:: Случаи на некоректни потребители във форума ::

Модератор: Търговски модератори

Потребител
Аватар

Re: :: Случаи на некоректност ::

Мнение от sixgear » 16 Юли 2011, 20:20

Здравеите, за жалост искам и аз да се оплача от колегата в форума "komarchyyyy" memberlist.php?mode=viewprofile&u=14476
Та търсех си радиатор за климатика на ис-ката и въпросният колега продава такъв с прикачени 3 снимки към обявата. На пръв поглед радиатора си изглежда добре, на въпроса ми здрав ли е радиатора ми се отговаря да ест. пробван е надуван е и т.н. След телефонен разговор колегата ме убеждава, че радиатора е читав и естествено поисках да гарантира за това и какво ще правим ако има някакъв проблем с него.
Обедително "komarchyyyy" или Митко ми гарантира и при някакъв проблем мога да му върна радиатора а той ми връща парите. Прати ми го по Еконт платих го и като се прибрах и го разопаковах се оказа, че стойките по средата са изкривени особенно лявата, която е изкривила и самата рамка.Големият проблем обаче, е че е смачкано едното коляно и дебитът през него е наламен може би 4/5. Званях му веднага и се уговорихме да се консултирам в сервиза и ако не става да го върна.В сервиза казаха да го върна. Вече 4-ти ден званя без отговор не отговаря и на sms и ми затваря постоянно. И сега продължавам да търся радиатор.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 16 Юли 2011, 21:23

Писах му, чакаме отговор...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 с PVC мотор

Мнение от sharkvn » 18 Юли 2011, 21:26

колеги кажете според вас кое е правилно
ситуацията е следната аз съм от страната "продавач" и продавам блок с вал, бутала и биели м52б28 (350лв.) и ми се обажда купувача по телефона не знам дали е регистриран тук не е писал в обявата и ме разпитва за състояние съответно историята е малко дълга целия мотор беше в е30 обаче блъснах колата не много сериозно но не ми вървеше с нея и реших че няма да я правя това става лятото тогава сложих и мотора и налях вода за начало до като пробвам как е мотора но след удара беше ясно че ще чака ново купе и откачих маркучите на радиатора не се сетих да завъртя на стартер да изхвърли водата моя грешка и хвана сериозна зима вече сигурно се досещате какво е станало взех друго купе почвам да слагам двигателя и видях че главата е сцепена не ставаше за ремонт и т.н. това всичко му го обясних на колегата че има риск и блока да е пострадал той каза че ще се посъветва с майстора си и ме помолиха да го огледам обстойно отвън да няма пукнатини и огледах го нямаше и съответно решава че ще рискува да му го пратя да го огледа майстора ако не става се разбрахме в рамките на максимум 2 седмици да ми го върне да му върна парите транспорта си го поемал помоли ме да му оставя и шайбата на коляновия вал с датчика което не беше в цената но както и да е какво става чакам аз обаждане седмица две минаха обаждане няма викам явно е станала работата човека може да си кара вече колата обаче НЕ звъни ми днес което вече се пада 2 месеца след продажбата и ми съобщава че блока бил спукан на единия цилиндър което аз нямаше как да видя понеже не съм го разглобявал и то не защото не исках а защото купувача не искаше да го разбутвам с цел не знам каква дали да го види майстора или да го слага направо така както си е събран и оправданието че майстора му го нямало и чак сега го разглобили и си иска парите съответно, говорих и с майстора по телефона били намерили оборудван блок за 250 лв. преди нямало 28-ци сега имало да връщам парите пробвах се да се разберем имат вал бутала биели да хвърлят тоя блок за алумин аз да върна някаква част от парите примерно да си купи само блок примерно но явно не искат, искали целия да го връщат и не знам все пак това не е магазин и няма гаранция частите са втора употреба и далеч от реалните цени мисля си че дори и морга да е след 2 месеца рекламация не знам кажете вие какво мислите
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 18 Юли 2011, 22:56

sharkvn написа:колеги кажете според вас кое е правилно

Това е според закона: След като приеме вещта, купувачът трябва да я прегледа в течение на времето, което е обикновено необходимо за това в подобни случаи, и незабавно да уведоми продавача за забелязаните недостатъци. Ако не направи това, вещта се смята одобрена, освен ако по-късно се открият недостатъци, които не са могли да бъдат забелязани при обикновен преглед. В последния случай правата на купувача се запазват, ако той незабавно уведоми продавача за открития недостатък.

