СОФИЯ - сбирки е46, сбирка 14.04.2024г - Железница

Регионална структура на БМВ Клуб България за гр. София

Модератори: mitaka7, Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е83 3.0D 218 (2008)
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: Карал:
520i e39 (97г)
e46 coupe 323 (2.5) 170 HP (2000г)

Re: IV-та национална Е46 сбирка - 05.04. - Чифлика

Мнение от SlavchoSlavchev » 07 Апр 2014, 23:59

Dimitroff

Така ... Това караш е39 прозвуча малко като аз карам Maybach, а ти трабант. Другото, което е аз изрично попитах, дали факта, че съм с друг модел кола е проблем за моето присъствие на това мероприятие (сам можеш да си отговориш, при положение, че бях там.) Просто смятах, че любовта към марката е от значение (явно не е така :conf:). На цялата история с виртуалността - не смятам, че е нужно да коментирам при положение, че не съм компетентен (честно да си кажа съм доста бос като цяло). Просто чета темите, които ме интересуват и ако има какво да допълня го правя. Също така смятам, че в днешно време прекалено голямо внимание се отдава на социалните мрежи и виртуалното пространство - мен това не ми допада и предпочитам живия контакт с хората. По твоята логика дай да си снимаме колите и да ги обсъждаме във форума, защо се събираме ? :conf: Пределно ясно ми е факта, че няма как всеки със всеки да се види, да се запознае, но приятелю позволи ми да ти кажа нещо като човек, който работи в хотелиерството. Най-важни са новите ти гости, защото старите вече знаят всичко и пак ще дойдат, а целта ти е да присъединиш нови членове :yes: Аз имам приятели като всеки нормален човек, на които от няколко дни говорех постоянно за този събор и ги навивах и те да присъстват. А сега ти ми кажи като се върна с лоши впечатления от цялото нещо и те ме разпитат те с какво впечатление ще останат и дали биха присъствали ? Не казвам нищо с лошо, просто искам да помогна за развитието.

ljubo73

Никой не очавка фанфари или каквото и да е. Никой не се шашка. Просто се опитвам да помогна, но явно излиза като мрънкане и опит за привличане на внимание.

До всички - Извинявам се, ако съм ви натоварил с моите коментари. Разбрах намека за другите коли. Няма да присъствам повече на е46 събора докато не си купя такава :wave: (да не изляза като жертва или, че се жалвам).

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 08 Апр 2014, 9:30

Не, колега - не си ни натоварил - напротив - всеки един от нас си е дал ясна сметка как си се почувствал - повярвай ни - били сме на твоя място.

Относно модела автомобил - не си ме разбрал (и явно си се засегнал) - отивайки на Национална Сбирка на Е46 с автомобил различен от Е46 - няма как да очакваш някакво конкретно внимание - това имах предвид. Хората, който ме познават тук не биха си и помислили, че съм се опитал да те засегна на модел автомобил от марката...няма как да стане просто!!!
Мисълта ми беше съвсем друга!

Групичките са се получили поради две причини:
1- около 130 човека бяхме...как очакваш, че всички ще сме в една група и ще си говорим на една маса ?!?
2- имаше доста хора, който нямат общо с модела, някой нямаха общо и с форума.

Относно виртуално и реално познанство - пак съм разбран грешно...тук сме хора, който общуват предимно виртуално (онлайн), но два-три пъти в годината имаме възможността да "свържем" ник-а с лицето зад компютъра - тогава запознанството е подплатено с разговори, с коментари относно конкретни проблеми по колите ни, с усмивки съпътстващи разговорите във форума и т.н. - това се опитах да ти обясня в предишният си пост.
Съвсем различно е запознанството в твоя случай...

"Здравей - аз съм Славчо." - "Здравей, аз съм Иван." ... и ???

Виж сега моята (а и не само моята гледна точка):

-Здравей, аз съм SlavchoSlavchev, който ти писа преди време за .... еди какво си.
- Здравей, аз съм Dimitroff. Как е - реши ли проблема/въпроса?
- Да/Не!
- Как/Защо?
...и така нататък

Усещаш ли разликата ?

