Бързи въпроси и отговори

3-та серия ('13+)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Re: Бързи въпроси и отговори

Мнение от Leon » 05 Юли 2024, 12:25

Можеш да си сменяш модовете колкото искаш, няма драма, стига да не издевателстваш над кутията докато сменяш. За вратите - тръгнали са да ти се развалят бравите, сменяй една по една проблемните. И не, не купувай втора ръка, такива си имаш. Лично мнение де.
Never mistake motion for action...

Потребител
Аватар
Кара: F31

Мнение от alozavar » 05 Юли 2024, 23:55

Забравих да пиша аз - проверих батериите и на двата ключа и бяха ок, след това колата не е правила драми и отключва и заключва както се очаква :lol: Може нещо да не съм правил аз като хората - така се оказа и че не знаех как да си отварям багажника с шут, пък и това работи :lol:

Потребител
Аватар
Кара: F31

Мнение от alozavar » 06 Юли 2024, 22:10

Извинявам се за double posting-а, но бих искал да попитам няколко неща относно режимите на шофиране и скоростите. Видях една таблица, която сте качили, която сравнява функциите по режимите и кой какво представлява. На колата съм пуснал всички опции да са активни при спортните режими. Следователно:
1. Да разбирам, че между Sport и Sport+ единствената разлика е DTC, което плюса добавя. Същевременно има бутон за активиране на DTC отделно. Т.е. дали ще съм на Sport и ще пусна ръчно DTC или ще мина на Sport+ няма разлика? Какъв точно е смисълът на + тогава? :lol:

2. Има ли значение дали ще карам на Sport с лоста на скоростите на D или в позиция S наляво, освен че на таблото ще показва S2, S3 и тн, вместо D? Самата кутия би трябвало да се държи идентично? Каква точно е ползата на S режима? Очевидно добавя опцията за ръчни смени, която ако реша да ползвам нужно ли е да натискам unlock бутона отстрани всеки път или просто се бута нагоре и надолу? :oops:

3. Ако си карам на Comfort на D и вкарам лоста на S това не променя нищо (throttle response, твърдостта на волана) освен режима на скоростите, нали? Кой е най-бързият, смислен и щадящ техниката начин за изпреварвания извънградско - Sport режима изцяло или само на кутията? Или просто кикдаун на D? :lol:

4. Как карате в лоши условия/на сняг? Comfort + DTC или Sport+ е по-добрият избор? Колата е 330xd.

Дано не задавам много тъпи въпроси, но поизчетох раздела и не открих подобно инфо. А и слизам от Е39 и още се чудя малко какво става тук :help:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 11 Юли 2024, 15:39

Някой има ли проблем сега в жегите да му се пуска алармата ? Преди 1 месец някъде ми се пусна сама. Беше записало някакви грешки, но предния ден се опитах да паля колата с втория ключ, който се оказа с тотално умряла батерия (отключих с физическия ключ и засвири алармата, спрях я през апп-а :mhihi: ). Мислех че това е причина, зачистих всички грешки и не е тръгвала повече. До вчера. И до днес. Колата не е местена 4 дни.

Интересното е, не знам дали е съвпадение... Става по приблизително едно и също време на обяд. И трите пъти. Колата е паркирана на едно и също място и я пече слънце в тези часове. Вътре има и сенник на предното табло. Колко чувствителни са тези датчици ? Възможно ли е като се напече тоя сенник да мръдне леко и така да реагира ? Или просто нещо дава фира :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 19 Авг 2024, 11:51

Четвърти път се случва това с алармата. Пак на същото място, пак по това време на обяд :kuku: :kuku: :kuku: 4 от 4 е на това място колата. Не се е случвало от предния път, като съм писал, т.е. към 40 дена. Баси мистерията :lol: Вече съм 99%, че е от мястото. Има някакъв лекарски кабинет в близост, възможно ли е нещо от там да ебава ? Май е някакъв за рехабилитация, т.е. вероятно има и разни облъчващи апарати вътре.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Delf » 06 Сеп 2024, 9:29

Здравейте, има ли възможност да се инсталира и отключи софтуерно drive assistant на кола, която фабрично няма такава екстра?
Предполагам, че и да може, най вероятно ще е голям филм, но все пак някой може да знае.
Благодаря!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от STEVAL » 13 Сеп 2024, 12:47

Здравейте, кантара на пасажерската седалка в кой елемент е вграден - дунапрена или дамаската?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330ci
Мечтае да кара: e92 m3
Детайли за колата: Добра е , но има някои пропуски!

