Съвети и въпроси относно избор на F3х
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
Re: Съвети и въпроси относно избор на F3х
Мерси колега @ ionov
Благодаря и на всички за мненията в темата , изчетох доста и добих все пак някаква представа .Досега съм нямал Бмв, и неща които на вас ви правят впечатление още по снимки , то на мен ми убягват.
В случая не разбрах че е китайски М- пакет , иначе хваща окото като визия( поне за мен )
Тепърва ще разгледам обявите из нета , за да се насоча , тъй като нямам възможност и време да обикалям из цяла България , все пак си е и разход .
И по темата , за тази какво мислите . От автокъща в Сливен
https://m.mobile.bg/details/11589356386413972
Благодаря и на всички за мненията в темата , изчетох доста и добих все пак някаква представа .Досега съм нямал Бмв, и неща които на вас ви правят впечатление още по снимки , то на мен ми убягват.
В случая не разбрах че е китайски М- пакет , иначе хваща окото като визия( поне за мен )
Тепърва ще разгледам обявите из нета , за да се насоча , тъй като нямам възможност и време да обикалям из цяла България , все пак си е и разход .
И по темата , за тази какво мислите . От автокъща в Сливен
https://m.mobile.bg/details/11589356386413972
- BMW_318_FAN
- Потребител
-
- Кара: BMW E91
Здравейте, колеги,
Може ли да споделите впечатления/мнения за този екземпляр по-долу:
https://m.mobile.bg/details/11594637268895906
Тези стопове отзад, не ми изглеждат, като са са оригинални или може би бъркам?
Предварително благодаря!
Предварително благодаря!
- terorero
- младши ентусиаст
-
- Кара: M4 (F83)
BMW_318_FAN написа:Здравейте, колеги,
Предварително благодаря!
Редена е цялата, оригинално е Спорт лайн, като гледам червените шевове на волана.
- ionov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW M340i X Drive
- Мечтае да кара: M ки
И според мен е спорт лайн. Относно стоповете има такива оригинални водят се м перформънс но дали тези са оригинални не може да се каже по снимки.
Според мен е Канадска или Американска, липсва копчето за усилен габарит при мъгла а това съм го виждал само при тях. Европейските си имат. Не че е лошо но трябва да се види дали и каква щета е имала и как е направена.
Според мен е Канадска или Американска, липсва копчето за усилен габарит при мъгла а това съм го виждал само при тях. Европейските си имат. Не че е лошо но трябва да се види дали и каква щета е имала и как е направена.
- BMW_318_FAN
- Потребител
-
- Кара: BMW E91
Благодаря, колеги.
Спорт лайн модела не трябва ли да има червени шевове освен по волана, така и по вратите и седалките? Също и червена линия минаваща по таблото?
За 18 000 км. нещо ауспуха ми се вижда прекалено черен, особено за бензинов автомобил на 2 г.
Спорт лайн модела не трябва ли да има червени шевове освен по волана, така и по вратите и седалките? Също и червена линия минаваща по таблото?
За 18 000 км. нещо ауспуха ми се вижда прекалено черен, особено за бензинов автомобил на 2 г.
- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: F82
Автомобилите с директно впръскване си правят черно по ауспуха, да не те притеснява.
Това, което не ми харесва - луфт на предната броня и капака, луфт на багажника отдясно. Щом се вижда на снимки с такава резолюция...
ВИН, гугъл, карфакс и те така.
Стоповете залагам каквото кажете, че са китайчета, иначе има такива, ама едва ли им е платена цената.
Това, което не ми харесва - луфт на предната броня и капака, луфт на багажника отдясно. Щом се вижда на снимки с такава резолюция...
ВИН, гугъл, карфакс и те така.
Стоповете залагам каквото кажете, че са китайчета, иначе има такива, ама едва ли им е платена цената.

FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT, g20 320i M
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT, g20 320i M
- Svet Rusenov
- Потребител
-
- Кара: F31 330d
- Мечтае да кара: F15
Привет, колеги,
Оглеждам пазара за прилична F30-ка, с която да заменя сегашната си e46 330cd. Готов съм на компромис с броя на цилиндрите и заради това започнах да гледам за 328ца, която четох е с чудесна динамика и приличен разход на гориво.
Случайно някой да е гледал тази - https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=g8lkyx ?
Няколко неща ме притесняват:
1) Уж американка, а с европейска броня. Удар отпред? ;
2) Ниска цена - за предлаганите екстри сякаш цената е прекалено ниска. Намирисва на сериозен удар;
3) Липса на адаптивно окачване - гледах клипа на Мат от carwow и в него се твърди, че колата не вози толкова добре без него. Колко задължителна е тази екстра според вас?
П.П. Колегата Bexim много бързо си извади колата от продажба. Така и не успях да я разгледам подобаващо и да направя нужното проучване.
Предварително благодаря за отговорите и простете невежеството ми

