"Проблем" с багажника
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
"Проблем" с багажника
Здравейте!
Няколко пъти се сблъсквам с изключително тъп и кофти проблем с багажника.
Заключвам колата, тръгвам на някъде, върша си работата, връщам се и колата ме посреща с високо вдигната врата на багажника. Колата е F34.
Направих проучване в нета, където на повечето места твърдят, че причината е неволно натиснат бутон на дистанционното, когато го носиш в джоба. Според мен е свързано с комфорт модула или по точно отварянето на багажника с крак. Забелязах, че това се случва при течаща вода по колата. Ако вали здраво, или на автомивка, и съм зад колата с ключовете в мен се е случвало да се отвори багажника. Най вероятно тези датчици отчитат движението на водата. Може и да греша, но определено не ми го е правила в сухо време. До колкото разбрах, тази функция може да се деактивира в компютъра на колата.
Въпроса ми е, някой имал ли е подобен проблем и ако е, как го решил?
Няколко пъти се сблъсквам с изключително тъп и кофти проблем с багажника.
Заключвам колата, тръгвам на някъде, върша си работата, връщам се и колата ме посреща с високо вдигната врата на багажника. Колата е F34.
Направих проучване в нета, където на повечето места твърдят, че причината е неволно натиснат бутон на дистанционното, когато го носиш в джоба. Според мен е свързано с комфорт модула или по точно отварянето на багажника с крак. Забелязах, че това се случва при течаща вода по колата. Ако вали здраво, или на автомивка, и съм зад колата с ключовете в мен се е случвало да се отвори багажника. Най вероятно тези датчици отчитат движението на водата. Може и да греша, но определено не ми го е правила в сухо време. До колкото разбрах, тази функция може да се деактивира в компютъра на колата.
Въпроса ми е, някой имал ли е подобен проблем и ако е, как го решил?
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: "Проблем" с багажника
При мен се случва на автомивка. Не съм намерил решение. По-скоро от шампоана, не от водата
Пробвай да поизмиеш хубаво отдолу, където трябва да са датчиците. Вероятно си чел същите теми в бимърпост, които и аз. Там твърдяха, че кейсовете за ключа правят проблем. Дотък само веднъж съм я намирал с вдигнат багажник, но мисля че просто си натиснах ключа тогава като пренасях багаж.

Точно там четох, но не е от дистанционното, сигурен съм. Това, пяната е по логично. Все пак смятам да намеря начин и да изключа софтуерно тази функция. И без това не я ползвам, отделно като съм пробвал, махам с крака като гламав и я хване, я не.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Кодира се да има няколко секунди задържане на бутона за да отваря/затваря и проблема магически изчезва.

vld написа:Кодира се да има няколко секунди задържане на бутона за да отваря/затваря и проблема магически изчезва.
Сигурно е глупав въпрос, но как става това кодиране?
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
С компютър и специализирани програми.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
6 мнения
• Страница 1 от 1