BMW F30 CIC навигация смяна с Carplay
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- kzaprianov
- Потребител
-
BMW F30 CIC навигация смяна с Carplay
Здравейте,
имам един въпрос относно дисплеят на BMW F30. Казусът е следният - колата ми е с CIC модулът и малкият дисплей, искам да го подменя с изцяло нов тъч скрийн дисплей с вградени функции за carplay и други екстри, но доста се обърках. До колкото разбирам CIC дисплеят е с 4 пинов LVDS конектор, а всички модели, които намирам за carplay мултимедия са за NBT система с 6 пинов LVDS конектор, виждал съм такава медия монтирана на CIC система, но не доумявам как мога да го направя ако има разлика в конекторите. Та въпросът ми е при CIC модул конекторът за екрана 4 или 6 пинов е и дали съществуват някакви преходи от единият тип букса към другият?
Благодаря предвартелно !
имам един въпрос относно дисплеят на BMW F30. Казусът е следният - колата ми е с CIC модулът и малкият дисплей, искам да го подменя с изцяло нов тъч скрийн дисплей с вградени функции за carplay и други екстри, но доста се обърках. До колкото разбирам CIC дисплеят е с 4 пинов LVDS конектор, а всички модели, които намирам за carplay мултимедия са за NBT система с 6 пинов LVDS конектор, виждал съм такава медия монтирана на CIC система, но не доумявам как мога да го направя ако има разлика в конекторите. Та въпросът ми е при CIC модул конекторът за екрана 4 или 6 пинов е и дали съществуват някакви преходи от единият тип букса към другият?
Благодаря предвартелно !
Re: BMW F30 CIC навигация смяна с Carplay
Ситуацията със системите при f30 е малко по-комплексна в зависимост от годината и нивото на оборудване. Системата може да бъде Entry, Cic с малък екран, Cic с голям екран, NBT(мисля че тук също можеше да е с малък или голям екран), NBТ EVO id4, NBT EVO id5/id6. За да имаш оригинален безжичен carplay системата трябва да е от NBT EVO id4 нагоре. Тъй като казваш, че е малък екран, вариантите са да е или Entry или Cic или може би NBT. Ако е CIC(или NBT) ще има навигация в менюто, ако е Entry няма навигация и липсва такъв бутон на контролера. Ако приемем, че си със CIC с малък екран и искаш да преминеш към големия, проблеми няма и би трябвало да си пасват буксите. Смяната на екрана обаче по никакъв начин не значи, че може да подкараш carplay под каквато и да е форма или пък да имаш тъчскрийн. За carplay в този случай се добавя допълнителен MMI модул. Ако обаче си с Entry, самия контролен unit изобщо не поддържа резолюцията на големия екран. Това обаче не пречи да добавиш MMI модул и да си ползваш carplay на системата както си е. Ако държиш на оригинален carplay, ще ти трябва ретрофит на цялата система, което включва екран, джойстик и контролния unit, който се намира зад управлението на климатика и радиото. Има готови китове за ретрофит с всички небходими компоненти и кабели, но последно гледах цена около 1800$ за такъв. Най-лесния вариант да получиш това което искаш и предполагам, че точно това си видял монтирано някъде е с android unit от типа на andream. Там наистина се подменя само екрана и получаваш всички екстри които описваш.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Напоследък се срещат подходящи комплекти на цени около 1500-1600лв.
С работата по монтажа и активитането цялата работа излиза към 2000лв. +/- 100-200лв в зависимост от оборудването на колата приемник.
Това разбира се за NBT EVO ID5/6 за ID4 флашнато към ID5/6 200/300лв. надолу.
Послените F3x които са оборудвани с ENTRYNAV2 също поддържат фабричен carplay (не всички, но повечето).
Крайната цена на такъв ретрофит много зависи от това какво точно се търси като краен резултат, както и от това, точно с какво е оборудвана колата в момента.
Примерно ако колата е с NBT + сензорен контролер и се монтира само хедюнит EVO ID5/6 без да се сменя екрана и джойстика, всичко може да излезе около 1500лв.
(около защото цената на вторичния пазар на тези модули е различна и всичко зависи в момента на търсене, какво точно ще се намери)
С работата по монтажа и активитането цялата работа излиза към 2000лв. +/- 100-200лв в зависимост от оборудването на колата приемник.
Това разбира се за NBT EVO ID5/6 за ID4 флашнато към ID5/6 200/300лв. надолу.
Послените F3x които са оборудвани с ENTRYNAV2 също поддържат фабричен carplay (не всички, но повечето).
Крайната цена на такъв ретрофит много зависи от това какво точно се търси като краен резултат, както и от това, точно с какво е оборудвана колата в момента.
Примерно ако колата е с NBT + сензорен контролер и се монтира само хедюнит EVO ID5/6 без да се сменя екрана и джойстика, всичко може да излезе около 1500лв.
(около защото цената на вторичния пазар на тези модули е различна и всичко зависи в момента на търсене, какво точно ще се намери)

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Здравейте, казаха ми, че за мен може само да се префлашне до id5 + wifi антена за безжичен carplay. Мисля моята се води id4 в момента, с най-големия дисплей съм. Притесненията са ми дали хардуера е достатъчно мощен и с тоя префлаш няма ли нещо да забива/лагва и т.н. ?
Иначе цената няма нищо общо с горните, понеже няма и смяна на дисплей/модули и т.н.

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Префлашва се, но на навигация забива сравнително често. Иначе с другите неща, няма проблем. Освен това при флашването има шанс да се блокира модула, но повечето кодери се научиха вече.
Never mistake motion for action...
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Да, реших, че просто ще си ъпдейтна картите, че са от 2015-та, но не мога да намеря време и още не съм. Waze на телефона и тва е. Полуработещи неща не искам.

6 мнения
• Страница 1 от 1