Относно кондензаторите
Модератор: Icco
8 мнения
• Страница 1 от 1
- Dido_stz
- ботокс ефект
-
- Кара: черна сянка
- Мечтае да кара: още по-черна сянка
Относно кондензаторите
здравейте, значи сложих си 2 12-ки за субуфери + 2 тонколони по 8" за средни и високи на кората на колата ( Е36 седан ). Имам стъпало 1200 W (не знам дали е толкова), от които 4-канала 2 са за буфер и 2 за среди и високи. Всичко изброено е от марката BOSHMAN.Та така, значи онзи ден разбрах че алтернатора ми презарежда акумолатора-при запалена кола и увеличена музика подава на акумулатора около 20 волта напрежение. Сега ще сменям алтернатора, обаче ми казаха и да си сложа един конденазатор олоко 1 микрофарад.Та въпроса ми е както точно върши този кондензатор и дали е задължително да го слагам?
the project is ready....

- The_Ancient
- младши ентусиаст
-
Re: Относно кондензаторите
Dido_stz написа:Сега ще сменям алтернатора, обаче ми казаха и да си сложа един конденазатор олоко 1 микрофарад.
1 фарад! Кондензатора най-общо казано натрупва заряд и държи захранването ти стабилно, т.е. когато имаш силен бас нема да ти примигват крушките.
- Dido_stz
- ботокс ефект
-
а какво е точно отношението му към алтернатора, в смисъл задължителен ли е да го слагам
the project is ready....

Хубаво е да сложиш кондензатор - ще ти обере пиковете. Слага се успоредно близо до усилвателя, за да може колкото се може по-бързо да отдава мощност към усилвателя. Когато ти удари як бас и не може да се захрани от алтернатора, мощността която е събрана в кондензатора се подава към усилвателя. След това пак се зарежда кондензатора и така до без край... общо взето този кондензатор ще ти стабилизира работата на усилвателя 

- Dido_stz
- ботокс ефект
-
и евентуално ще ми предпази алтернатора от тези пикови мощности които изразходва, а оттам евентуално и по-малко кинта за ремонти.10х
the project is ready....

- Icco
- Музикално деформиран
-
- Кара: 330ci
Гледам си с 320-ка или поне толкова виждам от снимките ти в галерята
Ако е така повечето излизат с 120А алтернатори и най вероятно ще имаш нужда само от кондензаторче !
Можеш да провериш по вин кода си какъв ти е алтернатора в realoem.com
Ако е така повечето излизат с 120А алтернатори и най вероятно ще имаш нужда само от кондензаторче !

Можеш да провериш по вин кода си какъв ти е алтернатора в realoem.com

- Dido_stz
- ботокс ефект
-
братле мерси че ми мислиш колата за 320-ка ама си е 318 М43
п.с. снимките не са много актуални

п.с. снимките не са много актуални
the project is ready....

8 мнения
• Страница 1 от 1