Съвети и въпроси относно избор на F3х

3-та серия ('13+)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Re: Съвети и въпроси относно избор на F3х

Мнение от Top Gun Maverick » 18 Сеп 2020, 23:06

Не е на 90, а на 100, понеже първоначално продавача явно беше решил да се прави на хубав или не знаеше какво ще му коства това, понеже в БГ все още има хора вярващи в бялата лястовица, а именно, че някой ТЪРГОВЕЦ ще си внесе нормална кола от САЩ/Канада, без да са разглеждали, че нормална такава в повечето случаи излиза по-скъпа от Европейските. :mhihi: Беше снимана ударена, не изглеждаше зле самия удар, отпред беше мисля леко в дясно по спомен. Има обаче нещо друго, това е по снимки. Често по тия търгове(а то освен от търг забрави някой да ти вкара кола от там)застрахователите гледат да се отърват от тотал колите и да вземат все пак и те някакви пари за тях. Има едни Руснаци правят много хубави клипове относно тия търгове, колегата BMW_POWER ми беше пратил няколко. Гледаш колата нормално ударена и си викаш става. Там е работата, че в много от случаите тя е била дори търкаляна през таван или с наистина сериозен удар и пооправена колкото за снимките. От там насетне какво ще дойде си е божа работа в много от случаите. Отделно като ме беше хванал мерака за Корвет говорих с едно момче от Пловдив, което продаваше такъв и има автокъща в САЩ и купува коли от търговете само като ги оправя и препродава. В БГ не се занимава да внася, освен някой път за него и ги кара по няколко години. Каза, че една от всеки пет винаги му излиза със сериозен проблем, но има лични механици и сервиз, които му ги оправят.
Иначе за цената не си прав, смъкнал е и то не малко и номера му си стои забит по същия нескопосан начин на предната броя, все едно викайки, че влака го е газил. :mhihi: Много ясно помня как когато я пусна имаше една европейска червена, дали не бе Имола Рот, но със сигурност червена, само те двете се продаваха. Европейската беше 84 тогава мисля, а тая 70 или 70 и нещо. Пак имаше полемика във форума коя е по-добре, да спестиш някой лев(първоначално така изглежда все пак, разлика си беше в парите)или да вземеш тая червената. Тя изчезна сравнително бързо, а тая още се върти.

Скоро говоря с един комшия, който има достатъчно пари вече и реши да си вкара 5-6 коли от Канада. Вика от другаде кола повече няма да купя, питам що, ми щото излизали много евтино, викам му ми те всичките ударени, той вика, да, ама евтини и се оправят. Е, купи на него, на жена си и продаде там няколко в перфектно състояние след като бяха при един познат бояджия и преди това тенекиджия. Скоро един мой познат пък купи Кю 7 на 3 години, радва се, че на реални 50-60 хил. км. и 10-на хиляди под цената. Викам му какъв е тоя куц кон 3 литра бензин в тоя камион, пък ти и дизел харесваш, нещо 4.2 да беше, ами евтин бил, от Канада, случайно и това Кю го знаех откъде и как. :mhihi:
Сайтовете от които пазаруват Американците са забранени от нашите вносители, няма далавера в тях. Ама аз ги и виня, пазара това иска и това получава. То и с много коли от Европа отдавна е зле, понеже като потърсиш даден модел от Германия и понякога е двойно по-скъп от алтернативен в България. Като съм купувал коли от Германия и често търговци там са ми казвали, че имат два типа коли откъм цени - такива за германци и такива за износ. Неоспорим факт. Но чист Германец никога няма да те излъже за километрите на колата или състоянието, под достойнството му е. Дори не искат да пишат цената по-ниска в повечето случаи защото не било коректно и ако я занижат ще е със съвсем малко. Обаче е пълно с всякаква Арабска паплач, която лъже на убиване и говори идеално Немски, но пак си личат, минимум по миризмата, а само тях може да усетиш напарфюмирани все едно са се къпали с парфюма.
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Мнение от Bexim » 20 Сеп 2020, 19:37

Това, което си написал има истина, но ако знаеш какво купуваш, можеш да избегнеш такива коли, за доста малко пари има сайтове/услуги, които ти представят пълна история на дадения автомобил и през какви търгове е минавал, дали не е превъртян (през някой друг търг) и леко опнат на дозера. Давайки 30-40-50 бона за кола, не мисля че 100-тина лв за проверки ще натоварят някого.
Аз лично и двете си ги взех ей тъй, просто гледайки внимателно снимките и четейки листовете. Даже и в БМВ не съм ги проверявал. Страшни тотали бяха, ужас, не знам как ги опънахме... :mhihi:
Купувайки си от ЗАСТРАХОВАТЕЛ, няма как да имаш фатални скрити проблеми, гледай снимките, всичко е там, ако е скрито, пасуваш и следващата.
От Европа виждам и коли вкарани от оторизирани дилъри от немско да хвърлят мотори след 5-10К км у нас. Коли висок клас на под 100К км, на двама приятел/познат в близката година - 540и и Ку7 3.0 тди. Щом една кола се е озовала за продан, то тя ИМА защо да е там било то тук, в Германия или където и да е.
Взимайки я "салвидж", аз виждам какво й е, знам, че до последно е била в движение и не очаквам да седя и да се чудя какво са замаскирали мискините и кога ще каже дзвек.
А това, че на по-ниска цена, упражнявам и хобито си, да си я правя, да си търся части, ъпгрейди и да си работя по нея, за мен е повече от приятно.
Няма такъв подарък от щатско - да можеш да видиш пълната сервизна история, че и снимки в гугъл, а историята за 29 долара :dunno: Или от друга страна - осланяш се на това, че "немецът" поддържа стабилно :lol: Беше, каквото беше, сега ги пръскат до края на гаранцията и айде чао. Разбира се редовни смени на маслата в интервал от производителя - 30-тина к км... В щатско повечето са на по-нисък интервал.
Времената се менят доста и като имаш възможност за прозрачност на по-ниска цена, не виждам причина да не я използваш. :bchug:

