Съвети и въпроси относно избор на F3х

3-та серия ('13+)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: Съвети и въпроси относно избор на F3х

Мнение от Aprestos1 » 04 Сеп 2019, 10:41

Здравейте колеги,
нов съм във форума и ми предстои да закупя кола, като в момента съм се спрял на 3-та серия, 2013 година, и специфично тази обява:

https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=c5z8la

Любопитно ми е дали има начин да се провери по номер на рамата какви са скорошните сервизни посещения на колата.
Сегашният собственик сподели, че на 140хил. километра е сменяана веригата на двигателя, което е ключово за мен и решението ми дали ще закупя тази кола, тъй като всичко останало ми се струва както е и описано.

Нека ако някой има информация да сподели дали тук може да има подводни камъни и дали си струва за сериозна покупка.

Номер на рама: WBA3K310X0F667188

Всякакви мнения за колата ще са ми ценни. Благодаря!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
Мечтае да кара: без да се ядосва

Мнение от drago9205 » 04 Сеп 2019, 11:45

Без подгрев... + "Onboard literature Italian" = 100% Switzerland както пише в обявата :D
Иначе ако може да ти докаже, че е сменена веригата - би било добре иначе си остава само на приказки. На снимки седалките не изглеждат захабени и ауспухът изглежда чист, което са положителни признаци.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo-G » 04 Сеп 2019, 12:14

Aprestos1 написа:Любопитно ми е дали има начин да се провери по номер на рамата какви са скорошните сервизни посещения на колата.

Има начини, https://bmwvinreport.com/ или http://www.auto-records.com/, но ако колата наистина е италиянска, не очаквай да видиш кой знае какво.
Това с веригата на 140хил. км е доста съмнително обаче, защото в тези по-белите държави никой няма да тръгне да сменя вериги превантивно на кола, която е в гаранция... Без някакъв документ, на който да има рамата на колата, дата, пробег и т.н., аз лично не бих вярвал. Или не е сменяна, или не е било на 140хил., или има нещо друго, което са ти спестили. Аз лично съм имал няколко коли с тоя мотор на 200+ хил. км, включително една на 270хил. и никоя от тях не е имала дори признаци (звуци) на проблем с веригата...
Последна промяна Ivo-G на 04 Сеп 2019, 18:31, променена общо 1 път

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 04 Сеп 2019, 18:19

И на мен ми звучи странно да е сменяна верига на 140 и то превантивно. :shock: Превантивно обикновено ги сменят на малко под 200. Това за езика ако е вярно мирише на Италианска кола вкарана да се продава в Швейцария за да и се вдигне цената със статута на Швейцарските коли. Ако работата е така, то смятай, че тоя вкарващия има някаква печалба(Българина)преди това пък Швейцареца освен печалба има и разни там ДДС-та и мита, та за колко е взета тая кола от Италия...пази боже.

S855A Language version Italian
S884A Onboard literature Italian

Може да е съвпадение, може всичко, но в Пловдив има М кар, щом пише, че може преглед в сервиз по избор...там със сигурност ще ти кажат къде е регистрирана първо колата, а и има 2 години или 30 000 в БМВ където би трябвало да са записали какво и що.
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

ентусиаст
Аватар
Кара: 2015 F31 LCI 320dA

Мнение от Satanism » 04 Сеп 2019, 18:45

drago9205 написа:Без подгрев... + "Onboard literature Italian" = 100% Switzerland както пише в обявата :D
Иначе ако може да ти докаже, че е сменена веригата - би било добре иначе си остава само на приказки. На снимки седалките не изглеждат захабени и ауспухът изглежда чист, което са положителни признаци.

В Швейцария има и кантони, в които се говори италиански/е официален език и много етнически италианци живеят там...
Собственикът на апартамента ми в Братислава се казва Джанлука и е Швейцарец ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5

Мнение от maikooo » 05 Сеп 2019, 9:43

Aprestos1 написа:Здравейте колеги,
нов съм във форума и ми предстои да закупя кола, като в момента съм се спрял на 3-та серия, 2013 година, и специфично тази обява:

https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=c5z8la

Любопитно ми е дали има начин да се провери по номер на рамата какви са скорошните сервизни посещения на колата.
Сегашният собственик сподели, че на 140хил. километра е сменяана веригата на двигателя, което е ключово за мен и решението ми дали ще закупя тази кола, тъй като всичко останало ми се струва както е и описано.

Нека ако някой има информация да сподели дали тук може да има подводни камъни и дали си струва за сериозна покупка.

