Съвети и въпроси относно избор на F3х

3-та серия ('13+)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Re: Съвети и въпроси относно избор на F3х

Мнение от vld » 23 Юли 2024, 8:50

Аз четох друга статия в която се споменаваше колко много недостатъци били намерили японците в ген 1 и затова от БМВ направили Ген 2 за да удоволетворят нуждите за Супра едва ли не.
Иначе времето ще покаже, към момента всички които познавам с Б58 си подават стабилно и няма драми, че даже повечето са напомпани и то не с малко. :smoke:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 23 Юли 2024, 12:30

е то показва ... има немалко коли на по 200к+ км на по 500 коня и имат нула проблеми :idea:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от BaDxBoY » 10 Авг 2024, 17:54

Здравейте, от години не съм влизал тук, понеже се метнах на ауди, но сега съм се насочил към нов автомобил от 20 000 до 22 000 лева и мисля да се впусна в търсене на ф31 LCI.
Може ли да ме насочите към теми за четене или да ми кажете с 2-3 изречения как стоят нещата при ф31 серията, като например има ли проблемни двигатели от сорта на н серията на е90 и т.н.

Набелязъл съм няколко автомобила за оглед, ще се радвам на мнение.

https://www.mobile.bg/obiava-1171017196 ... port-paket
тази забелязвам, че няма efficient dynamics (има ли голямо значение това ?), но като цяло ми е на последно място.

https://www.mobile.bg/obiava-1170238155 ... -6d-116k-s
Тази ми е на първо място, отговаря на търсените ми критерии

Като цяло няма голям избор в България до колкото успявам да се ориентирам. Благодаря !

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 21 Авг 2024, 8:19

https://www.mobile.bg/obiava-1172138366 ... -bmw-328-i

Тази кола, някой гледа ли я е?
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 22 Авг 2024, 14:26

Вероятно е за ревизия на мотора или нещо друго сериозно. Звънни и ще ти кажат. Като гледам, че я е карал без стелки, представи си как е "поддържана" - аз от такъв кола не бих купил.

BaDxBoY написа:Здравейте, от години не съм влизал тук, понеже се метнах на ауди, но сега съм се насочил към нов автомобил от 20 000 до 22 000 лева и мисля да се впусна в търсене на ф31 LCI.
Може ли да ме насочите към теми за четене или да ми кажете с 2-3 изречения как стоят нещата при ф31 серията, като например има ли проблемни двигатели от сорта на н серията на е90 и т.н.

Набелязъл съм няколко автомобила за оглед, ще се радвам на мнение.

https://www.mobile.bg/obiava-1171017196 ... port-paket
тази забелязвам, че няма efficient dynamics (има ли голямо значение това ?), но като цяло ми е на последно място.

https://www.mobile.bg/obiava-1170238155 ... -6d-116k-s
Тази ми е на първо място, отговаря на търсените ми критерии

Като цяло няма голям избор в България до колкото успявам да се ориентирам. Благодаря !

Фейс в този бюджет - нормално да няма...
Never mistake motion for action...

ентусиаст
Аватар

Мнение от maxpower » 22 Авг 2024, 20:54

Днес минах да я гледам. Оказа се Американка, не знам как не бях забелязъл в обявата. Предна и задна броня са пребоядисани не много добре, а може би са и сменени. Заден ляв калник е одран и леко чукнат при вратата, на снимките не се вижда. Фаровете са тайвански, нови. Може би е имало някакъв удар някога. Дръжката на кората на шоф врата се разпада, не знам това дали е нормално, някаква гумирна е. 189хил мили. Има фолио по стъклата, което е за сваляне. Била е някъде на много топло - кората под чистачките се разпада, то това си е класика. Бананите/успокоителите на веригите са кафяви погледнати през капачката на маслото- демек не са сменявани :dunno: , но веригата е все още обтегната като се бута с пръст. Двигателят работи като чувал с гайки(може би е от waste gate-a), но в нейна защита май всичките така работят - веригата не я чувам, засега. Свети чека- записва термостата. Ако има някой колега някъде по Люлин с n20 да му чуя колата на живо ще се оринтирам по добре как трябва да звучи изправна.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 28i xDrive Estoril Blue, R259
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: ex. X3 E83 LCI 3.0d

Мнение от astrapower » 23 Авг 2024, 9:10

Принципно мотора е доста тих, ако всичко е наред по него разбира се. Работи около 20-на сек. по-шумно в началото при палене докато подгрее катализатора, после не трябва да има никакви паразитни шумове. Оборотите на празен ход са около 700, така че се чува и най-малкия нетипичн шум.

