:: Случаи на некоректни потребители във форума ::

Модератор: Търговски модератори

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Re: :: Случаи на некоректност ::

Мнение от Mollov » 19 Мар 2011, 20:00

Smoocki написа:Ето ти линк да се образоваш ! :yes:

С две думи казано - предполагам си наясно какво трябва да се случи и какво ще стане, ако не се случи... избора си е твой.

"Мен ми е по-добре да плащам за 1.8, а не за 2.5".... No Comment...

Потребител
Аватар
Кара: BMW 320d e 46
Мечтае да кара: BMW 330xd e 46 2003g.

Мнение от luboslav83 » 19 Мар 2011, 21:21

milennyc написа:Първо за часа..... чухме се с колегата и аз му казах по телефона да дойде след 14.30ч нямаше ме в Пловдив. Обади ми се и аз патувах обясних му къде да дойде и първо ще мина да го взема. Така и направих но аз съм човек и хората примерно обядват и се преобличат и отиват да ремонтират...... не случайно съм му казал към колко часа. След това почнах да правя колата. За да съм сигурен в това което ще се прави да се види колко трябва да се презацепи помпата колата трябва да е топла и да се направят няколко проверки .... правят се 3-4 диагностики с ДИС а това си отнема време. А понеже колегата седеше покрай мен и задаваше нон стоп въпроси видя че колата беше топла и не може да се пипа много по двигателя да се слага чоп на маховика...... изчаква се отнема време. А през цялото време колегата ме залива с въпроси ..... кое за какво ми е имал ли съм това..... изнервещо е. Даже му направих забележка .......Презацепих помпата отиде да кара и се върна каза че сега е ОК не съм му казал карай 1мин или 20 мин. сам се върна ..... плати си по собственно желание и си тръгна. След малко се върна и почна да вика НИЩО НЕ СИ НАПРАВИЛ...... аз му казах дай да видим къде е проблема.... качихме се нямаше проблем. Няма как да обикаляме цел ден докато забие пак..... а аз като не видя проблема няма как да взема мерки за нещо което го няма като проблем в момента на теста. Аз нямам проблем ако колегата реши да дойде да остави колата да му я погледна пак и да му я издам отново(това няма да му струва абсолютно нищо) и може да ходи в Оторизиран сервиз да провери дали е зацепена както трябва ако не зацепена ще му върна парите!

Колегата няма никакво право да пише кой е нагъл .... и да определя хората какви са, кой е майстор и кой не. Кой колко разбира и да дава компетентно мнение при положение че не знае, ако знае няма да опре до майстори. Няма право да каза кой къде му е сервиза и къде ремонтирал. Той няма право да определя колко време трае процеса по ремонта, начин на ремонта и каква последователност се прави всеки процес.

При мен проблема е че колата ми забива чат пат, дойдох при теб за да отстраним това забиване, което се получава от грешно зацепена горивна помпа. Платих 150 лева, но колата си забива и до ден днешен. Извод: Напразно возене до Пловдив, чакане 4 часа, 150лв. по-малко в джоба, един тон изхабени нерви и накрая колата си забива така както си забиваше и преди.
Значи в моят случай има два вариянта:
Първият: Горивната помпата не е била зацепена правилно преди ремонта, което означава че след ремонта трябваше да изчезне проблемното забиване, но не изчезна. Колата си е в абсолюто същото положение в което си беше преди ремонта.
Вторият:Горивната помпа е била правилно зацепена, което означава че проблема ми не е в нея, а Милен напразно ми изгубил времето.
Извода от двата вариянта е че, и в двата случая съм измамен жестоко, платил съм напразно и с нерешен проблем.

