Кондензатор?
Модератор: Icco
14 мнения
• Страница 1 от 1
- bavarec_85
- кандидат ентусиаст
-
Кондензатор?
Някои били ми обяснил за какво служи кондензатора ? Само за вид ли е или играе няква роля ? И как да варжа 2 ро стапало ? Ше сам ви благодарен ако можете да ми отговорите ,щото всеки ми вика че трябва кондензатор а пак никои не може да ми обясни за какво е .
xaresvam vsi4ki BMW ta 

- RSxRacer
- вълкодав
-
- Кара: go na 3ki :)
простичко обяснено кондензатора ти служи при голяма консумация на ток от музиката акумулатора и динамото да не се претоварват
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info

www.bizzart.info

- RSxRacer
- вълкодав
-
bavarec_85 написа:значи няма нищо общо със стапалото не играе никва роля така да го разбирам ?
Точно обратното... за да ти свири баса примерно ти трябва амп,а за да свири тоя амп ти трябва ток,а за да има ток без проблеми ти трябва конденз.Това е при положение,че колата бачка естествено а не е с изкл мотор или и да е да не е за дълго.Обясни какво имаш и какво искаш да правиш,както и какво си направил де
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info

www.bizzart.info

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
2ри амп елементарно има блокове с по 2 бушона разклонителни там вкарваш едните кабели захранващи и от тях излизат 4 тоест 2 +са пък - си го взимаш от купето и така
I'm slowly drifting

- RSxRacer
- вълкодав
-
DirtySouth написа:2ри амп елементарно има блокове с по 2 бушона разклонителни там вкарваш едните кабели захранващи и от тях излизат 4 тоест 2 +са пък - си го взимаш от купето и така
мен ми се струва че питаше как да върже конденз-а към 2 амп-а или не съм разбрал

www.bizzart.info

www.bizzart.info

- Icco
- Музикално деформиран
-
- Кара: 330ci
Значи най правилния отговор на първия въпрос е че конденза служи за да компенсира недостига на ток при рязка висока консумация !
Пример: удря баса и в този момент консумацията е по висока от това което може да се предложи от алтернатора и акумулатора и кондензатора като уред който отдава най бързо събрания заряд енергия я отдава след което следва зареждане и отдаване и така цикъла е ясен
Относно свързването е желателно да сложиш кондензатора и на него се слага дистрибуторна капачка отгоре която представлява нещо като клемата на акумулатора но има повече дупки за консуматори и от там вече за всеки усилвател отделен кабел !
Кондензатора се монтира възможно най близко до стъпалата !
Пример: удря баса и в този момент консумацията е по висока от това което може да се предложи от алтернатора и акумулатора и кондензатора като уред който отдава най бързо събрания заряд енергия я отдава след което следва зареждане и отдаване и така цикъла е ясен
Относно свързването е желателно да сложиш кондензатора и на него се слага дистрибуторна капачка отгоре която представлява нещо като клемата на акумулатора но има повече дупки за консуматори и от там вече за всеки усилвател отделен кабел !
- RSxRacer
- вълкодав
-
Icco® написа:Значи най правилния отговор на първия въпрос е че конденза служи за да компенсира недостига на ток при рязка висока консумация !
Или на максимум 50 см от тях

www.bizzart.info

www.bizzart.info

- bavarec_85
- кандидат ентусиаст
-
Така пичове аз малко изневирих на марката бмв и карам сега ланчия капа,работата е такажа 4е във форума на ланчия не разбират нищо и само ми казват че тая кола не ставала за мъзика и сега сам решил да направя луда музика но за целта смятам да сам с 2 стапала сега ще ви покажа с какво разполагам като почна от СД то а то е http://www.electron.bg/product_info.php ... rers_id=12
xaresvam vsi4ki BMW ta 

