разбраха, че тябват пари, а само с питанки тук не става!
Но ако ползват форума за успокоение, е друг въпрос.

Потребител
Аватар
Мнения: 6
Регистриран на: 3.05.2014
Пол: Мъж

Re: Среден доход за ново бмв г30

Мнение от kdmion » 15 Апр 2021, 15:53

kamendc написа:Дори не говоря за Фейсбук, Амазон, Гугъл, и други имена, за които всеки се сеща, но има десетки фирми като Alteryx, Snowflake, Cloudera, Tradedesk, и много други подобни, които изкарват нови технологии, и за последните няколко години цената на акциите им е х10, някои и х30, х50 и повече. Аз не съм в този бранш, фирмата в която работя е консервативна, но гледам че почне ли и тя да си купува една технология (например Salesforce), тази технология е узряла и ще се купува от все повече фирми. Не че съм спечелил много от това, но като се замисля назад, бил съм много прост, за да не го направя, защото си беше малко или много очевидно.
А автора като е в този бранш, за него трябва да е още по-очевидно.
Ако беше тези 20к за Е60-ца преди 5 години ги сложил в акции на някои от гореспоменатите, сега щеше Г30 да си го купи кеш, вместо да мисли как ще върже лизинга.
По същата логика и парите за Г30 ако сега ги вложи както трябва, след някоя друга година ще си вземе и Порше, ако иска.
Успех!

Hindsight is 20/20. Ако е било толкова очевидно си щял да го направиш. Също така, този ръст, който се забелязва на финансовите пари е ирационален. Всичко това е един fad, просто защото пострадаха всички други сектори, хората се насочиха към технологичния сектор, защото видяха, че не бяха ударени до такава степен финансово от цялата пандемична обстановка. Голяма част от публичните компании занимаващи се с туризъм/транспорт, ще имат много изненадващ обрат.
Сега по темата, може и да е трол, но въпреки това е цитирано нещо много важно от темата за 7цата. Но ако взимаш много пари е елементарна глупост да ги изсипеш кеш в амортизируем, обезценяващ се актив. Най-малкото което е, тези хора стигнали до суми да могат да си позволят чисто нови седмици имат достатъчно акъл в междураменното пространство, ще ползват парите които биха изсипали кеш, според това което голяма част от вас казахте и ще офсетнат разходите, които произлизат от лихвите по лизинг/кредит. Ако не беше така корпорациите, които са на печалба нямаше да емитират акции и да стават публични.

Също така, каква е тази глупост?
peshehodetz написа:Някакво развитие, конфигурирана ли е вече колата. А иначе нещо интересно по темата:

https://www.cnbc.com/2019/11/04/follow-this-simple-rule-for-car-buying-if-you-want-to-get-rich-says-millionaire-money-expert.html?__source=facebook%7Cmain&fbclid=IwAR31a-YmY9-5fXaZSnE-ATTGE5HXpn3ZGSlFgqsmk-UUcL2N76rQgHJEcuc

Точно пък някой на запад, чака да изкарва милион плюс долара на годишна база за да си купи Порше 911. Доктори бол каращи Поршета, средна заплата според статистиките е $313к, или тия са будали. Свръх спестовността е признак, на хора живяли във времена на недоимак и липси. В момента да спестяваш пари в банкова сметка или под дюшека е почти равнозначно с това да си запалиш парите. Спестовен влог/депозит не осигорява достатъчно голяма лихва, коятo да компенсира инфлационните проценти и банковите такси. Говорите за запад, за справка най-добрия лихвен процент към момента на годишна база е 0.57%, с инфлация от 1.25%.

Истината е че всеки има глава на раменете, и никои не може да вземе решение вместо него. А относно това, кой какво ще помисли за това какво кара човек, това вече е крайно. Много му влиза в работата на шефа, дали си харча парите за коли, проститутки, наркотици или дрехи. Щом си върша кадърно работата, не би ми било трудно да си намеря работно място в конкурентна фирма.

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 113
Регистриран на: 26.04.2021
Пол: Мъж
Кара: E60 530d, ML 320, Subaru Forester
Мечтае да кара: собствения си автомобил.

Re: Среден доход за ново бмв г30

Мнение от JoroZan » 28 Яну 2022, 11:47

Цената на автомобила не трябва да надвишава 20% от наличните ти пари.

Потребител
Аватар
Мнения: 20
Регистриран на: 23.04.2021

Re: Среден доход за ново бмв г30

Мнение от alpinjuga » 28 Яну 2022, 13:57

Аз мисля, че това можеше да бъде хубава тема, ако дискусията се беше съсредоточила колко струва да се поддържа такъв автомобил, вместо дали някой си има или няма пари да си го купи. Както някой отбеляза по-горе, всеки си има глава на раменете и сам си прави сметката.