Сега, въпросът е дали пукнатината е можела да се открие при обикновен преглед? Ако не - значи отговаряш!
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sharkvn » 18 Юли 2011, 23:24

да беше се обадил поне да каже че сега не могат да го погледнат нещо е станало възпрепятстван да изчакам за краен отговор ама след 2 месеца то реално погледнато те може да са го събрали да са го прегряли даже няколко пъти
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 18 Юли 2011, 23:34

Тъй като няма 2ро действащо лице, т.е. е неизвестно за момента, си позволявам да се включа.
Продавачът е дал срок от 2 седмици, а купувачът е звъннал след 2 месеца... След тези 2 месеца, просто си е намерил друг за 250лв., защото вече има 28ци... Т.е. иска/мъчи се да избие 100лв...
Тогава купувачът си носи последствията, щом не е спазил уговореният предварително срок.
П.П. Пусни му данните от Еконт-а, може някой да го познае...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sharkvn » 19 Юли 2011, 19:46

не е за парите понеже доставката му от Варна до София е почити 50 лв. с връщане стават 100 кирия няма проблема е че поради някаква причина блока не е проверен или майстора е отсъствал което не го оправдава има други майстори даже и да не са толкова добри щяха да забележат пукнатина или са го сложили и са го прецакали по някакъв начин и искат да си вземат парите да си купят друг защото на предложението ми да задържат бутала и вал да върнат блока за алумин и даже да им върна част от парите въпреки че не съм длъжен те отказаха искат да ми го върнат целия защото уж имали бутала явно от техния стар блок и майстора ми вика не искал буталата имали си те били си направили място в стария блок щял да ги ползва пък ще слага друг блок а бе оплетаха се в обясненията.
Данните от еконта ги пазех до 3та седмица понеже не се обадиха изхвърлих бележката имам само телефон на купувача но за сега няма да го пиша ще изчакам имам желание да се разберем с момчето обаче той ми даде да говоря с майстора пък той взе да ми се кара да връщам парите да си нямаме проблеми да не пишем по форуми за некоректност и такива неща
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 20 Юли 2011, 9:56

Ако е потребител на форума му кажи да пише тук... ако не е - ти сам си преценяваш.. това не е нова стока, че да има някви закони, които да важат... ти си му дал 2 седмици време, той ти звъни след 2 месеца... кажи му да се оправя... тва да не е мандра.. тоя тип "тарикатски" постъпки са открай време познати..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 30 ки до гроб
Мечтае да кара: на метан

Мнение от igra4a-c2560xm » 23 Юли 2011, 0:33

доиде време и аз да се оплача не че не ми е ежедневие подобен вид случки но не им обращам внимание този обаче ме изкара извън нерви та става дума за китния наш колега Рахогабровеца поръча си един мокет от мен преди 1 месец званя ми разбрахме се пазари се какго винаги нали е от габрово както и да е пратих му го сложих опция за преглед всичко точно и сами се сещате как продължава случката 3 пъти му звънях и още толкова от екон на сяко мое позвъняване тои казва тръгвам натам след 5 мин да го взема последния път дигна кото чу че съм аз каза ооооооооо пак ли си ти бе после щи се обада и затвори днес отидох в еконт и ми казаха че от 2 дни ми тече магазинаж след което разпоредих да се унищожи че няма смисъл да го връщам та разултата 12 лева доставка 9 лева магазинаж и 40 лева мокет несъм за 60 лева и неизкам да гоните човека от тук ама се пак да си знаят бъдещити купувачи и продавачи да си имат 1 на ум за въпросния колега

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Мнение от Ogi » 23 Юли 2011, 9:07

Изпиши точния му ник... така няма как да го открием... а и щом е некоректен трябва да си понесе последствията... днес си ти... утре ще е друг :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 30 ки до гроб
Мечтае да кара: на метан

Мнение от igra4a-c2560xm » 23 Юли 2011, 11:22

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от brinder » 23 Юли 2011, 13:01

