Съвети и въпроси относно избор на F3х

3-та серия ('13+)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: Съвети и въпроси относно избор на F3х

Мнение от kkzcx » 02 Яну 2025, 19:01

kkzcx написа:Здравейте, какво мислите за тази кола?

https://viktoriacars2.mobile.bg/obiava- ... ena-xdrive

Познавам човека, който държи автокъщата и е на реални километри, винаги казва какво как и къде е удряно. Проблемът ми е, че много хора споделят, че няма смисъл от 320, тъй като е скъпа за обслужване, пък не много бърза.
Също така ако ида да я видя мисля да мина през официално представителство плюс в МОПАРТ сервиз - поне за него видях много добри отзиви, но ще се радвам да споделите и други добри сервизи за БМВ конкретно.

Отговорих си, колата е ударена лошо и затова е на тази цена. Дайте ми съвети как да търся втора ръка, повечето са с връщани километражи и неподдържани. Ако може да ми дадете главните неща за които да гледам. Може би ще се ориентирам към 328 или 330 бензин.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 03 Яну 2025, 2:00

kkzcx написа:колата е ударена лошо и затова е на тази цена

За 22000 не може да се очаква друго. Аз бих удвоил бюджета. Не че при по-скъпите няма събрани от три коли една, но има по-голям шанс да излезе и нещо читаво. Докато в диапазона под 30000 е чудо ако не е "старт от скрапа" по едноименното предаване на Дискавъри :confused:
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

Потребител
Аватар

Мнение от kkzcx » 05 Яну 2025, 14:45

streetz написа:

За 22000 не може да се очаква друго. Аз бих удвоил бюджета. Не че при по-скъпите няма събрани от три коли една, но има по-голям шанс да излезе и нещо читаво. Докато в диапазона под 30000 е чудо ако не е "старт от скрапа" по едноименното предаване на Дискавъри :confused:

Бюджетът ми е до 40к, но видях тази и естествено се зачудих защо цената е толкова добра.
Какво мислите за тази - https://www.mobile.bg/obiava-1173417004 ... obsluzhena ?
Като цяло за какво да гледам по обявите, за да преценя дали е адекватна колата

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 05 Яну 2025, 22:58

streetz написа:Аз бих удвоил бюджета.

всичко под м3 е компромис
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Denis1903 » 05 Яну 2025, 23:15

Играли сме го този филм всички . Ако искаш читаво БМВ трябва да отделиш доста . Винаги съм бил на мнение да взема по старата серия на повече пари стига само автомобила да има чекова книжка и да бъде от първи собственик . Следователно на реални километри и сервизирана в БМВ . Рядко се намират такива автомобили . Напрягай на тези критерии , ако искаш читав автомобил . И като добавиш - " искам с такива и онакива екстри " то буквално няма да си намериш автомобил . 7 месеца търсих автомобил и то в Германия.
Трудно е

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 06 Яну 2025, 9:18

kkzcx написа:
streetz написа:

Бюджетът ми е до 40к, но видях тази и естествено се зачудих защо цената е толкова добра.
Какво мислите за тази - https://www.mobile.bg/obiava-1173417004 ... obsluzhena ?
Като цяло за какво да гледам по обявите, за да преценя дали е адекватна колата

Колега бюджета ти е достатъчен за прилична европейска 330ка, 328 по добре ги пропусни.
Двигателя на 330 е B48 за разлика от 328 където е N20/26. ;)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от kkzcx » 06 Яну 2025, 10:52

Благодаря за съветите :)
Добре например за тази обява, как ви изглежда и като ида да гледам колата по ВИН ли само мога да разбера дали е на реални километри?

https://www.mobile.bg/obiava-1173342412 ... mw-330-3-0

Потребител
Аватар

Мнение от vasilbotev » 06 Яну 2025, 13:41

Привет на всички!
От известно време обмислям покупка на BMW от F30/F31 серията. Не разбирам много от коли и двигатели, за това искам да ви помоля за съвет. Харесал съм тази кола: https://www.mobile.bg/obiava-11726595880601130-bmw-320-f31-sport-line-x-drive-full Можете ли да ми дадете съвети или насоки дали според вас си заслужава, какво трябва да се провери по нея, за какво трябва да се внимава. Говорих с човека, по телефона прави впечатление на доста компетентен и педантичен по отношение на автомобила. Планирам да използвам колата като ежедневен семеен автомобил. Всички мнения са добре дошли.
Благодаря Ви предварително.

Поздрави!

Предишна

Назад към F30/F31/F32/F33/F34