предложение за мерки относно търговската секция
Модератор: I.Voykov
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
предложение за мерки относно търговската секция
предвид много обяви, неточности, "коректни" потребители задали обявата си по некоректен начин с цел ЪП от другите потребители под формата на въпроси относно дадения артикул (дай телефон на лс, и на мен..и на мен; дай снимка на лс, и на мен.. и на мен; дай цена на лс.. и на мен.......; или продавам 316-ка, ама седан ли е, комби ли е, с м40 ли е, с вътрешно горене ли е, ама акциза платен ли е, ама има ли забележки? да продължавам ли?) предлагам да се въведат някакви по-строги критерий и същевременно да се следят стриктно дали се прилагат правилата. Скоро ми се наложи да пусна обява в опелския форум и меко казано бях възхитен! и от правилата и от обявите! всичко прилежно обяснено, абе как си трябва, няма спам, лесно се чете, лесно се ориентира човек, не товари форума, търсачката, потребителите и администраторите!
прилагам правилата за обяви към опелския форум:
също прилагам как изглежда секцията ПРОДАВА
http://www.opelclub-bg.com/forum/index.php?showforum=114
(съжалявам, че не мога да го направя като URL, автоматично ми се вдига таб-а най-горе (проблем с форума)
написах го на ръка, като на всяка буква ми качва таб-а най-горе към първото изречение
прилагам правилата за обяви към опелския форум:
Комерсиалните обяви в този раздел са Строго Забранени !
Предлагането на услуги от фирми или частни лица, асортимент от стоки, стоки в количества, автоморги, реклама на магазини или сервизи е позволено само след изрично одобрение от администратор.
Рекламни съобщения се заплащат по описания в "Сервизи и Магазини" начин. За подробности се обръщайте към Бижо Бижев !
Правила за раздел Продавa / Частни Обяви
1. Забранено е публикуването на обяви, които не сa пряко свързани с марката Опел ! Обяви за автомобили или вещи, които не са свързани с Опел, ще бъдат местени в Junkyard-а или директно изтривани, а Подателя им ще получи +10% предупреждние.
2. Задължително е публикуваните теми (обяви) да са ясни и подробни, съдържащи точна информация за предлаганата стока (модел, година, цена и снимки), както и за продавача/купувача (телефон, мейл, алтернативни начини за контакт). Обявата не може да бъде директен линк към друг сайт, където е пълното описание.
Прилагането на актуална(и) снимка(и) е Задължително ! Как става това, е описано За качването на снимки !
Задължително публикувайте начин за връзка с Вас : email и телефон за връзка !
Обявите които не отговарят на горните условия, ще се считат за невалидни и ще бъдат изтривани, без предупреждение.
3. Темите(обявите) са затворени за публикуване на Коментари от Потребителите. Всички коментари по обявите (договаряне, уточняване и т.н.) се извършват само и единствено чрез лични съобщения или по някой от начините за връзка, обявени от продавача. Подателят запазва правото си да нанася корекция на Обявата си по всяко време, като това става чрез редакция на първото мнение.
4. Подателят на обявата има право да изтегля темата си пред останалите (UP на обявата) след период, не по-малък от 48 часа (2 денонощия), като това става без нужда от ново мнение, а чрез бутона Вдигни (UP), който се намира до меню Опции на съответната тема и става активен след гореупоменатия период от създаването на темата или последното изтегляне пред останалите (последен UP).
5. При приключване на дадена сделка или свалянето на предмет от продажба се уведомяват модераторите чрез бутона "Докладвай", като се пише коментар "За триене", или чрез лично съобщение, изпратено до някой от модераторите.
6. Потребители, регистрирани преди по-малко от 30 дни, нямат право да публикуват обяви.
7. Забранено е дублирането на съществуващи теми (обяви).
8. Потребителите имат право на не повече от 3 активни обяви.
9. Темите в Купува/Продава/Подарява имат давност 30 дни. След този период ще бъдат автоматично изтривани. По този начин ще бъдат по-актуални и търсачката ще бъде по-ефективна !
10. За извършваните чрез форума сделки, отговорност носят само и единствено продавача и купувача. Администратори, модератори и други потребители, свързани по какъвто и да е начин с форума, не са участници в процеса и не носят никаква отговорност, както и не предоставят информация за IP адреси или друга достъпна за тях информация.
При неспазване на гореописаните Правила, Обявата Ви ще бъде изтрита, или преместена в Junkyard-а.
Нарушителя ще бъде наказан с +10% предупреждение. При системни нарушения и рецидив, следват по-тежки наказания „Преглед от Модератор” и BAN, описани в Общи Правила на Форума на Опел Клуб България.
също прилагам как изглежда секцията ПРОДАВА
http://www.opelclub-bg.com/forum/index.php?showforum=114
(съжалявам, че не мога да го направя като URL, автоматично ми се вдига таб-а най-горе (проблем с форума)
написах го на ръка, като на всяка буква ми качва таб-а най-горе към първото изречение

