Съвети и въпроси относно избор на F3х
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Re: Съвети и въпроси относно избор на F3х
Не е на 90, а на 100, понеже първоначално продавача явно беше решил да се прави на хубав или не знаеше какво ще му коства това, понеже в БГ все още има хора вярващи в бялата лястовица, а именно, че някой ТЪРГОВЕЦ ще си внесе нормална кола от САЩ/Канада, без да са разглеждали, че нормална такава в повечето случаи излиза по-скъпа от Европейските.
Беше снимана ударена, не изглеждаше зле самия удар, отпред беше мисля леко в дясно по спомен. Има обаче нещо друго, това е по снимки. Често по тия търгове(а то освен от търг забрави някой да ти вкара кола от там)застрахователите гледат да се отърват от тотал колите и да вземат все пак и те някакви пари за тях. Има едни Руснаци правят много хубави клипове относно тия търгове, колегата BMW_POWER ми беше пратил няколко. Гледаш колата нормално ударена и си викаш става. Там е работата, че в много от случаите тя е била дори търкаляна през таван или с наистина сериозен удар и пооправена колкото за снимките. От там насетне какво ще дойде си е божа работа в много от случаите. Отделно като ме беше хванал мерака за Корвет говорих с едно момче от Пловдив, което продаваше такъв и има автокъща в САЩ и купува коли от търговете само като ги оправя и препродава. В БГ не се занимава да внася, освен някой път за него и ги кара по няколко години. Каза, че една от всеки пет винаги му излиза със сериозен проблем, но има лични механици и сервиз, които му ги оправят.
Иначе за цената не си прав, смъкнал е и то не малко и номера му си стои забит по същия нескопосан начин на предната броя, все едно викайки, че влака го е газил.
Много ясно помня как когато я пусна имаше една европейска червена, дали не бе Имола Рот, но със сигурност червена, само те двете се продаваха. Европейската беше 84 тогава мисля, а тая 70 или 70 и нещо. Пак имаше полемика във форума коя е по-добре, да спестиш някой лев(първоначално така изглежда все пак, разлика си беше в парите)или да вземеш тая червената. Тя изчезна сравнително бързо, а тая още се върти.
Скоро говоря с един комшия, който има достатъчно пари вече и реши да си вкара 5-6 коли от Канада. Вика от другаде кола повече няма да купя, питам що, ми щото излизали много евтино, викам му ми те всичките ударени, той вика, да, ама евтини и се оправят. Е, купи на него, на жена си и продаде там няколко в перфектно състояние след като бяха при един познат бояджия и преди това тенекиджия. Скоро един мой познат пък купи Кю 7 на 3 години, радва се, че на реални 50-60 хил. км. и 10-на хиляди под цената. Викам му какъв е тоя куц кон 3 литра бензин в тоя камион, пък ти и дизел харесваш, нещо 4.2 да беше, ами евтин бил, от Канада, случайно и това Кю го знаех откъде и как.
Сайтовете от които пазаруват Американците са забранени от нашите вносители, няма далавера в тях. Ама аз ги и виня, пазара това иска и това получава. То и с много коли от Европа отдавна е зле, понеже като потърсиш даден модел от Германия и понякога е двойно по-скъп от алтернативен в България. Като съм купувал коли от Германия и често търговци там са ми казвали, че имат два типа коли откъм цени - такива за германци и такива за износ. Неоспорим факт. Но чист Германец никога няма да те излъже за километрите на колата или състоянието, под достойнството му е. Дори не искат да пишат цената по-ниска в повечето случаи защото не било коректно и ако я занижат ще е със съвсем малко. Обаче е пълно с всякаква Арабска паплач, която лъже на убиване и говори идеално Немски, но пак си личат, минимум по миризмата, а само тях може да усетиш напарфюмирани все едно са се къпали с парфюма.

