:: Случаи на некоректни потребители във форума ::

Модератор: Търговски модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330 CI
Мечтае да кара: Х5

Re: :: Случаи на некоректност ::

Мнение от veliki1 » 14 Фев 2011, 13:41

djkita написа:Здравейте колеги.Пиша тук заради ''колегата'' veliki1.
Бях пуснал обява за продажба на 4 18ки (гуми), като той искаше да вземе 2 от тях, ето тези http://djkita.snimka.bg/tuning/gumi.500179 .В обявата, които я е видял бях писал ясно, че тези стават за закърпването на положението, и че грайфера им е около 3мм.За другите 2 които не ги иска съм писал, че стават само за търкане и т.н.Бях пуснал ясни снимки на гумите, на които ще забележите от снимките се виждат забележките по тях.Разбрахме се да му ги дам на 60лв и така.В петък специално запалих колата и отидох в Еконт Офис, който ми е на 30км път за да му ги пратя въпросните гуми. пратих му ги, и в събота сутринта ми звънят от Еконт-Варна, че ''колегата'' искал да види гумите преди да ги плати, аз си казах ОК няма проблем всичко по тях е така както е и на снимките.Да но след 15мин пак ми звънят и ми казват, че ги е отказал и платил доставката в едната посока.Аз му се обаждам и го питам каква е причината, а той заявява че имали фрапиращи забележки отстрани и не ставали за нищо.
Аз му казах, че за 60лв незнам какви 2 18ки е очаквал и тия забележки се виждат и на снимките.Той обаче не бил ги видял снимките....... ееее добре аз сега защо да се набутвам с 20лв за другата половина от доставката с още 60км път в двете посоки (стават 120км за цялата работа по пращането и взимането обратно-за това няма той вина просто го казвам) заради някой си там, който не гледа снимките на продаваната стока.Аз тези снимки за това съм ги сложил, а не само заради правилата на форума.Помолих го да си поеме цялата доставка, защото аз в случая нямам никаква вина, че той не е гледал какво взима, отговори ми че щял да ходи с него познат който разбирал от гуми да ги види.Вчера го питам какво стана и дали е поел другата половина от доставката и той ми отговаря ''Ходих, но не стават'' и това е вече не ми отговаря на съобщенията.Просто не стават така тези работи..... ако не бяха ясни забележките от снимките или големината на грайфера е бил проблема - ОК, но както ще видите забележките ясно се виждат (забележките са отстрани на ''ъгъла'' на гумата , защото понякога е закачал калника на колата на която са карани преди,според мен точно на това място тези драскотини не повреждат до такава степен гумата и си стават за каране, но всеки си има преценка за нещата, просто на снимките се виждаше всичко).Мисля, че за цената са си повече от добре.
Това е засега от мен, старах се максимално добре да обясня случая :yes:

дори и на снимките не се вижда колко са зле драскотините отстрани са по дълбоки от грайфера и по самият грайфер отгоре има6е по наколко сантиметра цепнатини но няма да коментирам в този форум съм похарчил хиляди левове и нокога не съм връщал но това беше просто върха не ми харесаха и ги върнах но платих 17.80лв в едната посока все пак и аз имам вина а можеше и нищо да не дам а за колегата обратно не е 20 а 13 лева но нищо гумите са все едно ги е взел от някакъв боклук около гумаджийните но е без значение и не го твърдя тука такива ги подаряват.
Много хора могат да потвърдят коректността ми и може да ги напиша по имена за проверка извинявам се пак.
Всичко хубаво започва с "Б" Бира... БМВ... Брюнетка...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe & E46 Coupe