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Re: предложение за мерки относно търговската секция
Те и тук правилата са същите, писани са по друг начин но са същите. Само с правила и модератори не става! Наблюдавам повече секция "продава автомобили/мотоциклети" затова ще кажа няколко неща за нея... В момента се сещам за едно правило "В заглавието да се вписва само: Модел, година, цена", прекалено натоварващо и "грозно" става като заглавието е "Продавам си БМВто, модел...", "БМВ Е46 320 дизел спешно, всички екстри", "Продавам... спешно", "Продавам... скъпо" и т.н. След въвеждане на правилото за обяви само за автомобили с марка БМВ предлагам да се направи и шаблон за заглавията. "БМВ, модел (Е30, Е36, Е36.../316, 318, 320...), година (изписва се година и месец, пр. 30.2009г.) и цена (в лева).
В в шаблона за обявите да се добави отделен ред "БАРТЕР", в него да се вписва "Да" или "Не", ако отговора е "Да" да се посочи критерия за продажба. Кратко точно и ясно без разтягане на локуми. Обявите се пълнят с коментари със запитвания за бартер.
Обява да не се пуска без снимки. Обяви от сорта пуснати понеделник вечерта с обяснение до петък ще снимам колата да се трият. Незнам какво губят продавачите като пуснат обявата след няколко дни с снимки. Да бъдат задължителни няколко снимки: отпред, отзад, две странични, интериор и двигател. По една снимка такава снимка, ако искат продавачите да качват още сто снимки, но тези да са задължителни. И с такива коментари се пълнят обявите, по десет мнения "дай снимки на интериора/двигател..."
Ако продавача не може да качи снимки да се обърне към модератор за помощ и тогава да пуска обявата, без "снимки на скайп", "нека ми помогне някой", "елате на живо" и т.н.
Когато колата е продадена заглавието да се променя, като в него да пише само "Продадена".
За това се сещам в момента
В в шаблона за обявите да се добави отделен ред "БАРТЕР", в него да се вписва "Да" или "Не", ако отговора е "Да" да се посочи критерия за продажба. Кратко точно и ясно без разтягане на локуми. Обявите се пълнят с коментари със запитвания за бартер.
Обява да не се пуска без снимки. Обяви от сорта пуснати понеделник вечерта с обяснение до петък ще снимам колата да се трият. Незнам какво губят продавачите като пуснат обявата след няколко дни с снимки. Да бъдат задължителни няколко снимки: отпред, отзад, две странични, интериор и двигател. По една снимка такава снимка, ако искат продавачите да качват още сто снимки, но тези да са задължителни. И с такива коментари се пълнят обявите, по десет мнения "дай снимки на интериора/двигател..."
Ако продавача не може да качи снимки да се обърне към модератор за помощ и тогава да пуска обявата, без "снимки на скайп", "нека ми помогне някой", "елате на живо" и т.н.
Когато колата е продадена заглавието да се променя, като в него да пише само "Продадена".
За това се сещам в момента

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
според мен и при големия брой обяви нещата ги виждам така:
да се направи максимално информационен шаблон на темата както и на заглавието, задължително снимки, телефон за връзка и населено място. обявите да се проверяват от модератор преди да бъдат публикувани и след това да бъдат заключвани. Всяко едно запитване да става на ЛС.
това ще спести много време и нерви на модераторите, както и на читателите.
да се направи максимално информационен шаблон на темата както и на заглавието, задължително снимки, телефон за връзка и населено място. обявите да се проверяват от модератор преди да бъдат публикувани и след това да бъдат заключвани. Всяко едно запитване да става на ЛС.
това ще спести много време и нерви на модераторите, както и на читателите.

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
Момчета изчакайте малко , замисли ли сме промени в търговските секции , надяваме се скоро да ги реализираме и технически 

"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- Bavarcho
- Пантерчо
-
И аз съм го мислил варианта с одобряване, но се товари работата на модераторите. трябва да има поне трима модератори който да са само на секция обяви... и отделно други който да си модерират.
Ще поживеем пък ще видим...
Ще поживеем пък ще видим...

