Усилвател за 12" Пайнер 307д4

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Усилвател за 12" Пайнер 307д4

Мнение от vicho » 13 Фев 2008, 17:01

Купих си ето това --> Изображение
спецификация

Сега се чудя на какъв усилвател да го вържа и КАК?!

това или това
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Музикално деформиран
Аватар
Кара: 330ci

Мнение от Icco » 13 Фев 2008, 18:34

Честито Вичо аз си дрънкам с 2 такива но изборът ти на усилвател е грешен !! Гледам те че си се спрял на отвратителната марка ......... даже няма да и споменавам името
За целта най добре ще е да се ориентираш към по добра марка и да гледаш за следните неща:
4 канален по 60-70 В на изход рмс който като го пуснеш на 2 бриджа като отиват по бридж на намотка ,ще изкара точно толкова колкото може да понесе говорителя или >
2 канален с по 150 в на канал който го пускаш на бридж и двете на мотки ръгаш на бриджа при което ще звучи идеално с мощност около 350-400В
Другият ти вариянт е моноблок който да има 300В при 4 ома и като му хакнеш 2-те намотки пада на 2 ома и така отива пак около 400В рмс
НО усилвателите да ги дават по спецификация Стабилни на 2 ома иначе няма смисъл от вариянт 2 и 3 !!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Indiana » 13 Фев 2008, 21:22

Мога да предожа нещо, ако има интерес ;)

RMS Power (at 14.4V THD+N, 20Hz-20kHz)
Per channel into 4 ohms: 220W x 1 (0.08% THD)
Per channel into 2 ohms: 400W x 1

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... highlight=

Музикално деформиран
Аватар

Мнение от Icco » 14 Фев 2008, 0:33

Alpine-ката е арна бре танасе остана и Вичо да я ареса и да са вземат и ще става купона в мпс-то ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от PREDATORA » 14 Фев 2008, 1:40

бате аз издъних 3 такива с моя усилвател пайнер 5300 се води ако си взимаш същият по добре си вземи още 1 12-ка че усилвателя товари мно говоритела и се равнява на 300В реални ... не гледай какво пише усп!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 14 Фев 2008, 13:36

Icco® написа:Честито Вичо аз си дрънкам с 2 такива но изборът ти на усилвател е грешен !! Гледам те че си се спрял на отвратителната марка ......... даже няма да и споменавам името
За целта най добре ще е да се ориентираш към по добра марка и да гледаш за следните неща:
4 канален по 60-70 В на изход рмс който като го пуснеш на 2 бриджа като отиват по бридж на намотка ,ще изкара точно толкова колкото може да понесе говорителя или >
2 канален с по 150 в на канал който го пускаш на бридж и двете на мотки ръгаш на бриджа при което ще звучи идеално с мощност около 350-400В
Другият ти вариянт е моноблок който да има 300В при 4 ома и като му хакнеш 2-те намотки пада на 2 ома и така отива пак около 400В рмс
НО усилвателите да ги дават по спецификация Стабилни на 2 ома иначе няма смисъл от вариянт 2 и 3 !!!!

Благодаря за пожеланията и за съвета, наистина за всичко, което написа си прав, но идеята при мен е, че си бях обещал да не давам пари за глупости, а хвърлих 150 кинта за говорител и кутия, не, че ще се развалят с времето или нещо, ама са си грешни пари, ама тази грешка с усилвателя няма да я направя, 150лв е Максимума който ще дам за усилвател, дори е прекаленно, но това си е мое мнение, дискотека не ми трябва, все си мисля, че Тъндъра ще разклати баса колкото да дрънка нещо в купето и да се чува, повече не ми трябва, дори мисля да си оставя заводските 4ри нокии :shock: И те така!

Просто не мисля да инвестирам в музика, защото няма възвръщаемост :mhihi:

И все пак, кой от двата усилвателя ще е по-добър, аз мисля TCA-2125 Мощност при 4 Ohm мостов режим:1x350W, това ще е напълно достатъчно, 150 рмс да извади, пак ще се огъне този бас.

ток от акумулатора за усилвателя - колко квадрата
24кв. кабели от усилвателя до баса
+ на +
- на -
и трябва да свирне или ...