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 19 Мар 2011, 21:28

luboslav83 написа:
milennyc написа:Първо за часа..... чухме се с колегата и аз му казах по телефона да дойде след 14.30ч нямаше ме в Пловдив. Обади ми се и аз патувах обясних му къде да дойде и първо ще мина да го взема. Така и направих но аз съм човек и хората примерно обядват и се преобличат и отиват да ремонтират...... не случайно съм му казал към колко часа. След това почнах да правя колата. За да съм сигурен в това което ще се прави да се види колко трябва да се презацепи помпата колата трябва да е топла и да се направят няколко проверки .... правят се 3-4 диагностики с ДИС а това си отнема време. А понеже колегата седеше покрай мен и задаваше нон стоп въпроси видя че колата беше топла и не може да се пипа много по двигателя да се слага чоп на маховика...... изчаква се отнема време. А през цялото време колегата ме залива с въпроси ..... кое за какво ми е имал ли съм това..... изнервещо е. Даже му направих забележка .......Презацепих помпата отиде да кара и се върна каза че сега е ОК не съм му казал карай 1мин или 20 мин. сам се върна ..... плати си по собственно желание и си тръгна. След малко се върна и почна да вика НИЩО НЕ СИ НАПРАВИЛ...... аз му казах дай да видим къде е проблема.... качихме се нямаше проблем. Няма как да обикаляме цел ден докато забие пак..... а аз като не видя проблема няма как да взема мерки за нещо което го няма като проблем в момента на теста. Аз нямам проблем ако колегата реши да дойде да остави колата да му я погледна пак и да му я издам отново(това няма да му струва абсолютно нищо) и може да ходи в Оторизиран сервиз да провери дали е зацепена както трябва ако не зацепена ще му върна парите!

Колегата няма никакво право да пише кой е нагъл .... и да определя хората какви са, кой е майстор и кой не. Кой колко разбира и да дава компетентно мнение при положение че не знае, ако знае няма да опре до майстори. Няма право да каза кой къде му е сервиза и къде ремонтирал. Той няма право да определя колко време трае процеса по ремонта, начин на ремонта и каква последователност се прави всеки процес.

При мен проблема е че колата ми забива чат пат, дойдох при теб за да отстраним това забиване, което се получава от грешно зацепена горивна помпа. Платих 150 лева, но колата си забива и до ден днешен. Извод: Напразно возене до Пловдив, чакане 4 часа, 150лв. по-малко в джоба, един тон изхабени нерви и накрая колата си забива така както си забиваше и преди.
Първият: Горивната помпата не е била зацепена правилно преди ремонта, което означава че след ремонта трябваше да изчезне проблемното забиване, но не изчезна. Колата си е в абсолюто същото положение в което си беше преди ремонта.
Вторият:Горивната помпа е била правилно зацепена, което означава че проблема ми не е в нея, а Милен напразно ми изгубил времето.
Извода от двата вариянта е че, и в двата случая съм измамен жестоко, платил съм напразно и с нерешен проблем.

Колега,не защитавам никого,но като отидеш в сервиз с проблем в мотора и се съмняваш,че е от агренажа,те ще ти презацепят агренажа,за което ще трябва да си платиш,ако проблема не изчезне,значи не е от агренажа,но труда се заплаща.
В случая колегата е извършил презацепване,което си е труд,който следва да се заплати.надявам се,да си ме разбрал правилно.В случая може да говорим за некоректност,ако се потвърди,че след неговата интервенция,помпата пак не е зацепена правилно.

Потребител
Аватар
Кара: BMW 320d e 46
Мечтае да кара: BMW 330xd e 46 2003g.

Мнение от luboslav83 » 19 Мар 2011, 22:44

LiTtLeRoCk написа:
luboslav83 написа:

Колега,не защитавам никого,но като отидеш в сервиз с проблем в мотора и се съмняваш,че е от агренажа,те ще ти презацепят агренажа,за което ще трябва да си платиш,ако проблема не изчезне,значи не е от агренажа,но труда се заплаща.
В случая колегата е извършил презацепване,което си е труд,който следва да се заплати.надявам се,да си ме разбрал правилно.В случая може да говорим за некоректност,ако се потвърди,че след неговата интервенция,помпата пак не е зацепена правилно.

Уговорката беше, той да провери дали забиването ми е от зацепването на помпата и след това, ако е необходимо да се презацепи. Нито аз нито който и да е друг няма да прави ремонт, знаейки че проблема няма да се реши. Колегата каза че в това ми е проблема и за това се съгласих. Но след ремонта се оказа че не в помпата е проблема. Ще откарам колата в Супер Дизел (сервиз на БОШ) и след това ще пиша за резултата, за да не гадаем.

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 21 Мар 2011, 13:57

Дойде и моят ред да се оплача...