ентусиаст
Аватар

Мнение от maxpower » 23 Авг 2024, 10:12

Разбиранията ни за тих двигател са коренно различни явно. Аз го сравнявам с е36 м52/м50, е46 м52ту, а4 Б6 3.0i , Е90 N52B25 - никоя от тези не е с директно впръскване. Тази която гледах звучи като тази от клипа. Спред мен е нормално за Този модел, може и да греша. Тази от обявата обаче и притриса малко. Сега вероятно не е карана, влачена е от другия край на света, може бобини свещи да не се ок, може да има нагар по портовете и т.н.

https://www.youtube.com/watch?v=GH50gcc1HCg

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G31
Мечтае да кара: F80
Детайли за колата: BMW G31 530xD

Мнение от bir40o0 » 23 Авг 2024, 12:46

maxpower написа:Днес минах да я гледам. Оказа се Американка, не знам как не бях забелязъл в обявата. Предна и задна броня са пребоядисани не много добре, а може би са и сменени. Заден ляв калник е одран и леко чукнат при вратата, на снимките не се вижда. Фаровете са тайвански, нови. Може би е имало някакъв удар някога. Дръжката на кората на шоф врата се разпада, не знам това дали е нормално, някаква гумирна е. 189хил мили. Има фолио по стъклата, което е за сваляне. Била е някъде на много топло - кората под чистачките се разпада, то това си е класика. Бананите/успокоителите на веригите са кафяви погледнати през капачката на маслото- демек не са сменявани :dunno: , но веригата е все още обтегната като се бута с пръст. Двигателят работи като чувал с гайки(може би е от waste gate-a), но в нейна защита май всичките така работят - веригата не я чувам, засега. Свети чека- записва термостата. Ако има някой колега някъде по Люлин с n20 да му чуя колата на живо ще се оринтирам по добре как трябва да звучи изправна.

При положение че читава 328/330i струва 30 000 + лева, не нам как очакваш да не набиеш в тая 15К за да стане кола. Дори нещата, които описваш са малко в сравнение с това което очаквам в действителност да и има. Казвам го от опит, преди 2 месеца докарахме една 328ца от Америка, с “козметичен” удар в предна джантата. Колата за щастие не е крива, след ремонта е перфектни стойности, но цената е която ти описах по-горе.
Аз лично не бих ходиш да гледам тая червената дори.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 28i xDrive Estoril Blue, R259
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: ex. X3 E83 LCI 3.0d

Мнение от astrapower » 23 Авг 2024, 13:03

maxpower написа:Разбиранията ни за тих двигател са коренно различни явно. Аз го сравнявам с е36 м52/м50, е46 м52ту, а4 Б6 3.0i , Е90 N52B25 - никоя от тези не е с директно впръскване. Тази която гледах звучи като тази от клипа. Спред мен е нормално за Този модел, може и да греша. Тази от обявата обаче и притриса малко. Сега вероятно не е карана, влачена е от другия край на света, може бобини свещи да не се ок, може да има нагар по портовете и т.н.

Тази според мен е за вериги, и все пак е с директно впръскване няма как да е 1:1 като старите мотори. Ако всичко е наред, като позагрее мотора работи доста добре. Тук се чуват и вериги и дюзи, а те са няколко ревизии, тази е от първите 2013 г., но пък е с electronic waste gate, т.е не от съвсем първите бройки.

ентусиаст
Аватар

Мнение от maxpower » 23 Авг 2024, 15:11

bir40o0 написа:
maxpower написа:Днес минах да я гледам. Оказа се Американка, не знам как не бях забелязъл в обявата. Предна и задна броня са пребоядисани не много добре, а може би са и сменени. Заден ляв калник е одран и леко чукнат при вратата, на снимките не се вижда. Фаровете са тайвански, нови. Може би е имало някакъв удар някога. Дръжката на кората на шоф врата се разпада, не знам това дали е нормално, някаква гумирна е. 189хил мили. Има фолио по стъклата, което е за сваляне. Била е някъде на много топло - кората под чистачките се разпада, то това си е класика. Бананите/успокоителите на веригите са кафяви погледнати през капачката на маслото- демек не са сменявани :dunno: , но веригата е все още обтегната като се бута с пръст. Двигателят работи като чувал с гайки(може би е от waste gate-a), но в нейна защита май всичките така работят - веригата не я чувам, засега. Свети чека- записва термостата. Ако има някой колега някъде по Люлин с n20 да му чуя колата на живо ще се оринтирам по добре как трябва да звучи изправна.