Мнение от djkita » 14 Фев 2011, 13:54

Тогава защо като се пазари с мен не каза, че ги искаш за подарък ??? За 60лв какви 18ки искаш да вземеш перфектни ли ???? Я се поогледай в форума колко вървят 2 18ки в горе-долу прилично състояние. И с най-голямата си наглост ми заявяваш, че не си видял снимките!!!! Пак казвам ясно се виждат забележките, дори като си ги взема обратно ще им направя фотосесия от 200 снимки да видим къде са тия толко ГОЛЕМИ И НЕЗАБЕЛЕЖИМИ ДРАСКОТИНИ на снимките...... просто очакваше перфектни гуми за тези пари...... каза ми, че ще си поемеш и обратните разходи... е не си ги поел .... да си гледал какво взимаш.Бях написал ясно, че гумите стават за ''ЗАКЪРПВАНЕ НА ПОЛОЖЕНИЕТО'' ... на перфектни гуми щях ли да пиша това??? и не ме интересува колко си продал и колко си купил части от форума, аз също съм купувал и продавал, но това не пречи човек да се издъни!!!
П.С. И в момента нарочно пишеш едва ли не, че гумите имат по 20см дупки отгоре, за да се изкараш голямата жертва..... има си снимки нека хората ги видят.И като си много прав, не беше нужно да ми затваряш 10 пъти телефона преди да дигнеш,и да не ми отговаряш на съобщенията.Аз ако съм ЖЕРТВА никога не бих направил това,даже напротив....
Изображение

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 14 Фев 2011, 13:58

djkita написа:Тогава защо като се пазари с мен не каза, че ги искаш за подарък ??? ???? Я се поогледай в форума колко вървят 2 18ки в горе-долу прилично състояние. И с най-голямата си наглост ми заявяваш, че не си видял снимките!!!! Пак казвам ясно се виждат забележките, дори като си ги взема обратно ще им направя фотосесия от 200 снимки да видим къде са тия толко ГОЛЕМИ И НЕЗАБЕЛЕЖИМИ ДРАСКОТИНИ на снимките...... просто очакваше перфектни гуми за тези пари...... каза ми, че ще си поемеш и обратните разходи... е не си ги поел .... да си гледал какво взимаш.Бях написал ясно, че гумите стават за ''ЗАКЪРПВАНЕ НА ПОЛОЖЕНИЕТО'' ... на перфектни гуми щях ли да пиша това??? и не ме интересува колко си продал и колко си купил части от форума, аз също съм купувал и продавал, но това не пречи човек да се издъни!!!
П.С. И в момента нарочно пишеш едва ли не, че гумите имат по 20см дупки отгоре, за да се изкараш голямата жертва..... има си снимки нека хората ги видят.И като си много прав, не беше нужно да ми затваряш 10 пъти телефона преди да дигнеш,и да не ми отговаряш на съобщенията.Аз ако съм ЖЕРТВА никога не бих направил това,даже напротив....

Това,че някой иска да закърпи положението,не означава,че трябва да получи боклуци.
За 60лв какви 18ки искаш да вземеш перфектни ли такива изказвания не оправдават никого и са смешни.
Когато продавате неща със забележки,снимайте забележките,ако купувача е съгласен да вземе нещата със тези забележки,тогава всичко е ОК,но в противен случай,вина си носи продавача.На снимките ти,никъде не видях снимка на забележките.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от djkita » 14 Фев 2011, 14:05

http://djkita.snimka.bg/tuning/gumi.500179.22376124
Става въпрос за забележките отстрани на гумата (най-горе).Мисля,че достатъчно добре се виждат.... просто ''колегата'' заявява, че не е видял снимките...... това е супер несериозно отношение .... Да съм ги скрил на снимките, да си понеса вината, ми те тия забележки се виждат повече от добре.... Просто му излизаха скъпо с Еконта и затова е цялата работа..... аз вина нямам...
Изображение

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар

Мнение от LiTtLeRoCk » 14 Фев 2011, 14:11

По снимката няма как да прецениш,колко е дълбока една драскотина,ако сте се разбирали с колегата,ако гумите не му харесат да си поеме еконта обратно,тогава той е длъжен да спази уговорката.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от djkita » 14 Фев 2011, 14:21

