:: Случаи на некоректни потребители във форума ::

Модератор: Търговски модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5 3.0 Д
Мечтае да кара: X5 M 5.0D

Re: :: Случаи на некоректност ::

Мнение от ivailo » 12 Мар 2011, 0:06

ДНЕС СЛОЖИХА ПРУЖИНИТЕ ВЪВ СЕРВИЗ ПОНЕЖЕ:КОЛЕГАТА ОТ ФОРУМА С ПРЯКОР (ICE) МЕ ПРЕЦАКА И МИ Е ДАЛ ПРУЖИНИ КОЙТО НЕ ПАСВАТ ЗА Е36 А ТОЙ ТВЪРДЕШЕ ТОЧНО ТОВА ЧЕ СА ЗА Е36 6 ЦИЛИНДЪРА,ЗА ТОВА И ПИША СЪС ГЛАВНИ БУКВИ,СВАЛИХМЕ ГИ В СЕРВИЗА СТОКОВИТЕ И ХОП ИЗНЕНАДА НОВИТЕ НЕ ПАСВАТ ГОРЕ НА КАПАКА ДЕТО СЕ ЗАТВАРЯ ПРУЖИНАТА И ПОСЛЕ ТАМПОНА И Т.Н.ПРОСТО КАПАЧКАТА НЕ ИСКАШЕ ДА ЛЕГНЕ НА ПРУЖИНАТА,САМАТА ПРУЖИНА ОТ ГОРНАТА СТРАНА БЕШЕ ПО-ТЯСНА.

Свързах се по-телефона но каза че аз съм си бил виновен че не съм бил проверил кода,но по код отговарят за е36 320и. и ги взех,той каза тогава че не са слагани на кола били чисто нови и ги бел взел от модератор на форума,но в сервиза казаха че били пробвани да се слагат защото ръбовете то даже си личеше че беше взимано от тях със флекс,но аз като не знам какво да гледам и ме прецака.Да знам че е от много време във форума това беше 1вото нещо което погледнах и по-принцип това гледам 1во,благодарение на което онзи ден не ме преметна един от Варна с едни гуми който е на 3 месеца във форума.

Много тъпо преди ме каза че му ги били пратили от Германия са били от модератор на форума да съм се свържел с него и не иска да ми върне парите била моя грешка че съм ги бил взел :confused: А ги взех преди повече от месец и му казах че ще ги слагам началото на март и нещо ако не е наред случайно ще се чуем АМИ чухме се ама :ranting: :banghead: :ranting:

Пружините са eibech за 180лв. "нови"

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 12 Мар 2011, 8:43

при е36 са два модела пружините,разликата е горе при тампона..
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

ентусиаст
Аватар
Кара: 97' E36 m43b18 sedan
Мечтае да кара: E34

Мнение от svilgg » 12 Мар 2011, 18:00

АЗ съм некоректен потребител
след разговор с колегата hinca се разбрахме да му изпратя джанти които продавам тук в форума с наложен платеж към Казанлък , това става около 8'30 тази сутрин
2 часа след това друг колега от форума ми звънни че е от Русе и ще дойде "след малко" да ги вземе.
аз ги дадох на човека от града т.к. знаех че ще си спестя разходки до еконта и занимаване с куриери

знам че това е изключително некоректно към колегата , ако има нещо с което мога да му се реванширам , с удоволствие бих
Съжалявам.
Изображение
Изображение
АЗ ЖИВЕЯ ТУК :kuku:

Потребител
Аватар
Кара: BMW 320d e 46
Мечтае да кара: BMW 330xd e 46 2003g.

