Докога така?!?!?
Модератор: I.Voykov
11 мнения
• Страница 1 от 1
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Докога така?!?!?
Все си мислех, че модераторите по разделите са там за да вършат определена работа... само че явно моите представи (за 10 години занимаване с администриране и модериране на HW форуми) явно са много изкривени... освен, че имам определени забележки относно Е36 раздела, откровенно ме дразни ситуацията в "Продава" и "Продава-Автомобили"... директен пресен пример, който ме издразни лично доста:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=101656
Тая кола се продава от около 1 месец... вече веднъж бяха затривани постове на хора (включително и аз самият), които имат интерес към колата, НО откровенно некоректното отношение на продавача не предизвика интерес у модераторите в раздела, които вместо да се вгледат в некоректността на темата и да направят нещо, просто изтриха по негово желание "уличаващите" постове, може би за да може "човека да си продава колата спокойно". Сега темата отново е "почистена", ма не знам дали е бъг във форума или отново е по желание на "коректният" продавач... А от всичко най-много мразя да ме лъжат така откровенно... щото тая кола може да й се искат и 1 милион $US, тва не ме интересува... да я продава за квито пари желание... само че некоректната информация около самата кола е дразнещата част... кола около 1995г., била регистрирана (а в самата обява дори пише "дата на производство") чак януари 1998г... даааа бе.... била с ///М pack... ма никъде не пише, че е някъв стъклопластов... какъв е проблема да се напише, че не е оригинален? Трябва да се гадае ли? Ако продавача е коректен нищо не пречи да си напише всичко както си е... в случай, че той самият не е сигурен и има някой, който му казва как е вярното (все пак в BMW форум има много хора, които знаят достатъчно) не трябва да се моли модератор да се чисти темата от "глупостите", че "пречат да си продам колата...".
Защо няма обособени правила в тези раздели относно истиност на информацията и при наличие на открити различия между подадената информация и истината да се предприемат мерки... ма не да се трият "спам съобщенията, питащи за истината", ами да се санкционира продавача.... и да не да се толерира просто продаването на колата...
Има толкова много супер коректни обяви, където хората си казват всичко и знаеш кво купуваш.... най-малкото от уважение към тези хора трябва да се уеднаквят правилата за всички... а не едни да пишат всичко както си е, а други да се опитват да "изкарат някой лев отгоре чрез неясно инфо" и никой "властимащ" да не му дреме особено... или модераторите и админите (извършващи и модераторски функции) тук не ги интересува особено тази тема...
Благодаря за вниманието.
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=101656
Тая кола се продава от около 1 месец... вече веднъж бяха затривани постове на хора (включително и аз самият), които имат интерес към колата, НО откровенно некоректното отношение на продавача не предизвика интерес у модераторите в раздела, които вместо да се вгледат в некоректността на темата и да направят нещо, просто изтриха по негово желание "уличаващите" постове, може би за да може "човека да си продава колата спокойно". Сега темата отново е "почистена", ма не знам дали е бъг във форума или отново е по желание на "коректният" продавач... А от всичко най-много мразя да ме лъжат така откровенно... щото тая кола може да й се искат и 1 милион $US, тва не ме интересува... да я продава за квито пари желание... само че некоректната информация около самата кола е дразнещата част... кола около 1995г., била регистрирана (а в самата обява дори пише "дата на производство") чак януари 1998г... даааа бе.... била с ///М pack... ма никъде не пише, че е някъв стъклопластов... какъв е проблема да се напише, че не е оригинален? Трябва да се гадае ли? Ако продавача е коректен нищо не пречи да си напише всичко както си е... в случай, че той самият не е сигурен и има някой, който му казва как е вярното (все пак в BMW форум има много хора, които знаят достатъчно) не трябва да се моли модератор да се чисти темата от "глупостите", че "пречат да си продам колата...".
Защо няма обособени правила в тези раздели относно истиност на информацията и при наличие на открити различия между подадената информация и истината да се предприемат мерки... ма не да се трият "спам съобщенията, питащи за истината", ами да се санкционира продавача.... и да не да се толерира просто продаването на колата...
Има толкова много супер коректни обяви, където хората си казват всичко и знаеш кво купуваш.... най-малкото от уважение към тези хора трябва да се уеднаквят правилата за всички... а не едни да пишат всичко както си е, а други да се опитват да "изкарат някой лев отгоре чрез неясно инфо" и никой "властимащ" да не му дреме особено... или модераторите и админите (извършващи и модераторски функции) тук не ги интересува особено тази тема...
Благодаря за вниманието.
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
И аз видях обявата разчистена днес и какво да кажа винаги се дразня на такива продавачи 98-друг път и стъклопласта ами нямам думи,мизерници само и само да изкара някой лев!
Нали това е ценното тук не сме mobile.bg/de/at тук е форум има обратна връзка хората виждат неща който са убягнали на маста и ги споделят!Нали за това плащаме по-високи цени за колите продавани тук и винаги съветваме младите ентусясти да копуват кола от форума!Каква е ползата като изтриете всичко което пише в обявата!Добре накараите човека да напише в обявата че колата е 95-а и полеината е стъклопластова и тогава разчистете!
За управлението на форума нямам претенции да си правят каквото искат винаги ще има недоволни!Според мен се справят добре момчетата/все пак всеки бачка напред-назад/ и не може цял ден да се занимава с нашите глупости!
Нали това е ценното тук не сме mobile.bg/de/at тук е форум има обратна връзка хората виждат неща който са убягнали на маста и ги споделят!Нали за това плащаме по-високи цени за колите продавани тук и винаги съветваме младите ентусясти да копуват кола от форума!Каква е ползата като изтриете всичко което пише в обявата!Добре накараите човека да напише в обявата че колата е 95-а и полеината е стъклопластова и тогава разчистете!
За управлението на форума нямам претенции да си правят каквото искат винаги ще има недоволни!Според мен се справят добре момчетата/все пак всеки бачка напред-назад/ и не може цял ден да се занимава с нашите глупости!

Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- Mollov
- Мародератор
-
Мен идеята ми не е да критикувам някой от мародераторите, ами просто да се вземат мерки на по-високо ниво с цел изчистването на подобни "недоразумения" и некоректни опити от страна на продавачите... в раздел "Разни" има една тема, която е заключена и в нея се споменава, че форума бил частен... ми то ако е така нека се направи с членски карти, с вход и т.н.... ше влизат само тия, дето им е позволено... няма да е BMW Club Bulgaria - Официален Форум, ами ще е "BMW Club Bulgaria - Частен Форум на тези, които са го създали и най-близките им приятели"...
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Не съм модератор в Продава, но го следя и помагам. Отговорност за коректността на обявите носят продавачите. Не може модераторите да проверяват дали всяка обява е коректна и изчерпателна. Това е обява за кола, представи си обявите за части... Не знам какви постове са били изтрити, не мога да изразя мнение, но за мен обявата си ок. Това '98г е нелепо, разбира се, но вероятно става дума за първа регистрация. Пише производство, защото човека е копирал обявата си от мобиле, а там има само опция "дата на производство"...
Never mistake motion for action...
- Mollov
- Мародератор
-
Е, поне някой взе да ми отговори... а иначе що се отнася до коректността на обявите... ми вие ако разчитате само на коректността на продавачите - ей такива неща ще стават... заинтересовани купувачи, на които обявата им се струва съмнителна ще питат "неудобни" (за продавача) въпроси, след което той или ще реши да е коректен или ще моли модераторите (за които знае, че са на негова страна, щото разчитат на неговата коректност) да разчистят темата.... много удачен подход, наистина...
При положение, че в "Продава-Автомобили" има трима модератори и не чак толкова много нови обяви всеки ден, не виждам причина модераторите да не преглеждат темата дали няма нещо фрапиращо... тва разбира се ако изобщо имат идея от особеностите на автомобила... както и да е.
P.S. Относно цитираната обява - "Продавача" е напълно наясно, че в обявата му пише "Дата на Производство" а не "Дата на 1-ва регистрация", но както виждаш не го е поправил, за да е коректна обявата... да не говорим, че три години време до регистрирането??! Тия номера са ми толкова добре познати, че.... ма явно минават пред някои хора... нали се сещаш, че тая цена за кола със стъклопластов тунинг и 1995 година... няма да я продаде толкова лесно... ма виж ако е 1998г.... нова бре.... с ///М pack (сигурно това е означението за стъклопластов ///М пакет".

При положение, че в "Продава-Автомобили" има трима модератори и не чак толкова много нови обяви всеки ден, не виждам причина модераторите да не преглеждат темата дали няма нещо фрапиращо... тва разбира се ако изобщо имат идея от особеностите на автомобила... както и да е.
P.S. Относно цитираната обява - "Продавача" е напълно наясно, че в обявата му пише "Дата на Производство" а не "Дата на 1-ва регистрация", но както виждаш не го е поправил, за да е коректна обявата... да не говорим, че три години време до регистрирането??! Тия номера са ми толкова добре познати, че.... ма явно минават пред някои хора... нали се сещаш, че тая цена за кола със стъклопластов тунинг и 1995 година... няма да я продаде толкова лесно... ма виж ако е 1998г.... нова бре.... с ///М pack (сигурно това е означението за стъклопластов ///М пакет".
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Mollov написа:Е, поне някой взе да ми отговори...
Не е като да не ти отговарях в ICQ вчера. И ще повторя това, което ти написах там - за мен поста модератор в обявите не е жизнено важен. Ако някой изявява желание, може да проверява коя обява каква е - да заповяда на мое място.

