Съвети и въпроси относно избор на F3х
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- Satanism
- ентусиаст
-
- Кара: 2015 F31 LCI 320dA
Re: Съвети и въпроси относно избор на F3х
А може и да е канадска.Там са в км.
- mopasan
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 320da+ M power kit= 200hp;420Nm
Втората наистина изглежда най- добре , но липсата на автопилот за мен е голям минус.
- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
Top Gun Maverick написа:Американски кокошарник....
И е кокошкарник защото...? Историята ли и провери или нещо друго , факти има ли или пак само твой теории и интерпретации? Не се чувствай длъжен да ни натрапваш мнението си за американките във всяка тема, ако си я проверявал колата сподели, ако ли не, аман, не помагаш по никакъв начин.

- GlavanizeR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G20 330i xDrive F31 330d xDrive
- Мечтае да кара: Нещо нечупливо
boris написа:Top Gun Maverick написа:Американски кокошарник....
И е кокошкарник защото...? Историята ли и провери или нещо друго , факти има ли или пак само твой теории и интерпретации? Не се чувствай длъжен да ни натрапваш мнението си за американките във всяка тема, ако си я проверявал колата сподели, ако ли не, аман, не помагаш по никакъв начин.
Нормално е човек да е предубеден към американките. 90% са ударени, запалени, наводнени и преживяли какви ли не бедствия.
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
И е кокошкарник защото...?
И аз това се питам, направи ми впечетление, че колегата Топ Гън плюе яко на американките... Не може всяка втора да е била подводница или ударена, това вАжи и за европейките

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Може или не може. А доколко си струва да разбереш отговора на тоя въпрос? Ако имаш време за губене иди и ги пообикаляй или пък разпитвай. АКо се докопаш пък до някой, който вкарва от там и няма да те лъже ще научиш и от него някои неща. Аз лично бих погледнал някоя Американка, но само ако нямам алтернативна такава кола в България. Вече ако живея в Америка или имам мой човек там на който вярвам да ми вкара той колата, тогава е съвсем друго нещо, но не мисля, че говорим з атакъв случай.
Те над мен са ти отговорили. Аз тука само съм я загатнал ляко, но истината е, че просто насочих човека към втората ЗАЩОТО(и го писах)може да провери историята на колата, която има един собственик и пише, че всичко е доказуемо. за Американката/Канадката не пише такова нещо и съответно тая получава по-голямо предимство за мен въпреки по-малкото екстри. Колегата ко има реален интерес може да провери и двете, но съм сигурен, че резултата няма да е полза на Американката и едва ли ще се засилвам да обяснявам вече защо. Хем не искаш, пък хем всеки път го отбелязваш.
Всеки сам си решава какво да купи.
Мнението си за Американките може да го сменя ако видя някакви различни неща.
Те над мен са ти отговорили. Аз тука само съм я загатнал ляко, но истината е, че просто насочих човека към втората ЗАЩОТО(и го писах)може да провери историята на колата, която има един собственик и пише, че всичко е доказуемо. за Американката/Канадката не пише такова нещо и съответно тая получава по-голямо предимство за мен въпреки по-малкото екстри. Колегата ко има реален интерес може да провери и двете, но съм сигурен, че резултата няма да е полза на Американката и едва ли ще се засилвам да обяснявам вече защо. Хем не искаш, пък хем всеки път го отбелязваш.

- GlavanizeR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G20 330i xDrive F31 330d xDrive
- Мечтае да кара: Нещо нечупливо
В интерес на истината, Северна Америка е далече и надали някой ходи и обикаля дилърствата както се прави в Европа и в последствие купува коли на килограм, качва ги на автовоз, лъсва ги и ги пуска тук. Повечето американски коли са купени от Copart или Impact, които са търгове за ударени или коли с проблеми основно. Някои от колите обаче са с много леки щети и не са даже и salvage, ако попаднеш на такава е ок. Съответно те са и с по-високи цени и търговците биха ги отбягнали.
- boris
- старши ентусиаст
-
GlavanizeR написа: Ходи и обикаля дилърствата както се прави в Европа и в последствие купува коли на килограм, качва ги на автовоз, лъсва ги и ги пуска тук.
Да да, добре.

