Въпроси или проблеми, свързани с новата платформа

Ние сме благодарни за всяко мнение за нашия сайт, изразено от вас! Ако имате проблеми или някакви предложения, моля публикувайте ги тук. Всички новини и промени ще бъдат съобщавани в този форум. Могат да публикуват и нерегистрирани потребители, но безсмислени мнения и коментари ще бъдат трити.

Модератор: I.Voykov

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Въпроси или проблеми, свързани с новата платформа

Мнение от valery » 25 Сеп 2009, 15:41

Не получавам e-mail-ли, когато имам ЛС, същото е и когато пиша в някоя тема. Това временно ли е или този феномен се получава само при мен (настройките ми се струват да са OK)?

Аватар
Кара: Е 39 520I 1998г.

Мнение от nikol78 » 25 Сеп 2009, 16:57

а защо не получавам не се получава емайл от форума за осведомление по темите :?:

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i

Мнение от bmw maniqk ivo bmw » 25 Сеп 2009, 17:13

Евала за труда. :yes: :D
Харесва ми, браво :bchug:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от borislav » 25 Сеп 2009, 17:50

Защо,в "Търсене" не ми излиза иконата за смяна на езика на клавиатурата?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мел

Мнение от ///vlado » 25 Сеп 2009, 18:07

spdrrk0 написа:мене нещо мис е бъгна, теми които съм прочел и няма нови мнения в тях ми излизат като с жълто, както и самите мнения

същия проблем.
Маркирам да речем даден раздел като прочетен.
Но след това продължава да ми свети това жълтичкото,така ми е и при темите.

п.п също така като има снимка в някоя тема не се ресайзва автоматично.
Ами си стои с оригиналният си размер.
Но до колкото прочетох по това вече се работи.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 25 Сеп 2009, 19:48

и аз го имах този проблем, а ако е от значение, появяваше ми се в последно време и на старата платформа ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 Individual
Мечтае да кара: BMW М5 Е34 Individual
Детайли за колата: една сбъдната мечта

Мнение от ИлХиТо » 25 Сеп 2009, 19:59

///vlado написа:същия проблем.
Маркирам да речем даден раздел като прочетен.
Но след това продължава да ми свети това жълтичкото,така ми е и при темите.

И при мен се появи този проблем - маркирам, че всички теми в даден раздел са прочетени и при следващото ми логване тези теми са с оранжева маркировка - има нови мнения влизам и реално се оказва, че няма ново мнение :roll: .
КОГАТО ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ И БОГОВЕТЕ МЪЛЧАТ!

Изображение

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 25 Сеп 2009, 20:53

icog написа:Здравейте,
Аз да споделя нещо, което намирам за много полезно и удобно от опита ми с други форуми:

Когато влизаш в тема, в която си влизал и преди но има нови мнения, като цъкнеш на заглавието директно те препраща на първото Нечетено от теб мнение. Това е Ултра удобно ако темата е от 5-6-7-ХХХ страници и след последното ти четене има още 10-15-20 мнения - не се луташ да търсиш до къде си чел, да прелистваш страници, етц.

Сега като се замисля, май само тук не ми работи по този начин, който и друг форум от тия, които ползвам да отворя, си работи по описания горе начин. Сигурен съм, че ще си спестите много излишни кликове ако го имплементирате, а и то едва ли е някакво чудо невиждано:). Па колко ще ви заобичат бедните юзери като мен...

Успех!

И на старата платформа, и на настоящата има такава функция. Отвори някоя секция. Пред заглавието на темите, в които има непрочетени от теб мнения, има една малка оранжева иконка. Щом я натиснеш, ще те прати директно при първото непрочетено от теб мнение. ;)

mad_presley написа:Това си е много полезна функция, просто "Враг" трябва да се замени с "Игнорирай" .
И все пак очаквах "новата платформа" да е vBulletin, а не тази любителска phpBB.

