:: Случаи на некоректни потребители във форума ::
Модератор: Търговски модератори
- m.dimitrov1992
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+
Re: :: Случаи на некоректни потребители във форума ::
Искам да се оплача от Krassi_kn бях му поръчал задни апарати за е36 и се разбрахме за 40лв. Разстоянието е от София, Казичене до Перник и тежат около 2-3кг. Когато отидох в еконт да си взема пратката се оказа че дължа 62,5лв
22,5лв доставка за 3 кг от София до Перник 35км. Когато попитах защо е толкова скъпо доставката се оказа ,че пратката не е пратена от офис а от адреса на въпросният господин . И това е оскъпило със още 10лв доставката
Неговото оправдание беше ,че не определял той цените на куриера и наблизо нямало офиси на еконт. Но като се разрових в сайта се оказа ЧЕ ИМА офис близо до Казичене и се нарица "Искър" Не постигнах ме консенсус по телефона и върнах пратката! То по тази логика мога да извикам куриера на връх Мусала да ми вземат пратката и доставката да е 1000лв и това да не е мой проблем така ли ?
Не съм съгласен да плащам 100% отгоре на доставката само заради нехайстово и можеби мързелът на някои хора. И аз се занимавам с интернет търговия(но от друго естество) и гледам доставката да е възможно най евтина за клиента. Опаковам стоките вкъщи, ако може ги пращам пощенски и НИКОГА не си позволявам да пращам от вкъщи а ходя до офисите

Не съм съгласен да плащам 100% отгоре на доставката само заради нехайстово и можеби мързелът на някои хора. И аз се занимавам с интернет търговия(но от друго естество) и гледам доставката да е възможно най евтина за клиента. Опаковам стоките вкъщи, ако може ги пращам пощенски и НИКОГА не си позволявам да пращам от вкъщи а ходя до офисите
Последна промяна m.dimitrov1992 на 29 Ное 2013, 11:32, променена общо 1 път
- Krassi_kn
-
моргаджия
-
- Кара: Всичко
m.dimitrov1992
Случаят е следния: "Колегата" беше пуснал тема че търси задни спирачни апарати от Е36 328.Писах му ЛС че имам и мога да му ги дам на 40 лв. двата.Въпросния ми върна ЛС, в което каза да му ги пращам по Еконт и съответно адреса.Пратих му ги и преди малко ми звъни и започва едва ли не да ми се кара по телефона че му била много скъпа доставката и как нямало да я плати и защо съм ги бил изпратил от автоморгата, а не от офис на Еконт.Обясних му, че не аз определямтарифите на Еконт, че най-близкия офис ми е на 10 км и че нямам време да ходя всеки ден до въпросният офис."Колегата" обаче отсече, че няма да плати доставката и това е.
Сега Еконт ми връщат пратката, аз си плащам доставката в ДВЕТЕ ПОСОКИ и така.
Случаят е следния: "Колегата" беше пуснал тема че търси задни спирачни апарати от Е36 328.Писах му ЛС че имам и мога да му ги дам на 40 лв. двата.Въпросния ми върна ЛС, в което каза да му ги пращам по Еконт и съответно адреса.Пратих му ги и преди малко ми звъни и започва едва ли не да ми се кара по телефона че му била много скъпа доставката и как нямало да я плати и защо съм ги бил изпратил от автоморгата, а не от офис на Еконт.Обясних му, че не аз определямтарифите на Еконт, че най-близкия офис ми е на 10 км и че нямам време да ходя всеки ден до въпросният офис."Колегата" обаче отсече, че няма да плати доставката и това е.
Сега Еконт ми връщат пратката, аз си плащам доставката в ДВЕТЕ ПОСОКИ и така.
- m.dimitrov1992
- младши ентусиаст
-
Колега ,ама ти можеш и от Черни връх да ми пратиш стоката и доставката да ми е 200лв
пък от офис да е 20

