N47 318D Стружки в масления филтър при смяна на масло

3-та серия ('13+)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

Потребител
Аватар

N47 318D Стружки в масления филтър при смяна на масло

Мнение от Sevansing » 22 Юли 2024, 18:03

Здравейте колеги, след обслужването на колата майстора ми показа, че има стружки в масления филтър и ми каза, че трябва възможно най-скоро да сменя биелните лагери.

Колата я взех преди около 16к км и е уж на реални 190к км в момента. След като я взех смених веригите, но тогава не знаех че с тях се сменят и лагерите, а и тогавашният ми майстор не ми каза по някаква причина иначе най-вероятно щях да ги сменя.

След като четох по форумите на едно място видях, че е почти нормално да има частици в масления филтър и не е чак толкова належащ ремонт заради това.
Преди обслужването смених капак на клапаните и тогава не ми сипаха ново масло, та чета че може тогава при преливането да са влезнали някакви частици. Сега се чудя дали да гледам възможно най-бързо да я ремонтирам, или да покарам още малко.

Дали има смисъл да карам около 1000км и да извадя масления филтър да видя дали има частици пак в него?

ентусиаст
Аватар
Кара: e61 535d LCI
Мечтае да кара: F90

Re: N47 318D Стружки в масления филтър при смяна на масло

Мнение от datchko » 23 Юли 2024, 11:32

Аз не бих я карал колата така, но може да пробваш да покараш не повече от 50км и да погледнеш новия филтър.
Ако ще притежаваш колата още няколко години, смени ги, иначе е финансово неоправдано.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 23 Юли 2024, 12:50

Колега при дизелите проблема обикновенно е в основните лагери, не в биелните.
Второ от стружки до стружки има много разлика. По принцип винаги има една две три, пет малки едва забележми, но ако има така да се каже много, все едно си сипал чаена лъжица стужки е друго. И какъв е бил цвета? аз бих свалил картера веднага за проверя какво се случва, че ако превърти някой лагер си за нов мотор после....
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 24 Юли 2024, 8:31

Като цяло си смени майстора. На тия двг от край време се знае, че имат проблем с ОСНОВНИТЕ лагери и то много заради преебана демферна шайба :idea: .
А това, че са сменили ангренажа и не са проверили лагерите направо трябва да ходиш да ги биеш. :idea:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Назад към F30/F31/F32/F33/F34