Дилърствата обикаляли и после само ги лъсвали.
Забрави да споменеш и бабите, с порасналите дървета пред гаража, от тях са масово колите от Европа.

Колеги съфорумци принципа на покупка от всякъде е един и същ, отдавна мина времето, когато се обикаляше за по една кола, в момента почти не се практикува, просто няма смисъл.
Коли се купуват на описание, снимка, на някой места дори не ти палят колата, казват ти какво и и има и ако искаш, продават се на пакети от по няколко коли, няма кой да се занимава да ги проверява. Повечето търговци дори не излизат от БГ. Говоря ви за Европа. Дълги години бях в този бизнес, а сега съм покрай него, всеки ден контактувам с търговци, дилъри...
А мнението за Американските автомобили ви е такова защото реално може да видите каква е била колата преди да влезне в БГ, а тези от Европа никой никъде не ги вижда...
Не защитавам нито Американските нито Европейските, опитвам се да ви обясня, че принципа на подбор на автомобили е абсолютно един и същ, и зависи от търговеца, а не от местото, от където се купува колата.

- ionov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW M340i X Drive
- Мечтае да кара: M ки
Колегата е прав,
за Американските коли може да се провери всичко от до. Хората са повече предубедени, защото се вкарват адски много удавници от там или тежко ударени и направени за продажба. Но иначе има и доста приемливи варианти с леки удари, които са прилични оферти. Но аз лично кола от автокъща не бих си купил в почти никакъв случай
В миналото съм ял дървото а и просто имам приятели, при които ги карат да ги правят след, като пристигнат в БГ и съм ги виждал за какво става въпрос. Има и реномирани автокъщи, където пък цените са с по 5к нагоре от пазарните. Но това съм аз, всеки си преценява.
за Американските коли може да се провери всичко от до. Хората са повече предубедени, защото се вкарват адски много удавници от там или тежко ударени и направени за продажба. Но иначе има и доста приемливи варианти с леки удари, които са прилични оферти. Но аз лично кола от автокъща не бих си купил в почти никакъв случай

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
boris написа:Колеги съфорумци принципа на покупка от всякъде е един и същ, отдавна мина времето, когато се обикаляше за по една кола, в момента почти не се практикува, просто няма смисъл.
Коли се купуват на описание, снимка, на някой места дори не ти палят колата, казват ти какво и и има и ако искаш, продават се на пакети от по няколко коли, няма кой да се занимава да ги проверява. Повечето търговци дори не излизат от БГ. Говоря ви за Европа. Дълги години бях в този бизнес, а сега съм покрай него, всеки ден контактувам с търговци, дилъри...
А мнението за Американските автомобили ви е такова защото реално може да видите каква е била колата преди да влезне в БГ, а тези от Европа никой никъде не ги вижда...
Не защитавам нито Американските нито Европейските, опитвам се да ви обясня, че принципа на подбор на автомобили е абсолютно един и същ, и зависи от търговеца, а не от местото, от където се купува колата.
Всъщност си прав с тая разлика, че и купуващите от Америка не излизат от БГ в на-често срещания си вариант. Там няма кой да те излъже обикновено. Ако колата има шум в мотора, те ще ти го напишат в обявата, съответно цената ще бъде надолу и всичко както си му е реда. Ще те излъже човека, който я вкарва тука.
Иначе да, наистина е пълно с измамници във всяка една държава. Скоро един ми беше писал за М5-цата след като вече я бях продал и то чист Германец. Чак не повярвах защото аз ако бях Германец, последното нещо, където щях да гледам за БМВ щеше да е БГ. И цената на колата ми не бе съмнително ниска. Като му казах, че е дадена на лизинг и ми каза ако онзи спре да плаща да му звъня, даже му помня поччти целия номе р вкойто имаше 6 или 7 5-ци. Питам го защо не търси кола в германия и той ми каза, че преди е имало много хубави коли в Германия, но сега заради супер бързото каране на Германците и гадните химии по пътищата нещата не били точно така и пак имало хубави коли, но не чак толкова. Предпочитал кола от някъде където не се карало толкова здраво(разбирай няма много хубави пътища