Става въпрос за колегата ikonkata Радослав Торозов от Сливен.

В платените обяви предлага OBD & BDM chiptuning - viewtopic.php?f=63&t=221249&p=2650156#p2650156

Писах му миналия понеделник да ми разясни по-подробно за ремапа, който прави, и какво да очаквам конкретно за моята кола. Разбрахме се, че прекъсвачът ще е на 7200 оборота. Става въпрос за М52B28. Демонтирам ECU-to, пращам му го по еконт, ремапва на следващия ден и ми го праща обратно за Пловдив. Така и направих, пуснах му го във вторник, съответно в четвъртък сутрин да си го чакам... Всичко предплатено и в двете посоки и преведени парите. ;)

Е, да, ама не! След като го монтирах обратно, двигателят почна да работи като ЗиЛ и да бълва едни черни кълба отзад, форсира се точно до 1000 оборота с припукване и гасне, съответно е невъзможно да се кара. Звъня му, той ме прехвърля към някакъв друг човек ( явно ремападжията :mhihi: ), който ми обяснява че нямала маса и затова правела така... Хубаво, тегля една жица от корпуса на ЕКУ-то за маса. Същия х*й. И се разбрахме, че го пускам обратно за Сливен, това четвъртък, в събота да е при мен, щял да ми прати и още чипчета да съм си ги сменял сам. :ok: :kuku:

Петък, може би 11ч вечерта му пиша в скайп, всичко ок ли е, тъй като не ми се е обаждал. Почват обясненията, че станал токов удар, програматора четял правилно, ма пишел глупости... и някви такива.. и сега всичко е ок, НО изпуснал еконта, съответно те не работят в неделя и в понеделник ЕКУто да е при мен.

И днес, вече 1 седмица без да мога да карам 39ката, отивам за 5ти път до еконт да си взема ЕКУто, монтирам, пали нормално работи нормално... Та време е да проверя какъв е резултатът от едноседмичната почивка, изхабените нерви и време. Чакам да се вдигне стрелката на антифриза 12 без 1, ASC OFF, газзз .... прекъсвач 6500 оборота :shock: :shock: :shock: :nono:

Звъня му пак... отговорът е ясен " А? " Чакай да питам, след малко ще ти се обадя, и така си чакам все още да се обади.

Как според вас е правилно да се процедира в подобна ситуация? :conf: Не рекламация, ми не знам какво...

Когато не може да извършиш дадена услуга, трябва да каже не мога и отивам при друг човек, а не тепърва да се учи на моето ECU някой.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F01

Мнение от ikonkata » 22 Мар 2011, 22:30

такаа ... смятах че ще помислиш малко след като си написал това кой колко има вина и кой колко е съдействал но явно на теб не ти е толкова да се реши проблема ами да ревнеш като малко дете за майка си :dunno:
тая тема тук е за некоректни ако не си забелязяъл а аз до момента не съм ти дал повод че имам намерение с нещо да те измамя :!: нито съм спрял да си вдигам телефона нито съм се скрил а още повече съм ти дал достатъчно варианти да си избереш как да се реши проблема ... и какво получавам :?: подигравка с дълго изказване и шарени букви за трупане на мнения :no: ... ако не можеш да четеш дай обявата на някой друг да ти я прочете там ясно пише "предлагаме" явно не работя сам и не виждам какво му е толкова смешното :?: разбирам че си имал трудна седмица с много проблеми и ти е изгоряла плазмата в къщи а най-лесно да си го излееш тука ама се замисли малко не си ли избързал с цапането на хора без дори да ги познаваш :?:

че като съм почнал да я карам подред ... след като си установил че има проблем вместо да уточниш нещата с мен как да се решат ти бързаш да ревеш и да се оплакваш на bozukov_g малко тъпа реакция за голям човек и въпреки всичко съм поел ангажимент и искам да се изпълни , сега след като всичко е наред с колата и проблем е само ограничителя пак ти предложих варианти да ти върна парите защото не струвам 150лв/това го отказа още при разговора/ да дойда лично,ти на мои разноски до сливен или пак еконт - това ли ме прави некоректен според теб :roll:
ревеш че си останал без кола 1 седмица но май не е точно така ама ти е по-лесно да пропуснеш да споменеш че ти звъннах да ти кажа че съм изпуснал еконт с 10мин/за което според теб лъжа ама невиждам защо/ и мога да ти изпратя еку-то по рейс за да не губим 2 дена/събота и неделя/ ти какво ми отговори ... няма проблем пусни по еконт ще го изчакам до понеделник щото не ми се разкарва по автогари :idea:

спирам се дотук не защото няма какво да напиша повече по случая а защото смятам че тук няма да се реши проблема а по телефон или на място очи в очи и по тоя случай си поглеждай телефона и скайп че знаеш ли може и аз да се оплача тука с цветни буквички от тебе че си кофти клиент.
смятам че си ме разбрал и ще си ползваш телефона пък след като ти се откаже нещо за което си платил тогава ще сядаш да се оплакваш ;) айде със здраве пък като си свободен ще се чуем пак да се доуточним за останалото.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от blacksapphire » 23 Мар 2011, 0:15

Ти нещо се омота съвсем, виж кога съм го написал това, а с теб говорих снощи вечер и каза че си го прочел, не лъжи ако обичаш!

Ако има една моя некоректна постъпка или невярна дума, посочи ми я !

Аз съм клиентът, аз определям правилата, плащам за услуга - получавам за каквото плащам!

Човекът, с когото работиш, се свърза с мен, и е обещал да си оправи проблема, въпреки че с тези твои лъжливи изказвания, поставяш под съмнение моите думи и предпочитам да отида при друг човек!

Като не можеш да свършиш работата качествено, да ми беше казал няма да стане от първия, ами от третия път, една седмица без кола, аз тогава сам ще си преценя дали да ти пратя ЕКУ-то!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ikonkata » 23 Мар 2011, 1:33

blacksapphire написа:Ти нещо се омота съвсем, виж кога съм го написал това, а с теб говорих снощи вечер и каза че си го прочел, не лъжи ако обичаш!

Ако има една моя некоректна постъпка или невярна дума, посочи ми я !

Аз съм клиентът, аз определям правилата, плащам за услуга - получавам за каквото плащам!

Човекът, с когото работиш, се свърза с мен, и е обещал да си оправи проблема, въпреки че с тези твои лъжливи изказвания, поставяш под съмнение моите думи и предпочитам да отида при друг човек!

Като не можеш да свършиш работата качествено, да ми беше казал няма да стане от първия, ами от третия път, една седмица без кола, аз тогава сам ще си преценя дали да ти пратя ЕКУ-то!

ама ти явно наистина си някво детско дупе и си мислиш че като си плащаш смешните 150лв това ти дава право да се подиграваш тук и да обвиняваш че съм те излъгал :!:
след като говорихме по телефона и ти казах че ще ти звъна малко по късно да решим какво ще правим защото в момента съм на зъболекър/това не ти го казах/ и ти побърза след 45мин да ме пляснеш тука че съм некоректен това според теб коректна постъпка ли е като се мислиш за цвете ... да не ти звъннах веднага а вечерта щото в него момент нямаше да чуеш приятни неща повярвай ми :!:
с кое съм постъпил некоректно към теб отказах ли ти нещо ? предложих ти варианти ти сам да си решиш
..да ти върна парите
..да дойдеш до сливен на мои разноски понеже не ти се сваляло пак
..да дойда аз до пловдив
е какво искаш повече е баси некоректното от моя страна нали :?:
само да ти кажа така като се замисля с толкова хора съм работил от тоя форум как пък един не е казал лоша дума за мен през тея години че съм постъпил некоректно с него или пък съм го излъгал а ти тука за 2 дена се смля да обижаш че съм лъжец и измамник а не ти ли идва на акала че скоро идва национален събор и как ще ме погледнеш в очите да ми го кажеш отново че съм лъжец :dunno:

това е мнението на общ колега който дори не познавам което получих на лс след първия си пост тук ти сам си прави изводите
Изпратено на: 22 Мар 2011, 23:43
Не му се връзвай на тоя пубер! :yes:
Ще порастне някой ден, мисли си че светът се върти около него, не се сеща как го бяха насрали за кенефа, който продаваше във форума и сега пише простотии, както и да е. Много хубаво си се защитил, интересно ми е какво ще напише сега :mhihi:

като човек ти писах по горе тук не е мястото да се реши проблема а да си ползваш телефона или скайп за да се изгладят нещата ама ти решил да се правиш на клавиатурен герой пред хората ...
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от blacksapphire » 23 Мар 2011, 3:23

За какво се оправдаваш не мога да разбера, след като случката е описана от до - може да си бил коректен с други, в моя случай не си!

