Въпрос относно гарнитура капак на клапаните
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
Въпрос относно гарнитура капак на клапаните
Здравейте колеги преди 2-3 месеца взех ф30ка 328ца n26 двигател наскоро докато като карах на два пъти ми замириса в колата на изгоряло, след като проверих какво се случва около двигателя, видях теч от гарнитурата на капака на клапаните, маслото се стича точно над изпускателния колектор не е много но е достатъчно да вкара неприятна миризма в купето. Въпроса ми е тъй като ми предстои пътуване около 700км проблем ли е да пътувам така с колата, защото сега покрай празниците няма кой да я направи за да ми е мирна главата.
Sent from my iPhone using Tapatalk

Sent from my iPhone using Tapatalk
Re: Въпрос относно гарнитура капак на клапаните
Имах абсолютно същия проблем и карах така 35к километра. При настъпилата вече смяна, видях, че стария капак е пукнат и тече през едни такива фабрични сладки.
Изглежда като залепени два пластмасови детайли.
Delf написа:Имах абсолютно същия проблем и карах така 35к километра. При настъпилата вече смяна, видях, че стария капак е пукнат и тече през едни такива фабрични сладки.
Успях да сменя гарнитурата, преди да пътувам, но точно след 3 дни пак протече от същото място, сменихме целия капак и заспа

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Да, като поостареят колите е по-добре да се смени капака, кривят се от високите температури с времето.
Never mistake motion for action...
5 мнения
• Страница 1 от 1