Едно запознанство тук (виртуално) е предпоставка за основа на реално такова...и нещата просто се случват!

И още веднъж ще напомня какво написах в предишният си пост - ако си останал с горчиви впечатления, то най-вероятно имаме вина...но имайки очаквания от нас, който не са оправдани в твоите очи - това вече не е същото, колега.

В Троян не беше събор - беше Национална Сбирка на Е46 ... на конкретен модел...на хора каращи и карали този автомобил, на хора, който преди да се познават "на живо" са се познавали виртуално, решавали са проблеми по автомобилите си, помагали са си, забавлявали са се, обсъждали са конкретни неща по колите си...и идвайки моментите за среща (като този в Троян) са имали основата за едно запознанство...

Относно сравнението с хотелиерският бизнес (аз не съм в него - дейността ми е доста по-различна) - позволи ми да ти дам един съвет - вниманието към клиента задължително е еднакво - и към старите и към новите клиенти...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: купета

Мнение от vassil_bk » 08 Апр 2014, 9:42

Тая тема стана за предаването "Море от любов" :mhihi:

Давайте клипове и снимки! :yes:

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 08 Апр 2014, 9:57

vassil_bk написа:
Давайте клипове и снимки! :yes:

Понеже народа трудно качва вече във форума заради тоя фейсбук :evil: , събирам де що видя в този албум

СНИМКИ

https://www.facebook.com/media/set/?set ... 7634d86105

и... бях забравила колко хубаво се аргументира винаги Димитров :D
Изображение

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 08 Апр 2014, 10:05

за всички неоценени/обидени хора следващото мероприятие на Железница предполагам юни могат да присъстват а ние да се реваншираме като им обърнем повече внимание :winky:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 08 Апр 2014, 10:05

Обвиняемият е невинен, грешката е вярна, да влезе убитият! :mhihi:

Грандиозна и епична сбирка. То каква сбирка, направо си беше събор. :clap: Не знам за вас, но по-малко от 12 човека да се синхронизират и да направят почити нвъзможното, да се състои това събите, е направо невероятно. Огромно уважение и респект за Вас. :bowdown: Благодаря Ви! :bowdown:
Благодаря и на хората, знайни и незнайни, нови и стари, че дойдохте. Без Вас, нямаше да е същото. :wave: :bowdown:

Потребител
Аватар
Кара: 320d, M47
Мечтае да кара: ///M3 Coupe

Мнение от d3 » 08 Апр 2014, 10:15

Не снимах много, но това, което успях е качено на:
http://trifonov.net/e46/E46Chiflika.zip

Довечера ще кача и снимките от още един колега...

:bchug:
Get the proper tool,
be patient and stay cool

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M47N

Мнение от mustang1986 » 08 Апр 2014, 11:54

Аз като новак забелязах,че за 10минути на паркинга преди да тръгнем към манастира успях да поговоря с повече хора отколкото цяла вечер в ресторанта и преди това.
Изображение

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 08 Апр 2014, 20:33

vassil_bk написа:Тая тема стана за предаването "Море от любов" :mhihi:

Бе, бъркаш се нещо да ти кажа...

Просто искам колегата да ме разбере правилно, за да не остане с лошо впечатление от нас.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 08 Апр 2014, 22:50

Един малък тиизър,на това което да очакват всички :twisted:

http://elektrick.me/IV_BMW_e46_Meeting_2014.mp4

Владо :bowdown: :bowdown:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 08 Апр 2014, 23:19

