Съвети и въпроси относно избор на F3х

3-та серия ('13+)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Re: Съвети и въпроси относно избор на F3х

Мнение от Dextuar » 24 Фев 2021, 13:38

nxn написа:
Bexim написа:@ionov продаде такава, преди сигурно 3 години за такива пари. Тази цена е висока според мен и то за 2012-та.
Какво като е на реален пробег, ама то той този пробег е пред всички ремонти и за сметка на това я взимаш за повече пари... Има го и другото - окачване лашкано 150к км у нас, нали... Автоматът дали е обслужван? Или е избухана, колкото може на стандартните агрегати и после, пълна история. :dunno:
Не разбирам аз...

2012, базова, малък мотор, базов салон, който изглежда много захабен, за тези пари е много, при положение, че вчера един приятел си взе 2016 ф30 318д с повече екстри на около 100к километра за същите пари.

По вашата логика човек да не си купи кола на малко км, да не я обслужва в оторизиран сервиз, да не е с пълна сервизна история, защото после пак ще кажете, че има ей там същия внос (било то италиански или някоя американска подводница) за същите пари.

Разбирам ги колегите по-горе защо се притесняват да си пуснат колите...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW M340i X Drive
Мечтае да кара: M ки

Мнение от ionov » 24 Фев 2021, 13:51

Dextuar написа:
nxn написа:
Bexim написа:@ionov продаде такава, преди сигурно 3 години за такива пари. Тази цена е висока според мен и то за 2012-та.
Какво като е на реален пробег, ама то той този пробег е пред всички ремонти и за сметка на това я взимаш за повече пари... Има го и другото - окачване лашкано 150к км у нас, нали... Автоматът дали е обслужван? Или е избухана, колкото може на стандартните агрегати и после, пълна история. :dunno:
Не разбирам аз...

2012, базова, малък мотор, базов салон, който изглежда много захабен, за тези пари е много, при положение, че вчера един приятел си взе 2016 ф30 318д с повече екстри на около 100к километра за същите пари.

По вашата логика човек да не си купи кола на малко км, да не я обслужва в оторизиран сервиз, да не е с пълна сервизна история, защото после пак ще кажете, че има ей там същия внос (било то италиански или някоя американска подводница) за същите пари.

Не ти схванах логиката в поста. Хубаво е, че колата е с история и тн но наистина стои мърлява и е скъпа за това, което е.
Едната история не може да качи цената до небесата. Важно е и как е пазена и експлоатирана една кола а не само да и е сменяно маслото в БМВ и толкос.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 24 Фев 2021, 13:53

ionov написа:
Dextuar написа:
nxn написа:
Не разбирам аз...

Не ти схванах логиката в поста. Хубаво е, че колата е с история и тн но наистина стои мърлява и е скъпа за това, което е.
Едната история не може да качи цената до небесата. Важно е и как е пазена и експлоатирана една кола а не само да и е сменяно маслото в БМВ и толкос.

Едва ли някой от нас успя да я оцени по снимките как е пазена и експлоатирана, но пък за сметка на това веднага се сравни по цена с някоя със същите или повече неизвестни.
Какво по-хубаво от това да е трябвало да ходи само за смяна на масло и да не е имало необходимост от смяна на други неща, ако видиш някоя кола, която е била постоянно в БМВ и има хиляди записи в историята, по-добро впечатление ли ще ти направи?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW M340i X Drive
Мечтае да кара: M ки

Мнение от ionov » 24 Фев 2021, 14:03

Dextuar написа:
ionov написа:
Dextuar написа:
nxn написа:
Не разбирам аз...

Едва ли някой от нас успя да я оцени по снимките как е пазена и експлоатирана, но пък за сметка на това веднага се сравни по цена с някоя със същите или повече неизвестни.
Какво по-хубаво от това да е трябвало да ходи само за смяна на масло и да не е имало необходимост от смяна на други неща, ако видиш някоя кола, която е била постоянно в БМВ и има хиляди записи в историята, по-добро впечатление ли ще ти направи?

Естествено, че това което се оценява тук е по снимки и никой не претендира да е 100% достоверно.
Сравнението, което Владо направи е с моя предна кола, която беше с много повече екстри, със сигурност по-запазена и пак с пълна сервизна история и никякви неизвестни по нея. Все още я засичам в София и съм се чувал с новите собственици, които са повече от доволни. Но да не изместваме темата, всеки знае и преценява колко пари и за какво му се дават. Нали за това е форума всеки да си каже мнението и моето лично е, че тази кола на тази цена не си заслужава.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 24 Фев 2021, 14:06

Тази, с която я сравних, е точно с изтекъл лизинг от автобавария и по-хубав салон и повече екстри. Няма лошо да държи цена, но не може да струва 27500, при положение, че нова е била не-повече от 65000-70000, а вече е на почти 9 години. Няма как да не се съгласиш, че за тези пари има много по-добри опции.

Потребител
Аватар

Мнение от Melir » 24 Фев 2021, 14:48

Jorixa написа:Най-добре си я закарай в Бова кар, там са свестни, пък и най-вероятно колата е обслужвана при тях.

Ами да, продавачът ми каза че колата е обслужвана при тях изцяло, като само една смяна на масло и филтри били в друг сервиз. Другото което се чудих е дали може колата да е претърпяла инцидент и да е отрементирана в друг сервиз без това да се отрази в историята. Просто разсъждения на глас за това как да съм сигурен, че не е удряна.

