БМВ спира от продажби за Европа V12.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
БМВ спира от продажби за Европа V12.
http://www.bmwblog.com/2018/02/23/bmw-m ... next-year/
Проблемът бил заради екологията и че не може да се впише в новите норми. Най-вероятно като пуснат фейслифта догодина и ще преустановят продажбите.
Проблемът бил заради екологията и че не може да се впише в новите норми. Най-вероятно като пуснат фейслифта догодина и ще преустановят продажбите.
In God we trust, all others we track.
https://www.facebook.com/share/v/MFFox7BBK7fXcYKu/
I feel the need, the need for speed.
- c04
- Кръстникът
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Re: БМВ спира от продажби за Европа V12.
Ей, не спряха ве
Да им *** и евро екологията
Да им *** и евро екологията
то тука голям цирк....
Първо бяха VW, после хванаха и БМВ и Мерцедес, че малко през просото я карат.
И сега явно от БМВ ги е хванало страх, че някой може да провери нещо и сами си признаха, че станала грешка и флашнали
7ма (750) и 5та(550) серия с грешният софтуер, та можело и да не покриват нормите за екология.
Но и преди имаше дълги дискусии от собственици на 550, че мощността не отговаря на заводските данни, даже имаше и върнати автомобили
за подобрения.
Явно има някакъв проблем с този мотор.
Първо бяха VW, после хванаха и БМВ и Мерцедес, че малко през просото я карат.
И сега явно от БМВ ги е хванало страх, че някой може да провери нещо и сами си признаха, че станала грешка и флашнали
7ма (750) и 5та(550) серия с грешният софтуер, та можело и да не покриват нормите за екология.
Но и преди имаше дълги дискусии от собственици на 550, че мощността не отговаря на заводските данни, даже имаше и върнати автомобили
за подобрения.
Явно има някакъв проблем с този мотор.
Реално за какво им е този мотор като така или иначе вече доста от автомобилите станаха по пестин коня.. и то дизели. За кво ти е 12 цил. мотор като един дизелак с двойно по-малка кубатура го отнася по всички параграфи? Сега е модерно мощ, икономия и екология и този мотор хич не се вписва.. Вече от маняшка гледна точка дванайсетака си е класика в жанра и легенда, но то и толкоз маняци има вече.
I am beton!
Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да мине А то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!
- baholino
- кандидат ентусиаст
- Кара: E60 535d
- Мечтае да кара: i3
- Детайли за колата: M-пакет
Баси.. развалиха ми вечерта.... няма да мога да спя, като знам че вече няма да продават V12..... ужас!!!!!
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо
- c04
- Кръстникът
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Витанов написа:от маняшка гледна точка дванайсетака си е класика в жанра и легенда, но то и толкоз маняци има вече.
Точно за хората които ги интересува какво има под капака и знаят какво-що, на нас ще ни липсва.Сега новата мода е ясна, 0-100 колко прави и колко гори, но просто поведението има огромна разлика, но не знам колко хора могат да разберат и оценят това.Мерцедес се попредадоха, намалиха V8-ка на 4,0 литра, 65амг 6,0 литра, Ауди казаха, че вече V12 няма да имат...само БМВ останаха да се държат, но явно ги натиснаха .
Витанов написа:Реално за какво им е този мотор като така или иначе вече доста от автомобилите станаха по пестин коня.. и то дизели. За кво ти е 12 цил. мотор като един дизелак с двойно по-малка кубатура го отнася по всички параграфи? Сега е модерно мощ, икономия и екология и този мотор хич не се вписва.. Вече от маняшка гледна точка дванайсетака си е класика в жанра и легенда, но то и толкоз маняци има вече.
точно затова им е - защото другите нямат
- acho.rs
- старши ентусиаст
- Кара: Jaguar XK 4.2, F16 X6 30d
baholino написа:Баси.. развалиха ми вечерта.... няма да мога да спя, като знам че вече няма да продават V12..... ужас!!!!!
И на мен - нищо че една камара производители времнно спряха моделите си за по няколко месеца, докато си оправят катализатрите (така де цялата лаборатория в изпускателната система) аз наистина няма да мога да спя за V12
Реално за какво им е този мотор като така или иначе вече доста от автомобилите станаха по пестин коня.. и то дизели. За кво ти е 12 цил. мотор като един дизелак с двойно по-малка кубатура го отнася по всички параграфи? Сега е модерно мощ, икономия и екология и този мотор хич не се вписва.. Вече от маняшка гледна точка дванайсетака си е класика в жанра и легенда, но то и толкоз маняци има вече.
