Съвети и въпроси относно избор на F3х

3-та серия ('13+)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: Съвети и въпроси относно избор на F3х

Мнение от bmw_M1 » 13 Юли 2020, 16:24

Мерси колега @ ionov

Благодаря и на всички за мненията в темата , изчетох доста и добих все пак някаква представа .Досега съм нямал Бмв, и неща които на вас ви правят впечатление още по снимки , то на мен ми убягват.

В случая не разбрах че е китайски М- пакет , иначе хваща окото като визия( поне за мен )

Тепърва ще разгледам обявите из нета , за да се насоча , тъй като нямам възможност и време да обикалям из цяла България , все пак си е и разход .

И по темата , за тази какво мислите . От автокъща в Сливен

https://m.mobile.bg/details/11589356386413972

Потребител
Аватар
Кара: BMW E91

Мнение от BMW_318_FAN » 13 Юли 2020, 17:05

Здравейте, колеги,

Може ли да споделите впечатления/мнения за този екземпляр по-долу:
https://m.mobile.bg/details/11594637268895906

Тези стопове отзад, не ми изглеждат, като са са оригинални или може би бъркам?

Предварително благодаря!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M4 (F83)

Мнение от terorero » 13 Юли 2020, 17:22

BMW_318_FAN написа:Здравейте, колеги,

Може ли да споделите впечатления/мнения за този екземпляр по-долу:
https://m.mobile.bg/details/11594637268895906

Тези стопове отзад, не ми изглеждат, като са са оригинални или може би бъркам?

Предварително благодаря!

Редена е цялата, оригинално е Спорт лайн, като гледам червените шевове на волана.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW M340i X Drive
Мечтае да кара: M ки

Мнение от ionov » 13 Юли 2020, 18:47

И според мен е спорт лайн. Относно стоповете има такива оригинални водят се м перформънс но дали тези са оригинални не може да се каже по снимки.
Според мен е Канадска или Американска, липсва копчето за усилен габарит при мъгла а това съм го виждал само при тях. Европейските си имат. Не че е лошо но трябва да се види дали и каква щета е имала и как е направена.

Потребител
Аватар
Кара: BMW E91

Мнение от BMW_318_FAN » 13 Юли 2020, 19:05

Благодаря, колеги.
Спорт лайн модела не трябва ли да има червени шевове освен по волана, така и по вратите и седалките? Също и червена линия минаваща по таблото?
За 18 000 км. нещо ауспуха ми се вижда прекалено черен, особено за бензинов автомобил на 2 г.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F82

Мнение от Bexim » 15 Юли 2020, 10:35

Автомобилите с директно впръскване си правят черно по ауспуха, да не те притеснява.

Това, което не ми харесва - луфт на предната броня и капака, луфт на багажника отдясно. Щом се вижда на снимки с такава резолюция...
ВИН, гугъл, карфакс и те така.

Стоповете залагам каквото кажете, че са китайчета, иначе има такива, ама едва ли им е платена цената. :yes:
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT, g20 320i M

Потребител
Аватар
Кара: F31 330d
Мечтае да кара: F15

Мнение от Svet Rusenov » 19 Юли 2020, 18:42

Привет, колеги,

Оглеждам пазара за прилична F30-ка, с която да заменя сегашната си e46 330cd. Готов съм на компромис с броя на цилиндрите и заради това започнах да гледам за 328ца, която четох е с чудесна динамика и приличен разход на гориво.

Случайно някой да е гледал тази - https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=g8lkyx ?

Няколко неща ме притесняват:
1) Уж американка, а с европейска броня. Удар отпред? ;
2) Ниска цена - за предлаганите екстри сякаш цената е прекалено ниска. Намирисва на сериозен удар;
3) Липса на адаптивно окачване - гледах клипа на Мат от carwow и в него се твърди, че колата не вози толкова добре без него. Колко задължителна е тази екстра според вас?

П.П. Колегата Bexim много бързо си извади колата от продажба. Така и не успях да я разгледам подобаващо и да направя нужното проучване.

Предварително благодаря за отговорите и простете невежеството ми :| :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 20 Юли 2020, 9:20

Тя никъв пакет няма, камо ли М. Добавяна М броня, М бъбреци.
Фаровете ми се струват от най-обикновените халогенчета, с насаден енджъл айс.

Според мен, много съмнителна американка, на още по-съмнителна цена

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Bexim » 20 Юли 2020, 9:25

Платих каско и гражданска за година напред и я свалих. Ако имаш желание, пиши, ще я видиш.
Колата не е вкарвана с цел печалба, а за мен. Исках запазена кола с лек удар и малък пробег.
Просто след като взех М3-то, реших да сменя за по-евтина евридейка. F357457 VIN, можеш да си я провериш - садил съм волана, за да е с пера, задната броня, за да е като 335 отзад. С оригинално гърне е от 340, а също така чакам и предна оригинална Алпина броня (добавка върху луксури броня де факто), на цената на цял тайвански М пакет. Ама всеки си е луд по някакъв начин. :dunno:
Ако искаш, питай и тук, нищо не крия :yes:

Относно тази черната - саден М-пакет, лепенка на волана за лев и петдесет. Пакетчето е азиатско, сто процента. Пак казвам това не я прави лоша кола, виж по ВИН как е дошла, с какъв удар и от там си прецени.
Обърни внимание, че също няма ксенон, а е със садени ейнджъли, което чак ме замисли, че седят добре и аз да сложа :lol: Иначе има екстри и ако си търсиш Х-драйв, отиди да я видиш, цената е добра, според мен.
При тези 328 важна е историята и поддръжката. Да няма пресрочени масла, да няма виене от веригата, което се чува. Има доста клипове в ютюб. Това гледай.
Като разход и динамика са приказка според мен, при все че с ремап отиваш на 300 коня, ако ти е мерак. :bchug:
FREE SPIRIT
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT, g20 320i M

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 20 Юли 2020, 13:10

Svet Rusenov написа:1) Уж американка, а с европейска броня. Удар отпред? ;
2) Ниска цена - за предлаганите екстри сякаш цената е прекалено ниска. Намирисва на сериозен удар;
3) Липса на адаптивно окачване - гледах клипа на Мат от carwow и в него се твърди, че колата не вози толкова добре без него. Колко задължителна е тази екстра според вас?
Явно е бил доста сериозен удара индиид, щом я дават на тая цена. Смисъл, само афтермаркет фаровете ако са оригинални са бая сериозна цифра. Иначе не вози по-твърдно от е46-цата. Ако с нея си свикнал, значи си ок.

Потребител
Аватар
Кара: F31 330d
Мечтае да кара: F15

Мнение от Svet Rusenov » 24 Юли 2020, 10:34

Bexim написа:Платих каско и гражданска за година напред и я свалих. Ако имаш желание, пиши, ще я видиш.
Колата не е вкарвана с цел печалба, а за мен. Исках запазена кола с лек удар и малък пробег.
Просто след като взех М3-то, реших да сменя за по-евтина евридейка. F357457 VIN, можеш да си я провериш - садил съм волана, за да е с пера, задната броня, за да е като 335 отзад. С оригинално гърне е от 340, а също така чакам и предна оригинална Алпина броня (добавка върху луксури броня де факто), на цената на цял тайвански М пакет. Ама всеки си е луд по някакъв начин. :dunno:
Ако искаш, питай и тук, нищо не крия :yes:

Можеш ли пак да качиш снимки тук, за да я огледаме? Точно заради това питах за твоята, защото бях видял какво си правил по нея. Впрочем ако ти се заплати разликата на каското и гражданската би ли обмислил продажба все пак? :)

Bexim написа:Относно тази черната - саден М-пакет, лепенка на волана за лев и петдесет. Пакетчето е азиатско, сто процента. Пак казвам това не я прави лоша кола, виж по ВИН как е дошла, с какъв удар и от там си прецени.
Обърни внимание, че също няма ксенон, а е със садени ейнджъли, което чак ме замисли, че седят добре и аз да сложа :lol: Иначе има екстри и ако си търсиш Х-драйв, отиди да я видиш, цената е добра, според мен.
При тези 328 важна е историята и поддръжката. Да няма пресрочени масла, да няма виене от веригата, което се чува. Има доста клипове в ютюб. Това гледай.
Като разход и динамика са приказка според мен, при все че с ремап отиваш на 300 коня, ако ти е мерак. :bchug:

Честно казано не държа да е xDrive, дори обратното. Мисля да отида на място без предварителна уговорка, да снимам VIN-a и да направя проверка (по път ми е след почивка). Пък каквото сабя покаже :D

Впрочем искам да попитам адекватните по темата - знам колко е обсъждан внос на автомобили от САЩ и Канада. Моята позиция също е твърдо ЗА и бих искал да си видя опциите от там. След ползване на чичко Гугъл първите резултати са ATLANTIC EXPORT и MostAUTO. Вторите са ми познати от ревюто на Филип Бричка-та, но съм чел не толкова позитивни коментари (взимат скъпо за съответната услуга). Та към кои ще ми препоръчате да се насоча?

Благодаря предварително!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Bexim » 24 Юли 2020, 11:38

Писах ти лично съобщение, колега.
Относно вноса от САЩ, на мен приятел ми ги внесе и двете.
Там обаче винаги имаш доза риск. Понякога идват с чопнато модулче, фар, с повече щети от тези, които очакваш. Има тънкости и при избора.
Аз смея да твърдя, че имах късмет и двата пъти, но знам и за доста допълнителни непредвидени разходи.
Ако трябва да търся фирма, бих пробвал Мост, по логиката, че щом инвестират толкова в реклама, би трябвало да си пазят името. А все пак негативни коментари винаги има. :dunno:
FREE SPIRIT

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ionov » 24 Юли 2020, 13:17

Аз също съм вкарвал кола от Амеирка и съм ползвал услугите на колегата vodkarulez, който се занимава с внос на всякакви стоки от САЩ и всичко си беше точно а комисьонната повече от приемлива.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 24 Юли 2020, 16:14

Внимавай с тия от америка че там е риск-печели риск-губи. Да, може да излезеш доста на далавера, ама един познат му побеля косата от една американка.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ionov » 24 Юли 2020, 16:22

Jorixa написа:Внимавай с тия от америка че там е риск-печели риск-губи. Да, може да излезеш доста на далавера, ама един познат му побеля косата от една американка.

От Германия, Австриа, Италия та и от България да си купиш, пак може да ти побелее косата :)

При американските няма скрито покрито стига колата да се продава от застраховател на търга. Иначе варианти за побеляване много. Има доста видеа в youtube, които обясняват, защо да не се купува кола от частно лице на търг я Амврика а само от застраховател.

ПредишнаСледваща

Назад към F30/F31/F32/F33/F34