Номер на рама: WBA3K310X0F667188

Всякакви мнения за колата ще са ми ценни. Благодаря!

Ако ти се плащат 10 евро, тук -> https://bmwvinreport.com/ ще и видиш всичко, включително за кой дилър е доставена и ще разбереш Италиянка или Швейцарка :yes:
Не знам дали си обърнал внимание, но тази кола като изключим автомата няма нито една екстра, няма дори автопилот, ужасно гола е :no:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
Мечтае да кара: без да се ядосва

Мнение от drago9205 » 05 Сеп 2019, 10:01

Satanism написа:В Швейцария има и кантони, в които се говори италиански/е официален език и много етнически италианци живеят там...
Собственикът на апартамента ми в Братислава се казва Джанлука и е Швейцарец ;)

Знам, че е така колега, но просто съвпаденията са много. Обикновено Ф-ките без подгрев са 90% от Италия + Onboard literature на италиански и започва да става съмнително вече :D

Потребител
Аватар

Мнение от Aprestos1 » 05 Сеп 2019, 10:24

maikooo написа:
Ако ти се плащат 10 евро, тук -> https://bmwvinreport.com/ ще и видиш всичко, включително за кой дилър е доставена и ще разбереш Италиянка или Швейцарка :yes:
Не знам дали си обърнал внимание, но тази кола като изключим автомата няма нито една екстра, няма дори автопилот, ужасно гола е :no:

Така е, наистина колата няма с какво да впечатли откъм екстри, но за мен това не е от такова значение, за този ценови клас.
Първа кола ще ми е и не съм капризен.

Винаги може да се гадае какво се е случило в миналото, но колата изглежда в топ състояние на живо. Не мисля, че може да се изцеди чак такава печалба на тази цена с каквито и да е схеми.

Пуснал съм рекуест в https://bmwvinreport.com ще споделя когато отговорът излезе. :idea: :idea: :idea:

Благодаря за мненията!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G30 530D
Мечтае да кара: Тротинетка Lime

Мнение от Airdust » 06 Сеп 2019, 10:13

drago9205 написа:Без подгрев... + "Onboard literature Italian" = 100% Switzerland както пише в обявата :D

Тук не си прав, моята е купена лично от мен от Швейцарец с име Матео :) Литературата е на италиански и колата е Швейцарка :) И нямаше нищо общо с типично италианска кола :D
Официални езици са: Немски,Френски,Италиански и Реторомански.

Потребител
Аватар

Мнение от Aprestos1 » 06 Сеп 2019, 11:22

Според https://bmwvinreport.com последната сервизна история е на малко под 100 000км през 2015-та година, което ме навежда на мисълта, че колата е на по-скоро някъде около 300 000 км, вместо 185 000 както е представена.

Сервизната история спира на 2015-та година (98 000км), оттогава не вярвам нищо да не е правено, освен ако колата въобще не е карана, което силно ме съмнява.

Интересно е, че е посещавала Швейцарски сервиз до 60 000 км(в Балерна, Швейцария), след което почват само италиански посещения (D'angelo s.p.a Como)

Delivering Retailers - BMW Italia S.p.A, San Donato Milanese, IT

Просто в случая Балерна и Комо са точно най-близките места на границата между Швейцария и Италия.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 06 Сеп 2019, 16:01

И как реши, че е ~ на 300к км? Не казвам, че не е възможно.. моята например през 2016г. април месец беше на 160к км, а сега е на ~ 185к. км.. та всичко е възможно. Ако ти харесва и колата и цената скачаш до някой сервиз, един хубав преглед/диагностика и ако всичко е точно отнасяш. :)
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 06 Сеп 2019, 22:13

Ами решил е така, понеже чисто математически щом на две години излиза, че е навъртяла 100, то за 6 излизат точно 300. Което може да е така, може и да не е ако е стояла известно време докато се продаде след последното официално посещение и след това сега да стои незнайно от кога. Това е в лошия случай според мен да е на 300 защото пък може да я взел и някой, който да я е карал по-малко по 25 на година и сметките да излизат тъкмо към 185 ако сметнем и стоенето. Има и вариант да е на 400, но той е много малък.
Друго ми е интересно на мен. Въпросът с веригата. Тоя нали твърди, че има документ или просто знае, че е сменена? Е, ако е спряла с официалните сервизи, то къде е сменяна? Вариантите са два. Най-вероятният е, че колата не е на 185 и тая верига е била сменена на 200 грубо, но тоя се е осъзнал, че на документа пише реалния пробег и затова не го показва и само си го твърди. Ако се знаеше на колко и кога е сменяна тая верига, то се приближаваш към реалните километри на колата. Вариант 2 е да не е сменяна, което е по-малко вероятно, понеже откъде пък точно с това ще реши да зарибява тоя, ами не с нещо друго?
За мен колата не е на тия километри, но въпроса е на колко е. Настоявай да ти каже поне дата на сменената верига и знай, че ако има такова нещо минимума като километри е бил 190 тогава. АКо ти каже абе еди коя си година, но съм изгубил документа(може да го питаш даже като го предизвикаш дали не го е изгубил, но дали не помни и сам ще се издаде ако е така)тогава лесно ще направиш сметката на колко приблизително е колата.
Такива като колегата с пробег от 25 хиляди за три години са си чиста проба изключения(1% от всички сигурно)или на коли с много големи мотори, които по-рядко се карат и то пак е съмнително, а за дизелово комби 20-ка според мен си е бяла лястовица.
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 07 Сеп 2019, 8:57

