Въпроси или проблеми, свързани с новата платформа
Модератор: I.Voykov
- hakerov
- Потребител
-
- Кара: без книжка
- Мечтае да кара: M5
Re: Въпроси или проблеми, свързани с новата платформа
Ето го временно решение на вашия кирилизатор
Аз дори не го ползвам този от форума.Стига сте тормозили човека има си достатъчно работа.Сигурно едно 10-тина човека го питат за едно и също нещо,без да са прочели предните мнения:

Последна промяна hakerov на 28 Сеп 2009, 23:16, променена общо 2 пъти
- Новини
-
monogamnia написа:Колега може ли да се направи като преди като кликнет на даден линк да се отваря нов прозорец а не да зарежда от същия че така според мен е малко гадно щото загубвам някой път основната страница и тн. Мерси предварително![]()
И нещо последно възможно ли е да се направи някаква мобилна версия на сайта като феиc.ука или няма как. Лично аз докато съм почивка в работата и нямам кво да правя се ровя във форума
Преди няколко дни още беше направено да се отварят в нов прозорец линковете в постингите.

Относно въпроса ти за мобилната версия - може да се направи, но за момента не е приоритет.
ms написа:Едно проблемче забелязвам от вчера...
Като отворя да чета тема разбира се скролвам страницата надолу- като дам независимо как "Назад" (от бутона на браузера, от клавиатурата или с десен бутон) да ме върне във форума обикновено ме връща до първото мнение на страницата и трябва 2-ри път да му давам "Назад" за да изляза от темата. Не е всеки път, но общо взето в половината, ако не и повечето случаи...
С Опера 10.00 съм, на Мозила проблемът го няма.
Мда... четох за този проблем с Операта в други форуми. В общи линии нямаме какво да направим - проблема си е в самия браузър и по-точно несъвместимоста с някои контроли. За по-любопитните - ето статия за този проблем.
- Новини
-
pazokolarov написа:Относно работата на търсачката:
Когато задам търсене с две думи в подфорум, примерно "баланс гуми" в "Сервизно обслужване", и маркирам "Търси за коя да е от въведените думи" ми връща 9 резултата. Ако маркирам "Търси за всички въведени думи" ми връща 599 резултата.
Аз ли не разбирам правилно значението на опциите, щото си мисля, че при ползване на първата трябва да върне повече резултати от колкото с ползване на втората, която би трябвало да задава по-добра прецизност и да намалява възможните резултати?
Това направо ме изуми!!!
Става въпрос за грешка в превода. Този, който е правил официалния превод на продукта, е разменил разяснителния текст на тези две полета. Незнам как досега никой не го е видял и не е пратил рапорт към разработчиците на продукта за да оправят тази грешка. Не стига, че превода е под всякаква критика и съм коригирал досега поне 100 думи и словосъчетания, ами сега и благодарение на теб открихме и нещо, което щеше да доведе до сериозно неудобство при ползване на търсачката.
Оправих превода - огромни благодарности за рапорта на този бъг!!!
- Новини
-
_BmW_™ написа:на мен не ми се показва кирилизатора !!! Защото съм с Opera, има ли начин да го оправим ? а пиша на Фонетика по принцип и сега с тази Латиница пиша като баба забил поглит в клавиатурата![]()
Операта явно ще се присъедини към IE8 що се отнася до проблемите с вградения кирилизатор на форума (Kredor).
След известно ровичкане в нета, открих, че това е известен проблем, но също както и при IE8, имаше хора, на които им работеше с Опера. Следователно и тук нещата опират до уцелване на конкретна версия (и релииз на версията), ъпдейти и доп. плъгини. С други думи лотария.
Проблема с кирилизатора за тези два браузъра няма как да го реша, но пак повтарям - ако ми дадете адрес на форум, в който ползват кирилизатор и вие (с някой от двата проблемни браузъра) го виждате и ползвате... дайте ми адреса, за да мога да погледна как е интегриран.
Giorceto написа:.... в Купува и Продава? Защото само от там са трите теми
Само да те поправя - трия теми и от Кошчето, а там е фраш с всевъзможни теми, които са били в най-различни секции.
Няма какво да им обясняваш - сто пъти им писах, че това, което им изчезва от брояча са стари теми, които така или иначе те не виждат, но брояча им ги брои. Въпреки обясненията ми на поне три места, пак има хора, които си мислят, че всъщност им изчезват постингите от редовните теми, които са в секциите.