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
m.dimitrov1992 написа:Искам да се оплача от Krassi_kn бях му поръчал задни апарати за е36 и се разбрахме за 40лв.
Не всеки е с възможност да мисли по въпроса на това дали доставката ще излезне по-евтина или не... подобни неща се уговарят предварително по телефона, а не в последствие. Не виждам с какво Krassi_Kn е некоректен в случая и защо ти си недоволен. Не всеки има опцията да отиде до офис, за да изпрати стоката с по-евтина доставка. Дори аз самият когато изпращам нещо не винаги имам възможност да ходя до офис, по една или друга причина. Това прави ли ме некоректен - съмнявам се. Ти можеш да имаш някакви свои правила, само че не ги налагай и на останалите, най-малкото не определяш ти нещата. Особено когато са свързани по подобен начин с трета страна, каквато е куриера в този случай. В случая е по-добре да се оплакваш на ЕКОНТ, от колкото тук във форума, защото това е казус свързан с куриера, а не с некоректност от страна на продавача. Примерът ти с "връх Мусала" е повече от абсурден, защото ти сам ще трябва да се закараш до там, за да изпратиш стоката. В конкретният случай ако Krassi_Kn е некоректен, ти си толкова некоректен, колкото и той, защото не си попитал дори за вариант за по-евтин куриер.
Ще помоля темата да се използва за смислени неща, а не за оплаквания на тема "малко по-скъп куриер", особено когато предварително не са предявени желания за постигане на по-евтина куриерска услуга.
- m.dimitrov1992
- младши ентусиаст
-
Не сме се оговаряли предварително, защото не съм и предполагал ,че така стоят нещата!За доста по малка сума шях да отида лично да си взема стоката И не става въпрос за малко по скъпа доставка а за близо 100% по скъпа. Оплаках се ,защото той той каза че ще се оплаче от мен. Иначе не бих се занимавал такива глупости.
- Mollov
- Мародератор
-
Аз ти обясних вече - ти не си поискал вариант да се прати от офис и в последствие си отказал да си платиш услугата, която КУРИЕРЪТ ти е поискал... сумата не е заложена от продавача, а от КУРИЕРА... в този ред на мисли се оплакваш НА ЕКОНТ и си имаш едно на ум за в бъдеще. Никой не ти е длъжен задължително да ходи до офис, за да ти намали цената на куриерската услуга, особено когато това не е поискано. Не виждам какво повече трябва да ти се обяснява. Ако имаше нагласата да погледнеш нещата отстрани щеше да видиш, че в случая ти си по-некоректен по две основни причини - не си поискал предварително да се постигне по-ниска цена на куриера и в последствие си отказал да вземеш стоката, набутвайки продавача с доставката в двете посоки...
Кажи ми кое от нещата, които написах не е вярно и се обоснови по въпроса. Отговор от типа "аз казах каквото имаше да кажа" общо взето означава, че си съгласен с написаното от мен.
Кажи ми кое от нещата, които написах не е вярно и се обоснови по въпроса. Отговор от типа "аз казах каквото имаше да кажа" общо взето означава, че си съгласен с написаното от мен.
- m.dimitrov1992
- младши ентусиаст
-
Не съм поискал по евтина доставка, защото не съм предполагал че ще прати по този начин. За първи път ми се случва такава ситуация. И кое в примера с Черви връх не важи и за тази сутиация? Разстоянието е друго, но на същият принцип.Ами във Витоша има хижи и особенно сега си живеят хора там , какъв е проблема да пратят от там някой стока? Може би просто Krassi_kn ви е по удобен потребител? Все пак плаща за вип обяви =приходи за вас. Пък от мен файда нямате. Дайте да си говорим истини
Нямам никакви претенции към него ,но да не обвинява и мен . Ако искате ме баннвай те ваша си работа, но само ще потвърдите горното твърдение

Нямам никакви претенции към него ,но да не обвинява и мен . Ако искате ме баннвай те ваша си работа, но само ще потвърдите горното твърдение