Потребител
Аватар

Мнение от Melir » 24 Фев 2021, 16:44

Надявам се питането ми не е разпалило страстите :have one:
Исках мнение по снимки, защото знам, че повечето колеги във форума са доста наблюдателни и дори само по снимки виждат доста притеснителни неща, след което няма нужда дори да се ходи да се гледа колата наживо. Определено ми отворихте очите и за цената, така че ако преглада в сервиза е окей колата ми хареса ще се понапъна с пазарлъка, а другото вече ще е късмет.

Потребител
Аватар

Мнение от Melir » 26 Фев 2021, 13:08

Колеги, може ли някой да деди мнение и за тази: https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... 5239416083
Колебая се между тази и бялата за която ви питах преди няколко дни:
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... 6408796078

При черната ме притеснява липсата на история и нещо вътрешно ми говори, че или е удряна или е на 300 хил. км. При бялата единственото което ме човърка е, че е баш от първите бройки, а доколкото четох в повечето случаи имат някакви неща, които с времето производителят изчиства(ръжда под седалките, разпадащи се стопове и т.н.)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F30 318d
Мечтае да кара: ......... 750li

Мнение от b0bituy » 28 Фев 2021, 21:54

chefoto написа:По тая тема от сега се чудя колко хора ще повярват като тръгна да продавам 4-ката, която в момента е на 48к км, а за последните 4 месеца съм минал може би няма и 2к км...тогава може би единственото "доказателство" са сервизните интервали в официални сервизи..така че определено има коли на малко км, 3-ката от обявата изглежда супер и цената и е съвсем нормална за това, което предлага.

На личната кола ми кола от началото на март 2020г. до днес съм минал към 3к км само... Не е на много километри и ако някой не вярва да си купува новия внос :mhihi: Служебната като се кара от понеделник до събота ще е така.. :)
Има хора за които дрифта е ИСТИНА, колата - Религия, а живота - СЪCТЕЗАНИЕ!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин заставайки пред него се боиш да го отключиш."
Walter Röhrl
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F31 335xd
Мечтае да кара: 350xd ;)
Детайли за колата: F31 335xd

Мнение от iasend » 01 Мар 2021, 0:57

cww написа:Беше на мъжа на собственичката на ММ Ауто, обаждах му се в деня, в който я продаде и му предложих 40, само че тогава беше 42 на обява, ако не бъркам. Защо се продава по-скъпо отколкото преди година, нямам идея, в крайна сметка продавача си преценява колко да й иска. Колата изглеждаше добре тогава, предполагам и сега е така.
Пробегът е истински, мисля че си пазя още репорта на мейла. Има хора, включително и аз, които не живеем в колите и въртим малко километри.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Аз я взех тая кола от първия й собственик (335xd-то) натупана до горе с екстри, individual с мерино кожа от до, чипирана на 389 к.с. 705 НМ в westcоast diesеl customs с дино графика, ъпдейтната всичко (xHp stage 3, xDelete, последен софтуер на всички модули, последни карти, ребилд на скорости в МиВ ауто и тн и тн) Не я продавам на всяка цена, а това е справедливата цена за да започна да се заигравам с B58 :) По форума може да се проследи какви дерзания съм имал с нея...

Sent from my SM-A405FN using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M4 (F83)

Мнение от terorero » 01 Мар 2021, 9:27

Melir написа:Колеги, може ли някой да деди мнение и за тази: https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... 5239416083
Колебая се между тази и бялата за която ви питах преди няколко дни:
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... 6408796078

При черната ме притеснява липсата на история и нещо вътрешно ми говори, че или е удряна или е на 300 хил. км. При бялата единственото което ме човърка е, че е баш от първите бройки, а доколкото четох в повечето случаи имат някакви неща, които с времето производителят изчиства(ръжда под седалките, разпадащи се стопове и т.н.)

Определено по-добре бялата - кола от собственик с предполагаемо по-ясна и проследима история. За черната са ти основателни притесненията.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от L.B.Team » 01 Мар 2021, 12:41

Здравейте, някой дали е гледал тази и, ако е възможно да споделите мнение за колата и за мотора конкретно ? Благодаря предварително, поздрави !

https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11612807135181205&slink=j6p6j6

WBA3A5C5XCF348966 - това е ВИН-а на колата
Последна промяна L.B.Team на 01 Мар 2021, 14:31, променена общо 1 път
Животът е това,което ти се случва докато си правиш планове за бъдещето...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 01 Мар 2021, 12:51

Мотора вече е добре познат, сравнително безпроблемен, с доста запас от мощност и потенциал за засилване. С типичните проблеми за мотор с директно впръскване, разбира се.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 01 Мар 2021, 18:24

L.B.Team написа:Здравейте, някой дали е гледал тази и, ако е възможно да споделите мнение за колата и за мотора конкретно ? Благодаря предварително, поздрави !

https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11612807135181205&slink=j6p6j6

WBA3A5C5XCF348966 - това е ВИН-а на колата

Б**ти и смачканата кола. Извинявай колега.

Отделно, прекалено скъпа, предвид следните събражения:

- Американска подводница или тоталка (вероятно на много повече километри от обявеното)

- Захабен, мазен волан на градински маркуч

- Мазна, намачкана, излъскана кожа на седалките

- Фалшиви, китайски джанти с отвратително качество

- Гето тунинг - преправяни ауспуси от 328 на 335

Ужас !!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Gameon_BG » 04 Мар 2021, 9:45

С един ВИН и карфакс лесно ще се изясни наводнявана ли е била какъв е бил удара и на колко пробег е.

А за салона сигурно е снимана точно след някоя мивка и лъсване уж да изглежда по-добре.

ПредишнаСледваща

Назад към F30/F31/F32/F33/F34