Обеснение за бас MTX Thunder 9500?

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

Потребител
Аватар

Обеснение за бас MTX Thunder 9500?

Мнение от NoCar » 31 Яну 2008, 17:56

Значи не разбирам от музики за кола харесвам форумът четъ доста често уча се, все пак никой не се е родил научен.Искам да попитам какво ми е нужно да подхраня тази колона в колата http://www.bizrate.com/carsubwoofers/mt ... 338301871/ ако може да ми обесните подробно за какво става дума примерно трябва ти еди какво си еди какво си толкова пари еди що си да ме вкарате малко навътре в нещата.Мерси дано има някои да ми обесни ако не здраве да е.... ;)

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 01 Фев 2008, 10:21

ми така като гледам ще ти трябват доста стабилен амп (около 700лв),предна линия и амп за нея,плеар,кутия за баса,кабели и т.н и де да знам още какво... кажи с колко пари разполагаш и така :)
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от NoCar » 01 Фев 2008, 17:47

Да кажа така не съм някакъв богаташ но в момента пари има не се притеснавай обени подробноза какво става дума някоя друга снимка ако дадеш малко като на бавно развиващ... :help:

Потребител
Аватар

Мнение от NoCar » 01 Фев 2008, 17:48

Да кажа така не съм някакъв богаташ но в момента пари има не се притеснавай обени подробноза какво става дума някоя друга снимка ако дадеш малко като на бавно развиващ... :help:

вълкодав
Аватар

Мнение от RSxRacer » 01 Фев 2008, 19:40

NoCar написа:Да кажа така не съм някакъв богаташ но в момента пари има не се притеснавай обени подробноза какво става дума някоя друга снимка ако дадеш малко като на бавно развиващ... :help:

ами човек ако не си се занимавал с това по-добре иди в някоя фирма за кар-аудио и кажи имам толкова пари ще стигнат ли за да сложим такъв бас и всички други историй за да се чува добре... сега да ти обяснявам кое и как няма да стане :)
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

Музикално деформиран
Аватар
Кара: 330ci

Мнение от Icco » 02 Фев 2008, 1:12

Бих ти задал въпроса > Освен този Суббасссс с какво разполагаш за да т кажем какво ти трябва

вълкодав
Аватар

Мнение от RSxRacer » 02 Фев 2008, 13:49

Icco® написа:Бих ти задал въпроса > Освен този Суббасссс с какво разполагаш за да т кажем какво ти трябва

ми явно освен него с нищо друго... кажи и каква е колата че не обърнах внимание.Ако е седан ще е малко зор но не и недостижимо.
За задна линия ти трябват хубави среди аз бих заложил на Обертонки на 8 ома + високи,за предна линия поне 4 мидбас драйвера, усилватели за тях,кабели,кутия,нова кора отзад,нови джобове за мидбасите във вратите + изолация на купето или поне на вратите, претапициране и т.н.С такъв бас ще ти трябва и добро захранване но само с една кондензаторна батерия ме съмнява да минеш,ще ти трябва 2-ри акумулатор но за него и подсилено динамо... хубавото кар аудиото се прави с пари :) ако има нещо неясно питай но по груби сметки към 2000+ лв ще отидат :)
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от NoCar » 02 Фев 2008, 16:51

Значи имам само колоната...Рено мегана копе говорим исках подробно обеснение но не го получавам както казах не разбирам нищо мъгла ми е ако може ако ми обеснява някои да даде и някоя снимка.. :help: Както казах не съм някакъв богаташ но в момента разполагам с пари 2000-2300 биг дал.

вълкодав
Аватар

Мнение от RSxRacer » 02 Фев 2008, 17:36

NoCar написа:Значи имам само колоната...Рено мегана копе говорим исках подробно обеснение но не го получавам както казах не разбирам нищо мъгла ми е ако може ако ми обеснява някои да даде и някоя снимка.. :help: Както казах не съм някакъв богаташ но в момента разполагам с пари 2000-2300 биг дал.

еми аз ти казах земаш говорителя и парите и казваш имам толкова и това искам да го направите да се чува добре а не само ниски :) Сам няма да можеш вярвай ми :)
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ruskin » 03 Фев 2008, 15:05

Значи трябва ти още:
Audio System F2-500 - 550лв. - усилвател за суб-а
Кабел 50мм2 - от акумулатора до усилвателя и аванс. ~ 200лв.
Сигнален кабел от плеър към усилвател - 50лв.
Alpine CDE-9881RB - 400лв. Добър плеър, даже доста и не е скъп.
Alpine SPS-171A - 250лв. предна линия много блага, свири вярно и приятно.
Alpine MRP-T222 - 200лв. силвател за предна линия.
Кондензатор - 200лв.
Бушон с държач - 70лв.
Бокс за говорителя - 100лв.
Монтаж някаде - 300лв. ( монтаж сам, без пари ).
Но съвсем спокойно, мога да кажа, че с горния конфиг ще къртиш миФки.

Потребител
Аватар

Мнение от NoCar » 03 Фев 2008, 21:06

Мерси много за помоща музиката излиза кум 3 бона вие бихте ли ги дали или бихте си направили нещо по евтино и горе/доло толкова добро. ???

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ruskin » 05 Фев 2008, 14:04

Еми приятелю аз съм фен повече на SQ, от колкото на SPL. ( SPL - Sound Presure Level; SQ - Super Quality ).
По-евтино е по-компромис, суба ти си иска скъп усилвател, доста детско ще е ако го вържеш на Тъндър примерно. При тая сила в багажника си трябват и качествени високи и мидбаси, които да покриват и средночестотния спектър.
Ето ти ги 800лв. Сега усилвател за мидбасите още 200, А плеър?? Не си струва да се прави компромис с плеара. Още 400лв и тн и тн и наистина става 3К, но наистина ще свири много, ужасно много и красиво и вярно и силно, много силно повярвай ми.

Назад към Car аудио и видео