Разбира се, за нова, гаранционна кола нещата с разходите за поддръжка седят много различно, защото една част от разходите ги няма, но пак е интересно. Аз след почти година каране на ново м550и, мога да допринеса с точни цифри за това какво съм похарчил по колата, извън самата й цена. Разходите ми без гориво са 15.6хил. лв., от които голяма част са каското, 4хил. лв. за зимен комплект гуми 18ки и 1,000лв и малко за превантивна смяна на масло и филтри. Тук също влизат гражданската, данъка, винетката и всякакви аксесоари, които съм купувал за колата. Разходите ми за гориво са 4.2хил. лв. за изминати 18хил. км., което прави среден разход от 10.4 на 100. Само за справка, средният разход по борд компютър е 10.6 на 100. Колата се кара 90% извънградско и 10% градско приблизително и не я натискам през цялото време.

ентусиаст
Аватар
Мнения: 941
Регистриран на: 8.11.2005
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: М2+X5

Re: Среден доход за ново бмв г30

Мнение от msi200 » 28 Яну 2022, 21:06

Ако включиш и обезценяването или лизинговите вноски, сметката отива повече от двойно нагоре.
I love the sound of V8 in the morning...

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 187
Регистриран на: 12.01.2010
Пол: Мъж
Кара: F10

Re: Среден доход за ново бмв г30

Мнение от xterminator » 23 Фев 2022, 22:47

Имаме малък семеен бизнес, който ни докарва месечно нетен доход от 10-12К. Живеем в собствено жилище. Спрях се на премиум селекшън автомобил F10 на 6г в ценовия диапазон до 50К. Колата беше със сменен мотор гаранционно на няма и 20К км, сменени раздатка и полуоски, 535д х драйв, и 2г гаранция на механика и електроника, което ме накара да взема решение бързо. Разбира се, на лизинг на фирмата, с първоначална вноска 20К месечна вноска от около 500 за 48м, като си правя сметка до 3-тата година да я изплатя предварително. Изсипването на голяма сума пари в кеш за такъв автомобил за мен е безумие. Първо защото тези пари могат да се използват за инвестиция в стока и второ защото търгашите от държавните институции веднага ще цъфнат. А, за суми 100К+ бих хвърлил, ако имам едни 10 милиона в банковата сметка. :smoke:

Досега не съм усетил колата като финансова тежест като имах 2 по-големи ремонта в рамките на 1 година заради един шум. В единия случай смениха задните полуоски, което беше 5К+, във втория смениха кардан, който е около 3К. И двата ремонта минаха по гаранция. Това, което съм платил са смените на маслата - в порядъка от 380-600 лв, в зависимост дали сменяш горивен филътр, предни накладки около 500 лв и задни около 380 (М Кар Пловдив), и маслата на диференциалите и раздатката + тампон на раздатката - 500 лв. Зимните гуми бяха около 1800 лв, летните 1300. Каското на година е 3200, разстрочено на 4 равни вноски, в Алианц като ползвам оторизиран сервиз и съм много доволен. Застрахователната оценка е 45К. Не се изисква да се платят всички вноски, за да се извърши ремонт. За 1 година 2 пъти сменям челно стъкло от хвърчащи камъчета :banghead: и боядисвам разни детайли. Не съм платил 1 ст.
Данъка е смешен - 250 лв, ГО 450 лв, и преглед 30 лв.

Това, което ми прави впечатление е, че летните гуми могат да изкарат не повече от 2 сезона, което прави средно по около 1000 лв на година за гуми. Въртя по 25-30К км на година.
Абе накарахте ме да се замисля... Като се тегли чертата излиза си по 900-1000 лв/месечно без горивото. Но ако отидем на 3К на месец определено няма да се чувствам комфортно.

Та в този ред на мисли, струва ми се малко странно, ако човек с 6к месечна заплата се "хвърли" на чисто нов премиум седан в бизнес клас за 130К с 3К месечен разход само за него.
Аз също гледам към Г30, но със сигурност няма да е чисто нов, по-скоро пак ще е някой премиум селекшън, но този път на по-малко години - 3-4 да речем.