Мнение от luboslav83 » 15 Мар 2011, 21:49

Дойде и моят ред да се оплача от колега от форума, казва се Милен от Пловдив с ник milennyc има и реклама от долу:
Диагностика с GT1 ДИС. Ремонт, диагностика и реглаж ГНП VP44/30, продажба и програмиране на дебитомери. Активиране на дневни светлини и мулти волан. Промяна на километраж -Милен:0887771559
Случката е следната: Отидох там с проблем че колата, хем върви, хем не върви. Това го прави когато си иска тя и за неопределено време, ако я карам само на високи обороти няма да забие. Уговорката беше, първо проверка за неправилно зацепване и ако е грешно зацепена, презацепване. Закачи я на диагностика и каза че нямам проблеми по помпата, но след малко си промени мнението и каза имам разлика от 1 градус. Разбрахме се да я презацепи с цел това забиване от време на време да изчезне. Каза че за 2-3 часа ще стане. На път за към тях той ни остави в един мол в 13:30ч. да се разходим за да не чакаме там, а той отиде да се преоблече. В 15:30 се връщаме, той туко що я беше започнал, заради което се наложи да изчакаме там. По време на ремонта тои не разхлаби болта, който зацепва помпата и се разхлабя след сваляне на тапата и евентуално през отвора и, намираща се в предния край на мотора, което означава че една горивна помпа не може да се презацепи правилно без да е освободена преди това (но това го разбрах по късно). След ремонта пробвах колата за 4-5мин. но тя не ми заби (нямах много време, че часът беше 17:20, а аз съм от София и се намирам в Пловдив), платих му 150лв. и си тръгнах. След 2-3 километра колата ми заби по същия начин заради което се върнах при него и му казах че колата си е в същото положение - палене, вървене, ускорение, работене и забиване понякога. Тогава му предложих да се качи и той да види как забива. Качи се но тогава пак не заби колата защото даваше зор да си ходи или нещо такова, но забиването не става когато искаме ние, а когато си иска то едва ли не, просто въпрос на време.
Пиша това с цел да предпазя някой друг колега от форума, да не бъде измамен като мен. За два часа ремонт (сваляне, качване на всмукателните колектори, на перката тя е на щипки, някой друг болт и пластмасов капак) една голяма имитация на презацепване на ГНП = на 150лв. пари хвърлени на вятъра, никакъв резултат, напразно возене до Пловдив и някой друг бял косъм на главата...

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 15 Мар 2011, 22:00

Писах му на колегата,нека видим неговия отговор!

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 17 Мар 2011, 7:37

Първо за часа..... чухме се с колегата и аз му казах по телефона да дойде след 14.30ч нямаше ме в Пловдив. Обади ми се и аз патувах обясних му къде да дойде и първо ще мина да го взема. Така и направих но аз съм човек и хората примерно обядват и се преобличат и отиват да ремонтират...... не случайно съм му казал към колко часа. След това почнах да правя колата. За да съм сигурен в това което ще се прави да се види колко трябва да се презацепи помпата колата трябва да е топла и да се направят няколко проверки .... правят се 3-4 диагностики с ДИС а това си отнема време. А понеже колегата седеше покрай мен и задаваше нон стоп въпроси видя че колата беше топла и не може да се пипа много по двигателя да се слага чоп на маховика...... изчаква се отнема време. А през цялото време колегата ме залива с въпроси ..... кое за какво ми е имал ли съм това..... изнервещо е. Даже му направих забележка .......Презацепих помпата отиде да кара и се върна каза че сега е ОК не съм му казал карай 1мин или 20 мин. сам се върна ..... плати си по собственно желание и си тръгна. След малко се върна и почна да вика НИЩО НЕ СИ НАПРАВИЛ...... аз му казах дай да видим къде е проблема.... качихме се нямаше проблем. Няма как да обикаляме цел ден докато забие пак..... а аз като не видя проблема няма как да взема мерки за нещо което го няма като проблем в момента на теста. Аз нямам проблем ако колегата реши да дойде да остави колата да му я погледна пак и да му я издам отново(това няма да му струва абсолютно нищо) и може да ходи в Оторизиран сервиз да провери дали е зацепена както трябва ако не зацепена ще му върна парите!

