Смяна на верига.

3-та серия ('13+)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

Потребител
Аватар

Смяна на верига.

Мнение от georgi2_k » 20 Фев 2025, 13:51

Здравейте, колеги колата е на 160 хил км.
Мисля скоро време да и сменя веригата и други компоненти които подлежат на смяна, но кои са и каква цена би ми струвало? Мотора е N57-D30T1, F36 модел.
Предложете също и добър сервиз във северозападна част на България, но не е изключен факта и да посетим отороизиран сервиз на марката. Моля ако темата не е във правилния раздел просто да се премести.

Поздрави.

Изпратено от моят 22101320G с помощта на Tapatalk

Потребител
Аватар

Re: Смяна на верига.

Мнение от Delf » 05 Мар 2025, 14:29

Преди около 3 месеца започнах да проучвам този въпрос. От официалното представителство ми дадоха оферта от малко над 12к лева с ддс. От "топ мега майстор" получих оферта за 13к лева.
В крайна сметка се доверих на човек, който се занимава само с бмв и нещата ми легнаха на половина. Освен вериги, лагери, помпа, се наложи да се сменя и капака на клапаните. Предния кардан също. Отслужен бе и генератора. Сменено маслото на диференциалите. Това се случи при мен на 189990 километра. Веригата беше супер разтегната, обтегача излязъл на макс. Лагерите сравнително в добро състояние.
В случая коментирам за Бургас.

Потребител
Аватар

Мнение от georgi2_k » 06 Мар 2025, 16:02

Delf написа:Преди около 3 месеца започнах да проучвам този въпрос. От официалното представителство ми дадоха оферта от малко над 12к лева с ддс. От "топ мега майстор" получих оферта за 13к лева.
В крайна сметка се доверих на човек, който се занимава само с бмв и нещата ми легнаха на половина. Освен вериги, лагери, помпа, се наложи да се сменя и капака на клапаните. Предния кардан също. Отслужен бе и генератора. Сменено маслото на диференциалите. Това се случи при мен на 189990 километра. Веригата беше супер разтегната, обтегача излязъл на макс. Лагерите сравнително в добро състояние.
Здравей, попитах ги за цена като им изпратих имейл и ми отговориха, че за дадените компоненти цитирам:

"смяната на вериги,лагери, маслена помпа,

както и всички необходими гарнитури и крепежи

излиза близо 14500 лв с ДДС.

Поздрави". От това разбирам, че на стар двигател слагат навсякъде чисто нови части, но сумата ми е много, но във краен случай за да ми е мирно и спокойно, че ще има гаранция може и да е там. Сумата е висока, а не познавам из северозапада стабилен майстор, но със сигурност няма да ми вземат 15К лв.

Изпратено от моят 22101320G с помощта на Tapatalk

ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d
Мечтае да кара: по Аутобан
Детайли за колата: снегорин

Мнение от NGneer4eto » 31 Мар 2025, 11:46

Не сте писали какви са ви двигателите, но края на лятото на Е90 N57 x-Drive сменях в МКар Пловдив верига и биелни лагери и всичко излезе към 10000 лв. Вече 12К км съм минал и няма никакъв проблем. Това 13-14К лева изглежда прекалено много.

Потребител
Аватар

Мнение от Delf » 04 Апр 2025, 12:27

N57 е мотора, имам около 4к километра след смяната.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 07 Апр 2025, 12:32

Има кой да я направи в северозапада, и няма да ти откъсне главата.
Пиши ако искаш контакт.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: F10 E46 E39 E36
Детайли за колата: 528i 258hp

Мнение от ecdisten » 10 Апр 2025, 14:48

Delf написа:Преди около 3 месеца започнах да проучвам този въпрос. От официалното представителство ми дадоха оферта от малко над 12к лева с ддс. От "топ мега майстор" получих оферта за 13к лева.

Колега дай моля те информация къде в Бургас ти обслужиха колата. Търся читав сервиз с нормални цени за смяна на вериги и лагери на бензиново F10 N53B30.

Другото е, че имам възможност да поръчам оригинални части от Германия на добри цени, но сервизите искат да работят с поръчани от тях. Което го разбирам в крайна сметка.

Назад към F30/F31/F32/F33/F34