Оглеждам пазара за прилична F30-ка, с която да заменя сегашната си e46 330cd. Готов съм на компромис с броя на цилиндрите и заради това започнах да гледам за 328ца, която четох е с чудесна динамика и приличен разход на гориво.
Случайно някой да е гледал тази - https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=g8lkyx ?
Няколко неща ме притесняват:
1) Уж американка, а с европейска броня. Удар отпред? ;
2) Ниска цена - за предлаганите екстри сякаш цената е прекалено ниска. Намирисва на сериозен удар;
3) Липса на адаптивно окачване - гледах клипа на Мат от carwow и в него се твърди, че колата не вози толкова добре без него. Колко задължителна е тази екстра според вас?
П.П. Колегата Bexim много бързо си извади колата от продажба. Така и не успях да я разгледам подобаващо и да направя нужното проучване.
Предварително благодаря за отговорите и простете невежеството ми

- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Тя никъв пакет няма, камо ли М. Добавяна М броня, М бъбреци.
Фаровете ми се струват от най-обикновените халогенчета, с насаден енджъл айс.
Според мен, много съмнителна американка, на още по-съмнителна цена
Фаровете ми се струват от най-обикновените халогенчета, с насаден енджъл айс.
Според мен, много съмнителна американка, на още по-съмнителна цена
- Bexim
- старши ентусиаст
-
Платих каско и гражданска за година напред и я свалих. Ако имаш желание, пиши, ще я видиш.
Колата не е вкарвана с цел печалба, а за мен. Исках запазена кола с лек удар и малък пробег.
Просто след като взех М3-то, реших да сменя за по-евтина евридейка. F357457 VIN, можеш да си я провериш - садил съм волана, за да е с пера, задната броня, за да е като 335 отзад. С оригинално гърне е от 340, а също така чакам и предна оригинална Алпина броня (добавка върху луксури броня де факто), на цената на цял тайвански М пакет. Ама всеки си е луд по някакъв начин.
Ако искаш, питай и тук, нищо не крия
Относно тази черната - саден М-пакет, лепенка на волана за лев и петдесет. Пакетчето е азиатско, сто процента. Пак казвам това не я прави лоша кола, виж по ВИН как е дошла, с какъв удар и от там си прецени.
Обърни внимание, че също няма ксенон, а е със садени ейнджъли, което чак ме замисли, че седят добре и аз да сложа
Иначе има екстри и ако си търсиш Х-драйв, отиди да я видиш, цената е добра, според мен.
При тези 328 важна е историята и поддръжката. Да няма пресрочени масла, да няма виене от веригата, което се чува. Има доста клипове в ютюб. Това гледай.
Като разход и динамика са приказка според мен, при все че с ремап отиваш на 300 коня, ако ти е мерак.
Колата не е вкарвана с цел печалба, а за мен. Исках запазена кола с лек удар и малък пробег.
Просто след като взех М3-то, реших да сменя за по-евтина евридейка. F357457 VIN, можеш да си я провериш - садил съм волана, за да е с пера, задната броня, за да е като 335 отзад. С оригинално гърне е от 340, а също така чакам и предна оригинална Алпина броня (добавка върху луксури броня де факто), на цената на цял тайвански М пакет. Ама всеки си е луд по някакъв начин.

Ако искаш, питай и тук, нищо не крия

Относно тази черната - саден М-пакет, лепенка на волана за лев и петдесет. Пакетчето е азиатско, сто процента. Пак казвам това не я прави лоша кола, виж по ВИН как е дошла, с какъв удар и от там си прецени.
Обърни внимание, че също няма ксенон, а е със садени ейнджъли, което чак ме замисли, че седят добре и аз да сложа

При тези 328 важна е историята и поддръжката. Да няма пресрочени масла, да няма виене от веригата, което се чува. Има доста клипове в ютюб. Това гледай.
Като разход и динамика са приказка според мен, при все че с ремап отиваш на 300 коня, ако ти е мерак.