Отделно много народ от Германия(всякаква паплач там продава коли)вкарват коли от Италия в Германия и ги продават уж за Германски. Същото е и в Швейцария, скоро един от там пък ми писа и бил дилър на автокъща. И на двете места има ръжда, не колкото в Австрия, ама пак има доволно, а не знам защо хората мислят, че като купят кола от Щвейцария и тя задължително е топ. Братовчед ми скоро гледа едно Е46 от там, каза че ръждата го била изяла, а аз тия дни видях Астра от тия около 2005-та с единия фар затъмнен и следи от ръжда и то не съм ходил да я гледам, а просто спря до мен на 5 метра. Човекът го познавам и цял живот вкарва коли само от Швейцария. Е, там също има бая талаш, колкото и да не им се вярва на някои. За Италия няма какво да коментираме, има хубави коли, ама по-скоро бих търсил от Америка.

- boris
- старши ентусиаст
-
Къде видя да съм написал, че някой ходи да ги гледа в щатите.
Наводнен автомобил от америка не можеш да регистрираш в БГ от година насам.
Наводнен автомобил от америка не можеш да регистрираш в БГ от година насам.

- ivo098
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 330d
- Мечтае да кара: F80 M3
Баси филмарите, от Америка не искам кола, от Италия не искам кола, швейцарките били гадни вече и те, от автокъща не искам кола, от автокъща с авторитет пак не става щото цените били високи....
Като имате претенции поръчвайте си ги директно от Велта на 0 км
Аз разбрах че всеки иска 335ца с топ екстри, под 80 000км внос ако може от луната и до 20 - 25 000лв таван

Като имате претенции поръчвайте си ги директно от Велта на 0 км

Аз разбрах че всеки иска 335ца с топ екстри, под 80 000км внос ако може от луната и до 20 - 25 000лв таван

Its an M. The fuel mileage is Sh!tty.
Your Sh!ttiness may vary.
- ionov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW M340i X Drive
- Мечтае да кара: M ки
ivo098 написа:Баси филмарите, от Америка не искам кола, от Италия не искам кола, швейцарките били гадни вече и те, от автокъща не искам кола, от автокъща с авторитет пак не става щото цените били високи....![]()
![]()
Като имате претенции поръчвайте си ги директно от Велта на 0 км![]()
![]()
Аз разбрах че всеки иска 335ца с топ екстри, под 80 000км внос ако може от луната и до 20 - 25 000лв таван![]()
Колега, остави хората да си купуват кола от където си искат. Ти не им бери грижа. Не е нужно да иронизираш. Форум е, всеки си изказва мнението, предпочитанията и това е най-вече на база на опита му.
Ти си вземи кола и от градските Неделни пазари ако искаш.
- toncho83
- младши ентусиаст
-
- Кара: и БМВ кара
- Мечтае да кара: по А-8

Top Gun Maverick написа: Скоро един ми беше писал за М5-цата след като вече я бях продал и то чист Германец. Чак не повярвах защото аз ако бях Германец, последното нещо, където щях да гледам за БМВ щеше да е БГ. И цената на колата ми не бе съмнително ниска. Като му казах, че е дадена на лизинг и ми каза ако онзи спре да плаща да му звъня, даже му помня поччти целия номе р вкойто имаше 6 или 7 5-ци. Питам го защо не търси кола в германия и той ми каза, че преди е имало много хубави коли в Германия, но сега заради супер бързото каране на Германците и гадните химии по пътищата нещата не били точно така и пак имало хубави коли, но не чак толкова. Предпочитал кола от някъде където не се карало толкова здраво(разбирай няма много хубави пътища)и пак можел да си намери хубава кола.