Да, мина ми през акъла да заменя "Враг" с "Игнорирай" но незнам кога ще стане. Трябва да прегледам добре модула за да видя внимателно преводите за да няма после смешно звучащи словосъчетания :mhihi:
Относно платформите... Съвременните платформи са доста изравнени откъм възможности и стабилност, особено ако има кой да ги настрои правилно. Това пренасочва избора до други фактори, предимно от чисто практично естество. Форума се е превърнал в ежедневно четиво за много потребители и да променяме коренно техните изградените за осем години форумни навици, определено нямаше да бъде оправдано и то при положение, че нямаше да постигнем нищо съществено откъм производителност или стабилност. Друга важна част е лекотата, с която се борави с една платформа от техническа гледна точка. За нас е от особена важност да имаме възможност да извършваме промени във функционалноста на платформата за да я развиваме постоянно според нуждите ни, не според лимитите й. Има го и момента със самата миграция - базата ни беше доста... занемарена меко казано. Изгубихме доста време в "ремонти" за да може изобщо да има възможност да бъде мигрирана. След като пооправихме мазалото, направихме тестови миграции към phpbb3 и vBulletin за да видим как ще се държат с нея. phpbb3 естествено веднага си разпозна лайната (с извинение) и след няколко дни усилена работа, базата си беше като у дома си. vBulletin от своя страна получи инфаркт и дори сред десетките оптимизации и ресинхронизиране на линкове, пак даваше сериозни проблеми, губеше линкове, емотиконки, да не говорим за аташираните файлове и редица други връзки. Ще го кажа така - от база до база разликата може да е от земята до небето. Някои се импортват лесно, други не. В крайна сметка vBulletin го бяхме докарали до работещо положение, но не можеше въобще да се мери с производителноста, която достига phpbb3 точно с нашата база.
С оглед на всичко това, както и да редица други фактори, когато теглихме чертата, избора беше логичен и лесен. Въпроса опира не до това коя платформа е най-добра по принцип, а коя платформа е най-добра за нашите нужди. ;)

ukelichko написа:Само дето не виждам галериите на потребителите, но пък сте ми изкарали емотиконите до прозореца за писане на мнение.

Търпение ;) Галерията скоро отново ще се появи, но искам преди това да опитаме да запазим съществуващите снимки на потребителите за да не се налага пак да си ги качват.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 25 Сеп 2009, 21:27

!!Asen_X написа:С оглед на всичко това, както и да редица други фактори, когато теглихме чертата, избора беше логичен и лесен. Въпроса опира не до това коя платформа е най-добра по принцип, а коя платформа е най-добра за нашите нужди. ;)

Да, наистина съм съгласен, че прехода от phpBB към vBulletin е меко казано минаване през деветте кръга на ада, но определено е много по-богат на функции, които рано или късно ще станат наложителни дори и за нашите потребности :D
Както и да е де, радваме се и на това, което има.
Аз имам само една молба, дали е възможно да се направи някакъв по-тъмен скин за форума, който да може да се избира от потребителския панел.Ето този лично на мен много ми харесва http://www.themesbase.com/?view=4198 Просто да има някакъв избор на скин освен дефолтния.

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 25 Сеп 2009, 22:04

_65536_kb_sec_ написа:днеска ли бутат часовниците или просто форума изостава с един час? :help: :help: :help:

По принцип потребителите сами трябва да настроят часовата си зона от профилите си, но поизнасилихме малко настройките за да избегнем това неудобство.
Явно това не е дало ефект при всички потребители. Възможно е проблема да идва и от опцията за DST. Включена или изключена е при теб?

VesoPesa написа:Видях че Асен е маркирал като направена пренастройката на модула за цензура, само дето аз продължавам да му гледам простотийте на тоя модул :mhihi:
Писах преди малко мнение за едни ламп.и.ч.к.и и тва се сещате кое цензурира :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Незнам ама тоя модул като ощипана госпожичка се държи, аз се чудя 5 минути кво съм написал та го е цензурирало, докато се сетя :mhihi:

Оказа се, че модула за цензора не разпознава кирилица или по точно универсалната кодировка. Нанесох малко корекции в скрипта и в момента всичко би следвало да е наред. Ако отново срещнете подобен проблем с това, пишете ми.

tankishev написа:Браво за труда :yes: :yes: :yes:
А сега едно предложение ... в други форуми съм виждал когато застанеш в/у заглавието на някоя тема и се задържиш там се появява балонче с първите няколко реда от първото мнение и така знаеш за какво е темата без да е нужно да влизаш в нея .... мисля че е особенно полезно за секция Продава и също за хилядите теми с глупави заглавия от сорта на "Помощ!!!" или "Проблем"
В момента пак изкача подобно балонче но в него пише само "Публикувана на ХХ.ХХ.ХХХХ"
Поздрави :wave:

Можем да го направим, но е доста безсмислена екстра. За същото време за което ще зареди балончето, ти вече ще си отворил темата. Явява се доста излишна заявка към базата. Другия вариант е да ги зарежда скрито при отваряне на секцията, но така ще чакаш повече време да се отвори самата секция - това няма да се понрави на потребителите, които не искат такава екстра, да не говорим пък за ползващите мобилен интернет.
Все пак ще проуча въпроса, но ще те помоля да го повдигнеш отново след време когато пусна тема за предложения за изцяло нови компоненти и екстри. В началото на тази тема изрично подчертах, че първоначално ще се занимаем с отстраняване на проблеми, корекции и визия.

Дилян Пенчев написа:Има едно нещо което ми харесваше в тоя форум и не ми харесваше на почти всички други, и за нещастие то се насели у нашия форум :mhihi:
Говоря за листа със страничките в темата...долу или горе дето пише "Отиди на страница: предишна 1,2,3,4,5,6 следваща"

Спокойно, навигацията на страничките е сред нещата, които задължително ще бъдат преработени. ;)

santo_bansko написа:Браво станало е супер :D
Самоче мисля,че преди търсачкта беше по удобна:)
Към модераторите:Защо мненията ми намаляват,тва днеска го забелязах(не че ми пука просто питам),оня ден ми бяха 2192 днеса 2175?

Добре ще е да кажеш какво точно не ти е удобно в търсачката. Функционалноста й е светлинни години по-добра от старата, а визията й е подобна на старата.
Относно мненията - ако е изтрита някоя тема, в която си имал постинг, е нормално да ти намале цифрата в брояча.

kiko™ написа:Още едно предложение за "екстра" която ми идва на ум (и която съм виждал по други форуми) е наличието на символче до темите в които си поствал.

Има такава екстра, но е спряна за момента. Искам първо да отшуми първоначалната дандания около новата платформа, за да мога да седна и да напиша една обширна тема, с която да запозная потребителите с различните нови възможности. Ако бяхме пуснали всичко наведнъж, сега щяхте да ни залеете с питания това какво е, онова какво е :mhihi:
До десетина дена ще започнем да пускаме новите функции. За момента се концентрираме потребителите да намерят нещата, които са имали и в старата платформа и да осигурим безпроблемното им функциониране ;)

spdrrk0 написа:мене нещо мис е бъгна, теми които съм прочел и няма нови мнения в тях ми излизат като с жълто, както и самите мнения

Изчисти си кеша на браузъра и виж дали пак ще го имаш този проблем. Ако да - пиши ми тук.

mitaka7 написа:Аватара ми е леко размазан,нормално ли е това?

Това е заради оразмеряването. В новата платформа имаме възможност да ограничим размера на снимката и така да избегнем разтягането на таблици, вследствие на големи аватари, което така ни тормозеше в старата платформа. Още не сме настроили окончателната резолюция, така че не бързай да си сменяш аватара с по-малък ;)

kriso85 написа:Незнам дали е точно проблем или така си е направено умишлено:
когато чета и затворя форума, след като влезна пак всички теми които са били нови миналия път и аз не съм ги прочел отново са "оранжеви". Преди беше обратно, като излезна всички теми се маркираха като прочетени.
Така ли ще бъде или ще се фиксира това? Примерно дали може това да се направи като настройка на профила - ако потребителя желае да му ги маркира като прочетени или обратно (както е сега)
Също така когато отварям форума от настолния комп и си прочета всички теми в даден раздел (е46 примерно) , и след 2 часа отворя форума от лаптопа отново темите са нови (даже в някои теми моето мнение написано от настолния е последно)

Ще проверим въпроса и ще намерим отпималното решение, защото за момента едни го искат по един начин, други по-друг и няма угодия. ;)

White 1913 Power написа:и тва- начало форум-е много детско да си стане като преди bmw club-bg.net

Ще бъде променено ;)

man4ev написа:Като сме се хванали с "милион и едно желания" да си поискам и аз! Защо не се премахне бутона "нова тема", когато потребителя чете такава? На доста хора се случва доста често да го бъркат с "нов отговор"и следват едни смислени теми изпълнени със "стойностен присмех". Ще се спести доста хамалогия за модовете а и ще е по-подредено мисля.