Колегата няма никакво право да пише кой е нагъл .... и да определя хората какви са, кой е майстор и кой не. Кой колко разбира и да дава компетентно мнение при положение че не знае, ако знае няма да опре до майстори. Няма право да каза кой къде му е сервиза и къде ремонтирал. Той няма право да определя колко време трае процеса по ремонта, начин на ремонта и каква последователност се прави всеки процес.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW е36 320 "93
Мечтае да кара: ....M3.........

Мнение от Rad_maniak » 19 Мар 2011, 14:21

Става въпрос за един наш колега от форума.Неговото име е Smoocki,ето линк на профила му за да няма грешки memberlist.php?mode=viewprofile&u=7656 .
та значи миналата година април месец аз купих от него двигател от неговата е36.Мотора е м42,при което ме увери че няма да има проблем с оправянето на документите от негова страна.Той каза че ще качва 2,5 мотор мисля.Прецених че и за двамата е по - добре ако не оправим документите веднага ами когато се наложи.Сега аз направих бартер и човека иска а си оправи документите,но въпросното лице Smoocki не иска да заверим договора за покупко-продажба пред нотариус,защото по този начин и той ще трябва да регистрира неговия.Сега документите на моята кола немогат да бъдат оправени и човека иска да ми я върне.След дълги спорове и обаждания с Smoocki,с две думи той ми каза:На мене ми е по-добре да плащам данък и застраховка на 1,8 а не на 2,5 мотор и няма да стане.И това ако е честна,коректна и мъжка постъпка....
BMW - Be My Wife!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 600 коня с умивна на лицето
Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
Детайли за колата: Garrett 3582

Мнение от Smoocki » 19 Мар 2011, 14:37

НАРЕДБА № I-45
чл.21 (4) (Нова - ДВ, бр. 105 от 2002 г.) Използването на рама или двигател от регистрирано превозно средство се допуска след прекратяване на регистрацията му или след регистриране смяна на рамата (двигателя) с друга

При продажба на двигател ,не е необходимо да се продава със нотариялна заверка .Както казах на теб и на баща ти .Никъде законово не е упоменато ,съответно няма точко от закона в която да съм длъжен да го направя ,съответно сделката е реална ,което ми го потвърдиха хора както от КАТ софия така и от КАТ София окръг .

Мотора има ли проблеми с работа и така нататък - НЕ
Имаш ли договор за покупко продажба който е валиден - ДА

Какво искаш повече ??? Това дали ще си карам колата на технотест си е лично мой проблем.
Лошото е ,че дори и да искам няма да може да мине ,тоест не зависи от мен !

Това може да ти го напишат още 3300 човека който са го правили .
В крайна сметка не съм ти го набутал на сила мотора ,съответно трябва да знаеш какви са положенията в този случай .
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Rad_maniak » 19 Мар 2011, 15:01

Абе брат кво ми обесняваш едно и също.Казах ти 100 пъти че ходих до кат с колата и ми каэаха че договора трябва да има эаверка эа да мога да го регистрирам.няма кво да се занимавам повече с теб.мислех че си пич...
BMW - Be My Wife!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Smoocki » 19 Мар 2011, 15:17

Rad_maniak написа:Абе брат кво ми обесняваш едно и също.Казах ти 100 пъти че ходих до кат с колата и ми каэаха че договора трябва да има эаверка эа да мога да го регистрирам.няма кво да се занимавам повече с теб.мислех че си пич...

-Ти дори незнаеш какви документи имаш ,обясних ви по нормален начин ама това е равносилно на разгоров с радиото .
-Цитирам ти какво пише в закона ,защото е така може да провериш
- Нотариятно заверен договор се изисква при продажда на МПС можеш да си го провериш в закона .
-Изобщо не си ходил в КАТ с колата понеже ако беше, там щяха до ти обяснят много добре как стоят нещата ,не да ме занимаваш мен !
-И още нещо с теб почти не разговарях понеже явно дар слово ли нямаш ,а кореспонденцията беше с баща ти ,така че не ме апострофирай !
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Rad_maniak » 19 Мар 2011, 15:25

Абе ае бутай си количката и не ме занимавай повече.пуснах тая тема да те видят всички какъв си.и ако не съм ходил в кат няма толкова да те тормозим за тоя договор.
BMW - Be My Wife!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Smoocki » 19 Мар 2011, 15:42

Rad_maniak написа:Абе ае бутай си количката и не ме занимавай повече.пуснах тая тема да те видят всички какъв си.и ако не съм ходил в кат няма толкова да те тормозим за тоя договор.