По кои параграфи - защото на динамика, до 200 км/ч V12ката му прави 7-8 тира, до 300 става вече половин километър
Този модели го има, защото има Ролс Ройс. Инак е ясно, че същата мощност и динамика се вади и от V8 4.4 мотора в М5. Но предвид, че наистина Мерцедес и Ауди си сложиха 4 литрови мотори в топ лимузините и постигат същото като БМВ с 6.5л е ясно на къде отиват нещата.
доста тъжно, но факт че downsizing-a е голям фактор (или както Ауди/VAG го наричат right-sizing), и ако нещо няма продажби, в крайна сметка не е рентабилно да се произвежда. и аз веднага бих питал за Ролс Ройс, но клиентелата там е по различна от колкото при 7ма серия, и не мисля че е проблем
факт че В12ките имат много малко преимущество пред В8-аците, а цената е много различна, също като при Г65 и Г63 при мерцедес, почти двойна разлика, проблем с емисиите и тн, и накрая съвсем логично спират Г65 от производство.
факт че В12ките имат много малко преимущество пред В8-аците, а цената е много различна, също като при Г65 и Г63 при мерцедес, почти двойна разлика, проблем с емисиите и тн, и накрая съвсем логично спират Г65 от производство.
- DivX
- кандидат ентусиаст
- Кара: кротко
- Детайли за колата: E34 520 1993
E38 750 1997
F01 740 LI 2009
Който иска 12 цицлиндров мотор от БМВ, ще си го намери, ще си го кара и ще му се радва. А като свършат ще ходиме в музея на БМВ. За останалите е статистика и неоправдан разход. Иначе заместители има всякакви, включително и 3 цилиндрови, турбо изнасилени двигатели, хибриди, електромобили и тролей, но усещането от шофирането на 12 цициндрово БМВ, трудно ще се замести от 8-мака. Лично мое мнение.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- ///M Power
- старши ентусиаст
- Кара: си Е65-цата.
За съжаление и БМВ ще мине на 4.0 V8 , явна така е тенденцията ( както и състезателните регулации). 12-ката беше нещо като уникат в гамата.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
Е, едва ли ще е на 4.0 V8, понеже вече си имаме страхотен 4.4 такъв осмак от грубо 10 години насам и само се подобрява. Този мотор и 1000 коня може да си го направят, та чак на 4.0 не мисля, че ще се слиза. А и знае ли се, може да направят нещо та да го накарат да не изпуска толкова газове 12-ка и пак да го върнат. Но то както е тръгнало скоро може да има само хибриди и електрички.
- ///M Power
- старши ентусиаст
Top Gun Maverick написа:Е, едва ли ще е на 4.0 V8, понеже вече си имаме страхотен 4.4 такъв осмак от грубо 10 години насам и само се подобрява. Този мотор и 1000 коня може да си го направят, та чак на 4.0 не мисля, че ще се слиза. А и знае ли се, може да направят нещо та да го накарат да не изпуска толкова газове 12-ка и пак да го върнат. Но то както е тръгнало скоро може да има само хибриди и електрички.
В момента спряха 4,4 че не отговаря на изгорелите газове, а 4.0 вече е разработен ( М8 GTE за Le mans), и нещо по темата :http://www.bmwblog.com/2018/03/09/spied-facelifted-bmw-7-series-caught-testing-shows-new-gauge-cluster/ може все пак и да има V12 и във фейса
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
Дано поне не им хрумне 4.4 да го махат от М8, но не мисля, че ще се стигне дотам, все пак щом го сложиха вече на М5...онова се очаква да е дори с малко повече коне за разлика от все еднаквите такива на М5/М6 през годините.
- ///M Power
- старши ентусиаст
Top Gun Maverick написа:Дано поне не им хрумне 4.4 да го махат от М8, но не мисля, че ще се стигне дотам, все пак щом го сложиха вече на М5...онова се очаква да е дори с малко повече коне за разлика от все еднаквите такива на М5/М6 през годините.
Мисля че ще минат на 4.0, както казах сега имат проблеми с 4,4 и изгорелите газове (за Европа става въпрос). То всичко дето е 50и ще е с тоз мотор..
- Mario Andretti
- Mario Andretti
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2