Съвети и въпроси относно избор на F3х
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- santorini
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Range Rover
Re: Съвети и въпроси относно избор на F3х
по интересното е че е писал 320д, а не 316д
хубавото е че е Б47, не н47
при правилна поддръжка няма особена драма според мен, в квартала има едно ф30 320д на около 400000 и човека е супер доволен, само веригите превантивно е сменял. и то н47 двигател.

при правилна поддръжка няма особена драма според мен, в квартала има едно ф30 320д на около 400000 и човека е супер доволен, само веригите превантивно е сменял. и то н47 двигател.
- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Нали осъзнавате, че този пробег НЕ Е само на двигател, а на всяко едно съединение по окачване, драйв-трейн, кутия, умора на материала и т.н.
И като го смятам и виждам по 220 км на ден всеки ден за 5 години, а те са по-малко.. Как бе, маа му...
Такси ли, Юбер ли...
От друга гледна точка това ме кара да се чувствам спокоен, че вчера се депресирах, че моята подмина 100К км и вече не е 5-цифрена..
И като го смятам и виждам по 220 км на ден всеки ден за 5 години, а те са по-малко.. Как бе, маа му...

Такси ли, Юбер ли...
От друга гледна точка това ме кара да се чувствам спокоен, че вчера се депресирах, че моята подмина 100К км и вече не е 5-цифрена..

FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
Едва ли, 3ките не са от най-комфортните коли отзад. Ама в Германия/Франция има не малко хора, които си карат ежедневно по толко за работа.Bexim написа:Такси ли, Юбер ли...
- SoldierOfGod
- Потребител
-
На колко е сменил веригата, че аз съм на 173 к км?santorini написа:по интересното е че е писал 320д, а не 316дхубавото е че е Б47, не н47
Sent from my iPhone using Tapatalk
Здравейте,
Някой може ли да сподели следната информация.
Съжалявам, ако са завадани преди.
- Кои са читавите мотори ?
Petrol - turbocharged:
1.5 L B38 I3
1.6-2.0 L N13/N20/B48 I4
3.0 L N55/B58 I6
Diesel - turbocharged:
2.0 L N47/B47 I4
3.0 L N57 I6
Питането ми е свързано с проблемните 2.0 мотори от предното поколение 2.0 L N47 I4 дали 2.0 L B47 наследяват или имат същите проблеми и симптоми.
3.0 L N57 I6 си е и си остава същия боклук, като N47?
Или с други думи дали трябва се гледа кода на мотора независимо дали е дизел или бензин да започва с B ? Ако е дизел то B47 I4 (тук нямаме 6 цилиндара), ако бензин то B48 I4 / B58 I6
B47D20 (140 kW version) - 2015–2019 F30/F31/F34 320d
B47D20 (165 kW version) - 2015–2018 F30/F31/F34 325d
Като допълнение
"двигателите - дизеловите работят при 100 градуса температура на маслото, докато бензиновите са на 120 градуса и казват, че за няколко години им се изпичали гарнитурите и протичали тук и там ."
Това колко е вярно?
Което води и до другия въпрос това означава ли, че този модел двигател няма xDrive?
- Как се справя xDrive въобще? Някакви проблеми с него?
- Автоматика е ZF 8HP* степен, ако не се лъжа. Някакви драми с него?
- Кои са най-срещаните проблеми с модела или за кое да се внимава при покупката?
- Окачването надеждно ли е?
- На дълъг път 500+ км като слeзеш чувстваш ли се като Робокоп или си има комфорта?
- Какви ремонти и колко са ви излезнали те?
Благодаря предварително.
Някой може ли да сподели следната информация.
Съжалявам, ако са завадани преди.
- Кои са читавите мотори ?
Petrol - turbocharged:
1.5 L B38 I3
1.6-2.0 L N13/N20/B48 I4
3.0 L N55/B58 I6
Diesel - turbocharged:
2.0 L N47/B47 I4
3.0 L N57 I6
Питането ми е свързано с проблемните 2.0 мотори от предното поколение 2.0 L N47 I4 дали 2.0 L B47 наследяват или имат същите проблеми и симптоми.
3.0 L N57 I6 си е и си остава същия боклук, като N47?
Или с други думи дали трябва се гледа кода на мотора независимо дали е дизел или бензин да започва с B ? Ако е дизел то B47 I4 (тук нямаме 6 цилиндара), ако бензин то B48 I4 / B58 I6
B47D20 (140 kW version) - 2015–2019 F30/F31/F34 320d
B47D20 (165 kW version) - 2015–2018 F30/F31/F34 325d
Като допълнение
"двигателите - дизеловите работят при 100 градуса температура на маслото, докато бензиновите са на 120 градуса и казват, че за няколко години им се изпичали гарнитурите и протичали тук и там ."
Това колко е вярно?
Което води и до другия въпрос това означава ли, че този модел двигател няма xDrive?
- Как се справя xDrive въобще? Някакви проблеми с него?
- Автоматика е ZF 8HP* степен, ако не се лъжа. Някакви драми с него?
- Кои са най-срещаните проблеми с модела или за кое да се внимава при покупката?
- Окачването надеждно ли е?
- На дълъг път 500+ км като слeзеш чувстваш ли се като Робокоп или си има комфорта?
- Какви ремонти и колко са ви излезнали те?
Благодаря предварително.
On a unix system everything is a file ; if something is not a file , it's a process.

