Съвети и въпроси относно избор на F3х
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
Re: Съвети и въпроси относно избор на F3х
Здравейте колеги, може ли едно мнение на пръв поглед за следния автомобил
https://m.mobile.bg/obiava-117231408675 ... i-panorama
Също бих желал да попитам, тъй като за първи път имам намерение да си купя подобна кола, до сега съм карал доста по-скромни, как стоят нещата с първоначалното обслужване, евентуална смяна на верига и т.н откъм финансова гледна точка?
Благодаря!
https://m.mobile.bg/obiava-117231408675 ... i-panorama
Също бих желал да попитам, тъй като за първи път имам намерение да си купя подобна кола, до сега съм карал доста по-скромни, как стоят нещата с първоначалното обслужване, евентуална смяна на верига и т.н откъм финансова гледна точка?
Благодаря!
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Tsarski написа:maxpower написа:Разбиранията ни за тих двигател са коренно различни явно. Аз го сравнявам с е36 м52/м50, е46 м52ту, а4 Б6 3.0i , Е90 N52B25 - никоя от тези не е с директно впръскване. Тази която гледах звучи като тази от клипа. Спред мен е нормално за Този модел, може и да греша. Тази от обявата обаче и притриса малко. Сега вероятно не е карана, влачена е от другия край на света, може бобини свещи да не се ок, може да има нагар по портовете и т.н.
https://www.youtube.com/watch?v=GH50gcc1HCg
По принцип ранните n20 звучат точно по този начин, както е във видеото. Не е особено приятен звук, но е нормално, за сметка на това работят изключително гладко когато всичко им е изправно и вътре в купето не можеш да усетиш като е запалена на празен ход. Разпадането на дръжките също е нормално на кола с такъв пробег, сменят се евтино и лесно, това не е драма. Всичко друго по тази обява обаче е съмнително. Нямам представа как са успели да я докарат от Щатите, да оправят щетата и да си сложат печалба, при положение, че само транспорта с данъците и таксите е около 9-10хил лв.
Намерихме я за колко са я купили. Общо взето на себетойност я подават с минат техно тест. По интересното е тая кола е продадена 22г в щатите, момчето каза, че са я чакали 9 месеца, последната 1г значи не е карана. По техни думи я били чакали много време и купили друга от Европа. Сега колко е истина всичко е друг въпрос. Задната броня са я пребоядисали тук, защото на снимките в Америка е с паднал лак, а тук не е. Също и двете брони в Америка са били с видимо друг нюанс , а тука са ги докарали доста по близо до точния цвят, но с лака не им се е получило, много стечки по хоризонталните части на броните. Двигателя видимо тресе, но пали хубаво и не пуши отзад ако това е критерии. Вегите трябва да се сменят 100% това е ясно, дори и превантивно. Дюзите ги гледах не са кой знае колко скъпи, но може да не са само дюзи. Тия 2 седмици имам много работа, като ми остане време ще извадя и историята през карфакс да видим за какво става въпрос.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
С този волан и подлакътник леко ме съмняват километрите. Моята не е много далече от тези, а волана няма нищо общо с този. Екстрите са много малко, но пък доста дебело обслужване е направил. Ако няма изненади, може и да е добра оферта, ако бутне от цената. Имай предвид, че с толкова малко екстри и без хдрайв ще е по-трудна за продажба после. По-назад беше питано за една подобна, но с подгрев. Не бяха сменяни веригите, ама беше за по-малко пари на под 170к км. На мен малко скъпа ми се струва. Септември 2016 не трябва ли и да е с по-новата нави
Вероятно това е дата на регистрация, а производството е по-раничко.

По принцип е леко странно да отделиш немалко пари за обслужване ,а след това да продаваш колата 

- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
- DonMakaveli96
- кандидат ентусиаст
-
RaiN написа:По принцип е леко странно да отделиш немалко пари за обслужване ,а след това да продаваш колата
Абсолютно!
Лично аз предпочитам да купя необслужен автомобил и да си го обслужа сам (в мой сервиз тоест).
Нямам доверие на random обслужвания на двигател. Колкото и фактури да ми представят.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
За това обслужване пише "преди 20к км". Това може да е преди 9 месеца, може и да е преди 2 години.

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Вчера видях обява за Г20, в която пишеше "сменено масло преди 10к км"... та за някои хора тва си е обслужена кола.
Never mistake motion for action...
Здравейте колеги, обмислям покупка на ф30/ф32/ф36. Спрял съм се на бензинов двигател 2.8 или 3.5. Харесал съм една кола и ще ходя да я гледам, но ми е любопитно дали някой вече е ходил да я гледа. - https://www.cars.bg/offer/66dc1e8836c3df00ed0141f2
Внос от канада е VIN номера и е WBA3B9C54DF585555. Удара на колата не ме притеснява особено защото е лек, повече ме притеснява Н55 двигателя. Автомобила ще бъде обстойно прегледан в сервиз, просто искам да видя дали някой вече е ходил да я гледа. Скачам от е46 330ci на Ф30 и за мен са доста непознати води
Внос от канада е VIN номера и е WBA3B9C54DF585555. Удара на колата не ме притеснява особено защото е лек, повече ме притеснява Н55 двигателя. Автомобила ще бъде обстойно прегледан в сервиз, просто искам да видя дали някой вече е ходил да я гледа. Скачам от е46 330ci на Ф30 и за мен са доста непознати води

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
искай метадатата на тия снимки, защото съм ги виждал преди 6-7 години на същата кола... 

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- bir40o0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G31
- Мечтае да кара: F80
- Детайли за колата: BMW G31 530xD
Dawidko написа:Здравейте колеги, обмислям покупка на ф30/ф32/ф36. Спрял съм се на бензинов двигател 2.8 или 3.5. Харесал съм една кола и ще ходя да я гледам, но ми е любопитно дали някой вече е ходил да я гледа. - https://www.cars.bg/offer/66dc1e8836c3df00ed0141f2
Ако имаш интерес към хубава кола.
https://mobile.bg/11726861805445647
Колата е внос от Канада. Дойде със счупена джанта и доста тунинг по нея. Колата е в топ форма. Ако решиш, че искаш да погледнеш и 328ца, това е колата. Между другото е с NBT Evo навигация, само не е отключен карплея.
Здравейте, някой гледал ли е тази кола?
Изглежда свежа, но много съмнително евтина. И за 2 месеца толкова сериозен спад в цената...
Мисля, че е американка, ще бъде проверена щателно, но ако някой има инфо, бих се радвал да сподели.
https://www.mobile.bg/obiava-1172372150 ... erformance
Изглежда свежа, но много съмнително евтина. И за 2 месеца толкова сериозен спад в цената...
Мисля, че е американка, ще бъде проверена щателно, но ако някой има инфо, бих се радвал да сподели.
https://www.mobile.bg/obiava-1172372150 ... erformance
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
тука нещо смърди... кола която струва 50-60к да се продава за 30
случва се, ама обикновено изчезват за няколко часа (ще видим много скоро на калояново едно бордо м2 от "безплатните")

случва се, ама обикновено изчезват за няколко часа (ще видим много скоро на калояново едно бордо м2 от "безплатните")

You said: "Time will change!" What if it changes you?
Здравейте пак съм аз
. Разубедих се от 335цата въпреки че я гледах и много се колебаех, взех 328и М перфорънс 2017г на 100к км внос от Канада, вече я търкалям близо месец и съм доста доволен. Не е Космос но е в пъти повече кола от е46
. 
Sent from my iPhone using Tapatalk

Sent from my iPhone using Tapatalk