Каква ви е музиката в колата....

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: го полека..

Каква ви е музиката в колата....

Мнение от D_I_V_A_K_A » 18 Мар 2008, 14:27

Незнам какви колкони да си сложа.Слагах subwoofer кам 600W но нямаше никакав ефект нито отван нито в купето.И сега мисля да взема елипси на Pioneer.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mitak_88 » 18 Мар 2008, 14:38

колега трябва да ти кажа че мн зависи какъв бас си слагал защото ако е някое менте и тварде нормално така да стане...относно колоните понеже аз карам купе и не искаха маъсторите да режат кората защото лесно мойе да се строши стъклото и ми предложиха един модел на jbl-елипси направени в кутиъки...сега ги чакам...мисля и такъв бас да слагам...в предната ми кола беше такъв но тъпите наркоманчета го лепнаха със усилвателя и елипсите ми :( та съветвам те да вземеш нещо на jbl-лично мое мнение или bosse :) като гледам не караш купе...направо си режи кората и слагай хубави елипси...и помисли за сносен бас!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '13 530D F07

Мнение от izzzo » 18 Мар 2008, 15:02

няма нужда да реже, има адаптори за тая цел :yes:
Аз в момента съм с едни елипси само. Като я взех колата сложих музиката от предишната ми кола(хетчбек с три врати)- бас Hertz, 4-канален усилвател(60W на канал) и елипси Lanzar. В предишната кола свиреше що годе добре, обаче в Бумера не се чува и продадох баса и стъпалото. Сега и аз умувам как да вкарам звука в купето. С повечко кинти ще стане :mhihi:
Последна промяна izzzo на 18 Мар 2008, 15:11, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 18 Мар 2008, 15:05

няма нужда да реже, има адаптори за тая цел ДА!

Де ги дават ве колега? :mhihi:
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '13 530D F07

Мнение от izzzo » 18 Мар 2008, 15:13

Nukem написа:Де ги дават ве колега? :mhihi:

В Авител мисля че имат

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 18 Мар 2008, 15:22

izzzo с една добра кутия и малко изрязване на кората и ламарините под нея стават чудеса и с 100W Bass ;)
I'm slowly drifting
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 328i
Детайли за колата: Estoril blue Convertible - the best e36 :)

Мнение от tin » 18 Мар 2008, 15:23

е36 за мн зле за туби от Авител ме саветват или яки колони отзад - те имат фабрични такива за нас ... или да дупча кората и да сложа 1-2 муфи

викат те е36 са изолирани като звукозаписно студио ... не сме като другите котките да влизат вечер да спят в купето :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от DirtySouth » 18 Мар 2008, 15:27

Ще знаеш че е зле за туби ;) И баш като звукозаписно студио е изолирано :mhihi:
I'm slowly drifting
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 18 Мар 2008, 15:27

е36 за мн зле за туби от Авител ме саветват или яки колони отзад - те имат фабрични такива за нас ... или да дупча кората и да сложа 1-2 муфи

Каква марка са колега и колко вата +цена?Ако знаеш де, аз от няколко седмици се каня да се разходя до там да проверя така че н.п!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bate raiko » 18 Мар 2008, 15:44

Адаптори се появяват чат-пат и в Ибей, но предупреждавам всеки, който е решил да слага елипси да не очаква чудеса.......Чудесата стават със съответните подиуми във вратите, компонентни системи и добър бас. Всички съвременни седани са изработени с качество, което "обезсилва" тубата. Ефект ще има само при много мощна такава. Има два варианта за доброто бас озвучаване на седан- монтаж на т.нар. "оупън еър" бас говорител на кора или монтаж на баса към облегалката - да "диша" по възможност към подлакътника.
Другият вариант на "чудото" е да се сдобиете с фабричната хай-фи система на Харман Кардон....има божествен звук!! Поздрави!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от DirtySouth » 18 Мар 2008, 15:46

bate raiko harman ок добре но за толкова пари да не възпроизвежда всички честоти струва ли си ? Имам предвид куци ниски ... А мога да ти дам гаранция че един бас от нисък клас Pioneer 150тина лева примерно в хубава кутия ще надсвири 2 free air на MTX за по 200 кинта парчето ;)
I'm slowly drifting
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bate raiko » 18 Мар 2008, 15:54

Спор няма, че затворените системи са с класи над "фрии еъра", но и последния е добро решение за седан, особено пък ако искаш да запазиш и багажно пространство...
Момчета, преди години много четох по чуждите форуми за аудио озвучаването и честно казано, тутакси бих си излязъл от магазин, в който ми кажат, че имат едни много яки колони за отзад, и повече не бих се върнал....пък дори и Авител да е ;) ;) .
Класното озвучаване на един автомобил е истинско изкуство и "яките колони" са една нищожна част от магията на добрия звук. Даже си спомням, че бях попаднал на сайт, в който даваха данни за купетата на различни марки автомобили при колко херца започват за резонират с баса...По смътни вече спомени ставаше въпрос за процес, при който в определен момент самият автомобил се превръща в своеобразна "кутия" на баса и усилва многократно ефекта от същия при смешни мощности....Ефектът бил унищожителен.......
Иначе в Ибей излизат системи Кардон втора ръка и приключват на много прилични цени....Замислил съм се сериозно / минах възрастта на "якия бас" :lol: /. Поздрави!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

:)

Мнение от shengi » 18 Мар 2008, 16:10

Аз ще обясня при мен как е. Попаднаха ми говорител /който си свиркаше в една опел калибра/ и едно усилователче. Усилователя е някаде около 4х150 /долу горе реални/. Басчето е 15 инчов с добре изчислена и направена кутиика. Имам подлакътник и съм с седан.Та отидох при хората и те казаха дай да го вържем така да видиш дали щи хареса - е определено не свиреше като в калибрата.Казаха ако искаш да чуеш бас ще режем. Махнаха кората и от долу отрязаха ламарината /2 парчета по 20х25см/ от страни. После колегата с калибрата го хвана яд, че при мен се чувало по добре от колкото при него и сега си дъмкам здраво и си имам оплътнение от под кората резерва :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
Мечтае да кара: bmw x5 '11

Мнение от don_mimo » 18 Мар 2008, 16:37

аз пък съм с оригиналните колонки все още и един бас пайнер 12 инчов пише н него 200w и един усилвател 4x250 ...като баса и усилвателя от щатите си ги донесох в куфара :mhihi: , при мен ефекта е много добър ...добре се усеща баса,звука е добре и немам намерения да режа разни кори и тн ... по добре взеете бас в подходяща кутия и ще станат нещата :) ..е сега ако искате да ову4авате квартала определено ще ви требва нещо по-мощно :)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Tankata » 18 Мар 2008, 16:48

Аз си сложих едно айподче 4гб и си слушам стоковата музика,идеалка ми е,стар съм вече за туби - муби :mhihi:

Следваща

Назад към Car аудио и видео