Мнение от shopa_bs » 06 Яну 2025, 19:00

Здравейте,
в чужди форуми срещам информация, че има разлика в светенето между европейските и американските фарове, но не мога да разбера за кой точно модел говорят. Някой правил ли е сравнение, защото ми предстои смяна на единия и се чудя дали има смисъл да сменя и двата с по-силните? Колата е фейслифт с led ( не adaptive ) фарове.
ASC off -> FUN on

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330ci
Мечтае да кара: e92 m3
Детайли за колата: Добра е , но има някои пропуски!

Мнение от shopa_bs » 08 Яну 2025, 16:56

Здравйте,
още едно питане за фарове - led (не adaptive led ) завиват ли в движение?
ASC off -> FUN on

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 13 Яну 2025, 13:56

Фаровете са различни, да, не смесвай европейски с американски. И не, не завиват в движение.
Never mistake motion for action...

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 20 Яну 2025, 20:38

shopa_bs написа:Здравейте,
в чужди форуми срещам информация, че има разлика в светенето между европейските и американските фарове, но не мога да разбера за кой точно модел говорят. Някой правил ли е сравнение, защото ми предстои смяна на единия и се чудя дали има смисъл да сменя и двата с по-силните? Колата е фейслифт с led ( не adaptive ) фарове.

Струва си да се сменят фаровете с Adaptiv LED, трябва колата да е оборудвана с KAFAS камера за да може да се активира адаптивната функция.
Екстрата е много приятна, можеш да видиш клипове в ютуб как работят.
Ако решиш да правиш такъв ъпгрейд, фаровете задъжлително гледай да са от европейска кола.
И американските стават, ама не е същото...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X4 F26 20D & S1000RR K67
Мечтае да кара: MV Agusta Superveloce S

Мнение от KpuB4o » 22 Апр 2025, 22:47

Колеги, имам следния проблем. С adaptive led фарове съм, но винаги на "ауто" ми светят фаровете (не само дневните светлини) от менюто е активирана функцията за дневни светлини, но късите винаги си светят. Преднишни собственик е сложил челно стъкло (оригинално) за кола без сензор за дъжд, а моята има и съответно сензора не работи защото е скрит под черен кант. Възможно ли е заради това колата да си мисли че е тъмно постоянно и за това да светят фаровете винаги? С дигитално табло съм и през деня си е в дневен режим, а като се стъмни си влиза само в нощен режим. Автоматичните дълги и завиването на фаровете ми работи без проблем. Единтвено ме съмнява този сензор за дъжд ?

Поздрави !

пс. Адаптивните ми фарове са ретрофитнати (по рама колата е с ксенонови) ! Но модулите и всичко е прегледано повторно и всичко е кодирано както трябва.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Мнение от boris » 23 Апр 2025, 13:20

От сензора за дъжд е, той всъщност е RLS /Rain Light Sensor/ и под черния кант за него е тъмно вън.
Интериора си има собствен сензор за светлина.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F34 LCI
Мечтае да кара: същото
Детайли за колата: Estriol blue

Мнение от Meidana » 19 Май 2025, 17:15

Здравейте,

Изгоря лявото оченце, някой знае ли какъв е номера на частта която трябва да сменя?

IMG_0883.jpeg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 540i G30, 120d F20
Мечтае да кара: M5

Мнение от AlonsoBest » 20 Май 2025, 6:59

Meidana написа:Здравейте,

Изгоря лявото оченце, някой знае ли какъв е номера на частта която трябва да сменя?

IMG_0883.jpeg

Това трябва да е номера - 63117493237, но ако искаш ми прати вин на лично да го видя със сигурност. Даже по схема стои в горната част на фара, тоест евентуално ще се сменя лесно.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към F30/F31/F32/F33/F34