Съвети и въпроси относно избор на F3х

3-та серия ('13+)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Re: Съвети и въпроси относно избор на F3х

Мнение от Jorixa » 16 Апр 2020, 12:06

И кое по-точно не е вярно в тоя цитат ? Искаш да ти снимам договора ми че гаранцията ми е към Бова Кар, а не към BMW AG така ли?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Мнение от boris » 16 Апр 2020, 12:07

Ох положението е много зле...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 16 Апр 2020, 12:14

Айде и да не искаш ще ти го цитирам поне ми е в клауда:

1. "БОВА КАР” ЕООД - гр. Бургас, със седалище и адрес на ... наричано по-долу за краткост ПРОДАВАЧ

IV. ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ПРОДАВАЧА

4.2. Да осигури на КУПУВАЧА гаранция за закупения автомобил, предмет на този договор, в срок от 48
/четиридесет и осем/ месеца или 200 000 км, което настъпи първо, от датата на първа регистрация - съгласно
гаранционните условия на завода-производител.

Тоест, дилъра е длъжен да се съобрази с условията на BMW AG, но отговорноста е изцяло негова.

Чакам разяснение къде съм излъгал, или извинение. Щото тия странни нападки оттебе са обидни вече.

П.П. Най-добре изтриите последната страница мнения че наспамихме темата. Аз 2 пъти написах че не искам повече да продължаваме тоя глупав спор.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G20 330i xDrive F31 330d xDrive
Мечтае да кара: Нещо нечупливо

Мнение от GlavanizeR » 16 Апр 2020, 21:49

Сега последно има или няма гаранция? Купих си един канадски змей и се обърках тотално...

Потребител
Аватар

Мнение от SoldierOfGod » 16 Апр 2020, 22:12

Аз искам да питам друго не е свързано с гаранцията, гледам канадки има топ оферти в копарта, някой да е купувал от Канада и ако да какви са му впечатленията?

Sent from my iPhone using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G20 330i xDrive F31 330d xDrive
Мечтае да кара: Нещо нечупливо

Мнение от GlavanizeR » 17 Апр 2020, 8:45

SoldierOfGod написа:Аз искам да питам друго не е свързано с гаранцията, гледам канадки има топ оферти в копарта, някой да е купувал от Канада и ако да какви са му впечатленията?

Купувал съм няколко коли. Мнението ми е продиктувано от цената. Ако ги дебнеш, можеш да купиш нещо евтино с лека щета, но иначе нищо кой знае какво като цена. Хубавото е по-малкото километри и сравнително нормалната поддръжка и хубави пътища там. Дори да я вземеш евтино на търга, има таксички, вътрешен транспорт, комисионна на фирмата, ДДС-та, мита, технотестове и става цяла сватба. Повечето коли в цена са с тежки щети. В БГ голям процент от по-новите премиум коли са вече канадски или американски. От покупката до карането, през ремонтите, отнема някакъв минимум от 3 месеца. Тенекежиите са най-неприятните майстори в държавата, пълни изроди. Ако имаш нерви да чакаш части на изгодна цена и изроди майстори, действай :) Като цяло не е за крайни клиенти този процес, защото има разправии.

Потребител
Аватар

Мнение от SoldierOfGod » 17 Апр 2020, 19:23

GlavanizeR написа:
SoldierOfGod написа:Аз искам да питам друго не е свързано с гаранцията, гледам канадки има топ оферти в копарта, някой да е купувал от Канада и ако да какви са му впечатленията?

Купувал съм няколко коли. Мнението ми е продиктувано от цената. Ако ги дебнеш, можеш да купиш нещо евтино с лека щета, но иначе нищо кой знае какво като цена. Хубавото е по-малкото километри и сравнително нормалната поддръжка и хубави пътища там. Дори да я вземеш евтино на търга, има таксички, вътрешен транспорт, комисионна на фирмата, ДДС-та, мита, технотестове и става цяла сватба. Повечето коли в цена са с тежки щети. В БГ голям процент от по-новите премиум коли са вече канадски или американски. От покупката до карането, през ремонтите, отнема някакъв минимум от 3 месеца. Тенекежиите са най-неприятните майстори в държавата, пълни изроди. Ако имаш нерви да чакаш части на изгодна цена и изроди майстори, действай :) Като цяло не е за крайни клиенти този процес, защото има разправии.
Принципно, вуйчо ми живее там и е механих, но колко ще свърши работа не знам, просто ми стана интересно и за наточени бензинови, мисля, че е поносим вариант. Иначе знам, че там ако е от аукцион има ддс 12 или 13 процента. После контейнер, върху цялата сума мито 10% и после 20% ддс + технотеста.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Range Rover

