:: Случаи на некоректни потребители във форума ::

Модератор: Търговски модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е30 318i touring
Мечтае да кара: по пътища без дупки.

Re: :: Случаи на некоректни потребители във форума ::

Мнение от E30 » 18 Ное 2014, 13:40

Към бъдещите клиенти на ето този "член" на форума - Maverik : memberlist.php?mode=viewprofile&u=3389

Проявих интерес към воден радиатор от ето тази обява: viewtopic.php?f=163&t=368372&p=3902343#p3902343
Прояви коректност, като обясни за единствения според него проблем - скъсен фланец на водния радиатор към термостата, за което
свали с 10лв от цената.
Така и се оказа, както уговорихме нещата. Пратката пристигна с опция за преглед и т.н. с уговорката, че мога да го върна ако се окаже спукан.
От там започна и личната му драма, оказа се спукан и 10 дена не мога да се свържа с въпросния човек. Не вдига телефони, не връща на пропуснати
обаждания, дори с един смс не си направи труда да хвърли светлина върху случващото се. ЕКОНТ не уведомяват потребителите си за парични преводи!!!!
След седем дни най-накрая върна обаждане, мълчаливо изслуша за "големите ми проблеми" и в отговор заяви, че ще върне сумата.
Последва отново информационно затъмнение...
Най-малкото от елементарно уважение или дори неудобство би пуснал поне 1 смс че е направил превод и е върнал парите.
Трябва да имам времето и нервите всеки ден да ходя до куриерската фирма за да следя превод от 40 лв!?
Ако си вежлив си "Ла***р" .... ако започнеш да си защитаваш интересите си "мрънкащ женчо" ...
Единствената причина за покупката на втора употреба част от този род бе, че за по-малко от 3 дни до седмица не можеха да доставят нов качествен радиатор.
Естествено това не го е грижа... колата е необходима ежечасно поради обслужването на болен човек - това също не го е грижа... че се плаща 2 пъти в сервиз
за едно и също нещо - пак е "голям проблем" .... Трябва да имам време да се занимавам с глупости и да чета такива !? Не разбрах само кой се излага...

Опитах и с лично съобщение да му напомня, че е коректно да стои зад действията си, съответно и зад думите си. С този пост
тези, които се чудят за "и после какво" могат да си отговорят... В отговор получих:

Re: E30 M40B18 комби на части или цяла

Изпратено на: 18 Ное 2014, 12:57
от E30
Последно бях в еконт в събота. Като си такъв голям мъж къде ти беше заврян телефона, че не звънна да кажеш поне, че си ги пуснал !?

Изпратено на: 18 Ное 2014, 8:52
от Maverik
И после кво?
Абе Лайнар ревящ,ходи до еконт и си провери и тогава ме занимавай с твойте "големи" проблеми,аз си удържах на думата а ти неспираш да мрънкап,ЖЕНЧО :banghead:

Изпратено на: 15 Ное 2014, 20:08
от E30
Още малко ще почакам за тия 40лв. от спукания радиатор...

Все ми е едно за заплатената сума. Не е редно такова отношение. Не е професионално, не е колегиално, не е коректно!!!
Пускам това мнение с идеята, ако някой друг реши да ползва "услугите" му да бъде търпелив та да не бъде класифициран с подобни епитети.
Единствения проблем е, че ще се прочете след евентуален повторен проблем. Просто нелепо....
Има хора, в които живее Бог.Има хора, в които живее дяволът.А има и хора, в които живеят само глисти.

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 19 Ное 2014, 13:13

Държанието му е без коментар!
Писал съм му.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Class II
Мечтае да кара: Limited Edition
Детайли за колата: 209 255 481 704...style 24,sparco,eibach,bilstein,supersprint etc..

Мнение от A.Stoyanov » 22 Ное 2014, 16:17

lubomirov1985

имайте едно на ум когато купувате нещо от...колегата :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 22 Ное 2014, 16:24

A.Stoyanov написа:lubomirov1985

Би ли разказал :dunno:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2001 e46 325i;е36 Touring
Мечтае да кара: S50/52

Мнение от lubaka_320 » 22 Ное 2014, 19:44

Дойде и моя ред да попиша тук.Взех от "колегата" rv5559mx ел.перката зе радиаторите на Е46.Платих му исканата от него цена с уговорка че при проблем ще му я върна и всичко до тук беше ОК.Монтирах перката на колата и се оказа че не всичко е на ред.При загасен двигател като включа буксата и перката автоматично започва да върти.Звъннах му веднага като му обясних какво е положението и че ще отида при човек да ми я провери дане би случайно проблема да в датчика на колата ми и ако не е ще му я върна.Говорихме разбразхме се и всичко беше ОК.И там при колегата резултата беше същия като при мен.Звъннах му да му кажа че ще му я занеса и той ми каза че в момента има работа и ще ми звънне по-късно през деня.Това се случи около 9.30ч.Изчаках до към 14.00ч. и му звъннах аз но отговор не получих.От тогава трети ден вече му звъня сигурно 50-пъти но сладура не блоговолява да си вдигне телефона

Пиша тук колегите да внимават с негоrv5559mx пък той ако се сети да ми се обади поне да каже две думи ще съм му благодарен.
Изображение

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар

Мнение от LiTtLeRoCk » 23 Ное 2014, 12:47

Колега, дай малко по-сериозно. Почвате да пишете глупости в тази тема.
Писал съм на rv5559mx

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 209 255 481 704...style 24,sparco,eibach,bilstein,supersprint etc..

Мнение от A.Stoyanov » 23 Ное 2014, 21:18

LiTtLeRoCk написа:

Колега, дай малко по-сериозно. Почвате да пишете глупости в тази тема.
Писал съм на rv5559mx

Не мисля, че ''случката" е важна и заслужава да бъде обсъждана, затова написах само това...евентуалните купувачи да внимават повече при "сделки" с колегата.