FREE SPIRIT
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
Явно е бил доста сериозен удара индиид, щом я дават на тая цена. Смисъл, само афтермаркет фаровете ако са оригинални са бая сериозна цифра. Иначе не вози по-твърдно от е46-цата. Ако с нея си свикнал, значи си ок.Svet Rusenov написа:1) Уж американка, а с европейска броня. Удар отпред? ;
- Svet Rusenov
- Потребител
-
- Кара: F31 330d
- Мечтае да кара: F15
Bexim написа:Платих каско и гражданска за година напред и я свалих. Ако имаш желание, пиши, ще я видиш.
Просто след като взех М3-то, реших да сменя за по-евтина евридейка. F357457 VIN, можеш да си я провериш - садил съм волана, за да е с пера, задната броня, за да е като 335 отзад. С оригинално гърне е от 340, а също така чакам и предна оригинална Алпина броня (добавка върху луксури броня де факто), на цената на цял тайвански М пакет. Ама всеки си е луд по някакъв начин.![]()
Ако искаш, питай и тук, нищо не крия![]()
Можеш ли пак да качиш снимки тук, за да я огледаме? Точно заради това питах за твоята, защото бях видял какво си правил по нея. Впрочем ако ти се заплати разликата на каското и гражданската би ли обмислил продажба все пак?

Bexim написа:Относно тази черната - саден М-пакет, лепенка на волана за лев и петдесет. Пакетчето е азиатско, сто процента. Пак казвам това не я прави лоша кола, виж по ВИН как е дошла, с какъв удар и от там си прецени.
Обърни внимание, че също няма ксенон, а е със садени ейнджъли, което чак ме замисли, че седят добре и аз да сложаИначе има екстри и ако си търсиш Х-драйв, отиди да я видиш, цената е добра, според мен.
Честно казано не държа да е xDrive, дори обратното. Мисля да отида на място без предварителна уговорка, да снимам VIN-a и да направя проверка (по път ми е след почивка). Пък каквото сабя покаже

Впрочем искам да попитам адекватните по темата - знам колко е обсъждан внос на автомобили от САЩ и Канада. Моята позиция също е твърдо ЗА и бих искал да си видя опциите от там. След ползване на чичко Гугъл първите резултати са ATLANTIC EXPORT и MostAUTO. Вторите са ми познати от ревюто на Филип Бричка-та, но съм чел не толкова позитивни коментари (взимат скъпо за съответната услуга). Та към кои ще ми препоръчате да се насоча?
Благодаря предварително!
- Bexim
- старши ентусиаст
-
Писах ти лично съобщение, колега.
Относно вноса от САЩ, на мен приятел ми ги внесе и двете.
Там обаче винаги имаш доза риск. Понякога идват с чопнато модулче, фар, с повече щети от тези, които очакваш. Има тънкости и при избора.
Аз смея да твърдя, че имах късмет и двата пъти, но знам и за доста допълнителни непредвидени разходи.
Ако трябва да търся фирма, бих пробвал Мост, по логиката, че щом инвестират толкова в реклама, би трябвало да си пазят името. А все пак негативни коментари винаги има.
Относно вноса от САЩ, на мен приятел ми ги внесе и двете.
Там обаче винаги имаш доза риск. Понякога идват с чопнато модулче, фар, с повече щети от тези, които очакваш. Има тънкости и при избора.
Аз смея да твърдя, че имах късмет и двата пъти, но знам и за доста допълнителни непредвидени разходи.
Ако трябва да търся фирма, бих пробвал Мост, по логиката, че щом инвестират толкова в реклама, би трябвало да си пазят името. А все пак негативни коментари винаги има.

FREE SPIRIT
- ionov
- младши ентусиаст
-
Аз също съм вкарвал кола от Амеирка и съм ползвал услугите на колегата vodkarulez, който се занимава с внос на всякакви стоки от САЩ и всичко си беше точно а комисьонната повече от приемлива.
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
Внимавай с тия от америка че там е риск-печели риск-губи. Да, може да излезеш доста на далавера, ама един познат му побеля косата от една американка.
- ionov
- младши ентусиаст
-
Jorixa написа:Внимавай с тия от америка че там е риск-печели риск-губи. Да, може да излезеш доста на далавера, ама един познат му побеля косата от една американка.
От Германия, Австриа, Италия та и от България да си купиш, пак може да ти побелее косата

При американските няма скрито покрито стига колата да се продава от застраховател на търга. Иначе варианти за побеляване много. Има доста видеа в youtube, които обясняват, защо да не се купува кола от частно лице на търг я Амврика а само от застраховател.