При положение че читава 328/330i струва 30 000 + лева, не нам как очакваш да не набиеш в тая 15К за да стане кола. Дори нещата, които описваш са малко в сравнение с това което очаквам в действителност да и има. Казвам го от опит, преди 2 месеца докарахме една 328ца от Америка, с “козметичен” удар в предна джантата. Колата за щастие не е крива, след ремонта е перфектни стойности, но цената е която ти описах по-горе.

Това е вярно за масовия потребител. Но аз не съм такъв. Трябва ми кола със задраво купе без удари и ръжди, запазен интериор и що годе читав двигател и скорости, даже предпочитам да са такива , които имат нужда да се оправят. Повече ме притеснява като някой вече ги е "оправил". Разбира се трябва и цената да е атрактивна.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DonMakaveli96 » 23 Авг 2024, 18:07

maxpower написа:
bir40o0 написа:

Това е вярно за масовия потребител. Но аз не съм такъв. Трябва ми кола със задраво купе без удари и ръжди, запазен интериор и що годе читав двигател и скорости, даже предпочитам да са такива , които имат нужда да се оправят. Повече ме притеснява като някой вече ги е "оправил". Разбира се трябва и цената да е атрактивна.

Добре де, а нали я купуваш тази кола за да я шофираш. За да я шофираш трябва да е поне адекватно надеждна. А за да я докараш до т.нар. надеждно състояние трябва да инвестираш пари. В тези коли се инвестират 4 цифрени суми за почти всичко, което е проблем. Ако е 1 проблемът - ок, ако са няколко? Отиваш на цена еквивалентна на сравнително читава кола с нужда от генерално обслужване. Колко е ремонтът на кутията? А мотора?
С други думи - евтиното излиза скъпо вече - и пак е скалъпено. Аз лично тази кола бих я подминал с 300 км/ч. Или за тези пари бих гледал много читав 2011 Е90.

Мое мнение. Сори.

ентусиаст
Аватар

Мнение от maxpower » 23 Авг 2024, 19:26

Какво да кажа, падам си по таралястници. :mhihi:
:OT:
В Алфа форума ми казваха същото за настоящата ни кола, но като тегля чертата съм доволен от Алфонсо противно на мнението за Талянките. Разбира се му направих двигателя и скоростите, но пък добре ги направих. Сигурно е единственото 1,9 JTD с налични и работещи вихрови клапи ако не в България, то поне в София.

Потребител
Аватар
Кара: F30 328i xDrive

Мнение от Tsarski » 26 Авг 2024, 19:37

maxpower написа:Разбиранията ни за тих двигател са коренно различни явно. Аз го сравнявам с е36 м52/м50, е46 м52ту, а4 Б6 3.0i , Е90 N52B25 - никоя от тези не е с директно впръскване. Тази която гледах звучи като тази от клипа. Спред мен е нормално за Този модел, може и да греша. Тази от обявата обаче и притриса малко. Сега вероятно не е карана, влачена е от другия край на света, може бобини свещи да не се ок, може да има нагар по портовете и т.н.

По принцип ранните n20 звучат точно по този начин, както е във видеото. Не е особено приятен звук, но е нормално, за сметка на това работят изключително гладко когато всичко им е изправно и вътре в купето не можеш да усетиш като е запалена на празен ход. Разпадането на дръжките също е нормално на кола с такъв пробег, сменят се евтино и лесно, това не е драма. Всичко друго по тази обява обаче е съмнително. Нямам представа как са успели да я докарат от Щатите, да оправят щетата и да си сложат печалба, при положение, че само транспорта с данъците и таксите е около 9-10хил лв.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 27 Авг 2024, 14:33

Е, начини много има или е изникнал някакъв скрит проблем тук и гледат да се отърват на себестойност. Моята кола е много по-тиха, с последната ревизия на N20 съм, макар че за 45к км при мен станаха по-шумни инжекторите и вероятно в някакъв момент ще дойде време за смяна.
Never mistake motion for action...

ПредишнаСледваща

Назад към F30/F31/F32/F33/F34