- Mollov
- Мародератор
-
Ситуацията няма нищо общо с това, че Krassi_Kn е комерс потребител... не се опитвай да извърташ нещата в тази посока, защото парите, които този потребител плаща за обявите си не е сума, от която зависи форума или клуба, че да има някакъв смисъл да си го "пазиме". Опитваме се да всички потребители, за съжаление трябва да ги пазиме и от други потребители.
А факта, че ти не си наясно, че "врата - врата" е по-скъп куриер, и че не всеки е длъжен да ходи до офис на куриера, че да ти праща стоката, е изцяло твой проблем. Като човек, който уж се занимава с търговия и т.н. (нещата, които говориш) би трябвало да си напълно наясно. И както казах - не всеки работи като теб и не е длъжен да работи така, и това няма да го прави некоректен. Но ти в конкретния куриерски проблем си некоректен, защото отказвайки пратката си отказал да платиш доставката в едната посока.
А факта, че ти не си наясно, че "врата - врата" е по-скъп куриер, и че не всеки е длъжен да ходи до офис на куриера, че да ти праща стоката, е изцяло твой проблем. Като човек, който уж се занимава с търговия и т.н. (нещата, които говориш) би трябвало да си напълно наясно. И както казах - не всеки работи като теб и не е длъжен да работи така, и това няма да го прави некоректен. Но ти в конкретния куриерски проблем си некоректен, защото отказвайки пратката си отказал да платиш доставката в едната посока.
- Krassi_kn
-
моргаджия
-
Ако ти ще да ти я пратя от съседния квартал на Перник до твоя или от Варна до теб цената на доставката е една-тия неща трябва да са ти ясни "търговецо".За мен ти си некоректен и точка.
Айде със здраве.
Айде със здраве.
- m.dimitrov1992
- младши ентусиаст
-
Миналата седмица колега от Дружба ми прати скоростна кутия тежаща 35кг и платих 27лв куриерска услуга. Не съм съгласен да плащам почти същата такса за нещо десетократно по леко и обемисто, само защото някой го мързи да отиде до офиса.И за километрите Да няма значение ако е от офис-до офис, но за адрес-офис има значение колко далече ще дойдат да вземат пратката
Не смятам ,че е етично и морално да ме товари по този начин. Пък всеки сам си преценява как да върти търговия
Приема ме ,че аз съм виновен и стига вече сме спорили за глупости

Приема ме ,че аз съм виновен и стига вече сме спорили за глупости

- Krassi_kn
-
моргаджия
-
m.dimitrov1992 написа: Приема ме ,че аз съм виновен и стига вече сме спорили за глупости
Като си виновен (в което някой едва ли се съмнява

- m.dimitrov1992
- младши ентусиаст
-
И въпреки всичко си нагъл
Ето колко е цената на нормална куриерска услуга за тази стока от най близкият ти офис
Даже около 120% ми е надценката заради това ,че не е от офис
Що аз да съм балъкът и да плащам излишно ?

- Krassi_kn
-
моргаджия
-
m.dimitrov1992 написа:И въпреки всичко си нагълЕто колко е цената на нормална куриерска услуга за тази стока от най близкият ти офис
Даже около 120% ми е надценката заради това ,че не е от офис
Що аз да съм балъкът и да плащам излишно ?
Първо аре не ми се прави на умен че почваш да ми лазиш по нервите а това не е много здравословно за теб-РАЗБРА ЛИ???
Второ това дето си постнал-гледам че пише от врата до офис-че аз така ти го пратих-сешшшшш ли се?
Трето Еконт както ти казах по телефона взимат и процент върху наложения платеж.
Четвърто спри да пишеш и оправдаваш като няк'ва пу.ка тука дето всички те видяха що за стотинкар си.
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Аз никога не съм се пазарил за цената на доставката, ама няма и никога да предположа, че тоя дето ми праща ще си поръчва куриера у тех си.
Сигнала е особенно важен за такива като мен. Ако на мен ми се случи същото бих искал от продавача да си поделим разходите, ако откаже и аз не бих взел стоката. Рано или късно всеки минава покрай офис на Еконт! Но също бих отбелязал, че това не е проблем на форума!
Сигнала е особенно важен за такива като мен. Ако на мен ми се случи същото бих искал от продавача да си поделим разходите, ако откаже и аз не бих взел стоката. Рано или късно всеки минава покрай офис на Еконт! Но също бих отбелязал, че това не е проблем на форума!
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Аз често пращам с куриери и това дали е от офиса или от врата зависи само и единствено от МОЕТО СВОБОДНО ВРЕМЕ. Другото е, че 2 спирачни апарата са много далеч от 2-3кг, ама много. Като нямаш пари за куриер - обикаляш моргите и си гориш горивото. Аман от дребни душици...

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

Назад към Авточасти и аксесоари