Съвети и въпроси относно избор на F3х

3-та серия ('13+)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: Съвети и въпроси относно избор на F3х

Мнение от hranow » 23 Дек 2020, 15:22

Какво мислите за тази кола - https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=i8ihe6

Цената й е ниска за пробега който има.

Потребител
Аватар

Мнение от emor » 24 Дек 2020, 0:24

hranow написа:Какво мислите за тази кола - https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=i8ihe6

Цената й е ниска за пробега който има.

Пробегът на тая кола е 100% реален. И не, не я продавам аз, просто ходих да я гледам и я проверявах в БМВ. Внос от щатите, от там е влязла на 26-7к мили. Говорих си с продавача, доста свястно момче, питах го защо цената е такава и ми каза, че никой не вярва за пробега и му е писнало. И вътре и вън беше доста запазена, закачах я с диагностика и нямаше нищо нередно. Иначе като цяло колата няма кой знае колко екстри, така че цената си е окей за мен. Аз лично бих я взел само заради малкото километри, но в крайна сметка реших, че искам 320d lci.

п. с. Хубавото е, че стои затворена в едно хале, а не е зарязана навънка да я вали, пече и т. н.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Потребител
Аватар

Мнение от bmw_M1 » 24 Дек 2020, 5:00

Тази кола преди време бе пусната на 23500 , после падна до към 20к и след това вдигнаха цената на 24к. Наистина малко километри за 8 годишен автомобил . Най вероятно е със удар , изглежда на Американка.
Предната броня е сменена , и с цвят различен от купето . Липсват като екстри , преден заден парктроник, подгрев седалки волан , малка навигация.
Нека колегите с по богат опит да изкажат мнение, може и да греша. На мен някак постна ми се вижда за автомобил от това поколение особено без парктроник , но пък може и да е читав автомобил.

Тази как ви се струва , не е на много километри но шофьорската седалка е доста изтърбушена

https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... 8436721006

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M4 (F83)

Мнение от terorero » 24 Дек 2020, 12:20

bmw_M1 написа:Тази кола преди време бе пусната на 23500 , после падна до към 20к и след това вдигнаха цената на 24к. Наистина малко километри за 8 годишен автомобил . Най вероятно е със удар , изглежда на Американка.
Предната броня е сменена , и с цвят различен от купето . Липсват като екстри , преден заден парктроник, подгрев седалки волан , малка навигация.
Нека колегите с по богат опит да изкажат мнение, може и да греша. На мен някак постна ми се вижда за автомобил от това поколение особено без парктроник , но пък може и да е читав автомобил.

Тази как ви се струва , не е на много километри но шофьорската седалка е доста изтърбушена

Седалката си изглежда нормално според мен за километрите си (което въобще не е гаранция, че са толкова), като цяло материалите в Ф30 не са топ качество. Сивият седан с тея рефлектори... :no:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от emor » 25 Дек 2020, 11:00

bmw_M1 написа:Тази кола преди време бе пусната на 23500 , после падна до към 20к и след това вдигнаха цената на 24к. Наистина малко километри за 8 годишен автомобил . Най вероятно е със удар , изглежда на Американка.

Американка е, ако се не лъжа от Калифорния. Предната броня ясно, че е друга защото няма светлоотразители на нея. Иначе като ходих да я гледам си взех едно майсторче с мен точно защото ме притесняваше да не е удряна, но според него няма никакви следи от удар. Да, няма много екстри и затова цената е нормална според мен. Забелязвам, че доста американки нямат парктроници ама нормално, те нямат нашите проблеми с тесни пътища и липса на места за паркиране. :lol:

За другата обява не бих казал, че е изтърбушена седалката, нормална си е за тея километри и тея нови коли.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Мнение от Bexim » 25 Дек 2020, 20:25

Честита Коледа!

:lol: :lol:
Сто процента е дошла здрава и права от Щатите... Дайте ВИН? Да видим как е кацнала.
И как по-точно ще хванете удар, като всичко се сменя елементарно?
От САЩ виждаш удара и знаеш какво взимаш, но от Европа е по-добре, сто про, здрава, права от първи собственик, никога не е удряна, че те имат много пари и само си сменят колите. Европеец си сменя колата тогава, когато му стане по-тегава откъм разходи от новата - много предстоящи ремонти, удар, технически проблем и т.н. Но за сметка на това са по-евтини... :mhihi:
И не на последно място, момци, за 24К лв искате сравнително модерно БМВ със сравнително мощен мотор на 50К км и фул екстри ли?

Добро впечатление ми прави, че е с гуми Дънлоп.
Салонът според мен е саден, защото от САЩ май няма с ръчни седалки.
Нещо лайсните са боядисани повече, от колкото трябва (около въздуховодите).
Взимайте ВИН, проверка и така.
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW M340i X Drive
Мечтае да кара: M ки

Мнение от ionov » 25 Дек 2020, 20:50

Bexim написа:Честита Коледа!