Добре, че не продаваш "ферарита"...сигурно щяха да направят пътека до БГ "макароните" да си купуват от теб

МОже да не ми отг.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
toncho83 написа::OT:![]()
Top Gun Maverick написа: Скоро един ми беше писал за М5-цата след като вече я бях продал и то чист Германец. Чак не повярвах защото аз ако бях Германец, последното нещо, където щях да гледам за БМВ щеше да е БГ. И цената на колата ми не бе съмнително ниска. Като му казах, че е дадена на лизинг и ми каза ако онзи спре да плаща да му звъня, даже му помня поччти целия номе р вкойто имаше 6 или 7 5-ци. Питам го защо не търси кола в германия и той ми каза, че преди е имало много хубави коли в Германия, но сега заради супер бързото каране на Германците и гадните химии по пътищата нещата не били точно така и пак имало хубави коли, но не чак толкова. Предпочитал кола от някъде където не се карало толкова здраво(разбирай няма много хубави пътища)и пак можел да си намери хубава кола.
![]()
![]()
Някои си прави та*ак с теб...
![]()
![]()
![]()
![]()
бухахаххах......чак пък и "чист" германец..
![]()
![]()
![]()
Добре, че не продаваш "ферарита"...сигурно щяха да направят пътека до БГ "макароните" да си купуват от теб![]()
![]()
![]()
МОже да не ми отг.
Анди му беше името, как да не ти отговарям като аз казвам за нещо в което съм сигурен, а ти ми обясняваш колко съм наивен, неинформиран или лъжа, а казах, че помня 6-те 5-ци в номера. Споделям опит, който иска може да вярва в каквото си реши, най-вече, че влизам във форум да се правя на интересен. Колата просто си струваше и между другото я купи човек от България, който за две седмици си бе тук и иначе живее в Германия от 8-9 години, тоест можеше да си купи и от там. Каза, че там било пълно със същите измамници, а и хубава кола от тоя род там ще му дойде дори по-скъпа.
Всъщност за 10 месеца ще се изненадаш колко народ и от къде ли не се интересуваха за тая кола. Хора с реални регистрации в мобиле.де, мейли, телефони, предлагащи всевъзможни бартери и т.н.
Просто голямата част не ги устройваше цената и бяха решили, че като е от БГ колата трябва да евтина. Като един Словенец(Томаш Булог), който цял месец ми писа и предлагаше 6-7 евро под исканата цена като се мъчеше да ме убеди, че нямало кой да я купи тая кола защото не ги търсели, особено пък в БГ. Аз си държах на цената и не я дадох евтино като през това време си покарах, понеже не съм търговец и ако никой не бе платил исканата сума, то с кеф щях да си я карам. Сега е същата работа с М6-цата като тя е още по-трудна за продаване кола и може би ще си стои моя доста по-дълго време. На Швабата му я пратих веднага и той обаче каза, че не можел двувтата да кара, но ако била по-евтина можело да се замисли, хах. Общо взето навсякъде купувачите се водят в огромната си част от цената. Казах му, че има евтини М6, да разгледа тях, е ама искал ако можело да има еди какво си и на някакъв нормален разбирай нисък пробег, ами сори, но това си има своята цена както и аз съм я платил.
Един дилър Швецарец(Нимелаж ли беше, нещо подобно на това странно име) ми писа на втория ден за 6-цата, той пък се оплакваше от 7.7%-та ли ми каза там ДДС тяхно или какво точно трябвало да плати, та и той искаше ниска цена и макар и на нея да щях да съм на печалба не се съгласих просто защото колата струва повече и ще си я карам с кеф. Някой като мисли друго има поне 150 бройки за продан в Германия и т.н.