Значи нормално е да пиша, че стават да се закърпи положението след като имат 3-4мм грайфер... няма как да напиша че им няма нищо, никой който цени себе си и колата няма да кара с такива гуми, ако финансовата гледна точка е добра, та даже някой да си купи такива гуми да кара.... Разбрахме се по телефона да поеме обратната доставка, но той не ги пое. На снимките се виждат добре забележките, прав си като казваш, че няма как максимално точно да се прецени, но той ми заявява с най-голямото си нахалство, че не ги е видял на снимките.Той без да ги види тези драскотини, ще очаква перфектните гуми..... това ми беше мисълта.Аз съм си писал, че имат забележки..... нормално е да не се разбере точно какви са драскотините, ако иска 100% сигурност да дойде на място да си ги взема..... те ако бяха толкова големите тези забележки, нямаше да ги пусна да се продават, просто където понякога е зажулвана гумата са се получилите тези неща по нея. Поне да си поеме обратната доставка, както ОБЕЩА,а не да се крие и да не ми отговаря..... Точно заради това го написах тука- каза, че ще си ги поеме всичките разходи, но не го направи, иначе не бих се занимавал да пиша тук ако си ги беше поел.До тук ми лягат на около 40-50лв разходи за мен.....
Изображение

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар

Мнение от LiTtLeRoCk » 14 Фев 2011, 14:25

Ще пиша на колегата да каже,защо не е спазил уговорката,да поеме разходите на обратно.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от veliki1 » 14 Фев 2011, 15:16

незнам нормално ли е да обсъждаме това повече не си написал какви са им проблемите не мога да гадая от снимките каквото решиш пиши натам аз повече няма да коментирам и не съм обещавал да плащам обратен разход ти искаше аз казах че ще преценя а бях на работа и няма как да ти вдигна когато можах ти вдигнах ако не исках нямаше да го правя.

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар

Мнение от LiTtLeRoCk » 14 Фев 2011, 19:08

Ся единия твърди,че сте се разбрали да поемеш еконта,ако не ти харесат гумите,ти твърдиш,че няма такава договорка?
Ако има договорка си длъжен да поемеш обратния еконт,ако няма и не си харесал гумите си е за сметка на продавача.Трябвало е предварително продавача да обясни забележките,които са установени на място в еконт,за да няма такива недоразумения.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от djkita » 14 Фев 2011, 19:18

Колега аз спирам да пиша по въпроса.Причината не е, че се признавам за виновен или нещо подобно.Просто се разбрахме да ми поеме обратния еконт след като му се обадих по телефона, да го питам защо не е взел гумите.Няма как да докажа тук, че е казал, че ще си ги поеме, той все ще си отрича.Ако го имаше черно на бяло е ясно за какво иде реч.Ако аз бях виновния щях да си подвия опашката и изобщо нямаше да се разправям. Не му прося едва ли не БАН за форума, не съм и за 13-15-20лв или там колко е доставката им до 'моя' офис, както обясних достатъчно се набутах (повече от стойноста на тези гуми).Просто като е казано и обещано, трябва човек да го изпълнява...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 14 Фев 2011, 20:02

Принципно не ми е работа да се меся, ама като гледам май правилото да се публикуват снимки на продаваната стока е напълно безмислено :idea: :roll:
Явно колегата наистина не е гледал снимките защото на тях си личи повече от перфектно че гумите са нарязани отстрани, износени са на 90+% и са нацепени и стари :!:
И за да не съм голословен:
http://media.snimka.bg/8060/022376122-big.jpg?r=0
Погледнете долен десен ъгъл^
http://media.snimka.bg/8060/022376130-big.jpg?r=0
Долен ляв^
http://media.snimka.bg/8060/022376125-big.jpg?r=0
И сега ако пак ми кажете че не личи как е нарязана гумата...^

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от djkita » 14 Фев 2011, 20:38

VesoPesa написа:.........