:OT:

Относно американските стандарти и начин на живот... В началото и аз се притеснявах какво ще кажат хората като ме видят, какво ще кажат служителите ми като видят и възнамерявах да я крия докато мога, но в крайна сметка аз съм този, който е налял 200K в рамките на 2 години в този бизнес, аз съм този, който е рискувал и си е скъсал задника в началото за да потръгне, аз съм този, който се е лишавал, аз съм този, който си продаде наточената Е46 330ка, за да може да закупи климатици и реклама и др. Като иска моя служител или някой завиждач да е на това положение - да рискува той, да пробва да направи и да изгради нещо работещо. Мисля, че това е възнаграждение за труда и средствата, които сме вложили в някаква дейност/услуга и ако някой завижда, злобее и ти бройка имуществото и парите е пълен неудачник. :winky:
Мисля, че съм ориентиран към златната среда и нито прахосването на пари (без да ги имаш) за чисто нови автомобили е добра идея , нито това да изкарваш десетки хиляди на месец и само заради мнението на хората да ходиш като прошляк и да караш таралясник е здравословно, ама както напоследък нашумя фразата - "секи сам си преценя" :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 166
Регистриран на: 12.08.2019
Местоположение: гр.София
Пол: Мъж
Кара: BMW 520d(140kW)F11,manual gears

Re: Среден доход за ново бмв г30

Мнение от Alben » 24 Фев 2022, 9:24

xterminator написа:Имаме малък семеен бизнес, който ни докарва месечно нетен доход от 10-12К. Живеем в собствено жилище. Спрях се на премиум селекшън автомобил F10 на 6г в ценовия диапазон до 50К. Колата беше със сменен мотор гаранционно на няма и 20К км, сменени раздатка и полуоски, 535д х драйв, и 2г гаранция на механика и електроника, което ме накара да взема решение бързо. Разбира се, на лизинг на фирмата, с първоначална вноска 20К месечна вноска от около 500 за 48м, като си правя сметка до 3-тата година да я изплатя предварително. Изсипването на голяма сума пари в кеш за такъв автомобил за мен е безумие. Първо защото тези пари могат да се използват за инвестиция в стока и второ защото търгашите от държавните институции веднага ще цъфнат. А, за суми 100К+ бих хвърлил, ако имам едни 10 милиона в банковата сметка. :smoke:

Досега не съм усетил колата като финансова тежест като имах 2 по-големи ремонта в рамките на 1 година заради един шум. В единия случай смениха задните полуоски, което беше 5К+, във втория смениха кардан, който е около 3К. И двата ремонта минаха по гаранция. Това, което съм платил са смените на маслата - в порядъка от 380-600 лв, в зависимост дали сменяш горивен филътр, предни накладки около 500 лв и задни около 380 (М Кар Пловдив), и маслата на диференциалите и раздатката + тампон на раздатката - 500 лв. Зимните гуми бяха около 1800 лв, летните 1300. Каското на година е 3200, разстрочено на 4 равни вноски, в Алианц като ползвам оторизиран сервиз и съм много доволен. Застрахователната оценка е 45К. Не се изисква да се платят всички вноски, за да се извърши ремонт. За 1 година 2 пъти сменям челно стъкло от хвърчащи камъчета :banghead: и боядисвам разни детайли. Не съм платил 1 ст.
Данъка е смешен - 250 лв, ГО 450 лв, и преглед 30 лв.

Това, което ми прави впечатление е, че летните гуми могат да изкарат не повече от 2 сезона, което прави средно по около 1000 лв на година за гуми. Въртя по 25-30К км на година.
Абе накарахте ме да се замисля... Като се тегли чертата излиза си по 900-1000 лв/месечно без горивото. Но ако отидем на 3К на месец определено няма да се чувствам комфортно.

Та в този ред на мисли, струва ми се малко странно, ако човек с 6к месечна заплата се "хвърли" на чисто нов премиум седан в бизнес клас за 130К с 3К месечен разход само за него.
Аз също гледам към Г30, но със сигурност няма да е чисто нов, по-скоро пак ще е някой премиум селекшън, но този път на по-малко години - 3-4 да речем.

:OT:

Относно американските стандарти и начин на живот... В началото и аз се притеснявах какво ще кажат хората като ме видят, какво ще кажат служителите ми като видят и възнамерявах да я крия докато мога, но в крайна сметка аз съм този, който е налял 200K в рамките на 2 години в този бизнес, аз съм този, който е рискувал и си е скъсал задника в началото за да потръгне, аз съм този, който се е лишавал, аз съм този, който си продаде наточената Е46 330ка, за да може да закупи климатици и реклама и др. Като иска моя служител или някой завиждач да е на това положение - да рискува той, да пробва да направи и да изгради нещо работещо. Мисля, че това е възнаграждение за труда и средствата, които сме вложили в някаква дейност/услуга и ако някой завижда, злобее и ти бройка имуществото и парите е пълен неудачник. :winky:
Мисля, че съм ориентиран към златната среда и нито прахосването на пари (без да ги имаш) за чисто нови автомобили е добра идея , нито това да изкарваш десетки хиляди на месец и само заради мнението на хората да ходиш като прошляк и да караш таралясник е здравословно, ама както напоследък нашумя фразата - "секи сам си преценя" :mhihi:

Коментара до Оф-топика, добре, ама що ти трябваше да се хвалиш накрая с други работи и да размиеш добрия коментар, за добрата кола“!

