Масов проблем с кирилицата при новите потребители

Ние сме благодарни за всяко мнение за нашия сайт, изразено от вас! Ако имате проблеми или някакви предложения, моля публикувайте ги тук. Всички новини и промени ще бъдат съобщавани в този форум. Могат да публикуват и нерегистрирани потребители, но безсмислени мнения и коментари ще бъдат трити.

Модератор: I.Voykov

кандидат ентусиаст
Аватар

Идея

Мнение от la » 20 Фев 2005, 21:58

А не може ли да се направи така, че когато някой натисне "нов отговор" например, полето, където се пише текста по deafult, да не излзиа празно, а например със съобщение с червени букви "Моля пишете на крилица (в противен случай има опасност да бъде изтрито мнеието Ви )" и като се позиционира мишката там за писане то да се изтрива. Виждала съм подобни форми за попълване. :roll:

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 20 Фев 2005, 23:32

Така е във форума на Дата.БГ.
Много одавна бях предложил да го въведем.
Опитахме за начало с текста в червено но явно така няма да стане и ще трябва да приложим нещо подобно.
И все пак - тези, които пишат на кирилица са сравнително малко. Ще мислим.

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 21 Фев 2005, 0:33

!!Asen_X написа:Така е във форума на Дата.БГ.
Много одавна бях предложил да го въведем.
Опитахме за начало с текста в червено но явно така няма да стане и ще трябва да приложим нещо подобно.
И все пак - тези, които пишат на кирилица са сравнително малко. Ще мислим.

май искаш да кажеш тези които НЕ пишат .... ;)

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 21 Фев 2005, 2:10

:uups:
Обърках се ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Идея

Мнение от antonpenev » 21 Фев 2005, 23:29

la написа:.......

Предложението не е лошо,но според мен повечето от хората които все пак си обичат латиницата няма да му обърнат необходимото внимание.
Не знам откога е въведен редът в който с червени букви си пише да се използва кирилицата,аз му обърнах внимание чак днес :uups:тъй като имам кирилизатор и машинално си отивам в полето за писане
"Вярно, акулите не са най-бързите риби, но те никога не спят"
Ати

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F30 335I xDrive
Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3

Мнение от DEFLEPPARD » 09 Мар 2005, 8:36

не знам колко е стара темата ама щом не е заключена ще се включа и аз :)
така или иначе повечето юзъри, които пишат на латиница са новите - няма "стар" потребител, който да пише на кирилица, а новите просто не знаят за това правило...
не е ли най добре още при регистрацията да се минава през "условия за ползване" (май така се превеждаше) където обаче да няма само най-долу една отметка за това дали са съгласни да ги спазват или не, а да има множество такива отметки скрити из целия текст -> по тоя начин да ги накараме да прочетат въпросните условия на ползване.... сигурен съм, че 99% от новите няма да правят и 1/10 от "грешките" които правят докато ползват форума ако преди това са прочели въпросното указание и са се съгасили с него.

също така ако може да се сложи един "spell checker" мисля, че правописа ще се подобри осезаемо.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TechSupport » 09 Мар 2005, 13:54

Идеята с още 1-2 задължителни отметки ми допада на мен :)

П.П. Ама то пък нямало отметки. За начало ще пробваме предложения от Асен трик в дата.бг ;)
support@bmwpower-bg.net

Свобода за Кирил Мантовски, Виктор Лазаров, Светозар Колев, Любомир Мегов и Велин Неделчев - български РС-специалисти, незаконно задържани и осъдени в Дубай!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: пеш

Мнение от GTS » 06 Апр 2005, 12:35

ако питате мен,в този надпис:

Моля пишете само на кирилица, за да не бъдат трити вашите мнения. Ако нямате инсталиран кирилизатор, използавайте вградения във форума. Превключвателят се намира веднага след заглавната линия - синьо квадратче, върху което можете да кликате с мишката.

червеният цвят не се забелязва толкова осезаемо когато тръгнеш да пишеш отговор, а и малко трябва да се покьориш докато разбереш за какво става въпрос

плюс това българите нещо обичаме да не спазваме правилата много много :uups: :uups: :uups: за жалост и аз понякога :uups: :uups: но поне в този форум се държа като възпитан потребител и ги спазвам :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:idea: :idea: може да се сложи някой знак за внимание или това "внимание: моля....." да се напише и долу при бутоните ПРЕГЛЕД и ПРАТИ :idea: :idea:
Последна промяна GTS на 06 Апр 2005, 16:00, променена общо 1 път
Изображение
Резултати 1 - 20 от около 1 780 000 за bmwpower-bg.net

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 06 Апр 2005, 13:04

А неможе ли на всеки нов потребител да му излиза ново прозорче, все едно има ЛС и там да му каже, че Трябва да пишЕЕЕЕЕЕЕЕЕ на кирилица? !!!

Пичечовко ша .... :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Последна промяна GaD на 06 Апр 2005, 13:12, променена общо 1 път

Ценко изложбения
Аватар
Кара: дългия да си плати входа !!!

Мнение от rtzankov » 06 Апр 2005, 13:07

GaD написа:А неможе ли на всеки нов потребител да му излиза ново прозорче, все едно има ЛС и там да му каже, че Трябва да пиши на кирилица?

Ma вие в Плевен "пишИти" ли :?: :mhihi: Щот ние в София "пишЕме"
Изображение
Изображение
R.I.P Landikar

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от The Mravoiada » 06 Апр 2005, 13:25

Ей, така като тръгна да издребняваш правилната форма за използване на думата е пишем, а не пишемЕ ;)
There are moments
when the only thing that stands still
is time itself
Изображение

Предишна

Назад към Новини, предложения, проблеми & коментари за сайта и форума