Мнение от santorini » 23 Апр 2020, 16:01

https://bmwvinreport.com/ го няма вече, преместиха се на https://carvininfo.com/ ако някой ги ползва

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 25 Апр 2020, 15:02

https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... 0843550052

Вкарах се в размисъл. Колата не е перфектна като за под 3годишна, но много ми пасна като оборудване. Работи добре и се държи прилично, въпреки че я карах много малко. Собственикът твърди, че не е била тоталка, а с козметичен удар преден калник, броня и фар. Кара я повече от година, не е в автокъща. Пуснал съм ВИН репорт, но ако някой знае нещо допълнително, ще помогне.

EDIT: Докладът пристигна. Регистрирана е януари 2018 във Флорида, ударили са я ноември 2018 на 8890 мили.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Мнение от boris » 25 Апр 2020, 16:07

Тъкмо щях да напиша каква е тази скандално ниска цена, и после прочетох описанието.
Удара малко странен ми се вижда, дали не я е носило течение някакво?
В репорта какво пише, нещо за flood?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G20
Мечтае да кара: V12

Мнение от A9A » 25 Апр 2020, 18:38

Leon написа:https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11585310843550052

Вкарах се в размисъл. Колата не е перфектна като за под 3годишна, но много ми пасна като оборудване. Работи добре и се държи прилично, въпреки че я карах много малко. Собственикът твърди, че не е била тоталка, а с козметичен удар преден калник, броня и фар. Кара я повече от година, не е в автокъща. Пуснал съм ВИН репорт, но ако някой знае нещо допълнително, ще помогне.

EDIT: Докладът пристигна. Регистрирана е януари 2018 във Флорида, ударили са я ноември 2018 на 8890 мили.

Преден калник, броня и фар? А то гледай какво се оказало... И я е купил да я кара, ама след 1 година вече не му се кара...

За подръжката (ремонта) на един автомобил най-много говорят гумите му. Може и да греша, но тези на снимката ми изглеждат китайски.
Немски форум: питаш нещо и ти отговарят.
Сръбски форум: питаш нещо и теб те питат.
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 25 Апр 2020, 22:46

Корморан са гумите. Явно внася коли, като му харесват кара. Каза, че си е вкарал CLS и ще си кара него, а тази я продава. Изглежда свестен продавача, не е типичния джамбазин. А и няма против да се гледа където искам.

boris написа:Тъкмо щях да напиша каква е тази скандално ниска цена, и после прочетох описанието.
Удара малко странен ми се вижда, дали не я е носило течение някакво?
В репорта какво пише, нещо за flood?

Не, няма наводнение в репорта. Няма бегове даже гръмнали. Всичко електрическо работи. Фарът е сменен с Хела, като оригиналния. Вътре е ок колата. Не съм се отказал съвсем, ама...

Офтопик - като се качих от Е90 на тази, все едно карах 5 серия, ега ти и разликата. Пък уж и друг път съм карал Ф30, може би сега се качих директно от едната в другата и после обратно. Усеща се доста по-голяма, по-жива е в ниските, вози добре, но ми е лигава на стандартно окачване и тия кашкавалени гуми. Това се лекува лесно, де :mhihi:

Ето я и вътре.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e92, f30
Мечтае да кара: M4

Мнение от expl0de » 26 Апр 2020, 12:39

На мен ми изглежда, че нещо се е ударило впредницата и се е прехвърлило през тавана. Евентуалните щети са по А и Б колоните и тавана. Задният капак също. Има шанс да има доста кит по колата. Лично аз бих се отказал.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G30 530D
Мечтае да кара: Тротинетка Lime

Мнение от Airdust » 26 Апр 2020, 16:54

Дано поне е направена що годе читаво, че после кита да не зее по светофарите...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 320da+ M power kit= 200hp;420Nm

Мнение от mopasan » 26 Апр 2020, 17:41

Цената е много ниска за кола 2018г, няма как на 28 000км да е 20 000лв. Хубаво и евтино няма, продавача много добре знае какво продава и ако колата е в това състояние защо да не и вземе 5-6000лв отгоре поне? Съмнително е! За да е тая цена има нещо, будали джамбази няма!
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към F30/F31/F32/F33/F34