обеснете, че нищо не чаткам :roll:

Кукуригуууу
Аватар
Кара: Луда Баба Яга
Мечтае да кара: Още по-луда Баба Яга

Мнение от Alexbmw » 14 Фев 2008, 14:28

Я щом не чаткаш нищо изчакай да се позатопли малко и ела да ги навържеме ;)
Изображение
Човечеството е оцеляло не защото се е смяло, а защото късно е изобретило презерватива!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 14 Фев 2008, 14:35

Alexbmw написа:Я щом не чаткаш нищо изчакай да се позатопли малко и ела да ги навържеме ;)

еми май май точно така ще стане, само кажи колко бири да си нося :bchug: :have one:

Музикално деформиран
Аватар

Мнение от Icco » 14 Фев 2008, 15:04

Щом така стоят нещата вземи си 4-каналния
там на два бриджа ще изкараш 2х150 на 4 ома което идеално за твоите 2 намотки по 4 ома което е и моята първа оферта , пък щом си рекъл Тъндър нека да е тъндър :)
После
6 метра за + от акомулатора до багажника
и метър от най близката гайка на купето за маса
това е минимум 8 квадрата това е за тънката лайсна щом не желаеш да инвестираш
Желателно е обаче да се оръсиш повечко и да си пуснеш и маса от акомулатора кабелите да са мимимум 12квадрата защото много често се оказва че в последствие ти идва мерака а кабелите вече тънки за по сериозна музика и пак даване на пари за кабел и пак разглобяване на колата за прекарване а то кабела не е като стъпало като не ти трябва да можеш да го продадеш втора ръка ;) това е като съвет от мен
После относно говорителите Нокия само ще кажа че ако са им урязани ниските да не кривят от невъзможност за просфирване на ниските са добре , даже доста добре като за фабрично сложени
В момента предната ми линия е още оригиналната прекарана през стъпало и орязана и Дрънка страхотно !
Но от теб зависи какво ще направиш,както се казва ти си знаеш за съвет толкова надявам се да съм ти бил полезен :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 21 Фев 2008, 15:43

има ли смисъл да давам 50лв. за комплект кабели за усилвател, толкова ми предлагат в магазина на тъндър за един комплект?! :roll:
мен ми се струват прекаленно! Въпреки, че за сега на тази оферта съм се спрял. ;)

Музикално деформиран
Аватар

Мнение от Icco » 21 Фев 2008, 17:13

Вичо погледни по горе какво съм писал и ще разбереш !!
А тия комплекти дето ги продават чинчове + захранващи и бушонче съм ги виждал и от тях лъха яко Зрънчо*
Истината е в хубавите чинчове за да няма шум цената на които почва от приблизително 15лв и горната граница е 60лв като тия от 15 не отстъпват по нищо на тия от 60лв в втория случай плащаш за марката
А захранващите както ти писах по-горе са в основата на всичко липсва ли ти квадратура ще почне да кляка и стъпалото от там и баса става грозен и така на татък..............

Легенда: Зеънчо е елемент толкова ефтин и калпав че е трудно да бъде срещнат някаде за свободна продажба поради риск от линчуване на продавача.
Името идва от това че винаги ги има като бонуси в пакетите Зрънчо !!!
Такива стоки не са препоръчителни !!!!

Потребител
Аватар

Мнение от koko_ » 21 Фев 2008, 18:38

Братле,взимай четериканалния усилвател за който се чудиш.Не се претеснявай от марката.3 години го ползвах и бях много доволен.Само си копи свясни кабели.

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 22 Фев 2008, 14:05

vicho написа:има ли смисъл да давам 50лв. за комплект кабели за усилвател, толкова ми предлагат в магазина на тъндър за един комплект?! :roll:
мен ми се струват прекаленно! Въпреки, че за сега на тази оферта съм се спрял. ;)

бате аз дадох 110 кинта за захранващите(+ 16кв.)(-10кв.) + чинчови кабели ДЛС.Тоя тъндър не е оферта по-добре земи алпина на колегата щото ако утре решиш да продаваш има по-голяма възвращаемост от тоя тъндър.Аз имах един ТЦА4100 и да ти кажа повече време стоеше в сервиза отколкото в колата ми :)
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

Музикално деформиран
Аватар

Мнение от Icco » 22 Фев 2008, 15:42

Аз имам усещането че въпреки не малкото акъл който даваме на Вичо той пак ще си вземе зрънчото и после ще има и други теми от сорта:
Усилвателя прегрява бързо и се включва защитата какво да правя ,
Незнам защо но усилвателя ми стопи намотките на говорителя
и накрая ще има тема в продавам : усилвател тъндър перфектен :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 22 Фев 2008, 16:41

а за такъв бас не трябва ли кондензатор или ? и горе долу как се изчислява кондензатора спрямо музиката, прочетох че горе долу на 500в музика се слага о.5 фарада кондензатор :shock:

Следваща

Назад към Car аудио и видео