Рядко съм виждал неволно пуснати теми, тъй като за да пуснеш тема трябва да въведеш заглавие - нещо, което при пускане на постинг не правиш, защото е автоматично въведено.

valery написа:Не получавам e-mail-ли, когато имам ЛС, същото е и когато пиша в някоя тема. Това временно ли е или този феномен се получава само при мен (настройките ми се струват да са OK)?

Влез си в профила и после отиви в "Абонаменти". Виждаш ли темите, за които си се абонирал? Ако да - прегледай дали настройките ти позволяват да получаваш такива майли. Ако всичко това е окей и въпреки това не получаваш майли, пиши ми тук за да го лекуваме проблема. ;)

borislav написа:Защо,в "Търсене" не ми излиза иконата за смяна на езика на клавиатурата?

Kredor-а създава проблеми с някои браузъри и временно сме го махнали от няколко места за да направим тестове с друг кирилизатор. Утре вечер следва проблема да е решен.

///vlado написа:п.п също така като има снимка в някоя тема не се ресайзва автоматично.
Ами си стои с оригиналният си размер.
Но до колкото прочетох по това вече се работи.

Модула за оразмеряване може да работи само със снимки, качени след миграцията на платформата. Т.е. в темите отпреди миграцията, снимките ще се появяват в пълен размер. Може да се оправи, но ще трябва да се реиндексират всички качвани файлове. Това означава зает сървър, а това от своя страна - време без форум. Ще пробваме да го направим, но искам да е при офлайн режим, което означава че ще бъде при следващо планово спиране на форума.

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 25 Сеп 2009, 22:05

Линковете вече се отварят в нов прозорец ;)

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 25 Сеп 2009, 22:13

mad_presley написа:Да, наистина съм съгласен, че прехода от phpBB към vBulletin е меко казано минаване през деветте кръга на ада, но определено е много по-богат на функции, които рано или късно ще станат наложителни дори и за нашите потребности :D
Както и да е де, радваме се и на това, което има.
Аз имам само една молба, дали е възможно да се направи някакъв по-тъмен скин за форума, който да може да се избира от потребителския панел.Ето този лично на мен много ми харесва http://www.themesbase.com/?view=4198 Просто да има някакъв избор на скин освен дефолтния.

Каквото ни потрябва, ще си го инсталираме, а ако го няма готово - ще си го напишем. ;)
Относно темплейта. По настоящия ще се правят сериозни промени тепърва. При всички положения обаче основните цветове ще останат същите - все пак това е БМВ форум и се стараем да изглежда като такъв.
Вариант за допълнителен темплейт не е на дневен ред поне не и в момен, в който постоянно се правят промени по файловете и още нищо не е в окончателен вид.

Му му мух мули, майкоууу!
Аватар

Мнение от absix » 26 Сеп 2009, 8:04

!!Asen_X написа:
_65536_kb_sec_ написа:днеска ли бутат часовниците или просто форума изостава с един час? :help: :help: :help:

По принцип потребителите сами трябва да настроят часовата си зона от профилите си, но поизнасилихме малко настройките за да избегнем това неудобство.
Явно това не е дало ефект при всички потребители. Възможно е проблема да идва и от опцията за DST. Включена или изключена е при теб?

Часовника се оправя като включите DST (daylight saving time) от Профил -> Настройки на форума

младши ентусиаст
Аватар
Кара: mega10B18

Мнение от terziev » 26 Сеп 2009, 8:16

absix написа:
Часовника се оправя като включите DST (daylight saving time) от Профил -> Настройки на форума

Благодаря :yes:
Изображение
Явор написа:всеки който прави нещо,дори и безмислено по е30 си е един вид МАНЯК ;) тоест всички са маняци под общ знаменател :bowdown:

Му му мух мули, майкоууу!
Аватар

Мнение от absix » 26 Сеп 2009, 8:28

ПредишнаСледваща

Назад към Новини, предложения, проблеми & коментари за сайта и форума