Усилвател за 12" Пайнер 307д4
Модератор: Icco
48 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Усилвател за 12" Пайнер 307д4
Купих си ето това -->
спецификация
Сега се чудя на какъв усилвател да го вържа и КАК?!
това или това

спецификация
Сега се чудя на какъв усилвател да го вържа и КАК?!
това или това
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Icco
- Музикално деформиран
-
- Кара: 330ci
Честито Вичо аз си дрънкам с 2 такива но изборът ти на усилвател е грешен !! Гледам те че си се спрял на отвратителната марка ......... даже няма да и споменавам името
За целта най добре ще е да се ориентираш към по добра марка и да гледаш за следните неща:
4 канален по 60-70 В на изход рмс който като го пуснеш на 2 бриджа като отиват по бридж на намотка ,ще изкара точно толкова колкото може да понесе говорителя или >
2 канален с по 150 в на канал който го пускаш на бридж и двете на мотки ръгаш на бриджа при което ще звучи идеално с мощност около 350-400В
Другият ти вариянт е моноблок който да има 300В при 4 ома и като му хакнеш 2-те намотки пада на 2 ома и така отива пак около 400В рмс
НО усилвателите да ги дават по спецификация Стабилни на 2 ома иначе няма смисъл от вариянт 2 и 3 !!!!
За целта най добре ще е да се ориентираш към по добра марка и да гледаш за следните неща:
4 канален по 60-70 В на изход рмс който като го пуснеш на 2 бриджа като отиват по бридж на намотка ,ще изкара точно толкова колкото може да понесе говорителя или >
2 канален с по 150 в на канал който го пускаш на бридж и двете на мотки ръгаш на бриджа при което ще звучи идеално с мощност около 350-400В
Другият ти вариянт е моноблок който да има 300В при 4 ома и като му хакнеш 2-те намотки пада на 2 ома и така отива пак около 400В рмс
НО усилвателите да ги дават по спецификация Стабилни на 2 ома иначе няма смисъл от вариянт 2 и 3 !!!!
Мога да предожа нещо, ако има интерес
RMS Power (at 14.4V THD+N, 20Hz-20kHz)
Per channel into 4 ohms: 220W x 1 (0.08% THD)
Per channel into 2 ohms: 400W x 1
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... highlight=

RMS Power (at 14.4V THD+N, 20Hz-20kHz)
Per channel into 4 ohms: 220W x 1 (0.08% THD)
Per channel into 2 ohms: 400W x 1
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... highlight=
- Icco
- Музикално деформиран
-
- vicho
- старши ентусиаст
-
Icco® написа:Честито Вичо аз си дрънкам с 2 такива но изборът ти на усилвател е грешен !! Гледам те че си се спрял на отвратителната марка ......... даже няма да и споменавам името
Благодаря за пожеланията и за съвета, наистина за всичко, което написа си прав, но идеята при мен е, че си бях обещал да не давам пари за глупости, а хвърлих 150 кинта за говорител и кутия, не, че ще се развалят с времето или нещо, ама са си грешни пари, ама тази грешка с усилвателя няма да я направя, 150лв е Максимума който ще дам за усилвател, дори е прекаленно, но това си е мое мнение, дискотека не ми трябва, все си мисля, че Тъндъра ще разклати баса колкото да дрънка нещо в купето и да се чува, повече не ми трябва, дори мисля да си оставя заводските 4ри нокии

Просто не мисля да инвестирам в музика, защото няма възвръщаемост

И все пак, кой от двата усилвателя ще е по-добър, аз мисля TCA-2125 Мощност при 4 Ohm мостов режим:1x350W, това ще е напълно достатъчно, 150 рмс да извади, пак ще се огъне този бас.
ток от акумулатора за усилвателя - колко квадрата
24кв. кабели от усилвателя до баса
+ на +
- на -
и трябва да свирне или ...
обеснете, че нищо не чаткам

- Alexbmw
- Кукуригуууу
-
- Кара: Луда Баба Яга
- Мечтае да кара: Още по-луда Баба Яга
- vicho
- старши ентусиаст
-
Alexbmw написа:Я щом не чаткаш нищо изчакай да се позатопли малко и ела да ги навържеме
еми май май точно така ще стане, само кажи колко бири да си нося

- Icco
- Музикално деформиран
-
Щом така стоят нещата вземи си 4-каналния
там на два бриджа ще изкараш 2х150 на 4 ома което идеално за твоите 2 намотки по 4 ома което е и моята първа оферта , пък щом си рекъл Тъндър нека да е тъндър
После
6 метра за + от акомулатора до багажника
и метър от най близката гайка на купето за маса
това е минимум 8 квадрата това е за тънката лайсна щом не желаеш да инвестираш
Желателно е обаче да се оръсиш повечко и да си пуснеш и маса от акомулатора кабелите да са мимимум 12квадрата защото много често се оказва че в последствие ти идва мерака а кабелите вече тънки за по сериозна музика и пак даване на пари за кабел и пак разглобяване на колата за прекарване а то кабела не е като стъпало като не ти трябва да можеш да го продадеш втора ръка
това е като съвет от мен
После относно говорителите Нокия само ще кажа че ако са им урязани ниските да не кривят от невъзможност за просфирване на ниските са добре , даже доста добре като за фабрично сложени
В момента предната ми линия е още оригиналната прекарана през стъпало и орязана и Дрънка страхотно !
Но от теб зависи какво ще направиш,както се казва ти си знаеш за съвет толкова надявам се да съм ти бил полезен
там на два бриджа ще изкараш 2х150 на 4 ома което идеално за твоите 2 намотки по 4 ома което е и моята първа оферта , пък щом си рекъл Тъндър нека да е тъндър

