За карданното предаване
Модератор: Технически модератори
2 мнения
• Страница 1 от 1
- NiksGS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е83 05, К25 06
За карданното предаване
През зимата чопля по машината, когато мога. Ако нещо не ми е по силите или нямам специфичен инструмент - ходя на сервиз. Консумативите ги сменям, но на кардана му хвърлям едно око - състояние на каретата, състояние на гумените уплътнения, чистя старата, мажа с нова грес и затварям.
Преди години го давах да ми сменят каретата, но от тогава мина време. На предното каре ми направи впечатление, че по едната ос не пада свободно. Но и не е стегнато. Въпроса е дали е за смяна карето или да го оставям така. Няма луфтове, хлабаво, няма ръжда или други забележки.
Специално за моделите с въздушно охлаждане - нямаше сервизен интервал за обслужване, после за водно охладените го включиха в някакъв пробег да се преглежда, а за последните мисля че се води консуматив. Така или иначе щом има подвижни части - трябва да се ревизира на някакъв пробег. Особено, когато е имало преминаване на вода над нивото на кардана.
Всички модели от R серията имат кардан и може темата да е полезна за цялата гама - GS, RT, RS, R и още някой, ако съм забравил ме допълнете
Преди години го давах да ми сменят каретата, но от тогава мина време. На предното каре ми направи впечатление, че по едната ос не пада свободно. Но и не е стегнато. Въпроса е дали е за смяна карето или да го оставям така. Няма луфтове, хлабаво, няма ръжда или други забележки.
Специално за моделите с въздушно охлаждане - нямаше сервизен интервал за обслужване, после за водно охладените го включиха в някакъв пробег да се преглежда, а за последните мисля че се води консуматив. Така или иначе щом има подвижни части - трябва да се ревизира на някакъв пробег. Особено, когато е имало преминаване на вода над нивото на кардана.
Всички модели от R серията имат кардан и може темата да е полезна за цялата гама - GS, RT, RS, R и още някой, ако съм забравил ме допълнете
Ultimate Riding Machine
- astrapower
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 28i xDrive, R1200GS К50
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: ex. X3 E83 LCI 3.0d, R259
Re: За карданното предаване
При К50, на 20к км. се сменя маслото на диференциала. На 60к се сменя по сервизна акция от производителя. Инспекция, смазване не открих разписан интервал, но е добре да се прави при смяна при "големия сервиз" на 20к км.
2 мнения
• Страница 1 от 1