BaHka написа:На предишната платформа като се логна и ми показваше темите с нови мнения от последното ми влизане във форума, а сега ми показва теми с нови мнения от 22,23 септември, а аз несъм влизал от вчера. Има ли вариант да стане пак така?
На предишната платформа всъщност това се водеше недостатък свързан с кукитата - ако някой ти дадеше линк към тема от форума и ти я отвориш, после целия форум ти се маркираше като прочетен и нямаше как да знаеш кои теми всъщност са непрочетени. В новата платформа въпроса е решен "по-хард" и за да излезе темата като прочетена, трябва да си я отворил. Ако не си я отворил и има непрочетени мнения, темата ще си седи като непрочетена дотогава, докато не я погледенш. Решението е просто - преди да затвориш форума, цъкни опцията "Маркирай форумите като прочетени" (намира се в главната страница точно над списъка с форумите).
Ще трябва време да свикнете с това, но с течение на времето ще откриете колко удобно е да можете да си отваряте секциите и темите без да се притеснявате, че отварянето на една секция или тема ще бъде възприето като сигнал, че всички форуми и теми са прочетени - това доста късаше нервите в старата платформа.
Nukem написа:Защо не мога да пращам лични съобщения????????????
Проблемче с новата платформа или съм наказан нещо??
Опиши проблема по-подробно. Бутона за ЛС ли ти липсва или??? Някакво съобщение излиза ли ти? Дай подробна информация!
terziev написа:оп не дочитане
а може ли и горе да има падащо меню с форумите
Падащо меню с форумите има най-отдолу в почти всяка страница на форума.
П.П. На някои питания не съм отговорил, защото вече съм писал по тези въпроси. Още веднъж апелирам - четете наличната информация преди да питате.
- Новини
-
Вече си имате и функция "Виж собствените си теми" 

- drift_streets
-
-
- Кара: Кольо
- Мечтае да кара: Параход с шпер
- Детайли за колата: ///М паркети
!!Asen_X написа:Вече си имате и функция "Виж собствените си теми"
Сигурно затова беше прекъсването до 2:10

- Новини
-
drift_streets написа:!!Asen_X написа:Вече си имате и функция "Виж собствените си теми"
Сигурно затова беше прекъсването до 2:10
Да. Затваряме форума винаги, когато се налага да се редактират главните файлове на платформата

Обикновено не е за повече от 20-40 минути и е предимно нощем. Въпреки това в съобщенията оказваме докога ще трае спирането.

- Новини
-
Функцията "Върнете се в началото" вече работи. 

- terziev
- младши ентусиаст
-
- Кара: mega10B18
!!Asen_X написа:terziev написа:оп не дочитане
а може ли и горе да има падащо меню с форумите
Падащо меню с форумите има най-отдолу в почти всяка страница на форума.
а възможни ли е да се сложи и горе?
- hakerov
- Потребител
-
- Кара: без книжка
- Мечтае да кара: M5
!!Аsen_X по въпроса с кирилизатора

Това е направено с IE8.Сайта е Zamunda.Akо имаш регистрация там можеш да погледнеш.Успех.
:Проблема с кирилизатора за тези два браузъра няма как да го реша, но пак повтарям - ако ми дадете адрес на форум, в който ползват кирилизатор и вие (с някой от двата проблемни браузъра) го виждате и ползвате... дайте ми адреса, за да мога да погледна как е интегриран.

Това е направено с IE8.Сайта е Zamunda.Akо имаш регистрация там можеш да погледнеш.Успех.
Не получавам по и-мейл известяване за ново лично съобщение - проверих и-мейл адреса си, чекнато ми е да получавам....Какъв може да е проблема? 

- Новини
-
GeDotz написа:Не получавам по и-мейл известяване за ново лично съобщение - проверих и-мейл адреса си, чекнато ми е да получавам....Какъв може да е проблема?
Колко пъти да повтарям - следете темите преди да задавате въпроси.
Проблема, който описваш, беше във фикс листата, следователно знаем за него, следователно ще бъде решен.
Между другото - проблема вече е решен.
само да кажа на колегата,че в момента се намирам в гърция,влизам от интернет зала и просто няма начин да си вкарам името и паролата на бг защото го няма този превключвател който имаше досега.като гледам регистрирваш се и хоп има го,ами преди това?
- zidi1982
- Borbet-A-Джия
-
- Кара: E30 318is 90'
да питам аз мненията защо са ми намаляли ....
предполагам не съм единствен...
предполагам не съм единствен...

0889149545 - Златан
Назад към Новини, предложения, проблеми & коментари за сайта и форума