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
И във фейса ти писах, че искаш да ти направим пълно описание на модел с десетки варианти в детайли, което няма кой да го направи, особено всичката информация, която искаш. Потърси каквото е писано тук за основните проблеми. Що се отнася до комфорт, той е доста индивидуален. За мен лично порасналото Ф30 е доста по-комфортно от Е90, но и доста по-притъпено като обратна връзка с пътя. Двигателите е препоръчително да се насочиш към фейслифтовите, ако позволява бюджета. Ако ще е преди фейса, май дизела (4цил) е за предпочитане и му се сменят веригите. Като цяло 6цил.мотори са много по-добър вариант. Х-драйв ако се налага да ти обясняваме, ще напишем книга. Ако те е страх от задно предаване и не си карал БМВ, повечето хора търсят х-драйв, после е и по-лесно за продаване. Аз лично не го харесвам като поведение (макар да има предимства), но въпрос на вкус отново.
Never mistake motion for action...
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
Все още е рано да се каже за B серия моторите, тъй като са сравнително нови. Но общото впечателние за сега е, че са изключително добри мотори - здрави и ефективни. Като цяло с дизелов мотор на БМВ никога няма да сбъркаш. Естествено ако имаш пари и желание, 6-так бензин е друга бира, но на много хора са им излишни.Arkadietz написа:...
Автоматика е сред най-добрите в света. Х-драйва е добър, но за мен лично е малко излишен ако не ходиш по планини зимата, особено в по-спортен автомобил като 3-та серия. Обикновеното окачване е здраво и безпроблемно, но е малко откъм твърдата страна. Иначе за дълъг път колата си е супер комфортна, все пак е БМВ.
- bellerephon
- Потребител
-
- Кара: BMW F31 LCI
Дайте моля Ви мнение за този автомобил - https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11581261899726013&slink=h1bmm5&fbclid=IwAR2KPRQoO4r5Q1Cq6LrO8_T9-EUO7rjPgfKfLTihKFxS6tcwlCEwMXux8XA
Някой гледал ли я е ?
Някой гледал ли я е ?
- Satanism
- ентусиаст
-
- Кара: 2015 F31 LCI 320dA
Jorixa написа:Все още е рано да се каже за B серия моторите, тъй като са сравнително нови. Но общото впечателние за сега е, че са изключително добри мотори - здрави и ефективни. Като цяло с дизелов мотор на БМВ никога няма да сбъркаш. Естествено ако имаш пари и желание, 6-так бензин е друга бира, но на много хора са им излишни.Arkadietz написа:...
Автоматика е сред най-добрите в света. Х-драйва е добър, но за мен лично е малко излишен ако не ходиш по планини зимата, особено в по-спортен автомобил като 3-та серия. Обикновеното окачване е здраво и безпроблемно, но е малко откъм твърдата страна. Иначе за дълъг път колата си е супер комфортна, все пак е БМВ.
Рано е? 6та година тече, откакто се слага в Ф3х....сигурно има бая на над половин милион, вече.Проблеми, като цяло, няма, освен с ЕГР кулера.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Тя тече, ама тия дето сме по форумите има много малко с В мотор 

Never mistake motion for action...
- Satanism
- ентусиаст
-
- Кара: 2015 F31 LCI 320dA
Информация из интернет - колкото щеш... 

- Jorixa
- младши ентусиаст
-
Ми на фона на средна възраст 18 години на автомобилите в България, си е рано да ти кажаSatanism написа:Jorixa написа:Все още е рано да се каже за B серия моторите, тъй като са сравнително нови. Но общото впечателние за сега е, че са изключително добри мотори - здрави и ефективни. Като цяло с дизелов мотор на БМВ никога няма да сбъркаш. Естествено ако имаш пари и желание, 6-так бензин е друга бира, но на много хора са им излишни.Arkadietz написа:...
Рано е? 6та година тече

Всеки един двигател ще е добре ако се вземе кола с история и се направи добра проверка
След това се предвидят 3-4к за обслужване и смяна на общоизвестни консумативи и части. И след това се има едно 5 бона заделени, ако примерно Вериги или автомат се обадят.
Така ще си подготвен за всичко.
Та с бюджет 20-30к+8-9к за споменатите отгоре неща и човек може да е подготвен що годе добре за някоя Ф30 преди фейса.
Мислене на мен няма да ми се случи е най пагубното и води до много неприятни изненади.
Ако някой иска евтино за поддръжка и без много проблеми ей го къде е А4 от същите години 2.0 дизел и ръчка. Ама не е същото нали.
След това се предвидят 3-4к за обслужване и смяна на общоизвестни консумативи и части. И след това се има едно 5 бона заделени, ако примерно Вериги или автомат се обадят.
Така ще си подготвен за всичко.
Та с бюджет 20-30к+8-9к за споменатите отгоре неща и човек може да е подготвен що годе добре за някоя Ф30 преди фейса.
Мислене на мен няма да ми се случи е най пагубното и води до много неприятни изненади.
Ако някой иска евтино за поддръжка и без много проблеми ей го къде е А4 от същите години 2.0 дизел и ръчка. Ама не е същото нали.
Здравейте някой да има инфо за тази 340 върти ми се една идея да сменям 335 цата за 340, ще се радвам на инфо от къде е внос, дали е удряна и тн. 
Изпратено от моят LLD-L31 с помощта на Tapatalk

Изпратено от моят LLD-L31 с помощта на Tapatalk
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Съвети и въпроси относно избор на F3х
На 90% е била с удар, тази автокъща вкарва предимно такива коли от Америка и ги ремонтира тук. Продава се още от когато аз търсих моята, като цената почти не е мръднала надолу.