Иначе за цената не си прав, смъкнал е и то не малко и номера му си стои забит по същия нескопосан начин на предната броя, все едно викайки, че влака го е газил.

Скоро говоря с един комшия, който има достатъчно пари вече и реши да си вкара 5-6 коли от Канада. Вика от другаде кола повече няма да купя, питам що, ми щото излизали много евтино, викам му ми те всичките ударени, той вика, да, ама евтини и се оправят. Е, купи на него, на жена си и продаде там няколко в перфектно състояние след като бяха при един познат бояджия и преди това тенекиджия. Скоро един мой познат пък купи Кю 7 на 3 години, радва се, че на реални 50-60 хил. км. и 10-на хиляди под цената. Викам му какъв е тоя куц кон 3 литра бензин в тоя камион, пък ти и дизел харесваш, нещо 4.2 да беше, ами евтин бил, от Канада, случайно и това Кю го знаех откъде и как.

Сайтовете от които пазаруват Американците са забранени от нашите вносители, няма далавера в тях. Ама аз ги и виня, пазара това иска и това получава. То и с много коли от Европа отдавна е зле, понеже като потърсиш даден модел от Германия и понякога е двойно по-скъп от алтернативен в България. Като съм купувал коли от Германия и често търговци там са ми казвали, че имат два типа коли откъм цени - такива за германци и такива за износ. Неоспорим факт. Но чист Германец никога няма да те излъже за километрите на колата или състоянието, под достойнството му е. Дори не искат да пишат цената по-ниска в повечето случаи защото не било коректно и ако я занижат ще е със съвсем малко. Обаче е пълно с всякаква Арабска паплач, която лъже на убиване и говори идеално Немски, но пак си личат, минимум по миризмата, а само тях може да усетиш напарфюмирани все едно са се къпали с парфюма.
- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Това, което си написал има истина, но ако знаеш какво купуваш, можеш да избегнеш такива коли, за доста малко пари има сайтове/услуги, които ти представят пълна история на дадения автомобил и през какви търгове е минавал, дали не е превъртян (през някой друг търг) и леко опнат на дозера. Давайки 30-40-50 бона за кола, не мисля че 100-тина лв за проверки ще натоварят някого.
Аз лично и двете си ги взех ей тъй, просто гледайки внимателно снимките и четейки листовете. Даже и в БМВ не съм ги проверявал. Страшни тотали бяха, ужас, не знам как ги опънахме...
Купувайки си от ЗАСТРАХОВАТЕЛ, няма как да имаш фатални скрити проблеми, гледай снимките, всичко е там, ако е скрито, пасуваш и следващата.
От Европа виждам и коли вкарани от оторизирани дилъри от немско да хвърлят мотори след 5-10К км у нас. Коли висок клас на под 100К км, на двама приятел/познат в близката година - 540и и Ку7 3.0 тди. Щом една кола се е озовала за продан, то тя ИМА защо да е там било то тук, в Германия или където и да е.
Взимайки я "салвидж", аз виждам какво й е, знам, че до последно е била в движение и не очаквам да седя и да се чудя какво са замаскирали мискините и кога ще каже дзвек.
А това, че на по-ниска цена, упражнявам и хобито си, да си я правя, да си търся части, ъпгрейди и да си работя по нея, за мен е повече от приятно.
Няма такъв подарък от щатско - да можеш да видиш пълната сервизна история, че и снимки в гугъл, а историята за 29 долара
Или от друга страна - осланяш се на това, че "немецът" поддържа стабилно
Беше, каквото беше, сега ги пръскат до края на гаранцията и айде чао. Разбира се редовни смени на маслата в интервал от производителя - 30-тина к км... В щатско повечето са на по-нисък интервал.
Времената се менят доста и като имаш възможност за прозрачност на по-ниска цена, не виждам причина да не я използваш.
Относно синята, не е тази, за която ти говориш, тази се продаде отдавна и радва собственика си, че и околните.
А въпросната червена беше безумно скъпа за това, което беше и се продаде след синята, ако се е продала изобщо.
Аз лично и двете си ги взех ей тъй, просто гледайки внимателно снимките и четейки листовете. Даже и в БМВ не съм ги проверявал. Страшни тотали бяха, ужас, не знам как ги опънахме...

