Примерна Аудио конфигурация за Е36

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X3 3.0d '04

Примерна Аудио конфигурация за Е36

Мнение от DIDO » 26 Мар 2004, 13:39

Плеър: Pioneer DEH-7500MP MOSFET 4x50 Watt

Предни говорители: Pioneer 13см комплект с пищялки, които ще се сложат на местата на оригиналните

Задни говорители: Pioneer 17см от Е-серията /реже се само тенекията под задната кора, без да се реже тапицерията на купето/

Та въпроса ми е как ще звучи подобно нещо, колоните ще паснат ли
добре на 4х50 MOSFET-а, и при 80-90% увеличаване ще се получи ли изкривяване на звука?

Благодаря ви предварително :wink:
BMW - Усещане за автомобил

Малката чичка
Малката чичка
Аватар

Мнение от naskoksan » 26 Мар 2004, 15:16

като замисъл е добро би трябвало да свири много прилично, но всичко зависи от това какво ти търсиш като звук...

но според мен за едни 17 няма смисъл да се
осакатява колата :roll:
но аз по принцип мразя да се реже така че... :?

би трябвало да изкривява... без допълнителни елементи няма как да се докара максимален звук с максимално качество... :wink:

иначе аз бях с същия или почти същия плеър, много културна машинка въпреки че и на пионер не съм привърженик... 8) :lol:

Успех все пак акъл няма да давам щот не отбирам много от музики има по големи специалисти тука те да кажат просто казвам неща от личен опит...
Изображение
Stick 'em up PUNK, it's da Fun Lovin' Criminal
Изображение
www.evoksis.bg

просветлен
Аватар
Мечтае да кара: по празни пътища

Мнение от kay » 26 Мар 2004, 15:37

Един приятел има подобен сетъп и не е много доволен, защото задните колони са му много мощни. Звука трябва да идва отпред, и за това ще маха 6х9-ките отзад и ще сложи оригиналните. Аз също съм против всякакво рязане, особено ако не си сигурен какво ще се получи. Ако сложиш един пасивни филтри да избутат само басите отзад, останалото отпред ще е готино.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ASEsound systems » 26 Мар 2004, 17:37

naskoksan всичко което си казал е истина.

DIDO ще те посъветвам ако имаш ски багажник нищо да не режеш,и не се заблуждавай,че като смениш оригиналните говорители(произведени в германия и имащи прилична чувствителност),с китайски били те пайнер или нещо друго(говоря за одпред) ще се получи по-добре.

Та съвета ми е следния:
твоя DEH-7500 има вграден кросоувър(за какво иначе струва толкова пари) ИЗПОЛЗВАЙ ГО и инвестирай в усилвател и бас.Ограничаваш говорителите на 100Hz(така като усилиш ще разбереш че оригиналните говорители можели да свирят и доста по-мощното без да изкривяват звука).А честотите под 100Hz ще останат за баса,но това е при положение че имаш ски багажник.Иначе за да се чува баса трябва да се направят отвори.
kay написа:Ако сложиш един пасивни филтри да избутат само басите отзад, останалото отпред ще е готино.

Това става и без пасивни филтри,модела има активни,има и DIRECT SUB DRIVE което ще рече,че може задните два канала да станат един по-мощен и той да захранва някакъв малък бас.
Изображение
0889424666

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X3 3.0d '04

Мнение от DIDO » 26 Мар 2004, 18:58

Ако отзад се сложат пак 10см от най-мощния модел, и отпред 13см,
няма ли да дойдат малки за 4х50 вата :?:
Сега в момента съм с оригиналните и плеър Blaupunkt Modena CD52 и
звученето е отвратително при всякакви настройки :twisted:
BMW - Усещане за автомобил

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_325i » 26 Мар 2004, 20:00

Ако мислиш че ЦД-то ти е 4x50 вата реална мощност... :roll: -лъжеш се.
Реалната мощност е около 4x15/20Wata.
Евала на тунинга! Тунинговайте при нас!

просветлен
Аватар
Мечтае да кара: по празни пътища

Мнение от kay » 26 Мар 2004, 21:52

ASEsound systems написа:Това става и без пасивни филтри,модела има активни,има и DIRECT SUB DRIVE което ще рече,че може задните два канала да станат един по-мощен и той да захранва някакъв малък бас.

Идеално значи :) Не съм запознат с този модел :oops:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 E53
Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .

Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)

Мнение от ludiagsm » 27 Мар 2004, 5:14

онзи ден говорих с 6ефа на авител по повод цени и тн , показах му форума да поразгледа какви бисери се пи6ат тук :) оказа се 4е цените които обсъждаме имат разлика от около 100лв за мп3 плеърите,но както и да е

Става6е въпрос за Е36 има специални преходни подложки за елипси 6х9 без да се реже ламарината слагате елипси отзад на кората 50 лева излизат двете

Назад към Car аудио и видео