Относно синята, не е тази, за която ти говориш, тази се продаде отдавна и радва собственика си, че и околните.
А въпросната червена беше безумно скъпа за това, което беше и се продаде след синята, ако се е продала изобщо.
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M4 (F83)

Мнение от terorero » 21 Сеп 2020, 9:09

Пазарджиклиите, които продават синята, продадоха една 335-ца в Пловдив наскоро, колата изглежда читава и истинска.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Мнение от boris » 22 Сеп 2020, 7:28

Темата е за съвети и мнения по обяви за F3x, разказите и свободните съчинения са за други НЕ технически раздели.
Триенето на мнение изисква под секунда време, писането на над 50 реда предполагам значително повече.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 13 Окт 2020, 13:49

Понеже още няма раздел за G серия - някой има ли идея каква е схемата тук. Тази цена ми изглежда нереално ниска за този автомобил.

https://www.mobile.bg/11599198962304256

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 13 Окт 2020, 14:01

Dextuar написа:Понеже още няма раздел за G серия - някой има ли идея каква е схемата тук. Тази цена ми изглежда нереално ниска за този автомобил.

До колкото виждам най-вероятно е американска, обаче без вин нищо не може да се каже.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 13 Окт 2020, 14:54

nxn написа:
Dextuar написа:Понеже още няма раздел за G серия - някой има ли идея каква е схемата тук. Тази цена ми изглежда нереално ниска за този автомобил.

До колкото виждам най-вероятно е американска, обаче без вин нищо не може да се каже.

Не виждам нищо американско поне аз.

ентусиаст
Аватар
Кара: F32 //M sport

Мнение от (h)aman » 13 Окт 2020, 15:00

Американска или Канадска е. Изглежда много добре иначе.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 13 Окт 2020, 16:33

Аз бих заложил на цена без ДДС в обявата. Не вярвам да можеш лесно да прехвърлиш безплатно обслужване от Северна Америка в България.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo-G » 13 Окт 2020, 17:28

Erin Mills Parkway изглежда като да е в Канада... :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 13 Окт 2020, 17:30

Dextuar написа:
nxn написа:

Не виждам нищо американско поне аз.

Виж навигацията на таблото ;)
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Мнение от boris » 13 Окт 2020, 18:47

Лепенките на сенниците, лепенките на колонката на шофьорската врата. Екстра е на снимките колата, въпроса е каква е била. :)
Като, че ли фугата на задния капак спрямо десния калник, е малко по-отворена от колкото трябва, но може и от снимката да е. VIN-че ? :D

Няма проблем с предплатеното обслужване, ползвал съм го в Мкар. Нищо не се прехвърля, по вин-а излиза, че е платено и го ползваш.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 14 Окт 2020, 8:40

В момента има 3 м340-ки в мобилето, и 3те изглеждат американки ако съдим по дисплей-а :roll: .

Потребител
Аватар
Кара: G26 M440i xdrive

Мнение от chefoto » 15 Окт 2020, 14:31

здравейте,

понеже темата ми в "Извън темата" доволно се разводни, ще питам директно тук:

харесал съм 2 коли от ауто бавария и в Събота смятам да ида да ги видя на живо - ето линковете

https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=hf6um5 (черна)

https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=hf6rhb (бяла)

ясно е коя изглежда по-добре и има повече екстри, та директно към въпросите

- някой има ли идея дали правят остъпка от цената и ако да - горе-долу до какъв размер може да стигне процентно или е строго индивидуално
- по-скъпата кола има фабрична гаранция, а по-евтината premium selection гаранция, която също е доста добре, но фабричната предполагам покрива абсолютно всичко? Бях намерил тема във форума за това какво НЕ покрива премиум селекшън гаранцията, та ми се стори сравнително ок - ако стане някой голям сакатлък тип верига, хвърляне на скоростна кутия или нещо с бутала и т.н. би трябвало да го покрие - разни гарнитури, о-пръстени и т.н. не се покриват, но да кажем, че съм ок с това.

общо взето обобщението е следното

черната е 2016 година, бялата е 2018 фейслифт
черната е на 45к, бялата е на 35к
повече екстри за бялата + м спорт пакет + фабрична гаранция (черната има премиум селекшън гаранция 2 години)

според вас ценовата разлика между двете резонна ли е ?

Едно уточнение, моментната ми кола е 150 коня и без особено много екстри - имам подгрев на седалките и парктроник - това го казвам с идеята, че дори по-базовата идва с доста неща, поне по мое разбиране, като за базова (е, няма подгрев, но ако ралзиката в цените между двете е неоснователна мога да го преживея :)) . По принцип бялата определено ми допада, но искам да знам дали цената й е ок.

Благодаря за мненията.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 15 Окт 2020, 16:30

Цената определено ще може да я коментираш и при двете. Другото, което е важно да си прецениш, дали искаш xDrive или само задно, понеже черната е само на задно.

ПредишнаСледваща

Назад към F30/F31/F32/F33/F34