Точно това имах на предвид и аз.На снимките, които си дал линк съм ги качил точно заради забележките, но той ми заявява, че изобщо не бил ги видял тези забележки..... ако влиза в форума през телефон да каже, можеше да му влезна в положение :lol:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от veliki1 » 14 Фев 2011, 22:18

вие започнахте да се подигравате като продаваш нещо пишеш кво му е а не разчиташ да се види по зле са от снимките повярвайте той няма да направи точни снимки разбира се колегата знае че има проблем и ги оглежда внимателно сега и аз като знам как са виждам такива работи но друго е да се видят пак казвам не съм некректен а просто има хора който продават боклуци и разчитат на доверието на колегите и няма как да подвия опашка и да си мълча не забравяйте че платих едната посока мамка му ако бях болук що да си хвърлям парите че и да се обяснявам аз съм фен на БМВ а не на смешковците който продават боклуци чак немога да повярвам с къв морал може да продаваш нещо такова се едно да тръгнем по кофите всички и да продаваме квото намерим че и да ме убеждава да ги взема щял още да ми намали от парите само и само да ги взема

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от veliki1 » 14 Фев 2011, 22:27

VesoPesa написа:Принципно не ми е работа да се меся, ама като гледам май правилото да се публикуват снимки на продаваната стока е напълно безмислено :idea: :roll:
Явно колегата наистина не е гледал снимките защото на тях си личи повече от перфектно че гумите са нарязани отстрани, износени са на 90+% и са нацепени и стари :!:
Долен ляв^

и снимките неможеше да бъдат толкова приближени днес той ги качва наново
стига коментирахме повече от цялата работа вече няма да мога да си поръвам и толкова ще се преживее

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от djkita » 14 Фев 2011, 23:06

veliki1 написа:
VesoPesa написа:Принципно не ми е работа да се меся, ама като гледам май правилото да се публикуват снимки на продаваната стока е напълно безмислено :idea: :roll:
Долен ляв^

и снимките неможеше да бъдат толкова приближени днес той ги качва наново
стига коментирахме повече от цялата работа вече няма да мога да си поръвам и толкова ще се преживее

Виж сега - незнам как да ти обясня, че бях добре написал че имат забележки и колко ММ им е грайфера.Боклуци са да, гуми с 3-4мм грайфер няма как да не са боклуци, но явно ти си търсел точно такива!!!! Обявил съм ги за продаване, защото някой хора търсят точно такива.Няма да ти цитирам колко хора от форума тук са ме питали за лек коментар на цената, защото им трябвали да ги сложат на някакви джанти за да ги продадат на по висока цена с заглавието''Продавам джанти с гуми''..... просто автоматично им вдигат цената, макар и гумите да са пълни боклуци.Ти ми пишеш съобщение с думите ''дай да взимам 2те гуми'', следващото е ''коментар за цената може ли'' и после направо ''ето ти адреса''.Какво повече да ти обяснявам, след като и в обявата бях написал едва ли не че не са перфектни и т.н. ОККК-не ги хареса, но обеща да поемеш цялата доставка-не го направи.Ако те бях попитал на лично съобщение, щях да докажа и тези мой думи, просто го приеми като доза късмет, че сме си говорили това по телефона,а не на ЛС. И нищо не съм снимал отблизо и т.н., гумите все още са в офиса в Варна и не са при мен :D И ти намалих от още цената само и само да ги вземеш за да не ходя да си ги взимам и да бия път ей така и да плащам доставка.Обясних ти, че общо взето нищо не печеля от тези гуми, защото съм далеч от офиса на Еконт и с тия 50-60лв си плащам бензина за 2 пъти ходене+кафето.Бях направил около 10 снимки на тия гуми..... колко да им направя ???? 1000 ли......? Всичко се вижда на тях. Както и да е жив и здрав, няма да обеднея от това, че ми връщаш гумите, просто си дръж на думата :yes:
П.С. И другия път казвай на продавачите-прати ми стоката да я видя,а не прати ми ги да купя.Има разлика.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Авточасти и аксесоари