Каква ви е музиката в колата....
Модератор: Icco
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- D_I_V_A_K_A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: го полека..
Каква ви е музиката в колата....
Незнам какви колкони да си сложа.Слагах subwoofer кам 600W но нямаше никакав ефект нито отван нито в купето.И сега мисля да взема елипси на Pioneer.
- mitak_88
- младши ентусиаст
-
колега трябва да ти кажа че мн зависи какъв бас си слагал защото ако е някое менте и тварде нормално така да стане...относно колоните понеже аз карам купе и не искаха маъсторите да режат кората защото лесно мойе да се строши стъклото и ми предложиха един модел на jbl-елипси направени в кутиъки...сега ги чакам...мисля и такъв бас да слагам...в предната ми кола беше такъв но тъпите наркоманчета го лепнаха със усилвателя и елипсите ми
та съветвам те да вземеш нещо на jbl-лично мое мнение или bosse
като гледам не караш купе...направо си режи кората и слагай хубави елипси...и помисли за сносен бас!!!

няма нужда да реже, има адаптори за тая цел
Аз в момента съм с едни елипси само. Като я взех колата сложих музиката от предишната ми кола(хетчбек с три врати)- бас Hertz, 4-канален усилвател(60W на канал) и елипси Lanzar. В предишната кола свиреше що годе добре, обаче в Бумера не се чува и продадох баса и стъпалото. Сега и аз умувам как да вкарам звука в купето. С повечко кинти ще стане

Аз в момента съм с едни елипси само. Като я взех колата сложих музиката от предишната ми кола(хетчбек с три врати)- бас Hertz, 4-канален усилвател(60W на канал) и елипси Lanzar. В предишната кола свиреше що годе добре, обаче в Бумера не се чува и продадох баса и стъпалото. Сега и аз умувам как да вкарам звука в купето. С повечко кинти ще стане

Последна промяна izzzo на 18 Мар 2008, 15:11, променена общо 1 път
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
няма нужда да реже, има адаптори за тая цел ДА!
Де ги дават ве колега?

Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
izzzo с една добра кутия и малко изрязване на кората и ламарините под нея стават чудеса и с 100W Bass 

I'm slowly drifting

- tin
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 328i
- Детайли за колата: Estoril blue Convertible - the best e36 :)
е36 за мн зле за туби от Авител ме саветват или яки колони отзад - те имат фабрични такива за нас ... или да дупча кората и да сложа 1-2 муфи
викат те е36 са изолирани като звукозаписно студио ... не сме като другите котките да влизат вечер да спят в купето

викат те е36 са изолирани като звукозаписно студио ... не сме като другите котките да влизат вечер да спят в купето

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
е36 за мн зле за туби от Авител ме саветват или яки колони отзад - те имат фабрични такива за нас ... или да дупча кората и да сложа 1-2 муфи
Каква марка са колега и колко вата +цена?Ако знаеш де, аз от няколко седмици се каня да се разходя до там да проверя така че н.п!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- bate raiko
- кандидат ентусиаст
-
Адаптори се появяват чат-пат и в Ибей, но предупреждавам всеки, който е решил да слага елипси да не очаква чудеса.......Чудесата стават със съответните подиуми във вратите, компонентни системи и добър бас. Всички съвременни седани са изработени с качество, което "обезсилва" тубата. Ефект ще има само при много мощна такава. Има два варианта за доброто бас озвучаване на седан- монтаж на т.нар. "оупън еър" бас говорител на кора или монтаж на баса към облегалката - да "диша" по възможност към подлакътника.
Другият вариант на "чудото" е да се сдобиете с фабричната хай-фи система на Харман Кардон....има божествен звук!! Поздрави!!!
Другият вариант на "чудото" е да се сдобиете с фабричната хай-фи система на Харман Кардон....има божествен звук!! Поздрави!!!
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
bate raiko harman ок добре но за толкова пари да не възпроизвежда всички честоти струва ли си ? Имам предвид куци ниски ... А мога да ти дам гаранция че един бас от нисък клас Pioneer 150тина лева примерно в хубава кутия ще надсвири 2 free air на MTX за по 200 кинта парчето 

I'm slowly drifting

- bate raiko
- кандидат ентусиаст
-
Спор няма, че затворените системи са с класи над "фрии еъра", но и последния е добро решение за седан, особено пък ако искаш да запазиш и багажно пространство...
Момчета, преди години много четох по чуждите форуми за аудио озвучаването и честно казано, тутакси бих си излязъл от магазин, в който ми кажат, че имат едни много яки колони за отзад, и повече не бих се върнал....пък дори и Авител да е
.
Класното озвучаване на един автомобил е истинско изкуство и "яките колони" са една нищожна част от магията на добрия звук. Даже си спомням, че бях попаднал на сайт, в който даваха данни за купетата на различни марки автомобили при колко херца започват за резонират с баса...По смътни вече спомени ставаше въпрос за процес, при който в определен момент самият автомобил се превръща в своеобразна "кутия" на баса и усилва многократно ефекта от същия при смешни мощности....Ефектът бил унищожителен.......
Иначе в Ибей излизат системи Кардон втора ръка и приключват на много прилични цени....Замислил съм се сериозно / минах възрастта на "якия бас"
/. Поздрави!!!
Момчета, преди години много четох по чуждите форуми за аудио озвучаването и честно казано, тутакси бих си излязъл от магазин, в който ми кажат, че имат едни много яки колони за отзад, и повече не бих се върнал....пък дори и Авител да е

Класното озвучаване на един автомобил е истинско изкуство и "яките колони" са една нищожна част от магията на добрия звук. Даже си спомням, че бях попаднал на сайт, в който даваха данни за купетата на различни марки автомобили при колко херца започват за резонират с баса...По смътни вече спомени ставаше въпрос за процес, при който в определен момент самият автомобил се превръща в своеобразна "кутия" на баса и усилва многократно ефекта от същия при смешни мощности....Ефектът бил унищожителен.......
Иначе в Ибей излизат системи Кардон втора ръка и приключват на много прилични цени....Замислил съм се сериозно / минах възрастта на "якия бас"

- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
:)
Аз ще обясня при мен как е. Попаднаха ми говорител /който си свиркаше в една опел калибра/ и едно усилователче. Усилователя е някаде около 4х150 /долу горе реални/. Басчето е 15 инчов с добре изчислена и направена кутиика. Имам подлакътник и съм с седан.Та отидох при хората и те казаха дай да го вържем така да видиш дали щи хареса - е определено не свиреше като в калибрата.Казаха ако искаш да чуеш бас ще режем. Махнаха кората и от долу отрязаха ламарината /2 парчета по 20х25см/ от страни. После колегата с калибрата го хвана яд, че при мен се чувало по добре от колкото при него и сега си дъмкам здраво и си имам оплътнение от под кората резерва 

- don_mimo
- ентусиаст
-
- Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
- Мечтае да кара: bmw x5 '11
аз пък съм с оригиналните колонки все още и един бас пайнер 12 инчов пише н него 200w и един усилвател 4x250 ...като баса и усилвателя от щатите си ги донесох в куфара
, при мен ефекта е много добър ...добре се усеща баса,звука е добре и немам намерения да режа разни кори и тн ... по добре взеете бас в подходяща кутия и ще станат нещата
..е сега ако искате да ову4авате квартала определено ще ви требва нещо по-мощно 

19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2