Добър ли избор направих?

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

младши ентусиаст
Аватар
Кара: зеленият крокодил Лакоста

Добър ли избор направих?

Мнение от Azidaha » 03 Фев 2008, 1:54

Взех това Сони - много ми хареса на външен вид, дизайн, стил, дисплей, просто ми омекнаха краката само като го видях и се хвърлих веднага. Взех го от Техномаркет за 289.00Лв. но чак след няколко дена ще имам възможността да го чуя как свири. Някои да е с такова? Плюсове и минуси? То вече малко свършен факт, но не намерих информация в нета, и ми се ще малко да проуча относно новата ми придобивка.
Модела е 2008г.
Sony CDX-GT620U
http://www.electron.bg/product_info.php ... ords=gt620
Последна промяна Azidaha на 03 Фев 2008, 2:00, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 03 Фев 2008, 1:57

Ами принципно СОНИ не е марка за маняшко Кар Аудио , но зависи кво търсиш ако искаш нещо да ти чурулика няма никъв проблем ... Но ако искаш яката тупалка се огледай в Алпин , Пайниър , Кларион и тн и тн ..
I'm slowly drifting
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от PREDATORA » 03 Фев 2008, 2:00

Дам има дизаин и като функци за тея пари си е Хтра обаче марката Сони За СД не е много добр-а ... Алпина води класаците за момент-а но и аз съм с сони по стар модел
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Azidaha » 03 Фев 2008, 2:03

Дискове почти няма да свирят на него.
Определено много по-лесно и приятно за работа е флашката, така че само нея и чат-пат радиото от време на време.
Иначе не търся "яката топалка" (Добър лаф - хареса ми :mhihi: ) Търся хубав звук, приятен за слушане и не гоня милярдите вата.
Ясна ми е работата иначе - JBL (Любимата ми марка) :lol: Но там вече играят много пари, и не е само до рисивъра' работата.
На това мисля да му сложа две Херц-ки отзад, и две малки отпред пищялки. Един бас в багажника, отново Херц и да си гледам живота.

Все пак това е кола, не дискотека.

:P

Едит.: Предаторе, и аз съм с Пунто :lol:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от DirtySouth » 03 Фев 2008, 2:07

Ми то да ти кажа в тоя цениви клас всички са горе долу на едно ниво ... И всеки си има вкус , слух и тн ... Ето колегата над мен казва че Alpin са номер 1 ... Аз казвам че Pioneer са над Alpin и пак не са номер 1 Pioneer ... Всеки има мнение ... Попринцип ще чуеш много отрицателни отзиви за сонито но да не ти пука може да си попаднал на читав модел
I'm slowly drifting
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Azidaha » 03 Фев 2008, 2:09

Не робувам на марки :)
п.с. BMW не е марка! BMW е живот :twisted: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ruskin » 03 Фев 2008, 14:52

Хъммм, от Сони качество не чакай. А и от плеари под 500лв, трудно ще измолиш качество.

Иначе пък и не знам за какво качество говориме като слушаш mp3 формат, който е наказан да е на последно място по качество от ставащите за слушане формати.

Иначе Сони имат ставащи тунери и са дуракоустойчиви и то доста. Дизайна е приятен наистина, но не дизайна свири.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 520i E39 Touring M54

Мнение от m@rtin » 03 Фев 2008, 15:24

ruskin написа:Хъммм, от Сони качество не чакай. А и от плеари под 500лв, трудно ще измолиш качество.

Иначе пък и не знам за какво качество говориме като слушаш mp3 формат, който е наказан да е на последно място по качество от ставащите за слушане формати.

Иначе Сони имат ставащи тунери и са дуракоустойчиви и то доста. Дизайна е приятен наистина, но не дизайна свири.

а кои формати са по-добри за слушане??? ЦД формат ли??
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 03 Фев 2008, 16:26

Е да Alpin, Pioneer са по-напред, ако говорим обаче за топ моделите. Sony вади доста приличен звук, има много интересни екстрички и приятен дизайн. Но за тия пари останалите Alpin-и и Pioneer-и ми приличат на Sony от преди 1-2 години точно. Моя даже с опция за смяна на подсветката и с червена си пасва на бимера. Та ако неискаш наистина колата да е диско е може би най-добрия избор на пазара като гледам другите Panasonic и т.н. приличат на гъс сравнение с него.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ruskin » 03 Фев 2008, 19:24

греда стана с форума нещо

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 04 Фев 2008, 0:48

аз съм с този панасоник какъв избор да направя до 400лв плеар или с тоя да остана ?
http://www.technomarket.bg/product_deta ... d=09019155

има ли голяма разлика със Сонито с тея 10 лв.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от DirtySouth » 04 Фев 2008, 1:20

Устани с панасоника сложи едни добри елипси и басче за тея пари
I'm slowly drifting
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 04 Фев 2008, 11:16

един приятел сложи Пайнер за 600лв. и съсвсем друг звук вади, много чист.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ruskin » 04 Фев 2008, 15:35

ditko1 написа:аз съм с този панасоник какъв избор да направя до 400лв плеар или с тоя да остана ?
http://www.technomarket.bg/product_deta ... d=09019155

има ли голяма разлика със Сонито с тея 10 лв.

Звук няма да докараш от панасоника, но и за по-напред знай, че и само плеар не прави целата работа:
Alpine CDE-9881RB - 400лв.
Pioneer DEH-P6000UB - има идея, но пак не е нищо особенно и все ми се струва, че Alpine е по-добрия избор, поне на мен повече ми харесват като звук и тн.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Azidaha » 06 Фев 2008, 20:39

Много се извинявам, че ви се намесвам в спора, но...Да се върнем от части ня моят въпрос :lol: Не че не ми е интересно да чета, защото от части научавам нещо ново, което не го знам, а е желателно ...Та ето го и него:

Azidaha написа:Хм, явно на настоящите колони няма разлика независимо от формата. Както и да е...
Тъй, ся след като взех рисайвъра, ми се ще да понакупя още няколко неща, но не съм никак вещ в тая техника, така че ще попитам дали съм на прав път:

1.Купувам две пищялки за таблото. Купувам два говорителя отзад за кората. Купувам една бас туба. Купувам един усилвател.

2.Подменям сегашните в таблото с новите.
3.Подменям тези на кората с новите и ги връзвам през усилвателя.
4.Връзвам бас тубата към усилвателя.
5.Връзвам усилвателя към CD-то.

Е, на прав път ли съм? И въпросното "връзване" на принципа - мъжко<->женско ли е, или си е играчка?
Така, след като самото СD има директен изход за бас туба, то трябва ли тя да минава първо през усилвателя или директно към рисивъра?
Изображение

Следваща

Назад към Car аудио и видео