Сто процента е дошла здрава и права от Щатите... Дайте ВИН? Да видим как е кацнала.
От САЩ виждаш удара и знаеш какво взимаш, но от Европа е по-добре, сто про, здрава, права от първи собственик, никога не е удряна, че те имат много пари и само си сменят колите. Европеец си сменя колата тогава, когато му стане по-тегава откъм разходи от новата - много предстоящи ремонти, удар, технически проблем и т.н. Но за сметка на това са по-евтини... :mhihi:
И не на последно място, момци, за 24К лв искате сравнително модерно БМВ със сравнително мощен мотор на 50К км и фул екстри ли?

Взе ми думите от устата хаха :) Иии да добавя, колега смени майстора :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 320da+ M power kit= 200hp;420Nm

Мнение от mopasan » 26 Дек 2020, 18:15

На тази предната броня не е оригинална. Няма пръскалки на фаровете.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Bexim » 26 Дек 2020, 19:24

Канадка най-вероятно. Разгледайте за ръжда, че някои имат, не всички.
Имайте и това предвид.
Голяма част от щатските идват с кухия фар и тук им се слага DEPO ксенон лук за 8-900 лв, за да си мислите, че са с ОЕМ ксенон. :mhihi:
Не знам как свети, аз също го обмислях, но се отказах от кофти спомени с такива фарове преди години.
Тази май е с такива, защото не виждам надпис БМВ на веждата на фара, но от снимка не мога да съм сигурен. :dunno:
Иначе ми изглежда добре и ми е любима комбинация - черна/бяла с червен салон. Цената също е добра, според мен.

За това моята се продава с кухия фар... Поне да знаеш какво взимаш, а не някой разбирач да ти разбие мечтите след време :lol:
FREE SPIRIT
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Мнение от boris » 26 Дек 2020, 20:14

Ксенонов /лед фар не означава задължително пръскалки /миене/ на фаровете , отделна екстра е, 502.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от emor » 26 Дек 2020, 20:50

Bexim написа:Честита Коледа!

Аз лично не мога да преценя дали една кола е удряна или не. Майсторчето ми е казвал за коли дето нямат и 1 см. луфт в брони/калници /капаци, че имат удар и после като ги разглоби наистина имат, затова считам неговото мнение за що годе адекватно. Търсих ВИНа ама явно съм изтрил снимката. Като ходих да я гледам продавача нямаше проблем да го взема така че който иска да ходи да го вземе, аз интерес нямам, нито ще я купя, нито я продавам. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Bexim » 27 Дек 2020, 19:22

Ако си мислиш, че ще си купиш не-удряна кола, ще трябва да те разочаровам... Съжалявам... Те в БМВ са удряни, та да търсиш девствена другаде, просто няма как да стане. Всичко останало е самозаблуда. :bchug:
Със сигурност има, но не са в ценовите диапазони, които се цитират тук, а и в горните пак гаранция няма.
Важното е как е направена една кола и дали всичко е сменено, както трябва и с какво. Останалото е математика.
FREE SPIRIT

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW M340i X Drive
Мечтае да кара: M ки

Мнение от ionov » 28 Дек 2020, 1:05

Повърждавам, аз лично съм си купувал кола през Бова кар, която беше на под 4 години, на 40к км с пълна сервизна история и чиста застрахователна такава и тн и се оказа удряна, рязана и правена (не много сполучливо) и то точно от Бова, като са го спестили от историята на колата, която по времето на ремонта е била кола на 6 месеца и 5к км. До колкото знам не съм и единствения такъв случай.

ентусиаст
Аватар
Кара: 2015 F31 LCI 320dA

Мнение от Satanism » 28 Дек 2020, 8:41

boris написа:Ксенонов /лед фар не означава задължително пръскалки /миене/ на фаровете , отделна екстра е, 502.

За ЛЕД е така, но поне в ЕС, ако е с ксенон, то пръскалките са задължителни. Ако е внос от Северна Америка, тогава може и да е друго.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Мнение от boris » 28 Дек 2020, 9:22

Канадска е най-вероятно.
Четете и предните постове колеги, за да се вниква какво се коментира, ако всеки цитира,ще се разтяга темата до безкрай.
В момента вноса на скъпи автомобили в БГ е от къде ли не, Америка, Швейцария, Англия, Европа, дори и близкия изток, колите се произвеждат по различни критерии, които не можем да обхванем. Бронята на конкретната кола е сменяна, не защото няма пръскалки и евентуално е с ксенон, а защото и няма страничните светлоотразители.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към F30/F31/F32/F33/F34