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
колега, не се товари работата на модераторите!
едно е да се прегледа темата един път и край, друго е да се четат всеки ден ъповете
едно е да се прегледа темата един път и край, друго е да се четат всеки ден ъповете

- Bavarcho
- Пантерчо
-
Stanchev написа:колега, не се товари работата на модераторите!
Така или иначе темите трябва да се следят и след това.
Идеино е да с преглеждат, незнам дали е изпълнимо.
Както казах да има модератори за одобряване и модератори следещи темите след като са одобрени.
То всичко може много лесно да се реши като се забранят коментарите, но нека запазим демокрацията. Пък и целта на форума не е търговска, от тези обяви не се печели (само от комерсиалните), разделите са направени за да си помагаме

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
Bavarcho написа:Stanchev написа:колега, не се товари работата на модераторите!
Така или иначе темите трябва да се следят и след това.
Идеино е да с преглеждат, незнам дали е изпълнимо.
Както казах да има модератори за одобряване и модератори следещи темите след като са одобрени.
То всичко може много лесно да се реши като се забранят коментарите, но нека запазим демокрацията. Пък и целта на форума не е търговска, от тези обяви не се печели (само от комерсиалните), разделите са направени за да си помагаме
колега, не си ми схванал мисълта - обявата се проверява от модератор, публикува се и се заключва, като собственика на обявата може да си корегира обявата в последствие (след одобрение на модератор)

малко гестаповско, но това е правилния начин в тази анархия, тарикатлъците ще се сведат до 0

- Bavarcho
- Пантерчо
-
Ако се заключи няма как продавача да си промени обявата 

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
Bavarcho написа:Ако се заключи няма как продавача да си промени обявата
мисля че има ли желание има и възможност

3. Темите(обявите) са затворени за публикуване на Коментари от Потребителите. Всички коментари по обявите (договаряне, уточняване и т.н.) се извършват само и единствено чрез лични съобщения или по някой от начините за връзка, обявени от продавача. Подателят запазва правото си да нанася корекция на Обявата си по всяко време, като това става чрез редакция на първото мнение.

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Само с едно не съм съгласен- да се заключват обявите... Работата на модераторите ще олекне значително и всичко ще е прегледно подредено- спор няма... Обаче не веднъж в коментарите са излизали подробности които умишлено или не са пропуснати от продавача... Едно е да пише "перфектно състояние", съвсем друго е дали е вярно
Нека да се затегнат правилата за публикуване. За мен е Задължително да присъстват в обявата цена и телефон за връзка- да няма такива увъртания "Цена по договаряне", ЛС, скайп и мейл...

Нека да се затегнат правилата за публикуване. За мен е Задължително да присъстват в обявата цена и телефон за връзка- да няма такива увъртания "Цена по договаряне", ЛС, скайп и мейл...
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
ms написа:...... Обаче не веднъж в коментарите са излизали подробности които умишлено или не са пропуснати от продавача... Едно е да пише "перфектно състояние", съвсем друго е дали е вярно.....
,...- да няма такива увъртания "Цена по договаряне", ЛС, скайп и мейл...

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

kriso85 написа:ms написа:...... Обаче не веднъж в коментарите са излизали подробности които умишлено или не са пропуснати от продавача... Едно е да пише "перфектно състояние", съвсем друго е дали е вярно.....
,...- да няма такива увъртания "Цена по договаряне", ЛС, скайп и мейл...
![]()
![]()

- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Подкрепям напълно Станчев и мисля,че трябва във всяка обява да са задължителни тел.за връзка и цена,а не както се получава в повечето случай снимки и цена само на лично,и се почва имаш Л.С дай цена на мен ,дай снимки на мен и така поне 10 мнения в които някой иска да му пуснат снимки и цена на лично.
- Bavarcho
- Пантерчо
-
Те правилата за телефон и цена са залегнали и в актуалните правила, друг е въпроса доколко се спазват! шаблона за обяви има успех до някъде, сега следва да се въведът още правила към него... за да може постепенно всичко да стане точно формулирано и тогава ще може да се модерира ефективно... В момента се правят някой недоразумения в обяви (съставени по шаблон) и модераторите няма на какво да се оповават...

23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Назад към Новини, предложения, проблеми & коментари за сайта и форума