Купувайки си от ЗАСТРАХОВАТЕЛ, няма как да имаш фатални скрити проблеми, гледай снимките, всичко е там, ако е скрито, пасуваш и следващата.
От Европа виждам и коли вкарани от оторизирани дилъри от немско да хвърлят мотори след 5-10К км у нас. Коли висок клас на под 100К км, на двама приятел/познат в близката година - 540и и Ку7 3.0 тди. Щом една кола се е озовала за продан, то тя ИМА защо да е там било то тук, в Германия или където и да е.
Взимайки я "салвидж", аз виждам какво й е, знам, че до последно е била в движение и не очаквам да седя и да се чудя какво са замаскирали мискините и кога ще каже дзвек.
А това, че на по-ниска цена, упражнявам и хобито си, да си я правя, да си търся части, ъпгрейди и да си работя по нея, за мен е повече от приятно.
Няма такъв подарък от щатско - да можеш да видиш пълната сервизна история, че и снимки в гугъл, а историята за 29 долара

Времената се менят доста и като имаш възможност за прозрачност на по-ниска цена, не виждам причина да не я използваш.

Относно синята, не е тази, за която ти говориш, тази се продаде отдавна и радва собственика си, че и околните.
А въпросната червена беше безумно скъпа за това, което беше и се продаде след синята, ако се е продала изобщо.
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
- terorero
- младши ентусиаст
-
- Кара: M4 (F83)
Пазарджиклиите, които продават синята, продадоха една 335-ца в Пловдив наскоро, колата изглежда читава и истинска.
- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
Темата е за съвети и мнения по обяви за F3x, разказите и свободните съчинения са за други НЕ технически раздели.
Триенето на мнение изисква под секунда време, писането на над 50 реда предполагам значително повече.
Триенето на мнение изисква под секунда време, писането на над 50 реда предполагам значително повече.

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Понеже още няма раздел за G серия - някой има ли идея каква е схемата тук. Тази цена ми изглежда нереално ниска за този автомобил.
https://www.mobile.bg/11599198962304256
Dextuar написа:Понеже още няма раздел за G серия - някой има ли идея каква е схемата тук. Тази цена ми изглежда нереално ниска за този автомобил.
До колкото виждам най-вероятно е американска, обаче без вин нищо не може да се каже.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
nxn написа:Dextuar написа:Понеже още няма раздел за G серия - някой има ли идея каква е схемата тук. Тази цена ми изглежда нереално ниска за този автомобил.
До колкото виждам най-вероятно е американска, обаче без вин нищо не може да се каже.
Не виждам нищо американско поне аз.
Аз бих заложил на цена без ДДС в обявата. Не вярвам да можеш лесно да прехвърлиш безплатно обслужване от Северна Америка в България.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Dextuar написа:nxn написа:Dextuar написа:Понеже още няма раздел за G серия - някой има ли идея каква е схемата тук. Тази цена ми изглежда нереално ниска за този автомобил.
Не виждам нищо американско поне аз.
Виж навигацията на таблото

Never mistake motion for action...
- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
Лепенките на сенниците, лепенките на колонката на шофьорската врата. Екстра е на снимките колата, въпроса е каква е била. 
Като, че ли фугата на задния капак спрямо десния калник, е малко по-отворена от колкото трябва, но може и от снимката да е. VIN-че ?
Няма проблем с предплатеното обслужване, ползвал съм го в Мкар. Нищо не се прехвърля, по вин-а излиза, че е платено и го ползваш.

Като, че ли фугата на задния капак спрямо десния калник, е малко по-отворена от колкото трябва, но може и от снимката да е. VIN-че ?