Ремападжията ти се свърза с мен, както казах вече горе, но не четеш, с него съм обсъдил вариантите, а не с теб, защото ти НЕ се занимаваш с това, нито можеш да ми обясниш промените по софтуера!

Пиша теб в некоректни, защото обявата е твоя, а кой се занимава с ремапа, ваша си работа!

Платил съм си услугата, очаквам предложеният резултат!

Това може да се случи и с други колеги, така че съм длъжен да ги предупредя, те вече сами могат да си направят изводите!

А като си тръгнал да ми цитираш колеги, да не цитирам аз - "тоя, дето довчера продаваше икони, еку му даваш" :mhihi:

Да си имаме уважението и времето, ако за теб не е от значение, за мен е достатъчно ценно!

Тоя пубер, докато му стигнеш образованието, ще трябва да изчетеш няколко багажника с учебници. ;) Дотогава продавай икони и не прави квалификации!

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар

Мнение от LiTtLeRoCk » 23 Мар 2011, 9:51

За некоректност говорим когато,някой завлече,някого с пари или го измами с нещо,постъпи некоректно по някакъв начин.Доколкото виждам колегата иска да оправи всичко за своя сметка,не виждам какъв е проблема,да му дадеш възможност да поправи грешката си,а вместо това пишете тук и се нападате,което не води до нищо добро.Големи хора сте,седнете и се разберете като такива.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ikonkata » 23 Мар 2011, 9:52

смятам че прекали вече с обидите и разговора ми тук с теб приключи като му дойде времето да се видим лично ще ги обсъдим отново :!:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ikonkata » 23 Мар 2011, 9:56

LiTtLeRoCk написа:За некоректност говорим когато,някой завлече,някого с пари или го измами с нещо,постъпи некоректно по някакъв начин.Доколкото виждам колегата иска да оправи всичко за своя сметка,не виждам какъв е проблема,да му дадеш възможност да поправи грешката си,а вместо това пишете тук и се нападате,което не води до нищо добро.Големи хора сте,седнете и се разберете като такива.

е колега то аз затова забавих отговора си умишлено за да не става точно това тук но явно човека с багажника с многото изчетени учебници нещо не му достига културата да си реши проблема с по-простите дето били продавали икони.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от blacksapphire » 23 Мар 2011, 10:01

blacksapphire написа:Човекът, с когото работиш, се свърза с мен, и е обещал да си оправи проблема, въпреки че с тези твои лъжливи изказвания, поставяш под съмнение моите думи и предпочитам да отида при друг човек!

Ще се самоцитирам, защото явно не ми четете постовете! Не виждам смисъл Радо изобщо да пише от тук надолу!

Човекът е поел ангажимент, да видим дали ще го изпълни. Докато нещата не станат така, както са били предвидени, не можеш да се смяташ за коректен. ;)

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар

Мнение от LiTtLeRoCk » 23 Мар 2011, 10:07

Като за начало може да спрете с нападките,кой какво е продавал,не ни интересува,кой какъв е също.След моето мнение се надявам да не виждам друго.Нека най-мирно и кротко изчакаме,някакъв резултат.

Потребител
Аватар

Мнение от DaRk_ThReaT » 23 Мар 2011, 18:24

jujko88 некоректен... Продаде ми гофриран маркуч за е36. Перфектен по негови думи, но си спести да каже,че е с 1 пръст по къс и няма как да стани защото диаметъра на маркуча е по-малък от диаметъра на дебитомера иначе маркуча е "перфектен". И на сичкото отгоре после затвори и темата си да не мога да я виждам. Аз изгорях с малко, но да го имат в предвид и другите !!! :) пОзДраВи нА вСичКИ :)

ПредишнаСледваща

Назад към Авточасти и аксесоари