Преди около два месеца и половина видях тема в която Любомиров85, продава две използвани гуми, имаше мисля 3 снимки които даваха представа само за дълбочината на грайфера. Обадих се след кратък разговор в който момчето каза, че гумите са годни за каране но дот-а бил стар и не му трябвали, разбрахме се да ги праща по куриер. Отидох в офиса на Еконт, при прегледа видях че една от гумите е разлепена и има въздушни джобове между пластовете гума. Чухме се по телефона и той отново каза че държат въздух и няма проблеми и се разбрахме да взема гумите с уговорката че ще ги слагам на джанти след поне месец и ако има проблем ще мислим варианти. Платих гумите измих ги сложих ги в чували и ги хрърлих в гаража. Преди 2 седмици реших да отида да ги монтирам и гумаджията като ги видя, каза че въпросната гума дори и да задържи въздух е опасна и негодна за каране.
След няколко лични не стихнахме до консенсус с колегата, не бил знаел, аз съм се забавил много и т.н. пише ми да предложа вариант...когато аз предложих да му върна гумите, отговора беше "даже няма го коментирам", оставих той да каже как да приключим "драмата" и ми отговори че аз съм бил недоволен и едва ли не...

Моята грешка е че наистина се забавих повече от колкото бяхме говорили, но това по никакъв начин не променя факта че колегата ми продаде гуми на които не беше описал забележките в обявата и че после не пожела да разрешим случея, а ми отговаря със някви остроумни изречения :mhihi:
От 8 години монтирам гуми при този човек и вярвам на оценката му.
И между другото става въпрос за цели 40лв :mhihi:

Пак казвам не искам колегата да бъде "наказван" по какъвто и да е начин, просто хората да внимават. :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E30 и Skoda Octavia

Мнение от lubomirov1985 » 24 Ное 2014, 11:38

Ситуацията е точно така, както е описал колегата. Но при положение, че гумите са в него повече от 2 месеца не виждам какво мога да направя по въпроса.

Потребител
Аватар

Мнение от rv5559mx » 24 Ное 2014, 14:32

lubaka_320 написа:Дойде и моя ред да попиша тук.Взех от "колегата" rv5559mx ел.перката зе радиаторите на Е46.Платих му исканата от него цена с уговорка че при проблем ще му я върна и всичко до тук беше ОК.Монтирах перката на колата и се оказа че не всичко е на ред.При загасен двигател като включа буксата и перката автоматично започва да върти.Звъннах му веднага като му обясних какво е положението и че ще отида при човек да ми я провери дане би случайно проблема да в датчика на колата ми и ако не е ще му я върна.Говорихме разбразхме се и всичко беше ОК.И там при колегата резултата беше същия като при мен.Звъннах му да му кажа че ще му я занеса и той ми каза че в момента има работа и ще ми звънне по-късно през деня.Това се случи около 9.30ч.Изчаках до към 14.00ч. и му звъннах аз но отговор не получих.От тогава трети ден вече му звъня сигурно 50-пъти но сладура не блоговолява да си вдигне телефона

Пиша тук колегите да внимават с негоrv5559mx пък той ако се сети да ми се обади поне да каже две думи ще съм му благодарен.

колега колата от която ти дадох перката е английска и я карах повече от месец и никога е нямала проблем,и когато дойде да я взимаш перката я пробвахме че работи и затова не я белязах,поради причината че сме я пробвали ако я бях белязал нямаше да има проблем с връщането но сега аз как да сам сигурен че перката която искаш да ми връщаш е моята???? а и не ти вдигах защото бях в гърция за уикенда

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Мнение от boris » 24 Ное 2014, 15:32

А как е пробва въпросната перка?
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от rv5559mx » 24 Ное 2014, 16:04

boris_k написа:А как е пробва въпросната перка?

колегата каза кое е плюс и кое минус,подадохме и ток с акумулатор и така

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Мнение от boris » 24 Ное 2014, 16:10

Ами честито, изгорил си сам перката/управлението/. :yes:
Тази перка се пробва само на кола, с подходящата програмка през буксата за диагностика.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от A.Stoyanov » 25 Ное 2014, 1:19

lubomirov1985 написа:Ситуацията е точно така, както е описал колегата. Но при положение, че гумите са в него повече от 2 месеца не виждам какво мога да направя по въпроса.

Да се оправдаваш с мен за това че си некоректен в ТОЗИ случай е смешно, просто трябваше да напишеш за реалното състояние на тази гума в обявата, защото няма как да не си го знаел, забележката се вижда дори без да се вглеждаш. Виновен съм и аз, че видях състоянието и пак повярвах на "няма проблеми" и за да не се набутваме взаимно с куриера се набутах само аз с общо 55лв. Също така знаеше че няма да монтирам гумите веднага, защото изрично ти го казах по телефона.

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар

Мнение от LiTtLeRoCk » 25 Ное 2014, 23:04

rv5559mx написа:
boris_k написа:А как е пробва въпросната перка?

колегата каза кое е плюс и кое минус,подадохме и ток с акумулатор и така

И така, сега след като разбра какво си направил е редно да оправиш недоразумението с колегата.

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар

Мнение от LiTtLeRoCk » 25 Ное 2014, 23:07

lubomirov1985 написа:Ситуацията е точно така, както е описал колегата. Но при положение, че гумите са в него повече от 2 месеца не виждам какво мога да направя по въпроса.

Можеш да върнеш парите на колегата и да ми спестиш няколко клика с мишката при поставянето на перманентния ти БАН.

ПредишнаСледваща

Назад към Авточасти и аксесоари