Няма проблем с предплатеното обслужване, ползвал съм го в Мкар. Нищо не се прехвърля, по вин-а излиза, че е платено и го ползваш.

- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
В момента има 3 м340-ки в мобилето, и 3те изглеждат американки ако съдим по дисплей-а
.

- chefoto
- Потребител
-
- Кара: G26 M440i xdrive
здравейте,
понеже темата ми в "Извън темата" доволно се разводни, ще питам директно тук:
харесал съм 2 коли от ауто бавария и в Събота смятам да ида да ги видя на живо - ето линковете
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=hf6um5 (черна)
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=hf6rhb (бяла)
ясно е коя изглежда по-добре и има повече екстри, та директно към въпросите
- някой има ли идея дали правят остъпка от цената и ако да - горе-долу до какъв размер може да стигне процентно или е строго индивидуално
- по-скъпата кола има фабрична гаранция, а по-евтината premium selection гаранция, която също е доста добре, но фабричната предполагам покрива абсолютно всичко? Бях намерил тема във форума за това какво НЕ покрива премиум селекшън гаранцията, та ми се стори сравнително ок - ако стане някой голям сакатлък тип верига, хвърляне на скоростна кутия или нещо с бутала и т.н. би трябвало да го покрие - разни гарнитури, о-пръстени и т.н. не се покриват, но да кажем, че съм ок с това.
общо взето обобщението е следното
черната е 2016 година, бялата е 2018 фейслифт
черната е на 45к, бялата е на 35к
повече екстри за бялата + м спорт пакет + фабрична гаранция (черната има премиум селекшън гаранция 2 години)
според вас ценовата разлика между двете резонна ли е ?
Едно уточнение, моментната ми кола е 150 коня и без особено много екстри - имам подгрев на седалките и парктроник - това го казвам с идеята, че дори по-базовата идва с доста неща, поне по мое разбиране, като за базова (е, няма подгрев, но ако ралзиката в цените между двете е неоснователна мога да го преживея
) . По принцип бялата определено ми допада, но искам да знам дали цената й е ок.
Благодаря за мненията.
понеже темата ми в "Извън темата" доволно се разводни, ще питам директно тук:
харесал съм 2 коли от ауто бавария и в Събота смятам да ида да ги видя на живо - ето линковете
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=hf6um5 (черна)
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=hf6rhb (бяла)
ясно е коя изглежда по-добре и има повече екстри, та директно към въпросите
- някой има ли идея дали правят остъпка от цената и ако да - горе-долу до какъв размер може да стигне процентно или е строго индивидуално
- по-скъпата кола има фабрична гаранция, а по-евтината premium selection гаранция, която също е доста добре, но фабричната предполагам покрива абсолютно всичко? Бях намерил тема във форума за това какво НЕ покрива премиум селекшън гаранцията, та ми се стори сравнително ок - ако стане някой голям сакатлък тип верига, хвърляне на скоростна кутия или нещо с бутала и т.н. би трябвало да го покрие - разни гарнитури, о-пръстени и т.н. не се покриват, но да кажем, че съм ок с това.
общо взето обобщението е следното
черната е 2016 година, бялата е 2018 фейслифт
черната е на 45к, бялата е на 35к
повече екстри за бялата + м спорт пакет + фабрична гаранция (черната има премиум селекшън гаранция 2 години)
според вас ценовата разлика между двете резонна ли е ?
Едно уточнение, моментната ми кола е 150 коня и без особено много екстри - имам подгрев на седалките и парктроник - това го казвам с идеята, че дори по-базовата идва с доста неща, поне по мое разбиране, като за базова (е, няма подгрев, но ако ралзиката в цените между двете е неоснователна мога да го преживея

Благодаря за мненията.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Цената определено ще може да я коментираш и при двете. Другото, което е важно да си прецениш, дали искаш xDrive или само задно, понеже черната е само на задно.