.::ИНСТРУКЦИИ ЗА КАЧВАНЕ НА ПОВЕЧЕ СНИМКИ В ОБЯВИТЕ::.

Форум за продажба на автомобилни гуми и джанти

Модератор: Търговски модератори

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мнения: 5432
Регистриран на: 31.07.2007
Местоположение: Стара Загора
Пол: Мъж
Мечтае да кара: Е38 740IL

.::ИНСТРУКЦИИ ЗА КАЧВАНЕ НА ПОВЕЧЕ СНИМКИ В ОБЯВИТЕ::.

Мнение от LiTtLeRoCk » 29 Юли 2013, 18:48

Понеже винаги се използва извинението, че форума не позволявал качването на повече от 3 сники, тази тема ще ви даде насоки, как да качите повече на брой снимки в темите си.Вече няма да имате извинение,че обявата ви е без снимки!


ИНСТРУКЦИИ ЗА ПОСТВАНЕ НА ИЗОБРАЖЕНИЯ


За да публикувате изображения във форума е необходимо да извършите следните три основни действия:

1. Да форматирате изображението в подходящ вид
2. Да го качите на сървър в интернет
3. Да сложите линк към изображението във Вашия пост.

СТЪПКА 1:

Основната цел при форматиране на изображението е да се получи възможно по-малък размер на файла, което ще спомогне за по-бързото му и лесно зареждане. (Имайте предвид, че никой няма да чака да се отвори вашия .BMP файл с размер 1MB ! ). В най-общи линии е необходимо да направите две неща: Да смалите резолюцията му и да го запишете в .JPG формат с подходяща компресия.
Препоръчително е (но не задължително):
- ширината на изображението да не надхвърля 800 пиксела.
- компресията на JPG-a да е около 60%.

СТЪПКА 2:

След като сте подготвили изображенето си е необходимо да го ъплоуднете на някой сървър. Съществуват достатъчно много безплатни хост сървъри, които биха Ви свършили работа. Имайте предвид обаче следните неща:
- Българските хостовете са невидими извън България (с малки изключения). Това означава, че ако качите изображенията си на сървъри като например hit.bg, bol.bg, data.bg, evro.net и т.н. те няма да могат да бъдат видени от хората извън България и така сами ограничавате своята публика. Затова е повече от желателно да ползвате чужди сървъри. Списък на такива ще намерите по-долу в тази тема.
- Използвайте HOTLINKING сървъри. Това ще рече, че изображенията качени на такъв вид сървъри е възможно да се виждат директно във Вашия пост. При сървърите, неподдържащи HOTLINKING е необходимо този, който иска да види вашето изображение да отвори нов браузър и да копира в него (с COPY и PASTE) линка към картинката (което е по-неудобно).
- Всички сървъри имат някакви ограничения. Най-често срещаните са: ограничение на размера на предоставеното Ви за ползване пространство, ограничение на максималния размер на отделните файлове, ограничение на големината на трафика („bandwidth limit“).

След като сте си избрали сървър е необходимо да се регистрирате. При регистрацията въведете валиден e-mail, тъй-като в повечето случаи на него ще получите линк за активация на акаунта Ви. След успешна регистрация вече можете да ъплоудвате. Това става по два начина: с WEB-ориентиран FTP manager или с FTP клиент (по някога и по двата начина едновременно).
Последното нещо, което на този етап остава, е да разберете точния път към Вашите изображения. В общия случай съществуват два основни начина.

Пример:
Да речем сте си направили акаунт 3duser на сървъра http://www.test.com и сте качили файла image.jpg. В такъв случай достъпът до изображението е най-вероятно в един от следните два вида:

http://www.3duser.test.com/image.jpg
или
http://www.test.com/3duser/image.jpg

Разберете кой е точният линк преди да преминете към следващата стъпка.


СТЪПКА 3:

След като вече сте качили изображението си и знаете точния линк към него, остава да вмъкнете този линк във вашия пост като го заградите с таговете [img]и[/img].

случай, че не желаете картинката са се вижда във Вашия пост, а да се вижда едва при кликване върху линка, то тогава на мястото на img таговете използвайте url тагове.

Накрая, преди да изпратите съобщението си, проверете как ще изглежда в действителност с помощта на бутона ПРЕГЛЕД.

СПИСЪК НА БЕЗПЛАТНИ СЪРВЪРИ

http://kachi-snimka.info/ - от този сайт става най-лесно.Копирате последния линк, където пише BBCode код за форуми: и го поставяте директно в темата, без да правите нищо повече и снимките ще са видими.
http://picbg.net/login.php
http://www.imageshack.us ( ?No storage limit, No bandwidth limit, 1MB maxfile size, WEB upload)
http://www.tripod.lycos.co.uk (50MB Storage, No bandwidth limit, No max file size limit, FTP, Web manager)
http://www.imagehosting.us (100MB Storage, 1024KB max file size, No bandwith limit, Direct Web access)
http://www.photobucket.com (25MB Storage, 250KB Max file size, Bandwidth 1,5GB/month, Web manager)
http://www.pochta.ru (20MB, Max files count 600, ??MB bandwidth limit, FTP, Web manager)
http://www.ripway.com (30MB Storage, Bandwidth 10MB/day, FTP, Web manager)
http://www.geocities.com (15MB Storage, ??MB bandwidth limit, Web manager)
http://xs.to/

Назад към Автогуми и джанти

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани

Последни теми
Facebook