Ако беше ходил в КАТ ,щяха да ти кажат и всичко горенаписано и цитирано законово ,а не приказки от 1001 нощ !

http://www.mvr.bg/NR/rdonlyres/73365584 ... ba_I45.pdf

Ето ти линк да се образоваш ! :yes:
Изображение

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар

Мнение от LiTtLeRoCk » 19 Мар 2011, 18:02

Веднъж съм го обяснявал,ще го обясня пак.
За да регистрираш двигател,който е бил свален от друга кола в БГ,двигателя трябва да е:

1.От бракуван автомобил,свален от отчет в кат при,което се изисква копие на големия талон,който е срязан или продупчен в КАТ и договор за покупко-продажба в свободен текст,между продавача и купувача,без да е нужна нотариална заверка.

2.Ако колата от,която се взема двигателя не е бракувана,двигателя не може да се регистрира,защото няма как,един двигател да се води на два автомобила.В този случай трябва,собственика от,чиято кола е свален двигателя да,регистрира новия двигател,който е сложил на колата и,чак тогава стария двигател,може да бъде регистриран.

3.Когато се взема от морга,се издава фактура с,която може да се регистрира новия двигател.Ако,колата е внос се дава и копие от митнически документ с,който е внесена колата или двигателя.

В случая Симо,трябва да регистрира двигателя,който в момента е на неговата кола,за да освободи М42ката.
Другия вариант е с нотариално заверен договор,за покупко-продажба на двигателя.В този случай не съм сигурен,дали е възможна регистрацията на М42ката.
Кой,колко е точен,не го дискутираме в момента.Моля хора нямащи,нищо общо със случай,да не се обаждат.

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар

Мнение от LiTtLeRoCk » 19 Мар 2011, 18:08

НАРЕДБА № I-45
чл.21 (4) (Нова - ДВ, бр. 105 от 2002 г.) Използването на рама или двигател от регистрирано превозно средство се допуска след прекратяване на регистрацията му или след регистриране смяна на рамата (двигателя) с друга

Прекратяване на регистрация означава,БРАКУВАНЕ на автомобила или,смяната на двигателя с друг.Ти си сменил двигателя,но все още се водиш с М42ката,защото не си регистрирал 25цата,което означава,че не е прекратена регистрацията на М42ката.По този начин М42ката,не може да се регистрира на друг автомобил.
В случая трябва,да регистрираш 25цата и освободиш М42ката за регистрация.Не съм сигурен,но дори да направите договор за покупко-продажба,който е нотариално заверен,пак да е възможна регистрация на М42ката,защото:
Използването на рама или двигател от регистрирано превозно средство се допуска след прекратяване на регистрацията му или след регистриране смяна на рамата (двигателя) с друга

младши ентусиаст
Аватар
Кара: се на жена си
Мечтае да кара: нещо с шест дросела

Мнение от mladfen » 19 Мар 2011, 18:42

Тъй като скоро правих процедурата ето в какво се стои тя.
За да се смени двигател първо се бракува колата, а новия задължително от бракувана кола или да не е нерегистриран в КАТ т.е. преди това вече да е отписан.
За да се регистрира вече отписания двигател в друг автомобил е нужен документа с който е бракуван и един саморъчно написан за договор за покупко продажба който не е нужно да е нотариално заверен.
Техно тест се минава ако двигателя се постави в друг модел автомобил
След повече секс се чувстваш далеч по-добре, отколкото след повече алкохол!!!

ПредишнаСледваща

Назад към Авточасти и аксесоари