13-ките отпред със/без усилвател -гледните точки по темата
Модератор: Icco
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
Ами защото никой няма да им пусне тази мощност ... Например всеки като има колони 100W RMS им слага усилвател 90W RMS ,а не 110 да ги изгори ... И така при тея малките като са по 40 W rms трябва да им пуска по 30 от усилвателя ,а къде е смисъла като 27W rms идва от CD
I'm slowly drifting

- Icco
- Музикално деформиран
-
- Кара: 330ci
Mario Pankov написа:..........

Мислих си преди да изляза на по питие колко имам да пиша като се прибера за да обясня на колегата че не е прав а гледам че си се справил перфектно и леко допълнение което се припокрива с теб :
Усилвателя трябва да е 1/3-та по силен от колонките защото работи най добре на 2/3-ти натоварване! В този момент ползваш максимума на колоните и повярвай ми никоя колона не е изгоряла от това че работи продължително време на максималната си мощност по РМС освен ако това което пише като мощност няма нищо общо с реалното, а с плеарчето само я гъделичкаш и тъкмо да я възбудиш и тя песента ще свърши
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
Всеки си има право на мнение аз смятам така и затова така съм написал на човека и още не съм видял някой да е сложил усилвател на някви 13ки говорителчета отпред в краката ... иначе никой не спори че винаги е по-добре да има усилвател , но просто в дадени ситуации е безмислено
I'm slowly drifting

- Icco
- Музикално деформиран
-
DirtySouth написа:Всеки си има право на мнение аз смятам така и затова така съм написал на човека и още не съм видял някой да е сложил усилвател на някви 13ки говорителчета отпред в краката ... иначе никой не спори че винаги е по-добре да има усилвател , но просто в дадени ситуации е безмислено
Не си видял ама ето на че тоя някой ти пище !!
Оригиналните ми нокии си свирят през стръпало и звукът им доста добър като за оригинални и съм супер доволен !!
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
Icco® Всеки има право на мнение там ми е идеята щом смятате че на такива говорители е нужен усилвател ОК аз смятам че от СД-то се захранват перфектно 

I'm slowly drifting

- Icco
- Музикално деформиран
-
DirtySouth написа:Icco® Всеки има право на мнение там ми е идеята щом смятате че на такива говорители е нужен усилвател ОК аз смятам че от СД-то се захранват перфектно
Мисълта ми е че това не е пртосто мнение а впечатление !
До скоро бях само с 1 усилвател за двата баса в багажника и си личеше че нивото на бас е доста по високо от нивото на останалия честотен диапазон който беше вързан към плеара ,сега от както си сложих втория усилвател с който захванвам едни алпинки 13-ки от заде и фабричните нокии от пред мога да заявя че звукът се промени доста и то не само към по силен ами и към по качествен !!
И все пак си говорим за SQ а не за SPL
Важен е целият честотен диапазон а не само да сложиш баса в багажника да му вържеш усилвател и да слушаш само бумтене щото видиш ли останалите говорители са вързани към плеара..................
Но спора вече усещам че излиза от темата така че ако искаш можем да продължим в друга тема

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
Никой не е имал това в предвид естесвено че отзад за елипсите съм зел усилвател но те са сериозни говорители ... Отпред просто няма нужда според мне 

I'm slowly drifting

- Icco
- Музикално деформиран
-
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
Аз не смятам така ... Макар хора да ходят с по 500W предна линия на състезания ... Аз не ходя и мисля че колонките отпред към сдто и отзад елипси с амп са перфектната комбинация към някое субче
I'm slowly drifting

- Icco
- Музикално деформиран
-
Разделил съм темата за да останат нашите си мнения по нашата си тема за да не объркваме хората кой за какво говори !
При мене въпреки че имам DSP съм оставил нещата на чисти !
Имам Time corection други там премествания на звука и филтри но от всичко ползвам само Crossover
фабричните колонки които коментирахме мисля да заменя с компонентки след месец и не за друго ами ще ги изнеса на вратата както писа колегата Mario Pankov и естествено ще са през усилвател както и до сега
При мене въпреки че имам DSP съм оставил нещата на чисти !
Имам Time corection други там премествания на звука и филтри но от всичко ползвам само Crossover
фабричните колонки които коментирахме мисля да заменя с компонентки след месец и не за друго ами ще ги изнеса на вратата както писа колегата Mario Pankov и естествено ще са през усилвател както и до сега

- RSxRacer
- вълкодав
-
- Кара: go na 3ki :)
DirtySouth написа:Никой не е имал това в предвид естесвено че отзад за елипсите съм зел усилвател но те са сериозни говорители ... Отпред просто няма нужда според мне
В голяма грешка си колега.При SQ най-важна е предната линия за да ти докара най-точна представа за звуковата картина в колата.Задната линия често се пренебрегва при положение,че няма да возиш хора отзад.Ти си отпред и чуваш основно това което ти свири отпред защото е най-близо до слуховите ти апарати и след това баса отзад.Ако искаш вече да повишиш децибеите в купето не е лошо да заложиш на задна линия през амп,но винаги първо в една се съставят предната линия + суб-а а след това за допълване към сцената може и еллипси,но за мен обратното е пълна пародия. Това ми е мнението по въпроса,а да пуснеш само предна линия през цд-то при положение че ти дава реално около 20 вата на 4 ома на около 13 волта е простотия за мене.Така става абсолютна боза и се губи идеята за вярно свирене най-близко до реална или концертна среда.
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info

www.bizzart.info

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
Пак не си чел писах че много ясно има хора ходят с доста вата с предна линия но предимно за състезания ... Ти защо си слагаш баса отзад ,а не примерно до тебе на седалката доста по близо е до слуховите ти апарати , ама акустиката бате .... И това е важно
I'm slowly drifting

- Icco
- Музикално деформиран
-
Сега като гледам дискусията в темата се оформя около въпросната предна линия
Баса си е басссссс !
Останалото пак си е въпрос на вкус но целта мисля че беше да те убедим в това че 13-ките или каквито и да са свирят винаги по добре през стъпало (Стига да не е от сорта на Тъндър
)

Баса си е басссссс !
Останалото пак си е въпрос на вкус но целта мисля че беше да те убедим в това че 13-ките или каквито и да са свирят винаги по добре през стъпало (Стига да не е от сорта на Тъндър

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
Естествено че е по-добре от стъпало никой не го успорва ... Въпроса е дали +вете са повече от - нусите .... Нали знаете и подбалканския път е по кратък ама минаваме по магистралата
Важното е че стана готин спор без убиди и тн евала такива колеги респекствам 

I'm slowly drifting

32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3