върнете темата на fen_BMW

Ние сме благодарни за всяко мнение за нашия сайт, изразено от вас! Ако имате проблеми или някакви предложения, моля публикувайте ги тук. Всички новини и промени ще бъдат съобщавани в този форум. Могат да публикуват и нерегистрирани потребители, но безсмислени мнения и коментари ще бъдат трити.

Модератор: I.Voykov

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1985 BMW E30 M10B18

върнете темата на fen_BMW

Мнение от ivantchoG » 29 Юни 2004, 11:30

исках да изтрия копие на свое мнение във форума за е30, но с "редактиране", "изтрий това мнение" и "прати" май изтрих цялата тема (влизам, излизам, рестартирах и машината - темата я няма). Това надолу е пълен цитат + моето мнение. Ако може, нека някой отново стартира темата. След като натисна "прати" получавам Zero sized reply. Не знам защо.
-----------------------------------------

fen_BMW написа:направих основен ремонт на двигателя преди 1месец и ниските обороти изчезнаха,колата работи на 1500оборота.на по-ниски от 1200-1300 гасне.ходих на центровка и пак нищо.имаше два вакума които бяха запушени,смених маркучите-пак нищо :dunno: .дайте някакъв съвет.

Изображение

Доколкото разбрах колата е e30. Системата за празен ход се храни с въздух през каналчето между надписите Air Flow Sensor и Throttle (на фиг) и U-образния канал (маркучи) между надписите Throttle и Thermo-time switch, като количеството въздух се регулира от болт с шестограм (отдясно на Throttle), който се намира на кутията с въздушния филтър, а оборотите се регулират от болта на Idle Air Stabilizer (най-отгоре и най-отзад на моя двигател).

Според мен е най-добре първо да провериш дали работи този Idle Air Stabilizer (познат и като Idle Control Valve ICV) - кабели, напрежения, звук. Ако нещо от картинката не ти е ясно - пиши - аз или някой друг ще помогне.

Успех
Иван

Назад към Новини, предложения, проблеми & коментари за сайта и форума