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: 318 i

Мнение от krasy1982 » 08 Апр 2014, 23:25

Незнам от къде да започна! Чета коментарите и исках да изкажа мнение по важните въпроси. Понеже бях един от хората, които помагаха на Цочо в организацията на събитието знам какво ни костваше това нещо да се случи. Радвам се че много хора го оцениха и изказаха благодарностите си още на сбирката лично на мен и тук във интернет пространството. Както винаги има и недоволни, и да имат право на това. След мероприятието аз лично за мен си направих равносметка на случилото се и видях някой грешки от наша страна. Искам да споделя с вас някои от нещата, за да можем заедно да отстраняваме с течение на времето негативите които карат хората да са недоволни.
1. За мен първия и най голям проблем на събитието е времето за което се провежда. Невъзможно е да направиш всичко за 1 ден. Лошото е че няма как да се направи за повече дни защото всички работим.
2. Мисля, че ако няма барбекюта и скари сбирката няма да се превърне във сватба, както се изказа колегата. Все пак има ФЕСТ за целта. Почерпката е хубаво да се остави за вечерта. По този начин ще се избегнат хората които бяха дошли да се напият посред бял ден. Приготовленията преди самото барбекю също са доста и отнемат много време. Всички бяха на групички и никой с никой не можа да се види.
3. За мен Национална сбирка значи хората да се съберат, запознаят и да обменят опит и знания свързани с любимия модел. Да се опитат да разрешат проблем който имат с колата, да видят кой какво е направил с външния вид на негова 46 ца, Да си изяснят нещата с диагностичната апаратура и начина на кодиране и отключване на някой екстри. Хората с диагностики да вземат лаптопите си и да отключат някоя екстра на хората които искат. Това за мен са полезните неща от такива мероприятия.
4. Игрите и забавленията са задължителни. На третата сбирка дърпането с въже конкурсите на сбирката в Априлци ми харесаха много и ме надъхаха да направя куп неща по моята кола. Всички видяхме че Бойка не можа да раздаде баджовете поради липса на време. С грамотите стана същото.
5. Не на последно място мисля че е хубаво да се отдели време хората които искат да се качат в М моделите и по яките коли да бъдат повозени. По този начин ще доставим огромно удоволствие на доста хора. Аз лично забелязвам когато някой се качи в колата ми и го повозя малко по бързо от колкото е свикнал как усмивката му грейва.
6 И на последно място може би към програмата трябва да се вмъкне време за закупуване на рекламни артикули на БМВ Клуб България. На тази сбирка имаше желаещи да си закупят някои неща.
7. Нека за вечерта да оставим яденето пиенето и забавите в басейна, защото без тях не може!

Това е моето виждане по въпроса. Сега искам да благодаря на всички, които работиха неуморно за организирането на събитието. Аз лично съм доволен!

Потребител
Аватар
Кара: 320d, M47
Мечтае да кара: ///M3 Coupe

Мнение от d3 » 09 Апр 2014, 0:00

Още малко снимки:
http://www.trifonov.net/e46/E46Yasen.zip
Get the proper tool,
be patient and stay cool

младши ентусиаст
Аватар
Кара: купета

Мнение от vassil_bk » 09 Апр 2014, 11:48

krasy1982 написа: ...
:clap: :bowdown:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X7 G07 LCI 40i

Мнение от Rainbow » 09 Апр 2014, 12:40

И аз да драсна :)

Първо наистина сбирката беше доста силна. Евала за организацията и ентусиазма на хората участвали и спомогнали за да го има това събитие!

За другите неща, повечето се казаха и ги подкрепям - това със запознаването и "изолацията" го е имало, но може би винаги го е имало (и аз както и други, в началото не познавах никой), но лека полека човек се запознава с 1-2-3-5-10 човека и така нататък (не говоря само за Е46 сбирките, а за всички покрай клуба и марката :)).

Като идея за развитие, мисля че krasy1982 е дал добри насоки.

Като минус - единствено мога да кажа, че може би наистина не се обърна много внимание на колите и малко беше юруш на ядене и пиене (което не е задължително зле :mhihi: ). И другото, което е - все пак правеше лошо впечатление, хората които бяха тотално шах и мат от алкохола. За мен идеята не е да се напия до без паметност на такова събитие :roll:

Но още веднъж адмирации към всички - организатори, оператори и участници :yes:

П.С.: И догодина още по-добре, както повелява традицията :wave:
Изображение
Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV

ПредишнаСледваща

Назад към София и София окръг