Математик да видиш, чУек... начии на моя к*рник първите няколко години са навъртели по 10к км. След това няколко години между 10-20к км, а последните години преди да я купувам са навъртели по 25к-30к .км . Сега аз на година въртя едни 5-6к км. Та кандидат купувача след мен по колко трябва да смята, че съм карАл :dunno:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Aprestos1 » 07 Сеп 2019, 13:02

Top Gun Maverick написа:Ами решил е така, понеже чисто математически щом на две години излиза, че е навъртяла 100, то за 6 излизат точно 300. Което може да е така, може и да не е ако е стояла известно време докато се продаде след последното официално посещение и след това сега да стои незнайно от кога. Това е в лошия случай според мен да е на 300 защото пък може да я взел и някой, който да я е карал по-малко по 25 на година и сметките да излизат тъкмо към 185 ако сметнем и стоенето. Има и вариант да е на 400, но той е много малък.
Друго ми е интересно на мен. Въпросът с веригата. Тоя нали твърди, че има документ или просто знае, че е сменена? Е, ако е спряла с официалните сервизи, то къде е сменяна? Вариантите са два. Най-вероятният е, че колата не е на 185 и тая верига е била сменена на 200 грубо, но тоя се е осъзнал, че на документа пише реалния пробег и затова не го показва и само си го твърди. Ако се знаеше на колко и кога е сменяна тая верига, то се приближаваш към реалните километри на колата. Вариант 2 е да не е сменяна, което е по-малко вероятно, понеже откъде пък точно с това ще реши да зарибява тоя, ами не с нещо друго?
За мен колата не е на тия километри, но въпроса е на колко е. Настоявай да ти каже поне дата на сменената верига и знай, че ако има такова нещо минимума като километри е бил 190 тогава. АКо ти каже абе еди коя си година, но съм изгубил документа(може да го питаш даже като го предизвикаш дали не го е изгубил, но дали не помни и сам ще се издаде ако е така)тогава лесно ще направиш сметката на колко приблизително е колата.
Такива като колегата с пробег от 25 хиляди за три години са си чиста проба изключения(1% от всички сигурно)или на коли с много големи мотори, които по-рядко се карат и то пак е съмнително, а за дизелово комби 20-ка според мен си е бяла лястовица.

Да, и аз така мисля.

Наистина случаите могат да са най-различни, а според продавача веригата е сменяна на 140 000 км, но това било направено от предишния собственик, и съответно тези въпроси, с които той може да се издаде няма как да се приложат... той просто ще каже, че няма пряк контакт с предишния собственик, защото негов приятел му я е докарал. И всъщност смяната на веригата я спомена чак след като го попитах, излиза малко че просто ми каза това, което исках да чуя.

@Exclusive89 - Съмнително ми идва колата да е карана до 100 000 км за 2 години, след което в следващите четири да няма официални посещения и карането да е двойно по-малко. Възможно е, но все пак, защо ако беше така, човекът не го каже открито...защото има нещо, което не е добре да се споменава :)

Въпреки всичко, колата ми харесва и сериозно се замислям да я купя, предстои да реша следващите дни :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Все по-рядко :(
Мечтае да кара: нещо поне 5.7 V8

Мнение от Green_Label » 07 Сеп 2019, 16:25

Ако ще ти е първа кола, не се мятай на някои милионник, щото ще имаш неприятни случки откъм непрекъснати и непредвидими ремонти.
Едно време се мятахме на каквато и да е кола, ама сега няма много смисъл ;)

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
Искам да съм дизел и да съм такси, Лепа Брена с мен в едно легло да спи!

ПредишнаСледваща

Назад към F30/F31/F32/F33/F34