значи такава била работата а колега sharkvn аз искам да те пусна като некоректен, и те чакам да видим до какво решение ще се стигне и те помолих да се разберем някакси ,на теб ти беше добре кат взе 350 лв сега искаш да искараш мен виновен за това че ти си знаел че блока е съсипан и ми го набута здраво.и другото което е че на мен ми даде инфо че блока е свален от е 39 .блока не сам го качвал понеже майстора го нямеше известно време а само на него мога да се доверя за колата ми .блока е спукан и това се видя чак когато взехме да го мием щот беше много зле .колега аз също съм продавал части и винаги съм бил коректен. до коректните колеги никога не бих тръгнал да мамя хората както някой беше написал в темата по горе ако е имало проблем с мой части винаги съм връщал всичко мисля че този форум който ценя много не е за да се лъжем и да след като видях, че блока е спукан потърсих и намерих друг да по евтин е, но колега я сметни като сложи6 двете доставки по 50 лв и кво става пак щях да съм назад но по малко. колеги помислете преди да купувате от въпросния човек ако има проблем по частите незнам с какво ще излезе при вас но при мен излезе с НЯМА ПАРИ даже и след като го помолих да ми изпрати поне част от парите а аз да му върна блока и съм обеден че от чувство за вина си тръгнал да се оправдаваш във форума днес пак говорихме с теб и до никаде пак аз ги прежалвам тези пари ще си направя холна маса от твоя блок но да знаеш че не беше прав .надявам се да не ти се случва някой да те прецака както ти мен щот не е приятно "колега"
Последна промяна brinder на 27 Юли 2011, 17:32, променена общо 2 пъти

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от brinder » 23 Юли 2011, 13:04

също така каза че си слагал и друга глава на този блок и тя е текла щом и тя е текла не ти ли е станало интересно що тече,а на мен ми викаш че блока бил здрав и аз можело да те измамя а? пък и във форума викаш не ти се занимавало да го правиш а си слагал друга глава нека хората сами си преценят кой е прав и кой крив . и кой се оплита в обясненията си. аз колата ще си е направя , но ти недей да ме виниш за твойта измама аз не сам няква шматка ако имаш път кам велинград обади се ще пием по една бира на новата маса да ти покажа точно каде ме прецака и още едно нещо блока е спукан на шести цилиндър няма как да се види щот буталото скриваше пукнатината
Последна промяна brinder на 27 Юли 2011, 17:29, променена общо 2 пъти

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sharkvn » 23 Юли 2011, 19:08

целия двигател е от е39 беше в е30 и блъснах колата не ми се занимаваше да оправям колата а не мотора прочети какво съм написал и същото съм ти го казвал няколко пъти по телефона след като реших да слагам мотора в друго купе видях че главата е сцепена няколко месеца търсих глава за да го оправя но нямаше за по малко от 600 лв. тогава и ми застана друг такъв мотор цял и за това този блок остана, но всичко това е без значение кажи обясних ли ти какво се е случило на мотора че е замръзвал и че има риск да му има нещо кажи консултира ли се с твоя майстор за риска който поемаш, кажи отвън цепнат ли е блока където можех да го видя и да ти кажа че твърдиш че съм знаел и съм те набутал, вярно ли е че ми каза да не го разглобявам а че искаш твоя майстор да го гледа, и най-важното разбрахме ли се до две седмици да го прегледаш и ако му има нещо да го върнеш а не след 2 месеца ако знаех че е сцепен за ко да го мъкна до еконт после да си го прибирам да те набутам 100лв. ли аз не те познавам даже.Това за част от парите да ти върна аз ти го предложих не си го приписвай ти ми даде да говоря с майстора ти който взе да ми се кара да връщам всичките пари и да си вземам боклука, а днес ми скочи с номер че някакъв твой приятел бил говорил с мен по телефона не си бил ти пък от същия номер не знам как става това.Доста хора ме познават във Варна и знаят цялата история за която не съм те излъгал и не се чувствам виновен писах тук понеже ти ме заплаши че ще ме пишеш некоректен аз не се крия и казвам истината затварял ли съм ти телефона опитвал ли съм се да се крия НЕ и въпреки всичко че не съм ти виновен че майстора ти те е забавил щях да измисля нещо, но след днешния разговор който ти приключи с "ДУХАЙ" и ми затвори така не става
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: С 45-ти номер

Мнение от todor kerin » 23 Юли 2011, 19:41

sharkvn написа:обясних ли ти какво се е случило на мотора че е замръзвал и че има риск да му има нещо

Аз не мога да разбера кво толкова се чудиш,че блока е спукан,като е замръзвал мотора....а и ако незнаеш при удъра също има голяма вероятност да се спука.Просто си продал боклук,който трябва да си прибереш.
Пиша го като страничен наблюдател на случая,защото познавам момчето и колата му седи вече 2-ри месец при майстора защото събираше и други части.Иии като дойде време за събиране на мотора....греда,някой, "колега" решил да забогатее с 350лв,му е продал скрап.
Не си прав.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Авточасти и аксесоари