- bavarec_85
- кандидат ентусиаст
-
а стапалото е тъндър 2 канално е на бриджит 500 вата .Та вапроса ми е следния ако вържа 2 ро стапало ще прецакам ли нещо на колата например динамото ? Смятам 2 рото стапало да не е за бас а за среда да го ползжам да слойа 2 елипси на кората и да минават през стапалото + оригиналните колони да си свирят през СД то +баса 15 ка ,кондензатора смятам да го сложа само на 15 ка та ? А и ще ми се получи ли гадно шумене на елипсите които ще сложа на кората и ще минават през стапалото ??
xaresvam vsi4ki BMW ta 

- RSxRacer
- вълкодав
-
bavarec_85 написа:а стапалото е тъндър 2 канално е на бриджит 500 вата .Та вапроса ми е следния ако вържа 2 ро стапало ще прецакам ли нещо на колата например динамото ? Смятам 2 рото стапало да не е за бас а за среда да го ползжам да слойа 2 елипси на кората и да минават през стапалото + оригиналните колони да си свирят през СД то +баса 15 ка ,кондензатора смятам да го сложа само на 15 ка та ? А и ще ми се получи ли гадно шумене на елипсите които ще сложа на кората и ще минават през стапалото ??
Скиви ся
1. Желателно е и 2-та ти амп-а да минават през кондензатора
2.Като ще даваш тия пари по-добре е да земеш и някаква компонентна система примерно за по-ефтин варянт Херц а ако ти се дават 300+кинта ДЛС.Ако не ме лъже паметта отпред е с 13 см ама може и да бъркам
3.Тая 15-ка нз как я мислиш ама ще ти трябва добра кутия за нея
4.Тия тъндъри са доста зле,вярно е че за тия пари нови по-добри няма ама виж в тунинг.бг там често излизат сносни амп-ве на добри пари.Примерно едно 2канално на мост за суба и нещо от рода на 4х60-70 за предната линия и елипсите.
5.Плеяра е добър,наскоро слагах на един мой и доста прилично се представя.
п.п За друго не се сещам в момента,че е Великден и бая съм се нарисувал ама ако има нещо питай
www.bizzart.info

www.bizzart.info

- suravia
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325tds
RSxRacer написа:bavarec_85 написа:а стапалото е тъндър 2 канално е на бриджит 500 вата .Та вапроса ми е следния ако вържа 2 ро стапало ще прецакам ли нещо на колата например динамото ? Смятам 2 рото стапало да не е за бас а за среда да го ползжам да слойа 2 елипси на кората и да минават през стапалото + оригиналните колони да си свирят през СД то +баса 15 ка ,кондензатора смятам да го сложа само на 15 ка та ? А и ще ми се получи ли гадно шумене на елипсите които ще сложа на кората и ще минават през стапалото ??
Скиви ся
1. Желателно е и 2-та ти амп-а да минават през кондензатора
2.Като ще даваш тия пари по-добре е да земеш и някаква компонентна система примерно за по-ефтин варянт Херц а ако ти се дават 300+кинта ДЛС.Ако не ме лъже паметта отпред е с 13 см ама може и да бъркам
3.Тая 15-ка нз как я мислиш ама ще ти трябва добра кутия за нея
4.Тия тъндъри са доста зле,вярно е че за тия пари нови по-добри няма ама виж в тунинг.бг там често излизат сносни амп-ве на добри пари.Примерно едно 2канално на мост за суба и нещо от рода на 4х60-70 за предната линия и елипсите.
5.Плеяра е добър,наскоро слагах на един мой и доста прилично се представя.
п.п За друго не се сещам в момента,че е Великден и бая съм се нарисувал ама ако има нещо питай

Облицовки на сгради с ал.композитни панели(etalbond)

- RSxRacer
- вълкодав
-
suravia написа:![]()
![]()
кое ти е смешно,приемам и критики,кажи си

www.bizzart.info

www.bizzart.info

14 мнения
• Страница 1 от 1