- Mollov
- Мародератор
-
Аз също вчера ти отговорих на това, което ми каза ти... нито визирам теб лично (това, че ти си от малкото модератори, дето вършат работа е отделен въпрос), нито имам намерение да нападам някой от модераторите... въпроса ми беше насочен в друга посока, доста по-принципна... да не говорим, че и сам си призна за нещо, което правиш когато си станал "с гъза нагоре"
P.S. Нищо не пречи да се ревизират малко (като например задължително предоставяне на VIN ("ами не го знам" звучи супер нелепо, при положение че го пише в талона или най-малкото в документите на колата!), разделяне на понятията "година на производство" и "1-ва регистрация", и още някои неща) правилата в раздела и да се следи за спазването им.... аз лично бих се наел с тази задача...

P.S. Нищо не пречи да се ревизират малко (като например задължително предоставяне на VIN ("ами не го знам" звучи супер нелепо, при положение че го пише в талона или най-малкото в документите на колата!), разделяне на понятията "година на производство" и "1-ва регистрация", и още някои неща) правилата в раздела и да се следи за спазването им.... аз лично бих се наел с тази задача...
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Mollov написа:
Да верно што в една тема не се напишат точните неща които трябва да се пишат например: Марка,модел,дата произвотство,първарегистрация,километри,VIN,...

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Наистина има много голямо количество обяви в ПРОДАВА които може да се окачествят като некоректни. Модераторите също така мисля че не са задължени да знаят тънкостите на всеки един модел БМВ (от кога са с дигитален климатроник, от кога са серийно с АСЦ , АБС и т.н.). Просто си мисля че може да не трият някои мнения които определено уличават продавача в некоректност, защото така биха се предпазили евентуални купувачи, което от своя страна ще засили популярността на раздела, защото в мобиле.бг просто има данни за колите, а тук може евентуалния купувач да види и някои коментари.
Съвсем скоро имаше един подобен случай с Е46 купе, на което му светише ламбда-сондата и накладките, а продавача твърдеше че просто защото е на контакт(а по оборотомера се виждаше че колата е запалена), после каза че са изтрили грешките и т.н.
Също така виждам, че повечето обяви вече са без цени. Може би заради многото коментари, но като цяло това е доста неприятно и лошо. Още повече че обявата е вид оферта, а оферта без цена е много смешно -дават се телефони, ЛСта , скайпове. По-добре ще е да има цена във всяка обява, а злонамерените и некоректни коментари относно нея най-строго да се модерират и официално предупреждават.
Съвсем скоро имаше един подобен случай с Е46 купе, на което му светише ламбда-сондата и накладките, а продавача твърдеше че просто защото е на контакт(а по оборотомера се виждаше че колата е запалена), после каза че са изтрили грешките и т.н.
Също така виждам, че повечето обяви вече са без цени. Може би заради многото коментари, но като цяло това е доста неприятно и лошо. Още повече че обявата е вид оферта, а оферта без цена е много смешно -дават се телефони, ЛСта , скайпове. По-добре ще е да има цена във всяка обява, а злонамерените и некоректни коментари относно нея най-строго да се модерират и официално предупреждават.
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
и аз мисля, че ако се дава пълна и коректна информация по обявите, ъпването ще намалее драстично, както и нежелателните офтопици..
замислете се над примера : г-н Х пуска обява "продавам 320 купе перфектна 5 бона."
и отдолу се почва "дай снимки"
друг "на колко км е"
през това време се пуска още една обява тип г-н Х и отдолу през 1-2 часа коментари. всеки почва да си ъпва темата и става мазало
друг пример
едно и също лице публикува в "продава" сигурно 4-5 теми за части от една кола
пример
продавам преден капак за Е34
продавам фарове със стойките за Е34
продавам шпер за Е34
продавам М50Б25 за Е34
и последната обява продавам Е34 на части
ми това нормално ли е? след като може да си пусне една обява Е34 на части
замислете се над примера : г-н Х пуска обява "продавам 320 купе перфектна 5 бона."
и отдолу се почва "дай снимки"
друг "на колко км е"
през това време се пуска още една обява тип г-н Х и отдолу през 1-2 часа коментари. всеки почва да си ъпва темата и става мазало

друг пример
едно и също лице публикува в "продава" сигурно 4-5 теми за части от една кола

пример
продавам преден капак за Е34
продавам фарове със стойките за Е34
продавам шпер за Е34
продавам М50Б25 за Е34
и последната обява продавам Е34 на части

ми това нормално ли е? след като може да си пусне една обява Е34 на части

- Новини
-
Административния екип на форума не носи отговорност за съдържанието на обявите, нито поема ангажимент да следи за коректноста на продавачите.
Има тема за некоректни продавачи, където сами можете да сезирате останалите потребители.
VIN номера на автомобила не може да бъде условие за публикуване на обява. Малко или много това е лична информация, макар и в технически аспект.
Има тема за некоректни продавачи, където сами можете да сезирате останалите потребители.
VIN номера на автомобила не може да бъде условие за публикуване на обява. Малко или много това е лична информация, макар и в технически аспект.
11 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Новини, предложения, проблеми & коментари за сайта и форума