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 189
Регистриран на: 11.06.2020

Re: Среден доход за ново бмв г30

Мнение от nxn » 24 Фев 2022, 10:39

Той като цяло влезе в тема за г30 да говори за ф10 и да се хвали, така че всичко беше офтопик :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 187
Регистриран на: 12.01.2010
Пол: Мъж
Кара: F10

Re: Среден доход за ново бмв г30

Мнение от xterminator » 24 Фев 2022, 11:37

nxn написа:Той като цяло влезе в тема за г30 да говори за ф10 и да се хвали, така че всичко беше офтопик :lol:


Секундичка да го преместя в другия крачол по случай празния ти коментар. :wave:


[/quote]Коментара до Оф-топика, добре, ама що ти трябваше да се хвалиш накрая с други работи и да размиеш добрия коментар, за добрата кола“![/quote]

В цялата тема на всяка страница се споменава Ф10 и се сравнява с нея. Мисля че дадох адекватна и актуална информация на автора, ако все още не е взел решение. Освен това е пълна и с българо-американска народопсихология и как шефове/колеги/служители биха реагирали, ако си вземеш нова кола. Изказал съм си мнението като всички останали. ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 166
Регистриран на: 12.08.2019
Местоположение: гр.София
Пол: Мъж
Кара: BMW 520d(140kW)F11,manual gears

Re: Среден доход за ново бмв г30

Мнение от Alben » 24 Фев 2022, 12:22

xterminator написа:
nxn написа:Той като цяло влезе в тема за г30 да говори за ф10 и да се хвали, така че всичко беше офтопик :lol:


Секундичка да го преместя в другия крачол по случай празния ти коментар. :wave:


Коментара до Оф-топика, добре, ама що ти трябваше да се хвалиш накрая с други работи и да размиеш добрия коментар, за добрата кола“![/quote]

В цялата тема на всяка страница се споменава Ф10 и се сравнява с нея. Мисля че дадох адекватна и актуална информация на автора, ако все още не е взел решение. Освен това е пълна и с българо-американска народопсихология и как шефове/колеги/служители биха реагирали, ако си вземеш нова кола. Изказал съм си мнението като всички останали. ;)[/quote]
"Секундичка да го преместя в другия крачол по случай празния ти...."
Е с това тотално се окендза, язък ,че караш такава кола?!

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 187
Регистриран на: 12.01.2010
Пол: Мъж
Кара: F10

Re: Среден доход за ново бмв г30

Мнение от xterminator » 24 Фев 2022, 14:22

Alben написа:
xterminator написа:
nxn написа:Той като цяло влезе в тема за г30 да говори за ф10 и да се хвали, така че всичко беше офтопик :lol:


Секундичка да го преместя в другия крачол по случай празния ти коментар. :wave:


Коментара до Оф-топика, добре, ама що ти трябваше да се хвалиш накрая с други работи и да размиеш добрия коментар, за добрата кола“!


В цялата тема на всяка страница се споменава Ф10 и се сравнява с нея. Мисля че дадох адекватна и актуална информация на автора, ако все още не е взел решение. Освен това е пълна и с българо-американска народопсихология и как шефове/колеги/служители биха реагирали, ако си вземеш нова кола. Изказал съм си мнението като всички останали. ;)[/quote]
"Секундичка да го преместя в другия крачол по случай празния ти...."
Е с това тотално се окендза, язък ,че караш такава кола?![/quote]

Първата част на отговорът ми не беше към теб.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 67
Регистриран на: 8.09.2016
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: '17 G31 530dx, '08 R56 Mini Cooper
Мечтае да кара: V8

Re: Среден доход за ново бмв г30

Мнение от damian2112 » 24 Фев 2022, 18:08

Ами аз да кажа за моето 2017 G31 Premium Selection - 25к встъпителна вноска, 830лв/месец за 4 години лизинг и остатъчна 11к. Другото е като при колегата, каско 3 бона на 4 вноски, даже имах една безплатна смяна на масло и филтри, останали по Service Inclusive от предишния собственик. Общото оскъпяване за периода е около 3000лв, което не е много на фона на цената на колата.

Предишна

Назад към G30/G31/G32/G33

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани

Последни теми
Facebook