Ремонт или Нов двигател?
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
Ремонт или Нов двигател?
Здравейте Колеги,
Колата е Ф30 Н57 330D и колата трака отдолу много яко така я купих по всяка вероятност Лагери
Има ли някой с подобен прожлем и ако да моля да сподели мнение и опит
Пред мен има 2 варианта:
1.Да си купя друг двигател без гаранция дали ще работи на колко километра е и още колко ще изкара
2. Да дам моя да се рециклира ако изобщо може да се случи това или целия двигател е заминал на кино
Също така моля за мнение ако реша да ремонтирам двигателя, кой може да ми свърши добра работа
Благодаря
Колата е Ф30 Н57 330D и колата трака отдолу много яко така я купих по всяка вероятност Лагери
Пред мен има 2 варианта:
1.Да си купя друг двигател без гаранция дали ще работи на колко километра е и още колко ще изкара
2. Да дам моя да се рециклира ако изобщо може да се случи това или целия двигател е заминал на кино
Също така моля за мнение ако реша да ремонтирам двигателя, кой може да ми свърши добра работа
Благодаря
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Re: Ремонт или Нов двигател?
Виж дали блокът на сегашния ти двигател става за нещо различно от холна маса, макар че е малко вероятно. Ако става е ясно какво следва - основен ремонт, нов вал и после караш. В противен случай втори двигател и му сменяш всичко от-до, за да не стане като първия. При всички положения доближаваш между 30 и 50% от стойността на колата за ремонти.

- Войводата
- младши ентусиаст
-
- Кара: на дядо си е30ската
- Мечтае да кара: подводница с шпер
Re: Ремонт или Нов двигател?
ivank0 написа:Здравейте Колеги,
Пред мен има 2 варианта:
Благодаря
От дългия ми опит точно с тези двигатели съм разбрал едно , след такъв проблем най-добрият вариант е да вземеш друг двигател здрав , отваря се обслужваш го (вериги, основни лагери , маслена помпа от м50д) и след това поне 200к км. не го мислиш. Сменяш си маслото на 9,10к и няма да имаш никакви проблеми.
П.С. Точно в момента имам такъв случай с ф10 535д изтропали са 3ти и 4ти осовен плюс 3ти биелен , мотора отива в кофата взел съм друг , обслужвам го и пей сърце

П.С.2 Пробван е и първият вариант който си споменал , обаче е много относително колко е задрал вала , има ли микропукнатини по вала , крив ли е блока , след няколко поръчки на нови валове от БМВ те идват криви още от завода и се започва една дълга сага по връщането и замяната с друг и затова този вариант не го препоръчвам...

3 мнения
• Страница 1 от 1