После
6 метра за + от акомулатора до багажника
и метър от най близката гайка на купето за маса
това е минимум 8 квадрата това е за тънката лайсна щом не желаеш да инвестираш
Желателно е обаче да се оръсиш повечко и да си пуснеш и маса от акомулатора кабелите да са мимимум 12квадрата защото много често се оказва че в последствие ти идва мерака а кабелите вече тънки за по сериозна музика и пак даване на пари за кабел и пак разглобяване на колата за прекарване а то кабела не е като стъпало като не ти трябва да можеш да го продадеш втора ръка

После относно говорителите Нокия само ще кажа че ако са им урязани ниските да не кривят от невъзможност за просфирване на ниските са добре , даже доста добре като за фабрично сложени
В момента предната ми линия е още оригиналната прекарана през стъпало и орязана и Дрънка страхотно !
Но от теб зависи какво ще направиш,както се казва ти си знаеш за съвет толкова надявам се да съм ти бил полезен

- vicho
- старши ентусиаст
-
има ли смисъл да давам 50лв. за комплект кабели за усилвател, толкова ми предлагат в магазина на тъндър за един комплект?!
мен ми се струват прекаленно! Въпреки, че за сега на тази оферта съм се спрял.

- Icco
- Музикално деформиран
-
Вичо погледни по горе какво съм писал и ще разбереш !!
А тия комплекти дето ги продават чинчове + захранващи и бушонче съм ги виждал и от тях лъха яко Зрънчо*
Истината е в хубавите чинчове за да няма шум цената на които почва от приблизително 15лв и горната граница е 60лв като тия от 15 не отстъпват по нищо на тия от 60лв в втория случай плащаш за марката
А захранващите както ти писах по-горе са в основата на всичко липсва ли ти квадратура ще почне да кляка и стъпалото от там и баса става грозен и така на татък..............
Легенда: Зеънчо е елемент толкова ефтин и калпав че е трудно да бъде срещнат някаде за свободна продажба поради риск от линчуване на продавача.
Името идва от това че винаги ги има като бонуси в пакетите Зрънчо !!!
Такива стоки не са препоръчителни !!!!
А тия комплекти дето ги продават чинчове + захранващи и бушонче съм ги виждал и от тях лъха яко Зрънчо*
Истината е в хубавите чинчове за да няма шум цената на които почва от приблизително 15лв и горната граница е 60лв като тия от 15 не отстъпват по нищо на тия от 60лв в втория случай плащаш за марката
А захранващите както ти писах по-горе са в основата на всичко липсва ли ти квадратура ще почне да кляка и стъпалото от там и баса става грозен и така на татък..............
Легенда: Зеънчо е елемент толкова ефтин и калпав че е трудно да бъде срещнат някаде за свободна продажба поради риск от линчуване на продавача.
Името идва от това че винаги ги има като бонуси в пакетите Зрънчо !!!
Такива стоки не са препоръчителни !!!!
- RSxRacer
- вълкодав
-
- Кара: go na 3ki :)
vicho написа:има ли смисъл да давам 50лв. за комплект кабели за усилвател, толкова ми предлагат в магазина на тъндър за един комплект?!![]()
бате аз дадох 110 кинта за захранващите(+ 16кв.)(-10кв.) + чинчови кабели ДЛС.Тоя тъндър не е оферта по-добре земи алпина на колегата щото ако утре решиш да продаваш има по-голяма възвращаемост от тоя тъндър.Аз имах един ТЦА4100 и да ти кажа повече време стоеше в сервиза отколкото в колата ми

20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info

www.bizzart.info

- Icco
- Музикално деформиран
-
Аз имам усещането че въпреки не малкото акъл който даваме на Вичо той пак ще си вземе зрънчото и после ще има и други теми от сорта:
Усилвателя прегрява бързо и се включва защитата какво да правя ,
Незнам защо но усилвателя ми стопи намотките на говорителя
и накрая ще има тема в продавам : усилвател тъндър перфектен
Усилвателя прегрява бързо и се включва защитата какво да правя ,
Незнам защо но усилвателя ми стопи намотките на говорителя
и накрая ще има тема в продавам : усилвател тъндър перфектен

- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
а за такъв бас не трябва ли кондензатор или ? и горе долу как се изчислява кондензатора спрямо музиката, прочетох че горе долу на 500в музика се слага о.5 фарада кондензатор 

48 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4